Vkl123

XXX.XXX.29.137
Dobrý den, nedávno jsem si pořídil kočku a potřeboval bych od Vás radu. Máme doma králíka 6 let. Je to absolutní pohodář a nikdy by žádnému zvířeti neublížil (což je asi špatně). Řeším teď problém že kočka (3 měsíce) neustále loví králíka který je zvyklí být od malá na volno a zahání ho do klece. Chtěl bych se tedy zeptat zdali někdo nemá s tímto zkušenosti a jak kočku lovení králíka odnaučit. Už si nevim rady. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

...moje tři kočky králíka, morčata ani osmaky nehonili a nehoní, spíš je jenom pozoruji anebo jim občas kradou seno....králíkovi, který se volně pohyboval po bytě se občas kocour nastěhoval do klece, kde spal....kralik pak spal v koupelně.....ale pravdou je, že ani kralik se koček nebál....ale mám plemeno velmi klidných koček, které jsou opravdu velmi snášenlivé ke všemu a od psa, který je menší a o pár kilo lehčí si nechají libit vše.....takže jediná rada je buď se vzdát kotěte a nechat králíka v klidu dožít anebo ho mít v místnosti kam kotě nebude mít přístup a kotěti pořídit kotě druhé, se kterým se vyřadí.....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vkl123
napsal(a):
Dobrý den, nedávno jsem si pořídil kočku a potřeboval bych od Vás radu. Máme doma králíka 6 let. Je to absolutní pohodář a nikdy by žádnému zvířeti neublížil (což je asi špatně). Řeším teď problém že kočka (3 měsíce) neustále loví králíka který je zvyklí být od malá na volno a zahání ho do klece. Chtěl bych se tedy zeptat zdali někdo nemá s tímto zkušenosti a jak kočku lovení králíka odnaučit. Už si nevim rady. Děkuji
Nijak. Je to šelma a co se hýbe, loví. Přejde ji to až s věkem. Pokročilým.
Chameleon radí dobře.
Je to otázka jednak povahy kočky a taky jejího věku. My máme třeba kočky 12 a 8 let staré a s králíky doma funkují dobře. Ale králíky máme teprv 6 let, takže kočeny už byly dospělé v té době.
Kotě je hravé, prostě zkouší a taky si potřebuje vybít energii. Platí tu stejně jako i v případě, že by byla doma jedináčkem - hrajte si s ní. Kupte si šidítka a pořádně jí unavte. Až potom jí pouštějte do místnosti s králíkem. A spolu ať jsou jen ve vaší přítomnosti ať není malér a můžete kdyžtak zakročit. Taky aby si to chování neopakovala a neupevňovala. Naučí se tak postupně, že králík se nezlobí a nežere a nemá si ho všímat.
Ale samozřejmě každá kočka je jiná a nejde říct s jistotou že se to naučí. Jak psali výše, kočka je prostě lovec.