Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2022 09:59
Lkpaldus

XXX.XXX.2.122

Dobrý den,

mám doma nemocné koťátko staré cca 3 měsíce - stále pšiká, u jednoho oká má vidět 3. víčko - celé červené a řekl bych, že trochu nateklé, ale u něj si nejsem úplně jistý, jestli je způsobené infekcí. Má doma ještě kámoše puberťáka, kterej jí občas dává docela zabrat a myslím si, že to má spíše od něj - ze začátku měla nateklé celé oko, prostě takovej "monokl". Jako bonus jsem u ní teď ještě objevil škrkavky, takže zase odčervuji.

Před 2 dny jsem byl u veterináře, kde jsem jen dostal kapky do oka s tím, že to bude v pohodě... Je něco, co mohu pro kotě udělat kromě těch kapiček? To oko a pšikání se mi vůbec nelíbí a k veterináři mám jít případně až za týden.. Kočička je jinak plná života, jí a pije bez problému. Máme ji 10 dní a před tím žila doma/na zahradě, tak je možné, že mohla venku trochu prochladnout..

Děkuji za pomoc

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2022 10:13

Lkpaldus napsal(a):
Dobrý den,

mám doma nemocné koťátko staré cca 3 měsíce - stále pšiká, u jednoho oká má vidět 3. víčko - celé červené a řekl bych, že trochu nateklé, ale u něj si nejsem úplně jistý, jestli je způsobené infekcí. Má doma ještě kámoše puberťáka, kterej jí občas dává docela zabrat a myslím si, že to má spíše od něj - ze začátku měla nateklé celé oko, prostě takovej "monokl". Jako bonus jsem u ní teď ještě objevil škrkavky, takže zase odčervuji.

Před 2 dny jsem byl u veterináře, kde jsem jen dostal kapky do oka s tím, že to bude v pohodě... Je něco, co mohu pro kotě udělat kromě těch kapiček? To oko a pšikání se mi vůbec nelíbí a k veterináři mám jít případně až za týden.. Kočička je jinak plná života, jí a pije bez problému. Máme ji 10 dní a před tím žila doma/na zahradě, tak je možné, že mohla venku trochu prochladnout..

Děkuji za pomoc

..pokud se kočka nelepší nebo se vám nelíbí jděte hned....

29.9.2022 11:41

Lkpaldus napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za pomoc

Oko a pšíkání - chlamydióza? Aby nenakazil i toho puberťáka. Vlastní zkušenost.

29.9.2022 12:45
Vali80

XXX.XXX.53.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Oko a pšíkání - chlamydióza? Aby nenakazil i toho puberťáka. Vlastní zkušenost.

Chlamydióza by to mohla být. Taky jsem přinesla 2 kocourky a jeden z nich měl rýmu, kýchal a dost chrčel. Dostal ATB, které mu zabraly asi po 4 dnech. Po 3 týdnech se problém opakoval. Znovu dostal ATB a ty zabraly hned. Musí se to podléčit několikrát.
Byli také z venku.
Podpořit můžete i pastou na zvýšení imunity. Jinak existuje i očkování proti kočičí rýmě, chlamydióze a jiným respiračním onemocněním.
Zvíře ale musí být zdravé.

Nakazit se může samozřejmě i jeho kamarád.

Přidejte reakci

Přidat smajlík