hotdog
napsal(a):
Prosim poraďte jak bych mohl naučit malé kotě na bedynku s pískem děkuji moc
Malé kotě by mělo být se svou maminkou minimálně deset týdnů a během této doby ho maminka chodit na píseček naučí. Pokud je koťátko sirotek bez maminky tak mu nechte jen omezený prostor, kde bude mít k dispozici více záchůdků se stelivem. Na záchůdek koťátko dávejte co nejčastěji, hlavně po jídle a když uvidíte že se chystá vykonat potřebu. Pokud udělá loužičku mimo záchůdek tak moč nasajte např. do stříkačky a nastříkejte do záchodku. Pokud bude dělat potřebu pravidelně na jedno místo tak na to místo umístěte další záchůdek.
hotdog
napsal(a):
Prosim poraďte jak bych mohl naučit malé kotě na bedynku s pískem děkuji moc
Dobrý den,
minulý týden jsem zachránila dvě cca 4 týdení koťata. Strčila jsem je do písku, jedno zahrabalo a bylo, od té doby tam chodila úplně bez problémů. Kočky jsou velmi čistotné a chápavé . . . pokud by přeci jen bylo to vaše trochu větší trdlo, tak bobek který někde nechá dejte do toho písku a kočičku za ním strčte. To už ji bude jasné k čemu se záchodek používá. Moje zkušenost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Má tam naůráno
no možná to vadí
chce to čistit (stelivo může smrdět)
a chce to více než 1 wc
portolik
napsal(a):
Aha, někteří píší, že se musí moč nechat aby vědělo, kam jít a najednou vadí??? Tak co je pravda???
Trochu nevadí, hodně vadí Pokud je to hrudkující stelivo, může tam toho být víc, ale já měla jen obyčejné, z kterého se na dně vaničky stala mokrá malta a jakmile do toho kočka zahrábla a zjjistila, že je to mokré, nechtěla tam jít. To bylo jen provizorium po kastraci, jinak chodí ven.

portolik
napsal(a):
Aha, někteří píší, že se musí moč nechat aby vědělo, kam jít a najednou vadí??? Tak co je pravda???
pravda= názor kočky, tečka.
já píšu možnosti, kde může být a bývá problém, obecně
a když píšeš "má tam načuráno" - to tam načuralo to kotě? jiná kočka? nebo...?
Wendulkaa

XXX.XXX.9.53
Ahoj vsem, mam doma dvou mesicni kocicku a stale bojuji s tim jak ji naucit na pisek. Cura a kajdi mi za sedacku a uz nevim jak ji naucit na bedynku.Mam 4 dospele kocky, ktere s tim nemaji problem.Jeji maminka ji to nijak zvlast neuci a pokazde kdyz se vykajdi tsk to dam do bedynky a ji k tomu, ale utece zpet za sedacku a vse je na novo :-/ diky za jakoukoli radu

wc musí být více a na různých místech
tady bych asi dala i za tu sedačku (to vypadá, že se kotě bojí a proto zalézá) a postupně ho šoupala ven
pokud ne, tak místo za sedačkou znepřístupnit či velmi znepříjemnit (pachem, kupu citrusové kůry apod.)
úvaha o krytém wc
Wendulkaa

XXX.XXX.2.160
Koupili jsme jeste jeden zachudek a za sedackou, pac mame plouvoucku(diky bohu) jsem to vytrela octem. Nic jineho co muzu pouzit a kockam smrdi me nenapadlo.Za sedacku ho kvuli prostoru dat nemuzu, ale zacala tam chodit a hrabat si, tak snad to pomuze.Dala jsem tam i jeji bobky a zacala je zahrabavat. Do prvni bedynky se, newim proc, stale boji.Kdyz jsem ji tam dala tak zacala prskat(coz bylo strasne roztomile :-D ) a snazila se utect, ale v te nove ne. Nechapu jen, ceho se tak boji… Diky vsem za rady ;-) W.
Wendulkaa
napsal(a):
Koupili jsme jeste jeden zachudek a za sedackou, pac mame plouvoucku(diky bohu) jsem to vytrela octem. Nic jineho co muzu pouzit a kockam smrdi me nenapadlo.Za sedacku ho kvuli prostoru dat nemuzu, ale zacala tam chodit a hrabat si, tak snad to pomuze.Dala jsem tam i jeji bobky a zacala je zahrabavat. Do prvni bedynky se, newim proc, stale boji.Kdyz jsem ji tam dala tak zacala prskat(coz bylo strasne roztomile :-D ) a snazila se utect, ale v te nove ne. Nechapu jen, ceho se tak boji… Diky vsem za rady ;-) W.
Záchodů má být vždy o jeden víc než je v domácnosti koček. Já toto pravidlo nedodržuji, ptž do relativně malého bytu nechci rozmísťovat 4 WC, a hlavně moje kočky jsou čistotné, takže mají k dispozici dva záchody. U vás je už asi vše na dobré cestě . Myšlenkové pochody koček jsou mnohdy těžko pochopitelné , té vaší prostě něco vadilo na tom prvním WC (možná že právě výkaly ostatních koček). Další rada pak je zkusit i různé druhy steliv - hrudkující vs. silikátová.