Ahoj, potrebuji poradit. Vcera jsem si privezla 2-mesicni kotatko. Nechce chodit na zachudek, jen se mi rano vycuralo do postele. Uz minimalne 24h nebylo kakat. A od te doby co se mi vycuralo do postele nebylo ani curat. Je najezene i napite, uz je seznameny a neboji se. Muze to byt ze stresu a zmeny prostredi? Poradte mi prosiim!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

MarkovaN
napsal(a):
Ahoj, potrebuji poradit. Vcera jsem si privezla 2-mesicni kotatko. Nechce chodit na zachudek, jen se mi rano vycuralo do postele. Uz minimalne 24h nebylo kakat. A od te doby co se mi vycuralo do postele nebylo ani curat. Je najezene i napite, uz je seznameny a neboji se. Muze to byt ze stresu a zmeny prostredi? Poradte mi prosiim!!!
Vy píšete i vedle, že jo? Samozřejmě, že je ve stresu, protože 1) 2měsíční kotě má být ještě u matky a 2) jste blbě seznamovali. Ale to už víte.

jak vypadá ten záchod, co je v něm za stelivo, kolik záchodů doma máte a vidělo kotě ten záchod?

a nechodí nebo nechodil na ten záchod i druhý kocour?

MarkovaN
napsal(a):
Mame 2, ale obcas ma k dispozici jen 1
Má být o jeden víc než je koček, tudíž u vás 3.

"2měsíční kotě má být ještě u matky"
noo
nejedna matka kočka zabřezne když koťatům ještě ani žádné 2m nejsou a nejedna matka kočka se k nim už začne chovat tak, že si balí ranečky a jdou do světa
to jako příroda.....
MarkovaN
napsal(a):
Na jeden ano. Mozna je jeste brzo na radost. Ale na zachudek jsem nasypala trochu santy a hned chvili po tom se tam sel vycurat, takze si myslim ze je to krok správným směrem.👍
Ano, snad ano. Ale chce to zkoušet. Různé typy záchodků, jejich různá umístění, různé typy steliv, atd. Jak píše "Kometa", záchodů má být o jeden více než je koček. Ale např. já mám tři kočky a mít v bytě 4 kočičí záchodky by znamenalo při velikosti bytu to, že by dominantou byly právě kočičí WC . Takže mám 3 a u nás je to v pohodě....i když občas Elsa šikanuje prostředního, když chce jít na záchod. Když jsem u toho, tak samozřejmě ihned zasahuji. Mimo WC mi nechodí žádný ze 3 členů kočičího osazenstva.

MarkovaN
napsal(a):
Znam jednu slecnu, ktera ma kocicek 8, ale zachudky asi 4. Pracuje z domova a je doma skoro porad, talze zachudky pravidelne cisti. Nevim kam bychom dali tolik zachudku takze snad 2 -3 budou stacit. Dekuji za rady👍
No, to je ale ono. Můžete mít záchůdků méně, když je dokážete (téměř) okamžitě vyčistit. Jinak si zaděláte na problém.
U nás je to úplně jinak, kočky chodí ven. V zimě samozřejmě míň. Záchůdek máme jeden na dvě kočky, ale je to jen provizorium, jinak to jdou hodit někam ven. V zimě, když spí oba v pracovně, tak ráno najdu v záchůdku načůrané i bobky od obou koček, protože jim prostě nic jiného nezbyde Nebudou si to dělat v malé místnosti pod nos. Ale myslím, že podruhé už by tam ani jeden z nich nešel(ani by to tam nevlezlo ) Vyčistím a další noc jdou klidně zase oba po sobě(kočka a kocour, kastráti)

lesnížínka
napsal(a):
U nás je to úplně jinak, kočky chodí ven. V zimě samozřejmě míň. Záchůdek máme jeden na dvě kočky, ale je to jen provizorium, jinak to jdou hodit někam ven. V zimě, když spí oba v pracovně, tak ráno najdu v záchůdku načůrané i bobky od obou koček, protože jim prostě nic jiného nezbyde Nebudou si to dělat v malé místnosti pod nos. Ale myslím, že podruhé už by tam ani jeden z nich nešel(ani by to tam nevlezlo ) Vyčistím a další noc jdou klidně zase oba po sobě(kočka a kocour, kastráti)
Jenže zadavatelka má dle popisu kočky, teda kocoury domácí. A to je opravdu něco jiného.

mým kocourům kastrátům to také nevadí, roky byli 4, myslím i 5 že se jich sešlo, teď jen dva
ani kočkám
ale nově příchozí kotě se může bát
než se rozkouká, třeba
nebo taky nerozkouká
v každém případě je třeba tomu dát čas
a minimálně ta 2 wc

.. mám tři bytove kočky a jedno WC.....kočky vždy v pohodě, a i kdyz jsou měsíc na chalupě a mohou kdekoli na pozemku, stejně vzorně nosi všechno domů všechny tři opět na to jedno wc ... kamarádka opět tři kocky a jednu toaletu a opět léta letouci v pohodě, i když její kočky jsou plašani a maji různé problémy. ...
napsal(a):
.. mám tři bytove kočky a jedno WC.....kočky vždy v pohodě, a i kdyz jsou měsíc na chalupě a mohou kdekoli na pozemku, stejně vzorně nosi všechno domů všechny tři opět na to jedno wc ... kamarádka opět tři kocky a jednu toaletu a opět léta letouci v pohodě, i když její kočky jsou plašani a maji různé problémy. ...
U mě je to zase tak, že moje kočky víceméně stejně preferují jeden konkrétní záchod. A jeden si pro sebe občas nárokuje a osobuje Elsa a tam nechce pouštět kluky!!! Ale jak jsem psala, když jsem u náznaku jejího šikanózního chování vůči prostřednímu kocourovi, VŽDY zasahuji!
fikovnice
napsal(a):
U mě je to zase tak, že moje kočky víceméně stejně preferují jeden konkrétní záchod. A jeden si pro sebe občas nárokuje a osobuje Elsa a tam nechce pouštět kluky!!! Ale jak jsem psala, když jsem u náznaku jejího šikanózního chování vůči prostřednímu kocourovi, VŽDY zasahuji!
Hele, tak Else ze dveří WC uloupni ten emotikon holky a dej jí tam jen WC, tzn. pro všechny
lesnížínka
napsal(a):
Hele, tak Else ze dveří WC uloupni ten emotikon holky a dej jí tam jen WC, tzn. pro všechny
Ona je fakt ale potvora a typická ženská!
Vždyť ona mi permanentně krade náušnice z poličky. Kluky šperky vůbec nezajímají. A ona - po očku na mě čučí a jako by "nenápadně" tou svojí obří prackou už si sune náušnice k sobě. Když se jí podaří je shodit na zem, tak hned šup za nimi a s velkým zájmem je obhlíží, příp. si s nimi hraje!
fikovnice
napsal(a):
Ona je fakt ale potvora a typická ženská!
Vždyť ona mi permanentně krade náušnice z poličky. Kluky šperky vůbec nezajímají. A ona - po očku na mě čučí a jako by "nenápadně" tou svojí obří prackou už si sune náušnice k sobě. Když se jí podaří je shodit na zem, tak hned šup za nimi a s velkým zájmem je obhlíží, příp. si s nimi hraje!
to je víc holka než já já náušnice nenosím I bych někdy rána, ale velice ošklivě mi po nich hnisali uši, někdy už v 16letech a od té doby jsem je neměla, dírky už mi zarostly.