Adriana12375

XXX.XXX.156.126
Dobrý den, máme doma asi půlroční kotě které bylo zvyklé venku. (Není naše a ani nikoho jiného takže u nás není zvyklé.) Doma už kočky máme, ale ty jsou venku a žijí si tak nějak vlastním životem. Mají na zahradě střechu nad hlavou a dáváme jim jídlo. Občas si nějakou vezmu domů, ale pouze na 1-2 hodiny nikdy u nás nebyli přes noc. Bojím se že kdyby jsem toto "nové" kotě dala ven někde se ztratí nebo by si nerozuměl s ostatními kočkami a ty by ho vyhnaly. Chtěla bych ho mít doma, ale bojím se co záchod. Nebyl na něj naučený a ani já s tím nemám zkušenosti. Po celém domě máme koberec takže záchod všude po domě nepřipadá v úvahu. Proto bych se chtěla zeptat co dělat. Jednou z možností je že by chodil na záchod ven, ale jak mu vysvětlit že v noci vydrží a bude se řídit podle nás a navíc se bojím co by mohl udělat v noci. (Nechci odtahovat skříně a ani kupovat nové nabíječky.)
Děkuji za každou radu
Normálně kupte kočičí wc a kočkolit a ukažte mu ho. Kočky instinktivně svou potřebu zahrabávají, takže když mu dáte možnost hrabat, 99 % koček začne používat kočkolit. Ano, jsou případy, kdy to nefunguje, ale za tím už je pak nějaká nespokojenost nebo naučené chování. Rozhodně bych začala s tím.
Adriana12375

XXX.XXX.156.126
Děkuji za radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

měla jsem a mám všechno přistěhovalce, přišli jako koťata i dospělci, a nikdy s naučením na kočičí wc nebyl problém
na kočičím wc DOMA jsem přistihla i cizího kocoura
může vadit malý počet, nevhodné stelivo, nevhodné umístění
ne vždy se názor kočky shoduje s názorem člověka, a je třeba ho respektovat

napsal(a):
měla jsem a mám všechno přistěhovalce, přišli jako koťata i dospělci, a nikdy s naučením na kočičí wc nebyl problém
na kočičím wc DOMA jsem přistihla i cizího kocoura
může vadit malý počet, nevhodné stelivo, nevhodné umístění
ne vždy se názor kočky shoduje s názorem člověka, a je třeba ho respektovat
Já taky. Venkovní sousedovic kocour, kterého přikrmuji a který občas chodíval i dovnitř, kočkolit využíval.
Přesně tak, já si vzala nyní od známé dva kocourky, kteří byli zvyklí žít venku. I se tam narodili. Momentálně je mám na zahradě (chata se seníkem) , než si zvyknou, aby neutekli, a chodí svou potřebu dělat krásně do přepravky s hlínou. Kočkolit moc nemusí.
Kočky jsou šikovné, zvyknou si.