AAAkocour

XXX.XXX.157.123
dobrý den,
prosím o radu. Mohl by mi někdo doporučit to nejméně ekologické stelivo pro kočky. Používáme dlouhodobě Cat's Best Original kočkolit, který je velmi ekologický ale co se týče ulpívání steliva na tlapkách koček, tak je to naprostá katastrofa. Nevím, zda nezměnili technologii výroby, ale v posledních měsících mi stelivo přijde jiné a více drolivé a lepící se. Protože jde o nejekologičtější stelivo, hledám nové co nejméně ekologické, které se doufám bude na tlapky lepit co nejméně. Díky za doporučení.
Můžete zkusit pelety, pro kočku to nebude taková změna. Cat's best jsem u svých polodlousrstých kocourů vyhodila do týdne, to se nedalo. Z hlediska vynášení byl asi nejlepší silikát, ale z mnoha důvodů to pro nás také nebylo ono. Takže jedeme v bentonitu. Co se hrudkování týče, tak Tigerino za nás nejlepší, ale když nechci objednávat, beru Brit excelent. Vynáší se na těch jejich chlupech také, ale proti cat 's best je to nebe a dudy.
AAAkocour

XXX.XXX.157.123
děkuji, vyzkouším tedy ten Tigerino, jste moc laskavá
Uživatel s deaktivovaným účtem

AAAkocour
napsal(a):
dobrý den,
prosím o radu. Mohl by mi někdo doporučit to nejméně ekologické stelivo pro kočky. Používáme dlouhodobě Cat's Best Original kočkolit, který je velmi ekologický ale co se týče ulpívání steliva na tlapkách koček, tak je to naprostá katastrofa. Nevím, zda nezměnili technologii výroby, ale v posledních měsících mi stelivo přijde jiné a více drolivé a lepící se. Protože jde o nejekologičtější stelivo, hledám nové co nejméně ekologické, které se doufám bude na tlapky lepit co nejméně. Díky za doporučení.
Já mám úplně obyč z Penny, značka Louisa.

Doron
napsal(a):
Já mám toto.
Asi z Lidlu:)
Žádné bláto nedělá.
Ano, ale nepohlcuje zápach a navíc musí se častěji měnit. Já jsem od steliva z Lidlu, přešla na CatBest navíc na .Amazonu ho mají o mnoho levnější.
Jednoduché řešení: použít podložku pod toaletu
viz.
https://www.amazon.de/-/cs/gp/product/B082HX6RXG/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A2UL9867DKO7S3&psc=1

tigerino je dobré stelivo, ale taky mi ho vynáší. nejradši mám to s aktivním uhlím, teďka ho neměli
tak mám asi tak půl kamionu britu fresh a funguje stejně dobře jako tigerino za třetinu ceny.
steliva z marketu ne, musí to dobře hrudkovat, aby se to dalo vyčistit a nebylo potřeba měnit hajzlík co pár dní.
AAAkocour

XXX.XXX.157.123
bohuzel podlozka pred zachudek nepomaha, jedna z nasich kocek podlozku vždy počůrá, takže jsem ji po několika pokusech musel odstranit :-(
škoda,já měla taky to samé stelivo,a vždycky jsem jen ráno vysypala podložku...kolem bylo minimálně-to jsem smetáčkem nametla na tu podložku..Ale pokud na ni čurá,to je blbé...ale stelivo bylo pro mě nejlepší,co jsem měla..vybírala jsem jen koule a skoro suché "klobásky"