Moura po zemřelé paní hledá hodně trpělivý domov

Moura (roční kočička) nám dorazila s velkou partičkou po zemřelé paní. U...
sunamo
XXX.XXX.96.112
Zdravím,
mám tyto 2 kočky, které jsem přivezl z místa kde se narodili. Nevím jestli měli problémy než přijeli (fotky nemám a bývalá majitelka tvrdí že byly naprosto zdravé) ale myslím že ne a začali až zde. Od samého začátku zde byly neklidné, schovávali se, vůbec se neukazovali. Jedná se o stěhování z baráku kde byly venku do bytu.
Dnes už vcelku normálně žerou, nechají se pohladit, chytit, nesyčí, nedrápou. Ale mají hroznou srst :(.
Je to na převoz k veterináři (další stres pro ně) nebo se zdá že se z toho dostanou samy?
Nepíšete, kolik kočičkám je.
Přestěhování z domku z výběhem do bytu je stres. Tím větší, čím déle byly zvyklé na volný výběh. Ale dá se to zvládnout, jak jste koneckonců sám zjistil, když se kočičky uklidnily.
Špatná srst může mít řadu příčin: ty nejsnadněji odstranitelné jsou odčervení proti vnitřním i vnějším parazitům, kvalitní strava (netuším, čím krmila původní majitelka a čím Vy). Odčervení a kvalitní strava, tím bych rozhodně začala.
A kastrace, pokud nejsou kastrované. Hormony můžou také hodně zatočit s kvalitou srsti.
Ty hůře odstranitelné příčiny zjistí jen veterinář z rozboru krve, může se jednat o problémy s ledvinami, játry, slinivkou, hormony atd. Pokud jsou kočičky starší, návštěva veta neublíží. Ale začala bych odčervením, kvalitní stravou a kastrací (pokud nejsou kastrované).
Uživatel s deaktivovaným účtem
taky to může být špatnou samopéčí o srst v důsledku stresu
Já možná trošičku zadavatele uklidním. Můj nejstarší kocour, který je panelákový, ale na noc chodí ven, má nějak od léta též špatnou srst. Když jej češu, tak vyčesávám takovou škaredou podsadu - fakt nehezkou - jako by plst. Takže změna srsti může být i ročním obdobím. Nicméně přesun z venku do bytu je pro kočku stres jak prase, s prominutím.