Bengálská kočka

Prodám Bengálskou kočku - CHS Sharon's dream, CZ si dovoluje Vám nabídnout...
1 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na názor ohrádku z nylonu. Za deset dní si chystám přinést druhého kocoura k Iginovi
Vím, že by kocouři měli být drženi odděleně, ale je zde problém.
Jediná uzavíratelná místnost je pokojík a koupelna. Byt je dostatečně velký, ale já mám ráda otevřené prostory.
Pokojík je zabezpečený tzn. bez elektriky, ale je to základní tábor Igina. (tak nevím, jestli by bylo vhodné narušit teritorium základní kočky)
Koupelna je zase tmavá a není v ní okno.
V kuchyni a předsíni jsou elektrické spotřebiče (takže bych tam kocourka nemohla nechat bez dozoru.)
Tak jsem přemýšlela o pořízení ohrádky, líbí se mi na ní, že je přenositelná - a poté by mohla posloužit jako výběh pro kočky.
Myslíte si, že by to kočka rozkousala, ale zase na webu píší vhodné pro štěňata a koťata.
Budu vděčná za každý názor.
Další možností je pořízení klece pro koťátko
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na názor ohrádku z nylonu. Za deset dní si chystám přinést druhého kocoura k Iginovi
Jediná uzavíratelná místnost je pokojík a koupelna. Byt je dostatečně velký, ale já mám ráda otevřené prostory.
Pokojík je zabezpečený tzn. bez elektriky, ale je to základní tábor Igina. (tak nevím, jestli by bylo vhodné narušit teritorium základní kočky)
V kuchyni a předsíni jsou elektrické spotřebiče (takže bych tam kocourka nemohla nechat bez dozoru.)
Tak jsem přemýšlela o pořízení ohrádky, líbí se mi na ní, že je přenositelná - a poté by mohla posloužit jako výběh pro kočky.
Myslíte si, že by to kočka rozkousala, ale zase na webu píší vhodné pro štěňata a koťata.
Já teda nevím, ale takovou ohrádku kočka snadno přeskočí nebo přešplhá.
Další možnost je kotě nepořizovat. Když už teď si myslíte, že kocouři mají být drženi odděleně. Kotě do klece? Nějak tomu nerozumím.
taky si myslím,že to přeleze ,ale než k tomu doroste,bude tam určitě mňoukat...nebude vám ho líto?...
spíš to zkoušet-nevím,jak jste na tom časově-ale seznamovat je třeba podle toho videa,co tu bylo co chvíli někde v podobných vláknech..hledejte..
Za mě ta ohrádka je zbytečná investice
našla jsem ho......a ještě poznámka...
a poté by mohla posloužit jako výběh pro kočky.......výběh??
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
napsal(a):
Dobrý den,
..pořiďte kocourkovi kočičku ...tohle by nedělalo dobrotu to vaše oddělování ...a kočka se dostane takřka že všeho, nylon zničí hravě....nějak jsem nepochopila ten výběh....kočka potřebuje volnost, byť je v bytě, donést ji nového kocoura a omezovat tím toho domácího a ve své podstatě I toho nového není fér k jednomu ani druhému, mohlo by se vám to také vymstit poruchou chování kocoura....a pak byohlo být ledacos pokalene, promlčení a zničené...osobně buď kotě opačneho pohlaví nebo nic....
napsal(a):
..pořiďte kocourkovi kočičku ...tohle by nedělalo dobrotu to vaše oddělování ...a kočka se dostane takřka že všeho, nylon zničí hravě....nějak jsem nepochopila ten výběh....kočka potřebuje volnost, byť je v bytě, donést ji nového kocoura a omezovat tím toho domácího a ve své podstatě I toho nového není fér k jednomu ani druhému, mohlo by se vám to také vymstit poruchou chování kocoura....a pak byohlo být ledacos pokalene, promlčení a zničené...osobně buď kotě opačneho pohlaví nebo nic....
Asi jste chtěla napsat promočené (jako pročurané).
napsal(a):
Asi jste chtěla napsat promočené (jako pročurané).
Jo jo,vzkzsim to opravit....
napsal(a):
Oprava: mohlo být pomočené, neřkuli proch...é
Za prvé určitě chci kocoura, vybrala jsem si ho a několikrát jsem za ním byla i on si mě vybral pokaždé ke mě běží - je podobné povahy jako Igin. A za druhé nechci kočku, protože kočka by byla dominantnější než Igin /jeho sestry neodpovídají povahou jedna je příliš divoká na byt, a druhá málo mazlivá). Chci, aby si byli rovni.
Všude jsou rady držet první den odděleně. Kotě by samozřejmě bylo na volno pokud by bylo pod dohledem, ale přes noc tu klec a při prvním seznámení (nenechám kotě v kuchyni s elektrikou na volno.)
Igina bych sice mohla nechat kuchyni, ale on je zvyklý spát se mnou v posteli. Pokojík (neboli ložnice) je uzpůsobena pro bengálského kocoura viz. dvě škrabadla, můstky, poličky....
Je doporučováno, aby neměl domácí kocour pocit uzurpování území, nebo práv - tzn. aby nové kotě nevnímal jako vetřelce, ale jako společníka na hraní
A ten výběh by byl pro Igina, má strach z neznámého venkovního prostředí (a pokud by tam být jeho pach, tak by mohl chvilku strávit na čerstvém vzduchu). Jemu totiž nevadí chodit na vodítku a dokonce i chce tedy po chodbě, ale vždycky, když už vyjdeme ven tak se stává velmi nejistý a chce zpátky dovnitř.
Takže je to jako klec, uzavřené i shora? Není to tam moc vidět. Pro Igina? Jako, že kocoura vynesete někam ven, šoupnete do klece jako králíka a bude happy? Nemůžu se zbavit dojmu, že směrem ke kočkám uvažujete tak nějak ...divně. Nikdy jste s kočkama nežila? Přijde mi, že nerozumíte tomu, co kočky potřebují, jak vnímají. Neberte to jako urážení, je to jen konstatování. A proto mě celkem udivuje, že pořizujete další. Všichni vám radí opačné pohlaví, vy nechcete. Brzy tu budeme mít: kocouři se nesnesou, co s tím. Nepřeju vám to, v bytě to musí být hrozné. Ale trochu tomu jdete naproti.
lesnížínka
napsal(a):
Takže je to jako klec, uzavřené i shora? Není to tam moc vidět. Pro Igina? Jako, že kocoura vynesete někam ven, šoupnete do klece jako králíka a bude happy? Nemůžu se zbavit dojmu, že směrem ke kočkám uvažujete tak nějak ...divně. Nikdy jste s kočkama nežila? Přijde mi, že nerozumíte tomu, co kočky potřebují, jak vnímají. Neberte to jako urážení, je to jen konstatování. A proto mě celkem udivuje, že pořizujete další. Všichni vám radí opačné pohlaví, vy nechcete. Brzy tu budeme mít: kocouři se nesnesou, co s tím. Nepřeju vám to, v bytě to musí být hrozné. Ale trochu tomu jdete naproti.
Byt je prostorný dost, ale je pouze vzdušný.
Veterinářem i v knihách je doporučováno buď pár, nebo dva kocouři. S chovatelkou jsme se shodli, že nejlepší bude právě tento kocourek, který je povahou velmi blízký Iginovi (zvlášť, když se jedná o jeho mladšího bratra). A podle mého nehraje roli pohlaví, ale povaha.
Ohrádka se mi zdála lepší jelikož je lépe skladná a přenosná (stačí rozložit), klec je zase pevnější (ale zase déle trvá než se složí). Navíc by to bylo také praktické mít takovou věc, do které bych případně mohla jednoho kocoura umístit do karantény, když onemocní, aby to druhý nechytil. Jestli bych pak používala jako ohrádku je otázkou, chtěla bych Iginka naučit chodit ven na vodítku, ale má strach tak ho nenutím. (podle mého moc pachů moc vjemů)
A myslím, že klec je používána i běžném životě (např. v útulcích, u veterinářů, chovatelských stanicích, výstavách apod.). Bylo by to pouze na přechodné období než by se kocouři sžili.
https://www.zbozi.cz/hledej/?q=ohr%C3%A1dka%20z%20nylonu
Vynikající výběh a ohrádka jak pro psy, kočky, králíky
ÚCHYLÁRNA
rapotacka11
napsal(a):
https://www.zbozi.cz/hledej/?q=ohr%C3%A1dka%20z%20nylonu
Vynikající výběh a ohrádka jak pro psy, kočky, králíky
ÚCHYLÁRNA
....to tedy....
Mám doma tři kocoury. 16 let, 5,5 roku a 3,5 roku. Základem je, nedělat z toho žádnou vědu. Ano, ze začátku budou vrčet a prskat, je to normální. Pokud má domácí možnost před kotětem utéct (do výšek), tak se na oddělování vykašlete úplně.
Přinesete kotě v přepravce, nechte ho v ní chvíli zavřené. Dejte starousedlíkovi šanci se podívat z blízka. Nenoste ho ke kotěti a kotě nenoste k němu. Ať si tempo seznamování určují sami. Nejlépe se zkamarádí při hře, kterou povedete vy.
Hlavně žádný cirkus a divadlo kolem nového člena. Jestli čekáte problémy, tak problémy budou. Hoďte se do režimu, že je to úplně normální situace a jediné, co dělejte je, že když bude kotě staršího příliš otravovat, tak mladšího zabavíte.
v takové ohrádce jsem mívala kuřata
kočka by z toho asi prošla, kdyby chtěla. taky je to fakt mrňavé, jako tak možná na pelíšek a vedle toho záchod, k radosti jakéhokoliv náročnějšího obyvatele.
Také si myslím, že to kluci zvládnou. Opravdu jsem dávala velký pozor na povahu kocoura, aby byla co nejbližší Iginkovi. Malý je odmala chovatelkou trénovaný na kocoury, a Ignácek díky pozitivní motivaci vždy zvládne vše.
Seznamování, by probíhalo podle jejich podmínek. Klec by byla pouze z důvodu bezpečnosti kotěte. Já osobně mám byt zabezpečený sporák, okna, kabely, aby se něco nestalo - kabely jsou sice obaleny ochranou, ale přesto, když nejsem doma nenechám Igina v místnosti s elektřinou (a malého také nebudu)
Z toho důvodu jsem se ptala, jestli si myslíte, že by tu ohrádku prokousal. A ano líbila se mi přenositelnost a zakrytí ohrádky - ne, že bych ho zavřela jako králíka (díky, kterému jsem myslela, že bych pomohla pak Iginovi překonat strach z venkovních pachů a zvuků - tzn. overstimulation.)
tak sporák si snad sám nezapne ..ten můžete vypnout klidně ve zdi..a na dráty za počítačem můj kocour nikdy nešel....Nad tím jsem teda v garsonce nikdy nepřemýšlela,že by něco provedl,když jsem byla pryč...nebuďte tak úzkostlivá ...zavíráním každého zvlášť si nemyslím,že by se něco vyřešilo(i tou "klecí")...budou stejně vědět jeden o druhém....
Můžu se zeptat,kolik je vám let??
Bobča
napsal(a):
tak sporák si snad sám nezapne ..ten můžete vypnout klidně ve zdi..a na dráty za počítačem můj kocour nikdy nešel....Nad tím jsem teda v garsonce nikdy nepřemýšlela,že by něco provedl,když jsem byla pryč...nebuďte tak úzkostlivá ...zavíráním každého zvlášť si nemyslím,že by se něco vyřešilo(i tou "klecí")...budou stejně vědět jeden o druhém....
Můžu se zeptat,kolik je vám let??
Já mám taky garsonku a v ní 2 kocoury. A žádné kabely jsem neobalovala.
Ohrádka jako karanténa při nemoci je blbost. V době propuknutí nemoci už byl druhý stejně patogenům vystavený. Navíc respirační nemoci se ohrádce vysmějí.
Z důvodu bezpečnosti bych naopak kotě do ohrádky nedala. To může ohrádku rozebrat na prvočinitele. Sežrat nitě (VELMI nebezpečné), prokousat si díru a v ní se pak uškrtit, nebo jen napůl prolézt, zpanikařit a při zběsilém úprku s ohrádkou přijít k úrazu. Vypreparovat z toho ten drát, co to drží a zranit se i něj.....
Takže ohrádka je podle mě víc nebezpečná než užitečná. Stejně tak snaha kocoura, co se venku cítí zle, učit být venku.
Celé vlákno jsem založila z důvodu, zda je lepší ohrádka nebo klec.
Iginka - nijak neomezuji (byt mám uzpůsoben pro bengálskou kočku tzn. byt je vybaven horizontálně, pokojík /neboť se jedná o malinkou ložnici mám zabezpečenou bez elektřiny.). Kuchyň je obrovská (která vznikla spojením tří místností obýváku a chodby - mám ráda otevřené prostory tím pádem jsem nechala zbourat zdi). Kocoura bych vodila ven, kdyby se prostě nebál (nyní se venčíme tak, že jdeme po schodech v paneláků dolu nebo nahoru a to se mu líbi)
Nyní k druhému kocourovi - když mi chovatelka v červenci poslala fotečky nově narozených koťátek (napsala jsem ji, že se mi nejvíce líbí to nejsvětlejší bez znalosti pohlaví). Pak jsem se tam byla jen tak podívat a malý hned ke mě přiběhl do klína. A když jsem se něj jela opět podívat, neboť jeho povaha se začala velmi podobat Ignáckovi - bylo rozhodnuto, naše domácnost za pár dní rozroste o Klimentka.
Klimentka nechci zavřít do koupelny, jelikož z mého pohledu je to temná místnost a mohl by se tam bát. Mnohem lepší bude, když bude v kuchyni v prostorné kleci na noc (jakmile se s Iginkem sžije tak samozřejmě bude s námi v pokojíku - takhle mu chci pouze zajistit bezpečnost). Navíc Klimentek je od malička zvykán na kocoury, chovatelka ho neustále dává k dospělým , aby si zvyknul. A Iginek je kastrát a malý bude brzo taky). Tak nevidím problém, proč by se dva kocouři nemohli snést
Ps. navíc bengálskou kočku bych nechtěla /znám pouze jednu bengálku, která je připoutaná k majiteli, jinak si kočky tohoto plemene zachovávají svou samostatnost/. Kocouři jsou lépe vychovatelní a mají větší afektovanost k majiteli.
A ano jedná se o moji první kočku, kterou jsem si pořídila v Kristových letech (předtím mi to život jaksi nedovolil). Bengálku jsem chtěla od první chvíle, co jsem ji v roce 2006 uviděla
Pss. navíc už mi dva měsíce nezvrací (kocourkovi vadí cokoliv ohřívaného - i vařené kuře, vždy se mi pak pozvrací)
Ptala jste se na to, zda lepší ohrádka nebo klec? Tak já osobně říkám, že rozhodně ani jedno. I já mám ráda otevřené prostory. Nikdy jsem nikam nové kotě nezavírala. Zkuste se vžít do citů toho maličkého, že je najednou bez mámy, sourozenců...úplně sám a ještě zavřený v kleci.
Zásuvky kočky neolizují. Nevím, jakou elektriku máte na mysli, ale kabel k rychlovarné konvici kočky běžně nežvýkají. Jooo, nabíječky ano (moji kocouři tedy nikdy nic takového nezničili) , ale to si asi zvládnete večer uklidit.
Chovatelé mají kočky a koťata všude. Doslova a do písmene. Žijí s nimi, znají běžný provoz. Jestli vaše chovatelka chová koťata v kleci, tak si od ní kotě neberte, to je špatně.
Mmch, víte, že horizontálně je vodorovně?
odberryho
napsal(a):
Ptala jste se na to, zda lepší ohrádka nebo klec? Tak já osobně říkám, že rozhodně ani jedno. I já mám ráda otevřené prostory. Nikdy jsem nikam nové kotě nezavírala. Zkuste se vžít do citů toho maličkého, že je najednou bez mámy, sourozenců...úplně sám a ještě zavřený v kleci.
Zásuvky kočky neolizují. Nevím, jakou elektriku máte na mysli, ale kabel k rychlovarné konvici kočky běžně nežvýkají. Jooo, nabíječky ano (moji kocouři tedy nikdy nic takového nezničili) , ale to si asi zvládnete večer uklidit.
Chovatelé mají kočky a koťata všude. Doslova a do písmene. Žijí s nimi, znají běžný provoz. Jestli vaše chovatelka chová koťata v kleci, tak si od ní kotě neberte, to je špatně.
Mmch, víte, že horizontálně je vodorovně?
Kotě není chované v kleci, ale v bytě (nechci bengálskou kočku chovanou ve výběhu nebo voliéře - tady bude také v bytě /do obdobných podmínek - jedná se ve skutečnosti je o jeho mladšího bráchu - stejní rodiče)
Jistota je jistota, štěstí přeje připraveným (třeba ani nebude potřeba - vše záleží na reakci)
Jednoduše prostě k seznamování nemám volnou místnost /do koupelny ne tma, ložnice (nechci nějak omezit práva Igina, aby ho pak vnímal jako vetřelce (stará kočka nesmí mít pocit upření svých práv.) a kuchyň (jestli, mě něco soužití s Iginem naučilo - nikdy nepodceňuj bengálku.)
Myslím horizontálně /poličky kolem dokola v různé výšce, stoly, nábytek - prostě prostor, aby mohl skákat /je pravda, že plánuji ještě jedno vylepšení /chtěla bych škrabací koberec na zeď, aby mohl šplhat.)
Ps. nebo to dopadne tak, Igin bude spát v ložnici v posteli. A panička s Klimentkem v kuchyni na zemi.
napsal(a):
Kotě není chované v kleci, ale v bytě (nechci bengálskou kočku chovanou ve výběhu nebo voliéře - tady bude také v bytě /do obdobných podmínek - jedná se ve skutečnosti je o jeho mladšího bráchu - stejní rodiče)
Jistota je jistota, štěstí přeje připraveným (třeba ani nebude potřeba - vše záleží na reakci)
Jednoduše prostě k seznamování nemám volnou místnost /do koupelny ne tma, ložnice (nechci nějak omezit práva Igina, aby ho pak vnímal jako vetřelce (stará kočka nesmí mít pocit upření svých práv.) a kuchyň (jestli, mě něco soužití s Iginem naučilo - nikdy nepodceňuj bengálku.)
Myslím horizontálně /poličky kolem dokola v různé výšce, stoly, nábytek - prostě prostor, aby mohl skákat /je pravda, že plánuji ještě jedno vylepšení /chtěla bych škrabací koberec na zeď, aby mohl šplhat.)
Tak když ho dovezete,určitě nepůjdete hned pryč...tak ho chovejte,sledujte reakce staršího...prostě nemusí být zákonitě oddělení..hlavně,ten starší by stejně vlezl do té ohrádky...A správně,jak píšete,že je zvyklé ve volném prostoru,by ho to určitě stresovalo..
přesně tak...vše záleží na reakci...jedině vy jim můžete pomoct se seznamovat...ale prosím,nezavírejte ho do ohrádky ..bude trpět...a vybudete mít doma zbytečný krám...A ten starší,když za ním skočí,tak malé nebude mít šanci mu utéct
Dobře to napsala "odberyho",co všechno by se mohlo stát,když by začal likvidovat tu ohrádku...
Já kdysi vezla kočku,která se nedostavila zpátky na chatu,když majitelé odjížděli,a museli do práce...ráno se mi ji podařilo sice zavřít-měla tašku,ne klec...okanžitě začla trhat ten zip-se jí to málem podařilo...Ta přestava,že mi uteče!!
Jela jsem s ní pak kolem 30zastávek-s přestupem-do Olomouce..na každé zastávce neskutečně mňoukala..
napsal(a):
Já mám taky garsonku a v ní 2 kocoury. A žádné kabely jsem neobalovala.
Já 2 +kk a také ne
Ano, pokojík je uzpůsoben, aby v ní Iginek vydržel 4 h, kdy jsem v práci a nenudil se i když si myslím, že se syčák jen válí v posteli. Mám částečný home-office. Nejjednodušší by bylo být s novým kocourkem v ložnici a Igina nechat v kuchyni, ale je mi to vůči Iginkovi blbé.
Ale zase třeba budou v pohodě a budeme všichni v pokojíku.
vylepšení /chtěla bych škrabací koberec na zeď, aby mohl šplhat.
Šplhají ("po zdi") jen koťata - do určité váhy.
https://www.catshouse.com/index
být připraven je dobré
ale raději bych udělala pro nově příchozího dost schovávaček, ať se má kam stáhnout, když bude ve stresu
přemýšlela nad managementem člověka
samo takové obrovské omezení, jako ohrádka/klec, nemožnost úniku a úkrytu dle vlastního, může kotě zbytečně vystresovat a to se pak může chovat agresivně a to se nebude líbit stávajícímu a na konfliktní vztah je zaděláno
"Navíc Klimentek je od malička zvykán na kocoury, chovatelka ho neustále dává k dospělým , aby si zvyknul. A Iginek je kastrát a malý bude brzo taky). Tak nevidím problém, proč by se dva kocouři nemohli snést"
k tomu stačí jediný důvod - dva kocouři
víc netřeba
vztahy mezi nimi jsou ryze individuální a když si prostě nějací konkrétní dva nesednou, tak si nesednou
Nemusel by šplhat - ale na škrábání nad šatník, ale kdyby chtěl mohl by. Viděla jsem to u jedné youtuberky, a její bengálský kocour po tom šplhal a to je dospělý (ale nyní bude mít společnost a zábavu)
Tady, ona je skvělá - dává tam tipy, jak zabavit kocoury apod. ps. pozor je to v němčině.
https://www.youtube.com/c/AmelyRose
Díky.
Skvělá?
"""""
Tahle holka je skvělá!
Svým zvířatům totiž rozumí a nemusí
ze sebe dělat ...
https://www.youtube.com/watch?v=h_9SumG9QXw
Tak nyní při bližší zkoumání jsem se rozhodla takto.
Přípravy probíhají v plném proudu. Klec nepoužiji. (I když ji mám objednanou myslím, že nebude potřeba). A bez izolace.
Iginka - odnesu k veterináři v pátek na kontrolu, aby ho zkontroloval - stejně by ho tak musela odnést (čeká nás roční kontrola a přeočkování tzn. booster ==> mám z něho trochu strach, protože bengálky na to nereagují příliš dobře /tak pokud bude úplně v pořádku tak od něj upustím. (nyní chovatelce jedno kotě z vrhu uhynulo v důsledku špatné reakce na zakl. vakcínu.) Navíc mu nechám ostříhat drápky, aby nemohl zranit malého.
Klimentek - bude také od chovatelky nechán zkontrolován veterinářkou, aby něco nechytil Iginek + rovněž přijde s ostříhanými drápky. Vybavení domácnosti koupila jsem ještě jeden záchod + dám ještě jeden, který mám ve sklepě, ale s Iginem ho nepotřebujeme do místnosti. Pelišek bude mít vlastní, mističky vlastní, přepravka vlastní.
Nyní k seznamování. Rozhodla jsem se situaci řešit pomocí pomůcek - mám zde Feliway, který nepoužívám, protože už ho nepotřebuji Iginek si zvykl a hlavní věc, která ho uklidňuje je, když mě má na očích. Dále zde mám sprej z kozlíku, kterým nastříkám škrabadla a dětské kapky z kozlíku.
Když kocourka přinesu domů nechám ho rozkoukat, Igina nechám v postoji (není to omezení je na něj zvyklý, a zklidňuje ho, když jsem sousedka přijde se svým kocourem Johanem tak ho používám. Iginek holt bude muset noc strávit v kuchyni, a malý bude se mnou v pokojíčku z důvodu bezpečnosti. (myslím, že se na Igina v noci půjdu několikrát podívat a pomazlit se a ujistit ho, že je stále moje mňoukající šikulka.)
Ačkoliv má Igin zde hráčkářství nakoupila jsem plno hraček, abych případně motivovala Igina a Klimentka se společné hře. Igin bude mít dále hody (mám v zásobě jeho nejoblíbenější pochoutky - kuřecí maso (z důvodu malého i když je to Iginovo druhé oblíbené maso), krevety, pitíčka, Miamor a Cosma pastičky, Granata tyčinky a lentilky COSMA.
Myslíte, že to bude moc klapnout? Opravdu věřím, že povaha je důležitější než pohlaví a jak Iginek tak malý to zvládnou. Navíc s nimi budu prvních 10 dní doma, abych jim pomohla překonat těžkosti.
Ps. vím, že je to můj první kocour a mé puntičkářství je někdy přehnané, ale příprava je důležitá a nechci tu mít Cat from Hell.
rapotacka11
napsal(a):
Díky.
Skvělá?
"""""
Tahle holka je skvělá!
Svým zvířatům totiž rozumí a nemusí
ze sebe dělat ...
https://www.youtube.com/watch?v=h_9SumG9QXw
Ps. Z mého pohledu ano, nejde mi o osobnost, ale o tipy. Všechny tipy, které jsem vyzkoušela na Igina fungovali a skvěle se bavil.
Tipy např. o p. Nevečeřelové (na výrobu domácích hraček z toaletního papírů zůstaly bez zájmu - a to jsem mu blbec sbírala roličky toaletního papírů měsíc, aby to měl opravdu skvělé
A to nemluvím o krmivu, které doporučuje - můj kocour nežere - ale recepty např. na ručně vyrobené pamlsky zbožňuje)
nepodceňovala bych doma vyrobené hračky...přemýšlíte o škrabadle...stačí trubka od koberce polepit kobercem...a uvidíte,jak se na ní vyblbne..
napsal(a):
Tak nyní při bližší zkoumání jsem se rozhodla takto.
Přípravy probíhají v plném proudu. Klec nepoužiji. (I když ji mám objednanou myslím, že nebude potřeba). A bez izolace.
Iginka - odnesu k veterináři v pátek na kontrolu, aby ho zkontroloval - stejně by ho tak musela odnést (čeká nás roční kontrola a přeočkování tzn. booster ==> mám z něho trochu strach, protože bengálky na to nereagují příliš dobře /tak pokud bude úplně v pořádku tak od něj upustím. (nyní chovatelce jedno kotě z vrhu uhynulo v důsledku špatné reakce na zakl. vakcínu.) Navíc mu nechám ostříhat drápky, aby nemohl zranit malého.
Klimentek - bude také od chovatelky nechán zkontrolován veterinářkou, aby něco nechytil Iginek + rovněž přijde s ostříhanými drápky. Vybavení domácnosti koupila jsem ještě jeden záchod + dám ještě jeden, který mám ve sklepě, ale s Iginem ho nepotřebujeme do místnosti. Pelišek bude mít vlastní, mističky vlastní, přepravka vlastní.
Nyní k seznamování. Rozhodla jsem se situaci řešit pomocí pomůcek - mám zde Feliway, který nepoužívám, protože už ho nepotřebuji Iginek si zvykl a hlavní věc, která ho uklidňuje je, když mě má na očích. Dále zde mám sprej z kozlíku, kterým nastříkám škrabadla a dětské kapky z kozlíku.
Když kocourka přinesu domů nechám ho rozkoukat, Igina nechám v postoji (není to omezení je na něj zvyklý, a zklidňuje ho, když jsem sousedka přijde se svým kocourem Johanem tak ho používám. Iginek holt bude muset noc strávit v kuchyni, a malý bude se mnou v pokojíčku z důvodu bezpečnosti. (myslím, že se na Igina v noci půjdu několikrát podívat a pomazlit se a ujistit ho, že je stále moje mňoukající šikulka.)
Ačkoliv má Igin zde hráčkářství nakoupila jsem plno hraček, abych případně motivovala Igina a Klimentka se společné hře. Igin bude mít dále hody (mám v zásobě jeho nejoblíbenější pochoutky - kuřecí maso (z důvodu malého i když je to Iginovo druhé oblíbené maso), krevety, pitíčka, Miamor a Cosma pastičky, Granata tyčinky a lentilky COSMA.
Myslíte, že to bude moc klapnout? Opravdu věřím, že povaha je důležitější než pohlaví a jak Iginek tak malý to zvládnou. Navíc s nimi budu prvních 10 dní doma, abych jim pomohla překonat těžkosti.
Ps. vím, že je to můj první kocour a mé puntičkářství je někdy přehnané, ale příprava je důležitá a nechci tu mít Cat from Hell.
Proti čemu očkujete?
Já teda půjdu proti proudu, ale žádného ze svých domácích kocourů jsem neočkovala. Ani neodčervovala.
napsal(a):
Proti čemu očkujete?
Já teda půjdu proti proudu, ale žádného ze svých domácích kocourů jsem neočkovala. Ani neodčervovala.
Proti Panleukopénii, Kaliciviru a Herpesviru tzn. vakcínou 3v1 , kdy by kotě mělo být přeočkováno tzn. boosterem (v průkazu mám napsáno další očkování 1.11.2022) a následně pak každé tři roky.
Ale znám spoustu lidí, které kočky neočkují a jsou v pohodě - prostě se mi do toho nechce
Bobča
napsal(a):
nepodceňovala bych doma vyrobené hračky...přemýšlíte o škrabadle...stačí trubka od koberce polepit kobercem...a uvidíte,jak se na ní vyblbne..
Nepodceňuji kocour také krabice zbožňuje, ale z důvodu že je může rozkousat. Když jsem mu vyrobila pyramidu z toaletního papíru a vymyslela jsem jak ji zavěsit, aby mohl tzn. dolovat pamlsky neměl zájem, hračka z kartonu od vajec také bez zájmu (akorát mňoukal a čekal až mu ji otevřu).
Ale má rád např. hru, kdy do škopku s vodou mu do víček od kořenek (takových lodiček) dám pamlsky a od je loví. /bylo to v těch letních dnech, kdy se z horka chtěl pouze válel, ale tohle ho probralo. /
Ps. foto odlehčené verze se šustícím míčkem
napsal(a):
Proti Panleukopénii, Kaliciviru a Herpesviru tzn. vakcínou 3v1 , kdy by kotě mělo být přeočkováno tzn. boosterem (v průkazu mám napsáno další očkování 1.11.2022) a následně pak každé tři roky.
Ale znám spoustu lidí, které kočky neočkují a jsou v pohodě - prostě se mi do toho nechce
Kdybych měla kočky čistě domácí, neplánovala výstavy, či krytí, neočkovala bych. Mám domovenkovní, po zahradě nám neustále chodí cizí kočky, hodně nezdravě vypadající, sem tam je mela, tak jsem očkovala i FeLv. Jenže vloni se nedala vakcína sehnat, byl výpadek a tím tohle očkování pro nás skončilo. Viktorek měl šílenou reakci po vakcíně od Biovety, nemohli jsme se ho dva dny ani chytit, takže letos jsem s nima schválně jela jinam, kde mají jinou značku.
Tak bych chtěla sdělit dnes mám kocourka prvních 24 hodin doma. A musím říct, že věřím, že se kluci skamarádí. Používáme pamlskovou metodu bez izolace. Igin se ohnal po malém pouze třikrát a nyní už oba leží u mě - Iginek v klíně (velmi pomáhá jeho fixace) a malý, asi jelikož si mě zamiloval leží na boku v posteli a oba dva spinkají.
Klec ani přepravku jsme nepoužili. Malému jsem přenechala pokojík, Iginovi kuchyň - měla jsem vždy rozvrh jednu hodinu s Iginkem, jednu s Klimentkem. Dnes je pro jistotu nechám ještě spát odděleně tzn. stejný režim jako včera.
Navíc mám dovolenou, abych z nich mohla udělat kámoše jak hrom.
Ps. přikládám první fotku Klimentka. Jen musím konstatovat, že první noc s malým byla úplně jiná než s Iginem. S Iginkem mám vybudovaný vztah (první noc se krčil v rohu a mňoukal tři noci)
Klimentek už první noc spal se mnou a předl.
Biaca, poprosím, udělej těch fotek víc, i s Igynkem, ať se můžu pokochat....
napsal(a):
Biaca, poprosím, udělej těch fotek víc, i s Igynkem, ať se můžu pokochat....
Určitě udělám, ale nemám ho ještě vycvičeného, aby zapózoval jako Igin.
Vím, že pro někoho je fotka nic moc - ale pro mě zatím nejkrásnější fotka Iginka a Klimentka. A pak, že závisí na pohlaví. Doufám, že dneska už zvládneme spát všichni spolu.
" A pak, že závisí na pohlaví."
ale jistěže ano
ale až to "pohlaví" budou mít oba
neboli až kotě bude dospívat/bude dospělý
ale to zároveň neznamená, že 100% kocourů se nesnese
napsal(a):
" A pak, že závisí na pohlaví."
ale jistěže ano
ale až to "pohlaví" budou mít oba
neboli až kotě bude dospívat/bude dospělý
ale to zároveň neznamená, že 100% kocourů se nesnese
Zrovna já mám v bytě 2 kastrované kocoury. Kdybych uměla, dám foto, jak spí oba na akumulačkách. Ale nemuselo to klapnout.
Tak nyní jsem chtěla dát závěr k mému pořízení druhé kočky tedy kocoura.
Malý si u nás neuvěřitelně zvykl. Každou noc spí se mnou a jelikož si ho oblíbil i Igin (tak s námi spí i on). /tedy pokud je důkazem lásky, že se oba čistí a olizují - tak už nevím co - podle mě jasné přijetí/
Igin ho tak má rád, že mu dokonce i přenechává část svého žrádla (a to jsem mu to dala do inteligentního krmítka, aby na to malý nemohl.)
Igin si s ním stále chce hrát, ale bohužel pořádně neumí odhadnout razanci. Ne, že by malému ublížil pouze ho bací, malý vymňoukne a uteče. Ale za pět minut je zpátky, a dotírá na Igina.
Kluci už byli sami a nic se nestalo. Navíc i Iginovi to svědčí - má větší apetit a žere i když na něj nekoukám (i když můj rozcapený kocourek stále zbožňuje, když ho panička krmí)
V příloze první oficiální portrét Klimenta.
Ps. máte někdo zkušenosti s Catround?
https://www.catround.cz
Uvažuji o tom nebo o rozšíření lezecké stěny pro kocoury. Vím, že lezecká stěna by mě vyšla na třetinu ceny - ale zase tohle by bylo něco jiného (jednu stěnu už máme)
Catround se mi líbí více než kolo od Canadian Cat Company
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/akcni_hracky/961347?origin=hopps&q=b ěhací%20kol&i=1&ro=2
Catround - dražší, ale možnost vrácení do 14 dnů pokud by kocouři nepoužívali + lepší design.
Canadian - levnější, ale nesmontované, méně stabilní konstrukce a nemožnost vyzkoušení
P.s. koukala jsem i po ručně vyráběných, ale mám dojem, že ty budou hlučné.
dovolila jsem si zkopírovat video Nica od Fernanda na jeho kole...doufám,že se mi to povedlo..Pořád mě zajímá,jak se má a jak vypadá
https://youtu.be/ynejb2KCnx4