Dvě koťátka ke starší kočce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jitka12

15.9.2022 11:06
Jitka12

XXX.XXX.206.22

Dobrý den
Máme doma starší kočičku a za týden si dovezeme koťátko. Mám trochu obavu, aby kotě moc neotravovalo tu starší (je to britka a má ráda svůj klídek). Myslíte, že by bylo dobré pořídit rovnou koťátka dvě, ne z jednoho vrhu, šlo by úplně o jinou rasu.
Děkuji za vaše zkušenosti a rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2022 12:39

Jitka12 napsal(a):
Dobrý den
Máme doma starší kočičku a za týden si dovezeme koťátko. Mám trochu obavu, aby kotě moc neotravovalo tu starší (je to britka a má ráda svůj klídek). Myslíte, že by bylo dobré pořídit rovnou koťátka dvě, ne z jednoho vrhu, šlo by úplně o jinou rasu.
Děkuji za vaše zkušenosti a rady

Za mě by to bylo lepší. Koťata si vyhrajou spolu a starší dáme bude mít klid.

15.9.2022 13:18
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Také jsou důležité bytové podmínky,
prostory. Aby nebylo překočkováno, stresy ...
Mohou ven?

Jitka12

15.9.2022 13:21
Jitka12

XXX.XXX.206.22

rapotacka11 napsal(a):
Také jsou důležité bytové podmínky,
prostory. Aby nebylo překočkováno, stresy ...
Mohou ven?

Ven nemohou, jsme v bytě 3+1.

15.9.2022 13:25

Jitka12 napsal(a):
Ven nemohou, jsme v bytě 3+1.

chce to dobře vybrat plemeno/a
i pohlaví

15.9.2022 15:57

Nejlepší je stejné plemeno - kvůli temperamentu, ale především důležitá je povaha.

15.9.2022 17:03
deauville

XXX.XXX.46.69

Dvě koťata je ideál, vybijí energii spolu a nebudou "otravovat" starší kočku. Co se plemene týče, to bych až tak neřešila, důležitější je temperament, viděla bych to na dvě koťata odchovaná jen v bytě. Koťata odchovaná venku by mohla mít problém s uzavřeným prostorem a nevyužitou energií, tzn. bude déle trvat, než si na byt zvyknou, což starší kočičku může hodně stresovat.

Byt 3 plus 1 je dostatečně "velký", resp. pokud máte alespoň dvě uzavíratelné místnosti (jednu pro britku, když chce mít klid, případně jednu pro koťata, když budou mít záchvat hyperaktivity), je to naprosto dostačující.

Přidejte reakci

Přidat smajlík