Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zrzounek

20.9.2022 17:40
Zrzounek

XXX.XXX.232.10

Nemá někdo zkušenosti s tím, že by jeho kočku z ničeho nic natahovalo ke zvracení? Nikdy se nevyzvrací. Nikdy se mi kočka ani nepoblila.
Vždy jen udělá pohyb jakoby měla něco vyzvracet, ale nic.
Díky za zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2022 18:53

Zrzounek napsal(a):
Nemá někdo zkušenosti s tím, že by jeho kočku z ničeho nic natahovalo ke zvracení? Nikdy se nevyzvrací. Nikdy se mi kočka ani nepoblila.
Díky za zkušenosti.

Škrkavky? Divné, že nikdy nezvracela. Ani trichobezoár?

21.9.2022 08:44
Bobča

XXX.XXX.20.192

Zkusila bych pastu na trávení-co,Kometko?

21.9.2022 08:45
Bobča

XXX.XXX.20.192

nebo kočičí trávu?

21.9.2022 09:38
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Zrzounek napsal(a):
Díky za zkušenosti.

To může být cokoli: Cizí těleso, velký bezoár, který ze sebe nemůže dostat, trávicí obtíže, celkové onemocnění. Trávu pro ni máte, nebo je venkovní?

21.9.2022 13:17

fikovnice napsal(a):
To může být cokoli: Cizí těleso, velký bezoár, který ze sebe nemůže dostat, trávicí obtíže, celkové onemocnění. Trávu pro ni máte, nebo je venkovní?

Výsledek - bez návštěvy veterináře a pořádného vyšetření se situace nevyřeší.

Zrzounek

21.9.2022 15:18
Zrzounek

XXX.XXX.232.10

U veterináře jsem s kočkou byla. Krevní testy v pořádku, žádná infekce. Stolice také bez parazitů. Kočka je krátkosrstá, takže trichobezoár (minimálně nějaký větší) to asi nebude.
Je domácí a kočičí trávu nechce - nabízela jsem, ale ňafla si trošku a nic. :)
Jak říkám, nikdy se mi nepozvracela, ale zkusím jí pořídit nějakou pastu na trávení - třeba pomůže.
Jinak kočku žádné jiné potíže neprovází.

21.9.2022 16:01
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Pomožte jí s údržbou
ať toho tolik nespolyká.
https://www.superzoo.cz/kartac-pro-psy-trixie-mekky-7x16cm/

21.9.2022 16:13

"Kočka je krátkosrstá, takže trichobezoár (minimálně nějaký větší) to asi nebude."
to asi klidně být může
mají normálně a běžně i kočky se srstí krátkou

21.9.2022 18:48

Zrzounek napsal(a):
U veterináře jsem s kočkou byla. Krevní testy v pořádku, žádná infekce. Stolice také bez parazitů. Kočka je krátkosrstá, takže trichobezoár (minimálně nějaký větší) to asi nebude.
Jak říkám, nikdy se mi nepozvracela, ale zkusím jí pořídit nějakou pastu na trávení - třeba pomůže.

I moji krátkosrstí kocouři trichobezoár občas vyzvracejí. Zkuste tu pastu, tím nic nezkazíte.

Cizí těleso vyloučeno?

22.9.2022 11:39
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Zrzounek napsal(a):

Moje kočky mají radši trávu natrhanou venku - ideálně ostrý pýr!
To jedou jak sekačky!!!

22.9.2022 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.32.216

Jani, já jen...si si jistá, že je to pýr? On pýr tak úplně ostrá tráva není, chci říct, že hodně tráv je mnohem ostřejších, než pýr. Ono je to vonkoncem jedno, jen ten pýr je zdravý právě na močové cesty. Když sleduju svoje kočky venku, žerou trávu, která je zrovna tam, kde zrovna jsou. Je to ten pýr, ale je to třeba i nějaká tráva, co ani nevím, co je zač a roste u jezera...ta je právě mnohem ostřejší. Nebo si dají i nějakou obyčejnou kostřavu, co je součástí trávníku. Také se jim dává i osení(naklíčená mladá přenice) to je měkké úplně. A šáchory, ty jsou zase ostré a tuhé.

22.9.2022 16:57
fikovnice

XXX.XXX.134.182

lesnížínka napsal(a):
Jani, já jen...si si jistá, že je to pýr? On pýr tak úplně ostrá tráva není, chci říct, že hodně tráv je mnohem ostřejších, než pýr. Ono je to vonkoncem jedno, jen ten pýr je zdravý právě na močové cesty. Když sleduju svoje kočky venku, žerou trávu, která je zrovna tam, kde zrovna jsou. Je to ten pýr, ale je to třeba i nějaká tráva, co ani nevím, co je zač a roste u jezera...ta je právě mnohem ostřejší. Nebo si dají i nějakou obyčejnou kostřavu, co je součástí trávníku. Také se jim dává i osení(naklíčená mladá přenice) to je měkké úplně. A šáchory, ty jsou zase ostré a tuhé.

Abych pravdu řekla, v travinách se nevyznám. Tedy vím, kde mi roste pýr na chalupě , u paneláku natrhám, jak píšeš, prostě "ostrou trávu". Řídím se i tím, že vidím, co konkrétně Fido spásá (a fakt jede jak sekačka), a ten druh pak natrhám domů zbylým dvěma kočkám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík