Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mmblkj

21.4.2023 12:26
Mmblkj

XXX.XXX.160.198

Dobry den,prosim Vas,slysela jsem,ze kdyz si chcete koupit kocicku s PP jste nuceni ji nechat vykadtrovat,nebo uz vykastrovana je,tedy tim padem neni mozne ji uchovnit.
Muzete mi nekdo odpovedet co je na tom pravdy? Zda se to deje??
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2023 13:04

Pokud chcete kočičku na chov, je totiž za úplně jinou cenu než kotě na mazlíka a musíte chovateli oznámit předem, že chcete kotě na chov. Buď vám na chov kočku vůbec neprodá, nebo si počkáte na "vhodné" kotě za několika násobnou cenu.

Pokud bych nechtěla kočku na chov, vždy bych kastrovala, takže toto mi nevadí. Kastrování koťat už je horší, ale stále se dá najít chovatel, který vás nechá vykastrovat kotě do roka, protože je taky proti ranným kastracím.

Ono buď chcete kočku na chov a víte co vše to obnáší, nebo nechcete...u koček žádné "možná, rozmyslím si to časem" jako u psů není.
Kocoura na chov prodá málokdo, nekastrovaní kocouři v bytě nejsou totiž nic moc a chovatelé většinou nechtějí, aby byl jejich odchov zavřený někde v izolaci, nebo ve voliéře (už jsem ale viděla i "kalhotky" přímo pro nekastrované kocoury, aby vše neoznačkovali). No a pro kočku mrouskání po zdravotní stránce, ani psychické není nic moc (a pro vás ani sousedy taky ne, takže asi proto).

1.5.2023 18:27
fikovnice

XXX.XXX.62.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud chcete kočičku na chov, je totiž za úplně jinou cenu než kotě na mazlíka a musíte chovateli oznámit předem, že chcete kotě na chov. Buď vám na chov kočku vůbec neprodá, nebo si počkáte na "vhodné" kotě za několika násobnou cenu.

Pokud bych nechtěla kočku na chov, vždy bych kastrovala, takže toto mi nevadí. Kastrování koťat už je horší, ale stále se dá najít chovatel, který vás nechá vykastrovat kotě do roka, protože je taky proti ranným kastracím.

Ono buď chcete kočku na chov a víte co vše to obnáší, nebo nechcete...u koček žádné "možná, rozmyslím si to časem" jako u psů není.
Kocoura na chov prodá málokdo, nekastrovaní kocouři v bytě nejsou totiž nic moc a chovatelé většinou nechtějí, aby byl jejich odchov zavřený někde v izolaci, nebo ve voliéře (už jsem ale viděla i "kalhotky" přímo pro nekastrované kocoury, aby vše neoznačkovali). No a pro kočku mrouskání po zdravotní stránce, ani psychické není nic moc (a pro vás ani sousedy taky ne, takže asi proto).

Já to tu už psala...
Moje chovatelka mi chtěla Elsu také prodat již jako kastrovanou. Já jsem PROTI raným kastracím, tak jsem si vymohla, že ji nechám vykastrovat já sama, ať klidně chovatelka nechá cenu za kočku jako by byla už kastrovaná. Mělo to být do půl roku věku, ale já to pořád protahovala, takže Elsa šla pod nůž asi v 7 nebo 8 měsících - už si to přesně nepamatuji. Je ale pravda, že do doby než jsem předložila lékařskou zprávu o vykastrování, byl chovatelkou zadržován Elsin PP.

2.5.2023 07:33

fikovnice napsal(a):
Já to tu už psala...
Moje chovatelka mi chtěla Elsu také prodat již jako kastrovanou. Já jsem PROTI raným kastracím, tak jsem si vymohla, že ji nechám vykastrovat já sama, ať klidně chovatelka nechá cenu za kočku jako by byla už kastrovaná. Mělo to být do půl roku věku, ale já to pořád protahovala, takže Elsa šla pod nůž asi v 7 nebo 8 měsících - už si to přesně nepamatuji. Je ale pravda, že do doby než jsem předložila lékařskou zprávu o vykastrování, byl chovatelkou zadržován Elsin PP.

Tak zrovna my dvě máme mainskou mývalí od stejné chovatelky. My si Willyho brali až po 5. měsíci a to nám ho vykastrovala před předáním. Odůvodňovala to i tím, že kocouři můžou začít značkovat brzo. Myslím ale, že teď jak nás chovatelka už zná, tak by vůbec nebyl problém domluvit se na kastraci později...
bohužel je to začarovaný kruh, kdyby lidi nemnožili ty kočky jak na běžícím páse s vidinou snadného výdělku a neprodávali koťata bez PP, tak chovatelé koťata nekastrují. Stále jich vidím v inzerci dost, lidem se věřit moc nedá, nakecají hory doly a potom s kočkou stejně množí. Jediná možnost jak tomu zamezit pro chovatele je vykastrovat kotě, nebo prodávat místo koťat vykastrované odrostence...ale tím by chovateli vyšplhaly náklady, museli by mít prostory a navíc každý zájemce chce koťátko, ne skoro dospělou kočku.
Jo, někdo sice říká, že to chovatelé dělají ze strachu, že jim někdo poleze do zelí a bude taky chovat = menší zisk pro ně, možná na tom něco pravdy je, ale já osobně si myslím, že spousta chovatelů to dělá právě z důvodu, že chtějí zabránit tomu, aby jejich kotě skončilo někde v králíkárně jako výrobník koťat. Ono už jen to, že pořídit si kočku na chov je docela těžké...většinou prodávají vhodná koťata na chov jen prověřeným lidem a většina chovatelů chce, aby jejich odchovy žily v rodině jako spokojení kastráti.

Ono když vám chovatel zadrží PP, tak to pro ty množitele stejně není žádná překážka, protože by koťata s PP ani nechovali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík