Jitka12

XXX.XXX.206.22
Dobrý den
Máme doma starší kočičku a za týden si dovezeme koťátko. Mám trochu obavu, aby kotě moc neotravovalo tu starší (je to britka a má ráda svůj klídek). Myslíte, že by bylo dobré pořídit rovnou koťátka dvě, ne z jednoho vrhu, šlo by úplně o jinou rasu.
Děkuji za vaše zkušenosti a rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jitka12
napsal(a):
Dobrý den
Máme doma starší kočičku a za týden si dovezeme koťátko. Mám trochu obavu, aby kotě moc neotravovalo tu starší (je to britka a má ráda svůj klídek). Myslíte, že by bylo dobré pořídit rovnou koťátka dvě, ne z jednoho vrhu, šlo by úplně o jinou rasu.
Děkuji za vaše zkušenosti a rady
Za mě by to bylo lepší. Koťata si vyhrajou spolu a starší dáme bude mít klid.
Jitka12

XXX.XXX.206.22
rapotacka11
napsal(a):
Také jsou důležité bytové podmínky,
prostory. Aby nebylo překočkováno, stresy ...
Mohou ven?
Ven nemohou, jsme v bytě 3+1.

Jitka12
napsal(a):
Ven nemohou, jsme v bytě 3+1.
chce to dobře vybrat plemeno/a
i pohlaví

Nejlepší je stejné plemeno - kvůli temperamentu, ale především důležitá je povaha.
Dvě koťata je ideál, vybijí energii spolu a nebudou "otravovat" starší kočku. Co se plemene týče, to bych až tak neřešila, důležitější je temperament, viděla bych to na dvě koťata odchovaná jen v bytě. Koťata odchovaná venku by mohla mít problém s uzavřeným prostorem a nevyužitou energií, tzn. bude déle trvat, než si na byt zvyknou, což starší kočičku může hodně stresovat.
Byt 3 plus 1 je dostatečně "velký", resp. pokud máte alespoň dvě uzavíratelné místnosti (jednu pro britku, když chce mít klid, případně jednu pro koťata, když budou mít záchvat hyperaktivity), je to naprosto dostačující.