Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2023 09:45

Přeji všem hezkou neděli,
Pořizovali jste někdo domácím kočkám parkourové propriety na zeď ? Stupátka, pelíšky, mosty, police,…? Případně kde a jak jste s výrobky spokojení? Nebo jste si něco takového nechávali dělat na zakázku?
Dovybavujeme byt a máme vymyšlené, kde udělat kočičí “dálnici”, ale nějak nevíme co vybrat, aby to bylo alespoň trochu kvalitní.
Možnost vlastní výroby nemáme.
U nás je problém i to, že vše musíme mít v XXL podobě, kvůli kocourovi 😁…10kg je 10kg.
Jestli něco takového doma máte, můžu poprosit i o foto pro inspiraci?
Děkuji :)

7.5.2023 22:18

rapotacka11 napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=okOVxfuSYPk

Ano, to jsem viděla, je to naprosto úžasný, ale to u nás ve 2kk nehrozí 😅.

8.5.2023 07:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Však co, žraloka probouráte a stejně se všechno žene do výšky.

8.5.2023 16:58

A nechcete kočkám koupit kolo? U nás má větší úspěch než škrabadlo a mostíky.
Mí kluci ho zbožňují a využívají každý den.
I když také plánuji renovaci v pokojíku, ale až bude trochu více peněz.
Hodně se mi líbí tahle Kletterwand.

https://www.youtube.com/watch?v=TIE74aAR8Q4&t=474s

9.5.2023 07:26

A nechcete kočkám koupit kolo? U nás má větší úspěch než škrabadlo a mostíky.
Mí kluci ho zbožňují a využívají každý den.
I když také plánuji renovaci v pokojíku, ale až bude trochu více peněz.
Hodně se mi líbí tahle Kletterwand.

https://www.youtube.com/watch?v=TIE74aAR8Q4&t=474s

Myslíte to běhací? Já bych ho i koupila, ale pochybuju, že ty naše brambory v tom budou běhat. Je problém je rozhýbat i u hry, kocour se převalí na záda a čeká až k němu mávátko doputuje .
Je teda pravda, že občas lítají po bytě tam a zpátky za sebou.
Kdybych měla akční kočky, tak tam je to bez debat, ale já mám fakt lenochy. U ragdolla mě to nepřekvapuje, ale maiňák je úplně stejnej .

9.5.2023 07:42

Myslíte to běhací? Já bych ho i koupila, ale pochybuju, že ty naše brambory v tom budou běhat. Je problém je rozhýbat i u hry, kocour se převalí na záda a čeká až k němu mávátko doputuje .
Je teda pravda, že občas lítají po bytě tam a zpátky za sebou.
Kdybych měla akční kočky, tak tam je to bez debat, ale já mám fakt lenochy. U ragdolla mě to nepřekvapuje, ale maiňák je úplně stejnej .

Ano, od Catround - jsem s ním velmi spokojená. A pokud si nejste jistá, jestli v tom kočky budou běhat máte měsíc na vyzkoušení. Pokud ne - můžete do měsíce bez udání důvodu vrátit (oni to berou tak, že vymění pouze tu Eva-pěnu na kole a mohou ho prodat dál)

Ps. když jsem klukům to kolo koupila, tak nejprve Iginek byl zalezlý pod kuchyňskou linkou a nyní je to hlavní běžec na kole (a to je ten, líný kocour). Komunikace s firmou, že pokud by kocour opravdu nezačal běhat bez problémů vrátí peníze. (špičková).
Jinak mám dva mostíky, v ložnici, ale bohužel už kluky omrzeli a jsou jen na ozdobu. (tedy plánuji zavést sisalovou stěnu se sítí pro kočky na lezení s vakem - ale to budou mít až k Vánocům)

9.5.2023 13:28

Ano, od Catround - jsem s ním velmi spokojená. A pokud si nejste jistá, jestli v tom kočky budou běhat máte měsíc na vyzkoušení. Pokud ne - můžete do měsíce bez udání důvodu vrátit (oni to berou tak, že vymění pouze tu Eva-pěnu na kole a mohou ho prodat dál)

Ps. když jsem klukům to kolo koupila, tak nejprve Iginek byl zalezlý pod kuchyňskou linkou a nyní je to hlavní běžec na kole (a to je ten, líný kocour). Komunikace s firmou, že pokud by kocour opravdu nezačal běhat bez problémů vrátí peníze. (špičková).
Jinak mám dva mostíky, v ložnici, ale bohužel už kluky omrzeli a jsou jen na ozdobu. (tedy plánuji zavést sisalovou stěnu se sítí pro kočky na lezení s vakem - ale to budou mít až k Vánocům)

Moc děkuji! Ty jo, asi našetřím a vyzkouším, jen musíme najít vhodné místo. Dělá to hodně kravál?
Budeme to muset mít asi v pokoji, kde spíme, jelikož do obýváku, který je spojený s kuchyní to asi nedám nikam, kde by to nepřekáželo .

9.5.2023 14:09

Asi jako pračka pokud jedou rychle, mám v kuchyni. (Kdybych to měla v ložnici jezdí celou noc)

Na zoohitu mají levnější, ale tam není možnost vrácení zboží pokud kocouři to nebudou používat.

9.5.2023 14:23

To na zoohitu se mi vůbec nelíbí. I kdybych neměla 10kg kocoura (je jen do 8kg), tak chci kolo z jednoho dílu. Co jsem četla, tak ty skládané jsou na nic. Je to hlučné a poruchové. Jde mi spíš o kvalitu, než o cenu.
Psala jsem jim na instagram a hned odpověděli, že je to až do 50kg a prakticky nerozbitelné ...no nahlodává mě to čímdál víc. Jen musím doma vysvětlit, že to nutně potřebuju já i kočky a najít na to vhodné místo .

Líbí se mi i ty misky, co tam mají (náš pan kocour potřebuje vyvýšenou, jinak hltá i vzduch a zvrací ...)zatím máme obyč misky postavené na krabici, ale tím, že plánujeme psa, tak stejně budou muset být někde psu nepřístupné, jinak je bude luxovat, si myslím...takže jsem chtěla nějakou kočičí jídelní platformu nacpat na tu "kočičí zeď", kdyby to šlo.

9.5.2023 14:31

Je to složené ze dvou dílů - podstavce a kola. Pro mě bylo důležité mít možnost vyzkoušet, přeci jen nikdy člověk neví jestli se jim to bude líbit. (nepotřebuji další dekoraci - ale aby to u nich mělo využití a pokud by to nevyužívali oba kocouři, tak bych ho vrátila.)

9.5.2023 14:48

To na zoohitu se mi vůbec nelíbí. I kdybych neměla 10kg kocoura (je jen do 8kg), tak chci kolo z jednoho dílu. Co jsem četla, tak ty skládané jsou na nic. Je to hlučné a poruchové. Jde mi spíš o kvalitu, než o cenu.
Psala jsem jim na instagram a hned odpověděli, že je to až do 50kg a prakticky nerozbitelné ...no nahlodává mě to čímdál víc. Jen musím doma vysvětlit, že to nutně potřebuju já i kočky a najít na to vhodné místo .

Líbí se mi i ty misky, co tam mají (náš pan kocour potřebuje vyvýšenou, jinak hltá i vzduch a zvrací ...)zatím máme obyč misky postavené na krabici, ale tím, že plánujeme psa, tak stejně budou muset být někde psu nepřístupné, jinak je bude luxovat, si myslím...takže jsem chtěla nějakou kočičí jídelní platformu nacpat na tu "kočičí zeď", kdyby to šlo.

A nemáte strach, že Vám pes ty kočky bude honit? Vy stříháte kočkám drápky, aby nedošlo ke zranění štěněte?
Já kdybych bydlela ve větším než 2 KK tak bych si pořídila Kavalíra, ale takhle zůstanou asi jen kluci

9.5.2023 16:56

A nemáte strach, že Vám pes ty kočky bude honit? Vy stříháte kočkám drápky, aby nedošlo ke zranění štěněte?
Já kdybych bydlela ve větším než 2 KK tak bych si pořídila Kavalíra, ale takhle zůstanou asi jen kluci

Miluju telefony, už jsem psala jeden příspěvek, ale uklikla jsem se a zmizel 😄…
Každopádně kočkám drápky stříháme pravidelně tak jako tak.
Kdybych si psa (já i přítel) nemohla brát do práce a brát si sem tam HO, tak bych si ho asi nepořizovala. Práci jsem si hledala schválně přímo takovou, kde bych psa mohla mít a čekala jsem na vhodné podmínky.
U Willyho bude ze začátku problém, ze se par dnů bude štěněte bát, Lyarra zase bude chvíli žárlit, ale kupodivu psy zvládá lépe, než cizí kočky, to už máme vyzkoušené.
Co se týče plemene, vybírala jsem déle, než rok, řešila to s chovateli i lidmi, co mají doma jak psa tak i kočku.
Stát se samozřejmě může cokoliv, situace může nastat jakákoliv, podle toho se člověk přizpůsobí. Začátek bude nejhorší, než si kočky zvyknou.

9.5.2023 17:01

Miluju telefony, už jsem psala jeden příspěvek, ale uklikla jsem se a zmizel 😄…
Každopádně kočkám drápky stříháme pravidelně tak jako tak.
Kdybych si psa (já i přítel) nemohla brát do práce a brát si sem tam HO, tak bych si ho asi nepořizovala. Práci jsem si hledala schválně přímo takovou, kde bych psa mohla mít a čekala jsem na vhodné podmínky.
U Willyho bude ze začátku problém, ze se par dnů bude štěněte bát, Lyarra zase bude chvíli žárlit, ale kupodivu psy zvládá lépe, než cizí kočky, to už máme vyzkoušené.
Co se týče plemene, vybírala jsem déle, než rok, řešila to s chovateli i lidmi, co mají doma jak psa tak i kočku.
Stát se samozřejmě může cokoliv, situace může nastat jakákoliv, podle toho se člověk přizpůsobí. Začátek bude nejhorší, než si kočky zvyknou.

Tak to Vám tedy závidím, já bych kocourům neostříhala drápky ani omylem (s packami si můžu hrát, ale pouze do té doby dokud si nevšimnou, že mám nůžky - to pak nastává boj.)
Osobně bych si také mohla brát psa do práce, a jsem na částečném home-office.
Jaké plemeno jste vybrala do malého bytu? Buldočka?

9.5.2023 17:14

Tak to Vám tedy závidím, já bych kocourům neostříhala drápky ani omylem (s packami si můžu hrát, ale pouze do té doby dokud si nevšimnou, že mám nůžky - to pak nastává boj.)
Osobně bych si také mohla brát psa do práce, a jsem na částečném home-office.
Jaké plemeno jste vybrala do malého bytu? Buldočka?

Zkuste mrknout na “ošetření se souhlasem” je to sice dělané “pro psy” ale funguje to i na kočky. Bez toho bych zase Willyho asi v životě nevyčesala, protože hřeben byl od prvního dne nepřítel č.1…kočka zase dělala ze začátku herečku u stříhání drápků, ale teď si nechá drápy ostříhat úplně v pohodě. Zvykla si i na inhalátor(má autoimunitní zánět v nosních dutinách a musí každý den inhalovat kortikoidy).
Plemeno jsme vybrali krátkosrstou kolii. Pes velikostně akorát, milej, nekonfliktní,kupodivu skladný, vhodný ke sportu. Máme v plánu agility, canicross, a možná další srandy. Plus tu mám už domluvenou trenérku, jelikož všichni mají plno, takže čekačka tak rok, akorát, než přibude pes…😃

Víte, já vždycky chtěla psa, jen jsem si ho nikdy nepořídila, protože rodiče byli proti a potom nebyly vhodné podmínky, takže jsem pořídila ragdolla, protože jsem chtěla něco klidného a nenáročného na prostor, zároveň přítulného a milého. Bydlela jsem tenkrát s kamarádkou v menším bytě, ona si pořizovala kartouzku a já si o cca 14 dnů později dovezla malou ragdollku. Potom jsem se odstěhovala k příteli do jiného města a kočka, co byla zvyklá na společnost najednou zůstávala doma sama, takže jsme pořídili mainského mývaláka Willyho. I když je kocour pomalu 2x větší, tak doma vládne ragdollka a rozhoduje o tom, kdy si budou hrát a kdy rozhodně ne, kdy budou spinkat spolu a kdy se k ní nemá ani přibližovat. Občas mu dá pár facek, ale nepoužívá drápky. Willy je ňouma, takže si jde vždycky lehnout jinam a nám si stěžuje, že co to kočce zase přelítlo přes čumák 😃.

Edit: a vlastně jednu obavu mám, a to, že si z venku se psem přitáhneme nějaké blechy a jinou podobnou havěť 😱.

9.5.2023 18:38

Zkuste mrknout na “ošetření se souhlasem” je to sice dělané “pro psy” ale funguje to i na kočky. Bez toho bych zase Willyho asi v životě nevyčesala, protože hřeben byl od prvního dne nepřítel č.1…kočka zase dělala ze začátku herečku u stříhání drápků, ale teď si nechá drápy ostříhat úplně v pohodě. Zvykla si i na inhalátor(má autoimunitní zánět v nosních dutinách a musí každý den inhalovat kortikoidy).
Plemeno jsme vybrali krátkosrstou kolii. Pes velikostně akorát, milej, nekonfliktní,kupodivu skladný, vhodný ke sportu. Máme v plánu agility, canicross, a možná další srandy. Plus tu mám už domluvenou trenérku, jelikož všichni mají plno, takže čekačka tak rok, akorát, než přibude pes…😃

Víte, já vždycky chtěla psa, jen jsem si ho nikdy nepořídila, protože rodiče byli proti a potom nebyly vhodné podmínky, takže jsem pořídila ragdolla, protože jsem chtěla něco klidného a nenáročného na prostor, zároveň přítulného a milého. Bydlela jsem tenkrát s kamarádkou v menším bytě, ona si pořizovala kartouzku a já si o cca 14 dnů později dovezla malou ragdollku. Potom jsem se odstěhovala k příteli do jiného města a kočka, co byla zvyklá na společnost najednou zůstávala doma sama, takže jsme pořídili mainského mývaláka Willyho. I když je kocour pomalu 2x větší, tak doma vládne ragdollka a rozhoduje o tom, kdy si budou hrát a kdy rozhodně ne, kdy budou spinkat spolu a kdy se k ní nemá ani přibližovat. Občas mu dá pár facek, ale nepoužívá drápky. Willy je ňouma, takže si jde vždycky lehnout jinam a nám si stěžuje, že co to kočce zase přelítlo přes čumák 😃.

Edit: a vlastně jednu obavu mám, a to, že si z venku se psem přitáhneme nějaké blechy a jinou podobnou havěť 😱.

Tedy mockrát děkuji - kouknu - o tom "ošetření se souhlasem" jsem nikdy neslyšela. Ale kouknu na to . A že je to pro psy nevadí - já mám své kluky vycvičené. Mým velkým koníčkem je agility (je to trochu jiné než se psem, jak dlouho mi trvalo než jsem přišla na to, aby si mi kocour lehnul, místo sednul. Ono totiž Sedni a Lehni zdí podobně /nyní když chci, aby si kluci lehli "pohodlíčko"/)

Ps. Já jsem si také mladšího koupila jako společnost pro Igina. Protože i když jsem většinou po 12 doma, neustále mňoukal a naříkal, když jsem byla pryč. To ráno byly scény, když jsem musela do práce. Sice výcvik Klimiho jde pomaleji než u Igina, jelikož Igin je větší kliďas a dokáže se déle soustředit - ale malý už také umí stoprocentně pár triků.

Pss. a mým snem je kavalírek, (tedy pokud bych bydlela ve větším) a habešská kočka

9.5.2023 18:54

No a proč ve větším? Myslíte to tak, abyste měla místnost navíc a mohla zvířectvo v pohodě rozdělovat, když by byla potřeba, nebo myslíte přímo nějaký baráček se zahradou ?
Je zase pravda, že bengálci musí být akčňáci a asi vymýšlí lotroviny…proto jsem si do bytu nepořizovala aktivnější kočky. Moc se mi líbí orientálky, což je úplný opak koček, než aktuálně mám 😃…ale jestli ještě někdy budu pořizovat koťátko, tak asi zůstanu u mainských mývalích a ideálně kocourů. Co mám zkušenost s kočkama, tak bývají fakt náladový. Kocouři jsou takoví pohodáři. Navíc přítel mainy zbožňuje.

9.5.2023 19:10

Stačila by místnost navíc - protože, když jsem si přinesla Klimiho bylo to z jedné vody na čisto. Prostě už za tři dny byli spolu v jedné místnosti.
Osobně musím říct, že pro mě nejsou - u nich je důležité zaměstnat mysl a pak jsou to zlatíčka - opravdu od začátku jsem plánovala s kocourem agility. (Bengálové mají být inteligentní jako 3 leté dítě) Ale co mě překvapilo, jak se na mě oba upnuli. Není to rasa, která je vhodná pro člověka, který na ně nemá čas - to ať si pak pořídí britského kocoura.

ps. Habešské kočky jsou ještě inteligentnější a ještě lépe cvičitelné (ale potřebují horizontální prostor, který bohužel nemám)

Arziska

10.5.2023 08:37
Arziska

XXX.XXX.201.243

My jsme pořídili k Ridgebackovi habesskeho kocourka. Byla to skvělá volba. Skrabadlo a pelisky na zeď máme od Natural Paradise, obrovská spokojenost. Skvely poměr kvalita cena, kocour spokojený. Avšak dopadlo to tak, ze stejne spime všichni v posteli a nejlépe pod peřinou-holt africani, co mají radi teplo…😂

10.5.2023 12:12

Arziska napsal(a):
My jsme pořídili k Ridgebackovi habesskeho kocourka. Byla to skvělá volba. Skrabadlo a pelisky na zeď máme od Natural Paradise, obrovská spokojenost. Skvely poměr kvalita cena, kocour spokojený. Avšak dopadlo to tak, ze stejne spime všichni v posteli a nejlépe pod peřinou-holt africani, co mají radi teplo…😂

Natural Paradise (XL) máme klasické škrabadlo...už několik let. Překvapilo mě, že za tu cenu stále drží i po každodenním náletu 10kg kocoura. Jediné co, tak by to chtělo vyměnit na některých sloupech sisal.
Já bych ale na zeď chtěla k těm pelíškům právě nějaký most, či sisalová stupátka, ze kterých udělat jakoby schody. Ty ze zoohitu mi přijdou na tak velkého kocoura dost titěrné. Koukala jsem i na rajenPets...případně nechat si udělat nábytek na míru od nějaké firmy, jako kočičí stromy a podobně, ale to je pak za úplně jiné ceny.

Stačí, že jsem doma ukecala přítele na to, že nutně potřebujeme obří běhací kolečko .

10.5.2023 16:43

Natural Paradise (XL) máme klasické škrabadlo...už několik let. Překvapilo mě, že za tu cenu stále drží i po každodenním náletu 10kg kocoura. Jediné co, tak by to chtělo vyměnit na některých sloupech sisal.
Já bych ale na zeď chtěla k těm pelíškům právě nějaký most, či sisalová stupátka, ze kterých udělat jakoby schody. Ty ze zoohitu mi přijdou na tak velkého kocoura dost titěrné. Koukala jsem i na rajenPets...případně nechat si udělat nábytek na míru od nějaké firmy, jako kočičí stromy a podobně, ale to je pak za úplně jiné ceny.

Stačí, že jsem doma ukecala přítele na to, že nutně potřebujeme obří běhací kolečko .

A co toto - je to můstek pro více koček do 50 kg (kdybych tedy opravdu trvala na můstku)

https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0B2R3K47S/ref=pd_ci_mcx_mh_mcx_views_4?pd_rd_w=kNsW6&content-id=amzn1.sym.0cbf7d14-5630-4ffd-8c03-015d34863840&pf_rd_p=0cbf7d14-5630-4ffd-8c03-015d34863840&pf_rd_r=9C6CJ3DBMN49SDJRRB45&pd_rd_wg=SQpD2&pd_rd_r=8c0331c4-153b-45cb-b7d5-a907f83dfbaa&pd_rd_i=B0B2R3K47S

Ale co se mi opravdu líbí je toto:

https://www.amazon.de/-/cs/gp/product/B0BNQV6HLJ/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3C01ADM0K1GTJ&psc=1

Ale s běhacím kolečkem bude nejspokojenější - považuji za nejlepší nápad, že místo druhého velkého škrabadla jsem koupila toto.

11.5.2023 10:15

Já si stejně myslím, že to kolo budem vracet...ale třeba překvapí. Bylo by fajn, jestli se na to stihnou za těch 14 dnů naučit (jenže se bojím, že to do 14 dnů nestihneme). Kocour by ten pohyb docela potřeboval.

11.5.2023 10:59

Já si stejně myslím, že to kolo budem vracet...ale třeba překvapí. Bylo by fajn, jestli se na to stihnou za těch 14 dnů naučit (jenže se bojím, že to do 14 dnů nestihneme). Kocour by ten pohyb docela potřeboval.

Jakmile začne jeden, druhý nebude o moc pozadu. Alespoň mě říkal, že mají 90% úspěšnost. U mě to bylo tak, že kdyby Igin nezačal, tak bych kolo vrátila a upozornila jsem na to výrobce.
U nás kluci vždycky se přetahují, kdo do kola půjde - ps. není možné, aby oba jeli na stejnou stranu (jelikož výrobce uvádí, že je to děláno pro dva kocoury)

Přidejte reakci

Přidat smajlík