Kočka má průjem po antibiotikach

Perská kočka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2022 09:27
Sip

XXX.XXX.233.151

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Má kočka má rýmu a veterinářka nám dala antibiotika. Kočka má po nich průjem už asi měsíc. Koupila jsem Enterozoo a dávala jsem ji to 2 x denně po dobu asi dvou týdnů. Stolice začala tuhnout, ale opět se objevuje průjem. Veterinarka mi dala ještě dog n cat, něco jako Smecta. Mohu kombinovat Enterozoo a dog n cat? Ještě přemýšlím nad tím, jestli není jiná lecba rýmy než jsou antibiotika. Kočička má potravinovou alergii a než jsme zjistili co ji dělá problém tam už těch antibiotik a kortikoidu měla požehnaně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2022 10:02

Sip napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Má kočka má rýmu a veterinářka nám dala antibiotika. Kočka má po nich průjem už asi měsíc. Koupila jsem Enterozoo a dávala jsem ji to 2 x denně po dobu asi dvou týdnů. Stolice začala tuhnout, ale opět se objevuje průjem. Veterinarka mi dala ještě dog n cat, něco jako Smecta. Mohu kombinovat Enterozoo a dog n cat? Ještě přemýšlím nad tím, jestli není jiná lecba rýmy než jsou antibiotika. Kočička má potravinovou alergii a než jsme zjistili co ji dělá problém tam už těch antibiotik a kortikoidu měla požehnaně.

Jak je stará?

31.8.2022 10:07
odberryho

XXX.XXX.161.34

Spíš bych k tomu přidala probiotika. Fortiflora je super. Hlavně podávat s odstupem od antibiotik (antibiotika by to hned zlikvidovala) i od smecty, enterozoo gelu apod. (Ty by to zase pohltili do sebe).

Kombinovat (jednou to, příště druhé) by asi vadit nemělo, ale nějak v tom nevidím smysl.

K léčbě rýmy se vyjádřit nemůžu, nevím co za bakterii vám tam našli.

Ps- průjem může být způsobován i tou potravinovou intolerancí (i když pokud berete dlouhodobě antibiotika, viníka bych viděla hlavně v nich). Máte teď nějaké opravdu analergenní krmivo?

31.8.2022 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.7.194

Není to o kočce, ale o psu. Ten měl ATB asi 2x za 14let života, kdy měl šílenou rýmu a podruhé panostitídu. Dále jsem ATB s díky odmítala, na blbosti je psu nedám(ani kočce samozřejmě) Teď na stará kolena měl zánět prostaty a to se jinak řešit asi nedalo. Dostal ATB a ta ho neskutečně rozhodila, průjem, přestal žrát, začal zvracet...takže jsem po dnech léčbu ukončila a po poradě s vetkou mu píchla kortikoidy(třikrát) Pak se řešila prostata jinak. Na to rozhozené trávení jsem zkoušela kde co, pomohl hylak(se to jmenuje? ) sirup. Jestli by to mohla i kočka nevím, musela byste to taky konzultovat s vetem.

31.8.2022 12:04
Sip

XXX.XXX.233.151

Má 1 rok a 4 měsíce.

31.8.2022 12:11
Sip

XXX.XXX.233.151

Má hypoalergenni granule. Ale byla 3 měsíce bez příznaků, takže to bude po těch antibiotikach s největší pravděpodobností..

31.8.2022 12:33

Sip napsal(a):
Má 1 rok a 4 měsíce.

Tak to mi na obyč rýmu přijdou ATB trochu přehnaná. A asi bych změnila veterináře, který po nich sahá jako léku první volby. A po kortikoidech jakbysmet.

5.9.2022 22:05
Sip

XXX.XXX.36.23

Opět bych chtěla Váš názor. Rýmu s kočičkou řeším od července. Veterinář mi dal antibiotika Tenazym suspenze. Po třech dnech kočička dostala průjem. Stolice byla spiš kaše, bez hlenu, žádná krev. Ryma na pár dnů ustala. V polovině srpna předepsaná antibiotika Tsefalen..Ryma trochu ustala, stolice stále kašovita občas tvrdý bobek normálního vzhledu. Podávám probiotika. Dnes kontrola, udělán výtěr a dle testu, který se dělá podobné jako tehotensky, je stolice pozitivní na parazita Giardie. Předepsan lék Metrobactin. Doma sedím a vyhledávám informace. Čtu, že zjistit, jestli se jedná o tohoto parazit není jednoduché, testy snad bývají i falešné pozitivní. Dozvídám se, že i tento lék je antibiotikum. Ptam se, co když ten test byl falešné pozitivní a já ji teď dám další dávku antibiotik? Kočička se chová normálně, chutná ji, hraje si, není unavená, jen má kašovitou stolici a má rýmu, bez hlenu, jen ji teče s nosu a očí. Často přemýšlím, nad tím, proč se skoro všechno u zvířátek léčí kortikoidy nebo antibiotikama?

5.9.2022 22:24

ten antigen test na giardie falešně pozitivní spíš nebývá, naopak je velice spolehlivý.

6.9.2022 08:26

Sip napsal(a):
Opět bych chtěla Váš názor. Rýmu s kočičkou řeším od července. Veterinář mi dal antibiotika Tenazym suspenze. Po třech dnech kočička dostala průjem. Stolice byla spiš kaše, bez hlenu, žádná krev. Ryma na pár dnů ustala. V polovině srpna předepsaná antibiotika Tsefalen..Ryma trochu ustala, stolice stále kašovita občas tvrdý bobek normálního vzhledu. Podávám probiotika. Dnes kontrola, udělán výtěr a dle testu, který se dělá podobné jako tehotensky, je stolice pozitivní na parazita Giardie. Předepsan lék Metrobactin. Doma sedím a vyhledávám informace. Čtu, že zjistit, jestli se jedná o tohoto parazit není jednoduché, testy snad bývají i falešné pozitivní. Dozvídám se, že i tento lék je antibiotikum. Ptam se, co když ten test byl falešné pozitivní a já ji teď dám další dávku antibiotik? Kočička se chová normálně, chutná ji, hraje si, není unavená, jen má kašovitou stolici a má rýmu, bez hlenu, jen ji teče s nosu a očí. Často přemýšlím, nad tím, proč se skoro všechno u zvířátek léčí kortikoidy nebo antibiotikama?

Protože je to pro veterináře nejjednodušší. Jak už jsem psala, šla bych jinam. Ale za diagnózu giardií

6.9.2022 08:42
Sip

XXX.XXX.233.151

Našla jsem na internetu přírodní odčervovaci prostředek, měl by léčit i ty giardie. Je to Vermal od Miluji svou kočku ... https://cz.zooexperte.com/ilmc-vermal-pulver-35g
Neznáte to? Máte s tím někdo zkušenost? Víte, mě se prostě nechce ji dávat další antibiotika.

6.9.2022 09:22
Sip

XXX.XXX.233.151

Jsem u čtvrtého veterináře

6.9.2022 09:23
Sip

XXX.XXX.233.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Protože je to pro veterináře nejjednodušší. Jak už jsem psala, šla bych jinam. Ale za diagnózu giardií

Jsem u čtvrtého veterináře.

6.9.2022 10:03
lesnížínka

XXX.XXX.40.204

Já k tomu jen dodám. Kdysi, když byl psům asi rok a měli průjmy a průjmy, ne hoňku, ale řídké bobky, teklo jim to po zadku. Tak padlo, že by to možná mohly být giardie. Nevím, jestli se to už tehdy, před těmi 13lety testovalo, nevzpomínám si, že by nějaký test na to dělali. Taky mi vet říkal, že je to dost neprůkazné. ATB na ,,možjá giardie"jsem s díky odmítnula stejně, jako potom ještě mnohokrát na blbiny, které se u psa v pohodě vyléčí i bez ATB. Našla jsem nějaký zahraniční článek, kde se psalo, že giardie jsou běžnou spoučástí střevní mikroflory a problém nastane, když se vlivem nějakého oslabení, nejčastěji nevyhovující stravy přemnoží. Takže...začala jsem psy krmit masem a za měsíc bylo po průjmech. Můj názor: dáte psu na giardie ATB, zničíte je, ale také trávení. Jakmile na nějakou narazí, má je okamžitě zpátky, protože rozhozené trávení se nedokáže s tímto srovnat. Což je u koček stejné.

7.9.2022 22:16
Sip

XXX.XXX.45.40

A nezkoušel jste někdo přírodní lékárnu, značka CD Vet Propolis Herbal nebo CD Vet Čištění střev? Přemýšlím, že to kočičce pořídim. A taky přemýšlím, že na ten propolis by kočička mohla mít alergickou reakci?

Přidejte reakci

Přidat smajlík