Kočky zvyklé spolu žít se najednou nesnáší

Mainská mývalí kočka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Evka1997

16.5.2023 22:26
Evka1997

XXX.XXX.28.139

Zdravím, mám dotaz. Mám 2 kočky, 1. Jsme pořídili cca roční mainskou mývalí a druhou asi po roce kotě sibiřskou. Holky si na sebe zvykly moc hezky a měly se moc rády (v soužití cca 2 roky). Najednou se ale něco stalo, nebyli jsme doma, takže netušíme co, ale máme z bytu válečnou zónu. Začly se mlátit, tudíž jsme je museli izolovat a po prohlídce veterinářem, kde bylo potvrzeno, že jsou v pořádku na sebe stále syčí a vrčí. Neměl někdo podobný problém po případě radu, jak je znovu skamarádit.
Máme byt plný šanty, obojky s kozlíkem a cbd kapky na cestě, ale každá rada, či zkušenost pomůže. Děkuji.

17.5.2023 05:55
Doron

XXX.XXX.162.50

Stalo se mi, že mainský kocour se začal útočit a vrčet na sibiřskýho, když jsme ho ( sibiřskýho) ostříhali kvůli dredům.

Zkuste něco vypozorovat : která začíná, jak ty bitky vypadají atd..
A zavzpomínat, jestli se v bytě něco nezměnilo, , nepřibylo, nezbylo, co se dělo venku..
Jestli nosí obojky, mohly se při hře nějak zaháknout..

Přidala bych záchodek a připevnila na zeď, pod strop ,nějaké police, kde můžou mít soukromí a klid, prostě bych jim zvětšila životní prostor.

A jsou holky kastrované?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2023 07:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli je to jako u psů, tak mohla sibiřanka prostě na dvou letech dospět, a vznikl důvod k bitkám v podobě pokusů o vystrnadějí konkurence z teritoria. Kočky jsou nakonec venku individualistky. Jen nápad, v kočkách se nevyznám. (Samozřejmě dospívají daleko dříve, ale třeba na chatě, kde jich je mnoho, se kocouři začnou prosazovat právě až tak na těch dvou letech, kdy naberou hmotu.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík