Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2022 21:39
Lukeluk

XXX.XXX.237.189

Zdravím,

již delší dobu pozoruji u své kočky, že při mazlení, ležení u mě, nebo spaní v mé blízkosti, mě pořád moje čiča okusuje.. nebolí to, ale je to divné, jakoby zkoušela tuhost masa :D Mám se bát? Je to první kočka, kterou mám od koťátka, je jí teď něco přes dva roky. Jinak je velice kontaktní, rozmazlenec..nosí aportek, jde “na místo”, když jí člověk řekne, pořád leží na zádech, ať ji dlachmám bříško, jezdí s námi na výlety, slyší na zavolání a dokonce chodí i bez postrojku, když jsme někde mimo civilizaci..(myslím, že si to tam nahoře rozmysleli u štěňátka a na poslední chvíli z ní udělali kotě) jen to kousání nevím, co znamená. Prosím o radu, informace. Děkuji! :)

12.12.2022 22:58
lesnížínka

XXX.XXX.12.35

Bát čeho? Že vás jednou v noci sežere, protože je to šelma? Dělají to myslím všechny kočky a věřte, že náš tříletý kocour někdy tu míru nezná, nebo stále hledá? Onehdá mi ten prst fakt prokousnul, až mi tekla krev. Se leknul a utekl Nic za tím nehledám, ale třeba někdo na to bude mít jiný názor, jiné zkušenosti.

13.12.2022 08:01
Lukeluk

XXX.XXX.237.189

lesnížínka napsal(a):
Bát čeho? Že vás jednou v noci sežere, protože je to šelma? Dělají to myslím všechny kočky a věřte, že náš tříletý kocour někdy tu míru nezná, nebo stále hledá? Onehdá mi ten prst fakt prokousnul, až mi tekla krev. Se leknul a utekl Nic za tím nehledám, ale třeba někdo na to bude mít jiný názor, jiné zkušenosti.

No spíš z pohledu bát, že jednou to začne gradovat a kousat bude agresivně. Než aby mě snědla

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2022 08:07

Lukeluk napsal(a):
No spíš z pohledu bát, že jednou to začne gradovat a kousat bude agresivně. Než aby mě snědla

..tak pokud máte pocit, že to graduje tak tu ruku prostě stáhněte a nenechávejte se okusovat.....dělají to I naše kočky a agresivní opravdu nejsou a dělají to jenom mně....

13.12.2022 08:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..tak pokud máte pocit, že to graduje tak tu ruku prostě stáhněte a nenechávejte se okusovat.....dělají to I naše kočky a agresivní opravdu nejsou a dělají to jenom mně....

Tak nějak. Když mě začali kočičáci moc okusovat nebo škrábat, se slovem Ne! jsem to ukončila.

13.12.2022 09:05
Bobča

XXX.XXX.20.192

Max teda nikdy neokusoval(krom toho jednoho "gřajvnutí") ,jen důsledně a pečlivě olizoval..hlavně tvář,krk i ucho..někdy ruce...

13.12.2022 09:25

Bobča napsal(a):
Max teda nikdy neokusoval(krom toho jednoho "gřajvnutí") ,jen důsledně a pečlivě olizoval..hlavně tvář,krk i ucho..někdy ruce...

..jenomže tohle je myšleno asi takovéto jemné okusovani....ne když se kočka naštve a pak vypálí kousancem nebo seknutí packou..

13.12.2022 09:50
lesnížínka

XXX.XXX.39.172

Tak nějak. Když mě začali kočičáci moc okusovat nebo škrábat, se slovem Ne! jsem to ukončila.

Ano, to jsem zapomněla napsat. Se slovy: zase to mimi nepřeháněj...stáhnu ruku...hotovo, konec, na tohle nehraju

13.12.2022 10:03
Bobča

XXX.XXX.20.192

..jenomže tohle je myšleno asi takovéto jemné okusovani....ne když se kočka naštve a pak vypálí kousancem nebo seknutí packou..

jojo ,to jsem pochopila ..proto jsem psala,že to okusování nedělal.... on se s tím prostě nemazlil-když už tak už

13.12.2022 10:16

Bobča napsal(a):
jojo ,to jsem pochopila ..proto jsem psala,že to okusování nedělal.... on se s tím prostě nemazlil-když už tak už

......aha

13.12.2022 10:40

Majki, když se mazlil, tak něžně okusoval prsty a slintal

to Bedříšek, pokud se jme i jen očichávat ruku, tak je třeba končetinu urychleně stáhnout z oběhu.....

13.12.2022 19:35
buchtikj

XXX.XXX.50.207

Koťata to dělají z hravosti ... je třeba je usměrnit stejně jako kočičí máma.

Velké kočky to dělají z lásky. Pokud by kočka byla vzrušená víc a kosala bolestivě, je třeba ji dát najevo že se vám to nelíbí přiměřeným třepnutím, syknutím apod. .

Hlavně vám nesmí udělat cucflek, to by manžel nabral podezření :-)

Markitánka

21.12.2022 11:22
Markitánka

XXX.XXX.211.109

Mám vypozorováno, že toto víc dělají kocouři, než kočky. Můj kocourek někdy nezná míru a kousne víc, tak na něj zasyčím, on se lekne a dá chvíli pokoj. Pokud vás ale doteď více nekousnul, myslím, že už to víc dělat nebude. Kdyby ano, vy jste panička, zarazíte ho slovem Ne, nebo tím zasyčením ;-)

27.12.2022 09:05
fikovnice

XXX.XXX.60.83

Markitánka napsal(a):
Mám vypozorováno, že toto víc dělají kocouři, než kočky. Můj kocourek někdy nezná míru a kousne víc, tak na něj zasyčím, on se lekne a dá chvíli pokoj. Pokud vás ale doteď více nekousnul, myslím, že už to víc dělat nebude. Kdyby ano, vy jste panička, zarazíte ho slovem Ne, nebo tím zasyčením ;-)

No...panička...u koček víc sedí pojem služebná.

29.12.2022 20:05
lesnížínka

XXX.XXX.46.50

fikovnice napsal(a):
No...panička...u koček víc sedí pojem služebná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík