Nepřijmutí nových členů domácnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kakatka

17.9.2022 08:24
Kakatka

XXX.XXX.0.149

Máme 2,5 ročního kocourka Ozzyho, který je náš domácí, ale může si libovolně chodit ven. Nedávno mu umřel parták (12 let starý briták) a my se rozhodli pro nového člena rodiny.
Z jednoho kotěte se nějak staly rovnou 2, ta si na sebe po chvíli zvykla a je z ni nerozlučná dvojka.
Problém je, že původní kocourek se jich bojí a přestal úplně chodit domů. Přiběhne ke mně venku, nechá se vzít do náruče a odnést do domu, kde se za neustálého mručení nabaští, ale pak se zase žene ven. Když je doma, tak mu dáváme najevo, že on je číslo 1, krmíme v ten moment jen jeho, hrajeme si s ním, mluvíme na něj, utěšujeme ho, ale všechno marno.
Poradíte mi prosím jak postupovat? Koťata tu jsou měsíc.

17.9.2022 14:16
buchtikj

XXX.XXX.50.207

Kocour je venkovní a chodí ven - jak ho chcete naučit zůstávat doma, když nechce ?

Leda ho na nějakou dobu (část dne) zavřít a nevšímat si ho ... je možné že si časem zvykne. Nedělal bych z toho vědu i když by mělo být běžné, že domácí kočka si na koťata zvykne. Asi je to kus od kusu.

17.9.2022 14:27
lesnížínka

XXX.XXX.43.133

Za mě: vzali jste si dva kluky? I to může být až dospějou problém. Ke kocourovi bych já osobně vzala vždycky kočičky, ale co už. Můžete jen doufat, že se kocour časem otrká a začne se víc osmělovat. Víc už asi pro to udělat nemůžete, jen zabránit tomu, aby na něj případně začali útočit, byť zatím jen ve hře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík