Sasankaa

XXX.XXX.79.113
Dobrý den,
ráda bych, kdyby se se mnou někdo z vás podělil o zkušenosti ohledně soužití zakrslého králíka a kocoura. Králíčkovi jsou 3 roky, samec, předtím jsem spolu s ním měla v jedné domácnosti potkany a nikdy mu moc nevadili. Dnes jsem si přivezla kocoura, zhruba 2 letého, zatím nekastrovaného. Nalezen venku, ale je hodně sociální. Nejdřív vše bez problému, kralik v kleci si ho ani nevšiml. Kcoour se na něj byl podívat ke kleci a od té doby králík začal dupat. Chápu, že má strach, ale je pravděpodobné, ze to přejde? V diskuzích jsem četla buď, že se nemuseli, ale neutocili na sebe, anebo se navzájem celkem snášejí. Jak dlouho to u vás trvalo a jak vypadaly zacatky? Případně jak v tomto případě kralicka nejlépe uklidit?
Díky moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sasankaa
napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych, kdyby se se mnou někdo z vás podělil o zkušenosti ohledně soužití zakrslého králíka a kocoura. Králíčkovi jsou 3 roky, samec, předtím jsem spolu s ním měla v jedné domácnosti potkany a nikdy mu moc nevadili. Dnes jsem si přivezla kocoura, zhruba 2 letého, zatím nekastrovaného. Nalezen venku, ale je hodně sociální. Nejdřív vše bez problému, kralik v kleci si ho ani nevšiml. Kcoour se na něj byl podívat ke kleci a od té doby králík začal dupat. Chápu, že má strach, ale je pravděpodobné, ze to přejde? V diskuzích jsem četla buď, že se nemuseli, ale neutocili na sebe, anebo se navzájem celkem snášejí. Jak dlouho to u vás trvalo a jak vypadaly zacatky? Případně jak v tomto případě kralicka nejlépe uklidit?
Díky moc.
Nerozumím. Vy máte venkovního kocoura doma s králíkem? Nebo králík je venku s kocourem?
Uklidit nebo uklidnit? Králík má prostě strach. Potkani nejsou typičtí predátoři. Kocour ano. Zvláště dvouletý a nekastrovaný. Předpokládám správně, že zakrslý králík je výrazně menší?

...zakrslé králiky jsem měla s kočkami roky....maximálně kocour vlezl kralikovi do klece, kde spal a kralik spal v koupelně nebo po bytě.....nikdy žádný malér...teď mám doma morčata v otevřené kleci a občas se na ně kočky přijdou podivat, občas jim vezmou kousek trávy, ale jinak oboustranně bez problémů.....osmaky ve voliéře nmají jako kino, ale to jopět tak asi všechno....jsou to ale kočky velmi klidné plemene ragdoll a jedna jakoperšanka nalezenec......
Takže pohoda.
Znalci vám to schválí a dokonce doporučí.
Kořist a lovec,
dobře to děláte, pálí vám to.
Ať se králík v kleci umlátí a ze stresu ho klepne.
Pořídíte kočce druhýho.
Eště by to chtělo např. andulku ...
Sousedi nalevo mají mazlivýho kocoura.
Sousedi napravo králíčky.
Ten hodný, mazlivý kocourek k nám přes plot
dotáhl jednoho umordovaného a jednou ještě živého.

rapotacka11
napsal(a):
Takže pohoda.
Znalci vám to schválí a dokonce doporučí.
Kořist a lovec,
dobře to děláte, pálí vám to.
Ať se králík v kleci umlátí a ze stresu ho klepne.
Pořídíte kočce druhýho.
Eště by to chtělo např. andulku ...
Sousedi nalevo mají mazlivýho kocoura.
Sousedi napravo králíčky.
Ten hodný, mazlivý kocourek k nám přes plot
dotáhl jednoho umordovaného a jednou ještě živého.
..nejsem znalec, jen mluvím z vlastní zkušenosti, ono také záleží na povaze a plemeni kočky, ragdolove jsou kočky velmi snášenlivé....k volně žijící kočce anebo temperamentnějšimu plemeni kočky bych do toho nešla ..navíc u nás kralik vždy volně po bytě, kdy mu nevadil ani pes...

buchtikj
napsal(a):
Ano ...záleží od plemene kočky a temperamentu jedince.
Já chování zkoušel reakci 5 birem na kanára (před koupí kočky) ... extrémní zvědavost bez útoků tělem nebo tlapkou. Kanár byl v klidu. Tak mám naději, ale budu muset ve střehu.
....no kanára, to fakt ne....ve střehu nebudete 24 hodin sedm dní v týdnu....

buchtikj
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=sumn6flhNtg
...ale jo, ale nemusí to být tak s vašimi kočkami a na druhou steanu, může být za nějakou dobu I tenhle ptáček usmrcen....jak říkám ptáky, myši a křečky bych prostě neriskovala...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.9
buchtikj
napsal(a):
Ano ...záleží od plemene kočky a temperamentu jedince.
Já chování zkoušel reakci 5 birem na kanára (před koupí kočky) ... extrémní zvědavost bez útoků tělem nebo tlapkou. Kanár byl v klidu. Tak mám naději, ale budu muset ve střehu.
Ne. Ne ne ne. Kdyz uz tak papoucha vetsiho a ne chudaka kanara.

napsal(a):
..nejsem znalec, jen mluvím z vlastní zkušenosti, ono také záleží na povaze a plemeni kočky, ragdolove jsou kočky velmi snášenlivé....k volně žijící kočce anebo temperamentnějšimu plemeni kočky bych do toho nešla ..navíc u nás kralik vždy volně po bytě, kdy mu nevadil ani pes...
Zadavatelka píše, že králík dupe, takže úplně v pohodě není. Možná si zvykne, ale možná ne.

buchtikj
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=sumn6flhNtg
Roztomilé. Ale rozhodně bych nespoléhala na to, že to tak bude fungovat u všech koček. Můj mladší kocour domácí má už pár zářezů. Stačil mu balkon a pár vteřin.

napsal(a):
Zadavatelka píše, že králík dupe, takže úplně v pohodě není. Možná si zvykne, ale možná ne.
...tady bych řekla že nezvykne a bepokousela to....psala jsem jen tak z vlastní zkušenosti o soužití,...