Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2022 12:57
Sip

XXX.XXX.233.151

Prosím Vás, řešil už tady někdo parazita Giardie u své kočky? Kočka podruhé prošla léčbou ( znovu to chytla nejspíš někde z bytu, venku nebyla). Lítám doma se savem a párovým čističem, kterým prejizdim koberce. Dezinfikuju ji pravidelne záchod, misky, podlahy, pelíšky peru na 90 stupňů... Opět už má řídkou stolici (žluté barvy!) .. myslím si, že to má zase. Dneska jdu na testy. Zajímá mě, jestli jste to někdo u kočky a řešili a jestli Vás boj byl stejně tak dlouhý jako u nás.

29.11.2022 12:30
deauville

XXX.XXX.46.69

Otázkou je, jestli je to opravdu giardie. Pokud to opravdu předtím byla (byly nějaké testy?), neznamená to, že se teď musí nutně opět jednat o giardii. Žlutá stolice a průjem může být např. způsobeno špatnou funkcí slinivky břišní..

29.11.2022 13:04
Staska

XXX.XXX.15.85

Napadlo mne to samé jako Deauville, z mé zkušenosti bohužel hodně vetu střílí od boku giardie bez řádné koprologie mířené na giardie

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2022 13:06

deauville napsal(a):
Otázkou je, jestli je to opravdu giardie. Pokud to opravdu předtím byla (byly nějaké testy?), neznamená to, že se teď musí nutně opět jednat o giardii. Žlutá stolice a průjem může být např. způsobeno špatnou funkcí slinivky břišní..

Pro giardii je typický spíše průjem krvavý. Pro slinivku zase "maltovitý".

Ale shodneme se, že bez vyšetření trusu je to střílení od boku.

1.12.2022 16:45
Sip

XXX.XXX.9.86

Testy jí veterinářka dělala. Je ale pravda, že teď se mi ta stolice zda zvláštní ... " maltovita" jak píše kometa.

1.12.2022 16:49
Sip

XXX.XXX.9.86

Testy v pondělí jí už vyšly negativně. Předtím teda je měla dvakrát pozitivní. Vet říkala, že se jí mohly ve strevech nahromadit bakterie, ale co když je to ta slinivka jak píšete ?.... Dávám jí ted zastavovac průjmu a probiotika a nic, žádný efekt. Vet mi dala antibiotika ať ji je nasadím pokud se to nezlepší .... No a nelepší se to ....

1.12.2022 19:11

a antibiotika vymlátí ty "hodné" bakterie a už se zvíře veze v průjmovité spirále......

1.12.2022 19:17

Sip napsal(a):
Testy jí veterinářka dělala. Je ale pravda, že teď se mi ta stolice zda zvláštní ... " maltovita" jak píše kometa.

Testy na co?

1.12.2022 19:18

Sip napsal(a):
Testy v pondělí jí už vyšly negativně. Předtím teda je měla dvakrát pozitivní. Vet říkala, že se jí mohly ve strevech nahromadit bakterie, ale co když je to ta slinivka jak píšete ?.... Dávám jí ted zastavovac průjmu a probiotika a nic, žádný efekt. Vet mi dala antibiotika ať ji je nasadím pokud se to nezlepší .... No a nelepší se to ....

Ve střevech je spousta baktérií, některé i potřebné. Je (byl) důvod dávat ATB?

1.12.2022 20:28
lesnížínka

XXX.XXX.7.52

Dám náš případ. Kocour najednou průjem, tedy nějakou dobu, ale kadí venku, tak nebyla možnost to zjistit. Někdy jsem našla měkší bobek, někdy skoro kaluž. Až doma šel na záchůdek a jen to z něj stříkalo. Hned jsem volala vetce, poradila imodium. To jsem se mu i bála dát, tak jsem první dala Smectu - nic, černé uhlí - taky nic, tak nakonec jsem to imodium dala. Dva dny byl klid, zdálo se to lepší, ale pak zase děsný průjem, tak veterina, ne už naše vetka, ta nemá vybavení, kdyby bylo třeba. Dali mu nějakou kapačku a musel zůstat přes noc, že další den ještě jednu. To už mu ale otrnulo a nenechal si ji dát. Ale vetka říkala, že už měl bobek tužší, tak ho dají domů a kdyby se to znova zhoršilo přijedeme. Dostal probiotika nějaká v pastě a už ani nevím co víc, ale spravilo se to postupně. ATB mu dát ani ona nechtěla, já jsem proti určitě, pokud to není nevyhnutné, takže jsem její rozhodnutí kvitovala s povděkem.

8.12.2022 20:17
fikovnice

XXX.XXX.60.67

lesnížínka napsal(a):
Dám náš případ. Kocour najednou průjem, tedy nějakou dobu, ale kadí venku, tak nebyla možnost to zjistit. Někdy jsem našla měkší bobek, někdy skoro kaluž. Až doma šel na záchůdek a jen to z něj stříkalo. Hned jsem volala vetce, poradila imodium. To jsem se mu i bála dát, tak jsem první dala Smectu - nic, černé uhlí - taky nic, tak nakonec jsem to imodium dala. Dva dny byl klid, zdálo se to lepší, ale pak zase děsný průjem, tak veterina, ne už naše vetka, ta nemá vybavení, kdyby bylo třeba. Dali mu nějakou kapačku a musel zůstat přes noc, že další den ještě jednu. To už mu ale otrnulo a nenechal si ji dát. Ale vetka říkala, že už měl bobek tužší, tak ho dají domů a kdyby se to znova zhoršilo přijedeme. Dostal probiotika nějaká v pastě a už ani nevím co víc, ale spravilo se to postupně. ATB mu dát ani ona nechtěla, já jsem proti určitě, pokud to není nevyhnutné, takže jsem její rozhodnutí kvitovala s povděkem.

A měl ten boban/průjem vyšetřenej?

Jako koprologii vyloženě mám na mysli.

8.12.2022 20:38

fikovnice napsal(a):
A měl ten boban/průjem vyšetřenej?

Jako koprologii vyloženě mám na mysli.

Jsem se ptala taky.

8.12.2022 21:38
lesnížínka

XXX.XXX.13.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsem se ptala taky.

Tak to netuším, už si nepamatuju, jestli něco o něm říkaly vetky, ale když strávil dva dny na veterině, tak bych to minimálně předpokládala. Jestli mi to říkaly, bylo to negativní, jinak bych to nevypustila hned z hlavy

9.12.2022 06:53

lesnížínka napsal(a):
Tak to netuším, už si nepamatuju, jestli něco o něm říkaly vetky, ale když strávil dva dny na veterině, tak bych to minimálně předpokládala. Jestli mi to říkaly, bylo to negativní, jinak bych to nevypustila hned z hlavy

Moje chyba. Chtěla jsem reagovat na příspěvek Sip. Jsem se netrefila.

9.12.2022 09:52
lesnížínka

XXX.XXX.12.225

Moje chyba. Chtěla jsem reagovat na příspěvek Sip. Jsem se netrefila.

To je jedno Reni, já jsem reagovala současně na vás obě.

13.1.2023 23:35
Sip

XXX.XXX.41.115

Testy na co?

Antigen na přítomnost Giardii. A na další testy její hovínko putovalo až do Německa. Tam testovali přítomnost na různé parazity atd...

14.1.2023 07:18

Sip napsal(a):
Antigen na přítomnost Giardii. A na další testy její hovínko putovalo až do Německa. Tam testovali přítomnost na různé parazity atd...

To u nás opravdu nikdo neumí? SVÚ, VŠV? Jenom se ptám.

14.1.2023 08:35

jo, to mi taky vrtá hlavou
vše do Německa

aktuálně opět řešíme zánět uší
jiný veterinář - výtěr z ucha - a posílal se do Německa
na příští návštěvě se ho zeptám, proč
pokud nezapomenu

14.1.2023 09:16

úplně nejspolehlivější způsob detekce tritrichomonas je pcr

nabízí laboratoř laboklin.

proč? asi toho zase není tolik, aby se vyplatilo mít primery všude.

14.1.2023 09:17

jo, to mi taky vrtá hlavou
vše do Německa

aktuálně opět řešíme zánět uší
jiný veterinář - výtěr z ucha - a posílal se do Německa
na příští návštěvě se ho zeptám, proč
pokud nezapomenu

protože prostě laboklin nabízí dobrý panely? je to vyzkoušený, že to dělají dobře?

14.1.2023 12:35

úplně nejspolehlivější způsob detekce tritrichomonas je pcr

nabízí laboratoř laboklin.

proč? asi toho zase není tolik, aby se vyplatilo mít primery všude.

No jo, já vlastně kocouří krev taky vezla do laboklinu. V ČB. Nemusela jsem do Německa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík