Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2022 08:18
Iwet1200

XXX.XXX.51.124

Zdravim Prosim jaké syrové maso v jaké formě mohu dávat kocourovi 8 měsíců ?
Mlete maso prý není vhodné co jsem slyšela 🤷‍♀️🤔 Poradíte?
A kde nejlépe kupovat maso
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.11.2022 08:34

Iwet1200 napsal(a):
Zdravim Prosim jaké syrové maso v jaké formě mohu dávat kocourovi 8 měsíců ?
Mlete maso prý není vhodné co jsem slyšela 🤷‍♀️🤔 Poradíte?
A kde nejlépe kupovat maso
Děkuji

Dávám nakrájené hovězí nebo vepřové srdce. Kupuji normálně v řeznictví. Je to levné a plné taurinu.+ přidávám i kuřecí játra nebo skelety a konzervy. Případně přihodím syrové vepřové nebo rybu, když vařím pro sebe.

22.11.2022 10:05
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já mám 4 nenažrance, kdybych musela maso krájet, upadla by mi ruka, takže melu, kýtu, plecko, pečeni, srdce, ...

22.11.2022 10:14
Iwet1200

XXX.XXX.51.124

No proto chci vědět více názoru jestli to musí být kousky a nebo i mlete
Také pry mohu kureci hlavy nožky krky jak to vidíte vy? Může hnedka čerstvé a nebo to musí také přejít mrazem?
Jde o to že kapsičky a konzervy mi moc nechce jist a ze jsem toho uz vyzkoušela vždycky trochu a zbytek nechá to bych mu musela dávat pokaždé jinou značku asi aby to sezral cele🤦‍♀️
Jinak granule má nasypane pořád veme si kdy chce.

To je Pech opravdu stím krmenim🤦‍♀️😔

22.11.2022 10:17
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Iwet1200 napsal(a):
Také pry mohu kureci hlavy nožky krky jak to vidíte vy? Může hnedka čerstvé a nebo to musí také přejít mrazem?
Jde o to že kapsičky a konzervy mi moc nechce jist a ze jsem toho uz vyzkoušela vždycky trochu a zbytek nechá to bych mu musela dávat pokaždé jinou značku asi aby to sezral cele🤦‍♀️

Já drůbeží dávám jen domácí, to jim pak hodil klidně celá křídla. Já dávám klidně čerstvé, do mrazáku dávám protože vždy nakoupím xkg masa, semelu, naporcuju. Co jsem tak zjistovala, aby to mrazení mělo nějaký efekt, muselo by to být hluboce zmrazené a to domácí mrazáky neumí

22.11.2022 10:29

Iwet1200 napsal(a):

Múžete mlít, můžete dávat syrové. Mrazím z důvodu viz Rezzy. Že připravuji porce dopředu.

22.11.2022 10:30

Rezzzy napsal(a):
Já mám 4 nenažrance, kdybych musela maso krájet, upadla by mi ruka, takže melu, kýtu, plecko, pečeni, srdce, ...

To chápu.

22.11.2022 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.40.25

Proč ne mleté maso? Jen se ptám, netuším. Aby je to nutilo kousat, žvýkat, tedy kvůli zubům a dásním? To mi přijde jasné, taky krájím, už to není mimino Není myšleno: ne mleté, protože v obchodech koupíte ne, že mleté, ale mělněné s přidanou chemií, zbytečně? Dávám všechny druhy mas, ryby nejí, záměrně nic nepřemrazuju.

22.11.2022 13:22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Múžete mlít, můžete dávat syrové. Mrazím z důvodu viz Rezzy. Že připravuji porce dopředu.

..já zrovna tak.....

22.11.2022 13:25

lesnížínka napsal(a):
Proč ne mleté maso? Jen se ptám, netuším. Aby je to nutilo kousat, žvýkat, tedy kvůli zubům a dásním? To mi přijde jasné, taky krájím, už to není mimino Není myšleno: ne mleté, protože v obchodech koupíte ne, že mleté, ale mělněné s přidanou chemií, zbytečně? Dávám všechny druhy mas, ryby nejí, záměrně nic nepřemrazuju.

..ja dávám mleté, protože se mi lépe dělají porce do mrazáku pro všechny....ale ani s kouskama masa nemají problém....

24.11.2022 13:21
Iwet1200

XXX.XXX.32.82

Takže tedka nevím zkusila jsem kuřecí krky hovězí kousky nakrájenou jatru pouze olizal a nechce to Proč? Mám jít k veterináři?
V misce má jatru a hovězí maso viz foto

24.11.2022 13:33
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Jaká játra? U nás drůbeží nee.
Ostatní - na lžičku - ano.
Kousek kuřecího prsíčka?
Ne? Tak nic ...

24.11.2022 13:39
Iwet1200

XXX.XXX.51.124

Vepřová játra a to jen výjimečně se může dávat prý no tak jsem zkusila ale nechce
Hovězí zadní taky nic
Prostě ne ne ne 😡
ani konzervy ani maso já nevím jestli mne zkouší nebo co chce

Fakt nevím co mám dělat nechat ho pouze na granulich jako

24.11.2022 13:40
Iwet1200

XXX.XXX.51.124

A prsa zkusím večer mu dat

24.11.2022 13:53

Mojí příbuzné kocouři by se syrového masa nedotkli ani jeden.

Můj, jak krájím na prkýnku cokoli, tak se mě pokouší zabít svým překážením (já s nožem v ruce padající přes kočku) a ječí jak protrženej.

Známá jim musí servírovat kapsičky takové a makové a hlavně se musejí střídat a vždy je nadšená, když objeví něco, co zrovna budou měsíc žrát. Já můžu dát Kocourovi konzervu pro psy a rozkouše i misku.

Jenže můj Kocour je jen na granulích a něco jiného má pouze jako zpestření třeba jednou do týdne. Zatímco ti její mají neustálý přísun různých laskomin a šunčiček a paštiček....

Jediné, co jsem ty její viděla žrát s dychtivostí v oku, jsou německé kočičí tyčinky (něco jako na obr.). Ale toho se asi nesmí krmit moc, nevím, známá dává přísně jednu denně, a protože je jinak rozmazluje, kde může, tak má pro to asi důvod.

24.11.2022 13:57

Iwet1200 napsal(a):
Vepřová játra a to jen výjimečně se může dávat prý no tak jsem zkusila ale nechce
Hovězí zadní taky nic
Prostě ne ne ne 😡
ani konzervy ani maso já nevím jestli mne zkouší nebo co chce

Fakt nevím co mám dělat nechat ho pouze na granulich jako

..a zkusila jste to hovězí mleté, nechávám si umýt knížku a žerou všechny tři, třetí kočka se ze začátku ofrfňovala, ale po čase se přidala také....

24.11.2022 14:09

vepřové jazyky, srdce, svalovina, uši ztužené žaludky, játra, ledvinky....
hovězí jazyk, srdce, svalovina, játra....
drůbeží (kuře, kachna, krůta) srdíčka, žaludky, svalovina, krky a jakékoliv části těla, játra

syrové
vařené
kousky, někdy mleté
asi nikdo nikdy nejedl vše, většinou se specializují na malý okruh
není jedno od koho
není jedno, vedle čeho to maso v obchodě leželo, ani jak dlouho tam leželo

24.11.2022 14:09
Iwet1200

XXX.XXX.32.82

Tak zkusím teda ještě nechat umlít kližku
Ještě že máme psy ty měli Vánoce dneska jsem jim to dala😀

S takovou mi ten kocurek neporostea nezmohutni 😕

24.11.2022 14:12
Iwet1200

XXX.XXX.32.82

Aha takže co teda když jsem toho už tolik vyzkoušela a nic 🤦‍♀️

24.11.2022 14:13

Mně teda Kocour narostl spokojeně na granulích. Fakt nic jiného nedostává. Obyč nalezenec venkovní kočka, nějaká vesnická micka, pohybuje se váhově mezi 6-7 kg. Teď se mi ho podařilo zhubnout, tak snad pod 6,5 :-)

24.11.2022 14:31

Iwet1200 napsal(a):
Takže tedka nevím zkusila jsem kuřecí krky hovězí kousky nakrájenou jatru pouze olizal a nechce to Proč? Mám jít k veterináři?
V misce má jatru a hovězí maso viz foto

Odkud jste? Tu játru se říká u nás.

Možná jsou ty kousky moc velké. Nebo se kočičáci ještě neosmělili. Ale jsou kočky, které se syrového masa nedotknou. Jejich škoda.

24.11.2022 15:50
Iwet1200

XXX.XXX.32.82

Od Karviné 😀🙈

24.11.2022 18:52

Iwet1200 napsal(a):
Od Karviné 😀🙈

Tím se to vysvětluje. Já jsem přímo z Karviné, ale už před více než 30 lety jsem zběhla do ČB.

24.11.2022 21:36
Bobča

XXX.XXX.20.192

můj kocour byl teda "jen" na kapsičkách Whiskas,pak na "royal cosi"...granulích "Josera"....sem tam vařený žloutek,trochu strouhaného sýra....maso jednou za půl roku,když jsem si dělala kuřízek... ...a byl teda "macek"..skoro 6 kilo....

Přidejte reakci

Přidat smajlík