Ramada25

XXX.XXX.19.212
Dobrý den, ztratil se 15ti měsíční kocour. Kastrovany byl před cca 6mesici,ale měl jen jedno varle a druhé nebylo. Údajně může být v bříšku zakrnene. Chtěli jsme to řešit na podzim.. Byl zvyklý být přes den venku (okraj vesnice, zahrada, louka, lesik) večer chodil domu na jídlo a to jsem ho už zavřela na noc. Teď pátou noc neprisel😢😢 sousedi obejíti, ptám se okolí, rozesílám fotky, chodím po jeho okruhu a nic... Mohlo to jedno varle, které v něm zůstalo být aktivní? A ty hormony Teda mít? Pak máte zkušenosti, že se toula kocour i dyl?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ramada25
napsal(a):
Dobrý den, ztratil se 15ti měsíční kocour. Kastrovany byl před cca 6mesici,ale měl jen jedno varle a druhé nebylo. Údajně může být v bříšku zakrnene. Chtěli jsme to řešit na podzim.. Byl zvyklý být přes den venku (okraj vesnice, zahrada, louka, lesik) večer chodil domu na jídlo a to jsem ho už zavřela na noc. Teď pátou noc neprisel😢😢 sousedi obejíti, ptám se okolí, rozesílám fotky, chodím po jeho okruhu a nic... Mohlo to jedno varle, které v něm zůstalo být aktivní? A ty hormony Teda mít? Pak máte zkušenosti, že se toula kocour i dyl?
Proč to zadržené varle hned neodstranili? Když už byl kocour v narkóze? A ano, kryptorchidní varle je hormonálně aktivní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kocour kryptorchid, kterému veterinář nechá tu kouli mimo šourek, je normálně nevykastrovaný, akorát spíš neplodný
na toulání to ale vliv nemá a už klidně může být přejetý kilometry od domova.
Abych napsala něco pozitivního, tak my kdysi dávno nekastrovali. A tuším, že nejdelší zatoulání se kocoura bylo asi 5 nebo 6 týdnů. A poslední chalupový kocour se běžně z mně neznámých důvodů stěhoval do sousední vesnice. Vždy jsem tam pro něj někdy o půlnoci přijela, přivezla jej do naší vesnice, nakrmila jsem jej, on se prospal...a poté, co se vychrněl - tradá, do té sousední vesnice. Myslím, že jak už byl starý, tak z té naší jej vyštípávali kocouří kápové!