Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ellhonza

29.12.2022 22:02
ellhonza

XXX.XXX.9.90

Ahoj, mám 1,5 měsíce nové bengálské kotě. Koupil jsem ho jako 7 měsíční. Je to kluk.

Ale neustále se bojí, když ho nechám v pokoji a jsem celý den doma, tak je 80% času zalezlé pod postelí.

K večeru začně vylézat a večer se prohání po pokoji. V noci se jde zamnout lehnout do postele.

Jinak když tak večer za mnou přijde, tak si lehce na záda a nechá se hladit. Často mě líže a vrní.

Jinak kočka je volně po domě, ale 99% času se drží nahoře v patře. (V noci chodí na průzkum max) Pokaždé když odejdu a přicházím, tak utíká pod postel nebo tam kam na ní nemůžu.

Co mám dělat, aby se přestala bát a sama za mnou přes den přišla?

Jako je to lepší jak na začátku, ale ne o moc.

30.12.2022 11:27
deauville

XXX.XXX.46.69

Nepíšete, kde jste kotě koupil, každopádně sedmiměsíční kotě už je povahově celkem hotové zvíře, pokud nebylo socializované během prvních měsíců života, už to snadno nedoženete. Spojila bych se s chovateli, co si o tom myslí oni...

Každopádně jako první věc bych kocourkovi omezila prostor. Na jeden pokoj. A tam s ním být co nejčastěji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2022 12:15

dostatek kočičích cest (pod stropem a tak), šplhadel, pelíšků, úkrytů
aktivně si s ním hrát (resp. naučit ho si s člověkem hrát) bengál by měl být dost temperamentní
hodně s ním komunikovat, ukazovat věci, místa........
postupovat s citem, na to šablona neexistuje
a mít hodně trpělivosti

30.12.2022 13:08
lesnížínka

XXX.XXX.47.146

8.5 měsíce stará kočka, už ani není kotě, ale dospělá kočka. Jestli jsem teda správně pochopila. Uvažovala bych nad tím, co se s ním dělo ,,doma", protože já třeba mám opačnou zkušenost. Koťata k nám přijdou jako celkem pohodová, chodí zdravit návštěvy, ale jak dospějou, začnou být odtažití, kočka je totální plašan. U ní mám podezření, že se změnila až po kastraci, protože potom jsem u ní tu změnu začala pozorovat - začala se bát lidí. Tak si říkám bůh ví, co tam s ní dělali

ellhonza

30.12.2022 16:14
ellhonza

XXX.XXX.9.90

Právě, že žili s více kočakam v domě a bylo jen domě. Jsem si jistý, že vymazlené bylo. Protože na první pohled, to bylo úplné normální kočka, co letala sem a tam. Jen jak jsem si jí dovezl, tak je pořá plachá. Přijde mi, že po takové době, by to mělo být lepší. Když si jí vezmu třeba do kuchyně, tak mám co dělat ,abych ji udrzel a jen natahuje krk, kouká sem a tam a vytrestene oci :D jak ji pustit tam okamzite sprintuje navrh do pelisku nebo pod postel.

31.12.2022 12:06

ellhonza napsal(a):
Právě, že žili s více kočakam v domě a bylo jen domě. Jsem si jistý, že vymazlené bylo. Protože na první pohled, to bylo úplné normální kočka, co letala sem a tam. Jen jak jsem si jí dovezl, tak je pořá plachá. Přijde mi, že po takové době, by to mělo být lepší. Když si jí vezmu třeba do kuchyně, tak mám co dělat ,abych ji udrzel a jen natahuje krk, kouká sem a tam a vytrestene oci :D jak ji pustit tam okamzite sprintuje navrh do pelisku nebo pod postel.

Každá kočka je jiná, mohu porovnávat nyní mám dva. První bengál byl zalezlý celý týden než se vůbec osmělil. Cesta k plachému kocourkovi vede přes pamlsky a hry. Dávejte mu příležitosti hrát si, ale nenosila bych ho do vedlejší místnosti, když se bojí. /i když si také myslím, že 7 měsíční kocour už je dospělý a měl už svoje teritórium./
Pokud budete mít trpělivost získáte neuvěřitelného společníka, který svého panička miluje:
A druhý nyní 5 měsíční kocourek, si to tady všechno hned přivlastnil a od prvního dne se mi vtíral.

Přidejte reakci

Přidat smajlík