Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2010 07:04
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Dobrý den, asi budu za blbečka, ale kočka nám porodila 23.6 koťata a my jakožto idi bez nějakých zkušeností s koťaty nevíme, kdy je můžeme od matky vzít. Nyní je jim skoro 6 týdnů a lícou už jak diví... Matka už je téměř nehlídá... Chtěla jsem je dát budoucím majitelům až někdy koncem srpna (ve 2 měsících), ale nevím, zdali to není zbytečně pozdě a jestli by si pak hůř nezvykaly na nový domov. Zase když je dám brzo, mám strach, že by byly náchilnější na poranění, nemoci (z toho, že neměli dostatek mléka). Jinak koťata by měly jít do baráku (z toho jedno k psovi) a jedno z nich ven. Posedlí si necháme, tak tam myslím, že si jej kočka odstaví sama ne?

Děkuji moc za případné ray...

5.8.2010 08:19
danurba

XXX.XXX.204.155

V 6 týdnech koťata už bez matky dokážou bez problémů přežít, ale je to na odstavení přece jen trochu brzo. Mámu potřebují nejenom kvůli mléku,ale ona je taky vychovává, učí je jak lovit, jak se umýt, prostě jak být správnou kočkou. U předčasně odstavených koťat se můžou projevit psychické problémy, například nevyrovnaná povaha, bázlivost, agresivita a tak. Přimlouvala bych se za to, abyste je ještě aspoň dva týdny nechala u maminky.

5.8.2010 09:22
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Určitě je dobře je nechat u mámy déle. Ona je fakt vychovává . Kot'ata se učí i hrou mezi sebou.
Úplně nejlepší by bylo , kdyby si je nový zájemce vzal po dvou.
Jinak kotě , které si necháte doma , se odstaví časem samo. Naše kočka dávala pít kocourkovi ještě na 4měs. Už byl
skoro velký jako ona a ještě se rád přiživil.

5.8.2010 10:29
perlinka

XXX.XXX.54.89

Na to je jednoducha odpoved. Zakon na ochranu zvirat proti tyrani stanovuje jako minimalni vek pro odber kotat od kocky 84 dnu.

5.8.2010 12:59
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

No , to je pravda a je to správné.
Ale : lidi mají strach , aby jim "obyčejná" kot'ata nezůstala na krku a zbavují se jich co nejdříve , ale je to opravdu týrání.
Všechno má svůj čas . . . :-)

6.8.2010 10:39
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Počkat, to kotě musí být u matky 3 měsíce? Vždyť to se nedá paušalizovat na všechna zvířata... Třeba když chci prodat takového křečka, tak je taky prodám jako malé a né až 3 měsíční...

Jinak určitě nechci vzít koťata moc brzo - jednoho takovýho doma mám (našli jsme jej u lesa ještě s jeho sestrou a ani zuby pomalu neměli, nevylezli ani schod) a je to plašivka plachá, ale na druhou stranu velice dobrý lovec. Tu kočku nemáme tak brzy naschvál, ale byla nalezená - vyhozená u lesa). Ta kočička (sestra) se stratila po chvíli a celkově když jsme měli doma koťě, tak je všichni dali moc brzo a většinou to nepřežily - máme kočky venku a obviňuji z vraždění koťat potkany...

Tyto koťata chci nechat u matky tak akorát. Zase je nechci dát moc pozdě - jednak z důvodu ať si zvyknou na novou rodinu a jednak ať si i noví majitelé užijí toho ko/tátka. I kočka je z toho kojení pohublá a celkově vyčerpaná. Na druhou stranu je nechci dát moc brzo ať pak nění nějaký problém, ať už jakýkkoli.

Jedno kotě půjde do bytu a druhé 2 budou mít volný vstup ven a dovnitř, poslední zůstane u nás. Jedno z těch, co jde pryč bude mít doma psa, druhé kočky, takže nějaká socializace bude. Koťata již teď vyrustají se psem, matkou a kocourem...

Barča

6.8.2010 12:03
Barča

XXX.XXX.110.144

Minimum pro odstavení koťat je 9 týdnů - to přežijí, ale budou mít málo protilátek a můžou mít potom během života spoustu nemocí, které by jinak neměly. Proto zde platí čím dýl budou koťata krmena matčiným mlékem, tím líp.

6.8.2010 12:09
utahraptor

XXX.XXX.80.162

6kaca6 napsal(a):
Počkat, to kotě musí být u matky 3 měsíce? Vždyť to se nedá paušalizovat na všechna zvířata... Třeba když chci prodat takového křečka, tak je taky prodám jako malé a né až 3 měsíční...

Jinak určitě nechci vzít koťata moc brzo - jednoho takovýho doma mám (našli jsme jej u lesa ještě s jeho sestrou a ani zuby pomalu neměli, nevylezli ani schod) a je to plašivka plachá, ale na druhou stranu velice dobrý lovec. Tu kočku nemáme tak brzy naschvál, ale byla nalezená - vyhozená u lesa). Ta kočička (sestra) se stratila po chvíli a celkově když jsme měli doma koťě, tak je všichni dali moc brzo a většinou to nepřežily - máme kočky venku a obviňuji z vraždění koťat potkany...

Tyto koťata chci nechat u matky tak akorát. Zase je nechci dát moc pozdě - jednak z důvodu ať si zvyknou na novou rodinu a jednak ať si i noví majitelé užijí toho ko/tátka. I kočka je z toho kojení pohublá a celkově vyčerpaná. Na druhou stranu je nechci dát moc brzo ať pak nění nějaký problém, ať už jakýkkoli.

Jedno kotě půjde do bytu a druhé 2 budou mít volný vstup ven a dovnitř, poslední zůstane u nás. Jedno z těch, co jde pryč bude mít doma psa, druhé kočky, takže nějaká socializace bude. Koťata již teď vyrustají se psem, matkou a kocourem...

No to snad paušalizujete vy, křeček není kočka, křečci se mohou odstavit po 5. týdnu, ale pro koťata je nejlepší odstav koncem třetího měsíce, kdy si už vytvoří patřičné sociální návyky, u odstavu nejde jen o výživový odstav, kdy mládě nepotřebuje sát od matky, ale je i o to, že spousta matek ještě své potomky něco učí... třeba u člověka je dítě schopné jíst normální věci ve třech letech a při tom rodičovskou pomoc potřebuje minimálně do 12 let ne-li déle. Přemýšlejte trochu i etologii daného druhu a ne jen o tom, jestli ho ještě musíte živit...

6.8.2010 15:32
perlinka

XXX.XXX.54.89

Nevim proc michate do diskuze o kockach krecky. Krecek je ve veku 3mesicu uz pohlavne dospely, kdezto kote je jeste mlade s mlecnym chrupem, co jeste dostava protilatky z materskeho mleka, pokud byla matka ockovana. Hladina protilatek se postupne snizuje a po 3mesicich veku vymizi, proto je treba kote preockovat ve veku 3mesice a starsi, aby melo vytvorenou imunitu na jeden rok nebo dele, podle toho co uvadi vyrobce vakciny. Po ockovani by take kote melo byt jeste 14 dni v puvodnim domove, nez si vytvori imunitu. 84 dnu pro odber urcite nebylo stanoveno jen tak, ale s ohledem na zdravi kotat.
Vase starosti o to, ze si kote stare 3 mesice uz nezvykne v novem domove jsou zcela liche. Pokud se bude mit dobre, zvykne si i mnohem starsi kocka. V prubehu let se mi vystridalo doma nekolik kocek. 3 prisly ve veku neco malo pres 3mesice, dalsi 7mi mesicni, 8mi mesicni, 2leta a 7mi leta. Zvykly si uplne vsechny a to velmi rychle, protoze kockam rozumime a mame je radi. Zvykla si i 7mi leta kocka, ktera cely zivot stravila na ulici a byla prestehovana do panelaku. Panecku jak ta byla stastna, ze ma konecne teply domov, plnou misku a milujici naruc. 8mi mesicni, taktez kocka z ulice, take velmi vehementne trva na tom, ze bude radeji s nami uvnitr lezet na guci, nez byt sama venku na zahrade.

6.8.2010 21:20
alenac

XXX.XXX.113.77

Naprosto souhlasím s Perlinkou, koťata byste měla nechat naočkovat a nechat je u sebe těch 84 dní. Hlavně kvůli ochraně jejich zdraví a taky z důvodů správné socializace. Když si dáte tu práci a pročtete si tady stížnosti lidí, že jejich kotě útočí, kouše, je nezvladatelné, ničí věci, tak se zpravidla jedná o koťata, která byla předaná novým majitelům příliš brzy. A starší kotě si zvykne mnohem líp a dřív, než malé kotě, které bude hledat maminu. Když zájemcům o kotě tohle všechno vysvětlíte, věřím, že to pochopí. To je jenom mýtus, že nejlíp si zvyká malinké koťátko - to se spíš stává závislé a pak jsou z toho akorát výše popsané problémy. Moje kočky ke mě přišly v různém věku, nejstarší z neznalosti ve dvou měsících a to bylo neskutečný éro a nejproblémovější, pak přicházely britky ve třech měsících, kocoura jsem si dovezla v pěti měsících a poslední kočku ve čtyřech. A nejlíp si zvykli právě ti poslední dva, ti tady byli hned jak doma, a hlavně nebyly žádné problémy.

8.8.2010 17:22
6kaca6

XXX.XXX.204.27

S těma křečkama se omliuvám, přehlídla jsem, že je tam napsané odběr koťat, myslela jsem odběr mláďat celkově - tj. kterékoli zvíře lze legálně odebrat až po té době...

Jinak já mám doma taky kočku, která ke mně přišla už více jak roční a zvykla si bez problémů. S budoucími majitely jsem předběžně domluvená na konec srpna - (tj koťata budou mít nějakých 10 týdnů). Myslím, že to nebude příliš brzy a koťata to zvládnou v pořádku. Co myslíte?

8.8.2010 18:38
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Zvládnou .
Měli by se jim chvilku věnovat . Než se trochu rozkoukají . . . .

9.8.2010 07:47
utahraptor

XXX.XXX.80.130

6kaca6 napsal(a):
S těma křečkama se omliuvám, přehlídla jsem, že je tam napsané odběr koťat, myslela jsem odběr mláďat celkově - tj. kterékoli zvíře lze legálně odebrat až po té době...

Jinak já mám doma taky kočku, která ke mně přišla už více jak roční a zvykla si bez problémů. S budoucími majitely jsem předběžně domluvená na konec srpna - (tj koťata budou mít nějakých 10 týdnů). Myslím, že to nebude příliš brzy a koťata to zvládnou v pořádku. Co myslíte?

Takže znova: Vyhláška, která upravuje chov koček (bohužel pouze ten organizovaný, registrovaný, takže vy si ho klidně můžete ignorovat bez postihu) stanovuje MINIMÁLNÍ věk pro odběr koťat 84 dnů. Ať počítám, jak počítám, 10 týdnů po 7 dnech je 70 dnů. Minimální znamená, že je to minimum, po které kotě musí zůstat u matky, čili, že o pár dní déle by bylo lépe. Vám to minimum vychází na 15.9.

Ale ano, klidně si je odstavte, ta koťata to přežijí. Proč se starat o nějakou jejich pohodu, hlavně že je budete mít z krku a noví majitelé budou mít krásně závislé koťátko. Ale fakt nechápu, proč se tady ptáte na radu, když vás evidentně nezajímá.

9.8.2010 08:29
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Rada mě zajímá, ovšem nevím, kolik lidí odstavuje koťata ve 3 měsících (neberu ty drahé chovné, tam se jim vrátí i peníze, ale myslím ty klasické vesnické kočky). Koťata od těchto koček jsou rády když je majitelé neutopí a dají jim šanci přežít. V tomto případě jen co kočka začně žrát, jde z domu. Já jsem to takto udělat nechtěla, protože vím, že to je ještě moc brzy, protože koťata jsou malá a slabá, ale myslím, že ve věku 2 měsíců budou koťata už dostatečně silná na to aby to všechno zvládla a o výchovu budou mít též postaráno když příjdou do domova s jinými kočkami. Navíc nyní jsou koťata venku a minimálně 2, spíš 3 půjdou do bytu, tak i z toho důvodu je chci dát za včas ať pak nemají stres z toho, že jsou zavřené a ať jsou jim už od malinka vštěpované dobré mravy.

O radu stojím, někdo řekl, že koťata je možné odstavit už v 6ti týdnech, někdo, že ve 3 měsících... já to beru a ptám se na to, co říkáte na 10 týdnů... Myslím, že to je docela velká doba na to, že koťe není papírové, ale pouze obyčejné zahradí. Zde není totiž moc prostoru čekat, protože koček je hodně, zájemců málo a všichni chtějí mít doma koťátko... Navíc se snažím vybrat koťatům dobrý nový domov...

9.8.2010 09:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

6kaca6 napsal(a):
Rada mě zajímá, ovšem nevím, kolik lidí odstavuje koťata ve 3 měsících (neberu ty drahé chovné, tam se jim vrátí i peníze, ale myslím ty klasické vesnické kočky). Koťata od těchto koček jsou rády když je majitelé neutopí a dají jim šanci přežít. V tomto případě jen co kočka začně žrát, jde z domu. Já jsem to takto udělat nechtěla, protože vím, že to je ještě moc brzy, protože koťata jsou malá a slabá, ale myslím, že ve věku 2 měsíců budou koťata už dostatečně silná na to aby to všechno zvládla a o výchovu budou mít též postaráno když příjdou do domova s jinými kočkami. Navíc nyní jsou koťata venku a minimálně 2, spíš 3 půjdou do bytu, tak i z toho důvodu je chci dát za včas ať pak nemají stres z toho, že jsou zavřené a ať jsou jim už od malinka vštěpované dobré mravy.

O radu stojím, někdo řekl, že koťata je možné odstavit už v 6ti týdnech, někdo, že ve 3 měsících... já to beru a ptám se na to, co říkáte na 10 týdnů... Myslím, že to je docela velká doba na to, že koťe není papírové, ale pouze obyčejné zahradí. Zde není totiž moc prostoru čekat, protože koček je hodně, zájemců málo a všichni chtějí mít doma koťátko... Navíc se snažím vybrat koťatům dobrý nový domov...

Já vás naprosto chápu. M dáváme obyč. koťátka pryč po 8.týdnů (někdy v těch 8, někdy v 9,10 týdnech - to dle dohody s novým majitelem, kdy bude mít čas se koťátku věnovat). Jedna paní od nás měla obyč. kocourka do bytu, kdy šel v 8,5 týdnech a je to mazlík milující válení se v peřinách. :-)

My jsme si brali první kotě v necelých 8 týdnech. A za měsíc jsme k němu pořizovali další kotě. Nevím čím to, ale nikdy jsme s kotětem neměli problém, jak píše paní nade mnou, že si lidé stěžují. :-| Pak jsme si různě nechali kotátka doma, takže 2 kočky vyrostly u nás od malinkata. I kočička, které bylo nějakých 8 měsíců, se v pohodě zařadila mezi ,,smečku´´. To samé britský 8 měsíční kocour a obyč. 7 měsíční kočička(kterou si paní vzala jako 2 měsíční kotě do stáje ke koni) Naposledy přibyly briťulky - 2,5 letá a koťě 2,5 měsíce. Ani s nimi žádný problém nebyl a není. A to ta starší je nyní asi 7 týdnů březí. :-)

Máme nyní polobritská koťátka, která hodlám dávat kolem 9.-10. týdne. Psala mi paní, že by si kotě vzala, ale že směrem k nám má cestu v době, kdy bude mít kočička 7 týdnů a 2 dny, takže jsem jí slušně odmítla.

Osobně tedy jsme min. pro 8 týdnů, lepší těch 9-10 týdnů. Je jasné, že u venkovních koček většina lidí chce malinké kotě a navíc si ho bere zadarmo, že?

9.8.2010 22:30
alenac

XXX.XXX.113.77

6kaca6 napsal(a):

Vážená, v organizovaném chovu papírových koček se vám NIKDY!!!!! nevrátí peníze do chovu investované, pouze máte na krátký čas zase na nějaké krmení, výstavy atd; za ty roky, co chovám, svůj chov stále dotuji .... Jediné, co se mi vrátí, je to, že mi noví majitelé zasílají pochvalné láskyplné maily, jak je kotě krásně pohodové, nebojácné, zvyklé na vše nové.

Jak jsem psala výše, příroda se nedá ošálit a není omluva to, že někdo dává koťata ještě mladší a že vy jste si zvolila ten průměr. Máte strach, že koťata neudáte, protože zájemců je málo a koťat hodně - no samozřejmě, když je lidem zcela šumák pojem kastrace a věří, že si koťata prostě někdo vezme, protože jim jich bude líto.

A jste na omylu, že kotě, které doteď vyrůstá venku a pak půjde do bytu, že budou mít stres z toho, že jsou zavřená a vy tím, že ho dáte dřív, tomu zabráníte. Nezabráníte, pro kotě zvyklé venku to bude stres v každém věku a tím, že dáte kotě starší a naočkované, mu ten přechod aspoň po zdravotní stránce ulehčíte (teda předpokládám, že koťata naočkujete, jenže po prvním očkování musí následovat do měsíce další očkování, aby kotě získalo plnou imunitu). Mimochodem, koťata, která chcete dát do bytu, byste už měla zvykat na pobyt uvnitř u vás doma, jinak vám noví majitelé moc nepoděkují.

A ještě poznámka, kočky jsou stejné ať jsou s papírama nebo bez a vyvíjí se stejně, takže 84 dní platí i všech koček taky stejně.

9.8.2010 22:56
utahraptor

XXX.XXX.80.130

lavacca napsal(a):
Já vás naprosto chápu. M dáváme obyč. koťátka pryč po 8.týdnů (někdy v těch 8, někdy v 9,10 týdnech - to dle dohody s novým majitelem, kdy bude mít čas se koťátku věnovat). Jedna paní od nás měla obyč. kocourka do bytu, kdy šel v 8,5 týdnech a je to mazlík milující válení se v peřinách. :-)

My jsme si brali první kotě v necelých 8 týdnech. A za měsíc jsme k němu pořizovali další kotě. Nevím čím to, ale nikdy jsme s kotětem neměli problém, jak píše paní nade mnou, že si lidé stěžují. :-| Pak jsme si různě nechali kotátka doma, takže 2 kočky vyrostly u nás od malinkata. I kočička, které bylo nějakých 8 měsíců, se v pohodě zařadila mezi ,,smečku´´. To samé britský 8 měsíční kocour a obyč. 7 měsíční kočička(kterou si paní vzala jako 2 měsíční kotě do stáje ke koni) Naposledy přibyly briťulky - 2,5 letá a koťě 2,5 měsíce. Ani s nimi žádný problém nebyl a není. A to ta starší je nyní asi 7 týdnů březí. :-)

Máme nyní polobritská koťátka, která hodlám dávat kolem 9.-10. týdne. Psala mi paní, že by si kotě vzala, ale že směrem k nám má cestu v době, kdy bude mít kočička 7 týdnů a 2 dny, takže jsem jí slušně odmítla.

Osobně tedy jsme min. pro 8 týdnů, lepší těch 9-10 týdnů. Je jasné, že u venkovních koček většina lidí chce malinké kotě a navíc si ho bere zadarmo, že?

Já jsem si taky vzala kotě zhruba v osmi týdnech. Před pár lety, to jsem nevěděla to, co vím teď a už bych to nikdy neudělala (stejně jako bych si nebrala levné bezPP kotě, mám-li zájem o konkrétní plemeno kočky). Takže kočka je zlatá, vycházíme spolu dobře, nedělá problémy a nemůžu si na ni stěžovat.

Ale po přivezení domů nechtěla týden nic jíst, musela jsem ji krmit z injekční stříkačky kotěcím mlékem a z ruky si po minikousíčkách brala syrovou rybu.
První den a noc prořvala pod postelí (a opravdu celou tu dobu vydržela neskutečně nešťastně mňoukat). Od té doby spí se mnou v posteli, utišila se totiž jen když jsem ji držela u sebe a objímala ji, nebo mi mohla spát na hrudi. Taky jsem se první dva týdny moc nevyspala, protože jsem se neustále budila strachy, že ji zalehnu.
Kočička je náramně přítulná = je na mě závislá. Ano, je to milé, že za mnou všude chodí, ale když přijdu z práce tak se ani nemůžu zavřít na záchodě, aniž by nezačala mňoukat.
Navíc si myslí, že její partner má být člověk, takže při mrouskání svou přízeň projevovala mému spolubydlícímu tím, že se k němu neustále lísala a načůrala mu do postele, aby si jí všimnul.

Tohle všechno bych absolvovat nemusela, kdybych si vzala kotě ve věku, kdy je připravené jít od maminy.

10.8.2010 10:55
lavacca

XXX.XXX.1.3

Když ono je největší rozdíl v tom přístupu ke koťatům. Samozřejmě že pokud je kotě zvyklé být celý den s matkou a najednou se ocitne někde v cizím prostředí bez mámy, tak se bojí. Něco jiného je kočka venkovní, která chodí běžně od malých koťat cca na 2 hodiny a čím je kotě starší, tím delší je to odloučení. Tím pádem je kotě zvyklé být někde samo, případně se sourozenci a určitě lépe nese, když si ho někdo vezme domů dříve než v těch 3 měsících. smajlík

PS: Máme taky takové zlatíčko - kočička se narodila u nás, bohužel si v asi 2,5 měsících vypíchla očko. Už do té doby byla hodně komunikativní, ale jakmile se tohle stalo, tak jí člověk má neustále u sebe. Dokonce to zlepšila na lezení na rameno, kde si sedne a nechává se nosit(ano, vypoadám jako čerodejnice, protože kočička je černá:-)). Když sedí na stole a člověk jde okolo, tak se na něj natahuje, atd. No, prostě miláček. Vím, že je to někdy otravné, když člověk potřebuje něco udělat a neustále se mu pod ruce motá kočka, ale zas - co kdyby se už nemotala? To by člověku moooc chyběla. :-)

12.8.2010 19:17
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Sice je dáno zákonem, že by se měla koťata odstavovat po 3 měsících, ale to jsem v době, kdy jsem umisťovala koťata naší kočky (nestilhli jsme včas nechat vykastrovat) nevěděla, tak si je rozebrali asi v 7-8 týdnech a problémy nebyly, koťata byla zdravá a ani ohledně kousání a agresivity problémy nejsou...zas mám naopak špatné zkušenosti se staršími koťaty, co se k nám dostala, když je někdo komu se zaběhla kočka hodil asi ve 4 měsících přes plot (vypadalo to na křížence mainský)...Svojí kočku mám od 8 týdnů a taky s ní nebyly problémy...tak rozhodně je lepší dát je po 3 měsících, ale zas pokud se bude nový majitel kočce věnovat, nemusí to zas dopadat tak tragicky...(Jinak mám ještě kotě od 5 týdnů věku - nalezenec, nebylo zbytí, ale to je opravdu brzo...)

12.8.2010 19:46
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

My jsme kdysi našli kotě . Už sice vidělo , ale samo neumělo přijímat potravu - takže jasně "podtržené" .
Byla to naše první a skutečně nejlepší kočka. Inteligentní , skvělý kocourek , učitel a vychovatel pozdější kočičky.
Ono je - podle mně - asi lepší , dopřát kotěti to krásné dětství u mámy.
Často jsem viděla , že nový majitel si donesl kotě s tím , že do baráku nesmí. Skoromimino se potloukalo samo po dvorku
a když šly okolo třeba děti , vydalo se za nimi . . . . .ztratilo se . No a co . . . .
Kot'átku začal nelehký život koček . . . . .

19.6.2013 18:53
homnika

XXX.XXX.13.32

Zdravím. Vzala jsem si Rozárku s 5 koťaty. Původní majitel neměl možnosti na tolik koček, tak je chtěl utopit. Rozárka, úplně jak by to věděla je moc hodná. Protože máme statek nebyl by problém uživit všechny. Co je lepší pro kočku? A čím jí mám přilepšovat, aby se kojení neobjevilo na jejím zdraví? Ráno dostává granule pro kočky kojíci, večer paštiku nebo kapsičku a mléko podle potřeby. Tak cca půl litru denně. Tak a teď prosím vytýkejte a raďte. Moc děkuji za každou radu i výtku

ivastritzkova

15.7.2013 20:37
ivastritzkova

XXX.XXX.211.130

Za kočky se přimlouvám, nedávat mléko, radši koupit srdíčka,játra. Když doma chytíte pavouka, mouchu,hodit to kočce. Z mléka mají střevní potíže. smajlík

19.7.2013 14:38
atka

XXX.XXX.254.58

ivastritzkova napsal(a):
Za kočky se přimlouvám, nedávat mléko, radši koupit srdíčka,játra. Když doma chytíte pavouka, mouchu,hodit to kočce. Z mléka mají střevní potíže. smajlík

MLÉKO OPRAVDU NE!!!!!
Mléko zahleňuje,je to zvyk ze starých dob dávat kočce mléko,ale jenom jí ubližujete!

Kiara69

16.6.2016 21:25
Kiara69

XXX.XXX.110.89

Nenechte se znechutit rádoby ochránci zvířat. Lepší darovat kotě v 8 - 10 týdnech, kdy je ještě opravdu roztomilé, člověku, který ho bude milvoat, než tříměsíční, kdy se vám péče o něj, krmení, odčervení a případné očkování nikdy nevrátí, když nejde o chovnou kočičku, ale o kočku vesnickou. Já jsem našla v dřevníku maličké koťátko bez matky, možná mu ani těch 8 týdnů nebylo. A je to mazel, loví myši a je prostě báječný.

16.6.2016 23:48
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kiara69 napsal(a):
Nenechte se znechutit rádoby ochránci zvířat. Lepší darovat kotě v 8 - 10 týdnech, kdy je ještě opravdu roztomilé, člověku, který ho bude milvoat, než tříměsíční, kdy se vám péče o něj, krmení, odčervení a případné očkování nikdy nevrátí, když nejde o chovnou kočičku, ale o kočku vesnickou. Já jsem našla v dřevníku maličké koťátko bez matky, možná mu ani těch 8 týdnů nebylo. A je to mazel, loví myši a je prostě báječný.

Co je to zase za názor? A nebude ještě roztomilejší novorozené koťátko s ještě zalepenýma očkama?!

17.6.2016 08:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kiara69: A co až přestane být tak roztomilé, jak v osmi týdnech?

17.6.2016 10:30
Kočičí svět

XXX.XXX.32.208

Kiara69 napsal(a):

Pokud člověk opravdu o kočku stojí, tak si ji vezme i ve třech měsících. Pokud ji člověk chce malinkou, protože je roztomilá, tak to nejspíš nebude mít šťastný konec, protože stejně za pár týdnů vyroste. a co asi udělá ten člověk? Vykopne ji ven... Bohužel. Asi jste zapomněla, že zvířata také rostou. Ale v některých knížkách se píše, že kotě může jít už v 8 týdnech do nového domova. Stejně je to ještě brzy. Něco jiného je, když najdete vyhozené malinké kotě bez matky. Pak už by mělo být samozřejmostí se ho ujmout. Jenže mnohdy člověk koťátko sebere, aniž by si uvědomil, že třeba někde v povzdálí sedí jeho matka a chce si pro něj přijít, jenže člověk jí v tom brání. Lidé my měli nejprve počkat, skrýt se někde poblíž a čekat, zda si pro miminko matka nepřijde. až pak by si ho mohli vzít. To je to samé, jak lidé nacházejí ptáčata a lesní zvířata. Na ty se vůbec nemá sahat, jelikož to jen vypadá, že nemají matku a ta přitom stoji za křovím.

18.6.2016 17:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):
Pokud člověk opravdu o kočku stojí, tak si ji vezme i ve třech měsících. Pokud ji člověk chce malinkou, protože je roztomilá, tak to nejspíš nebude mít šťastný konec, protože stejně za pár týdnů vyroste. a co asi udělá ten člověk? Vykopne ji ven... Bohužel. Asi jste zapomněla, že zvířata také rostou. Ale v některých knížkách se píše, že kotě může jít už v 8 týdnech do nového domova. Stejně je to ještě brzy. Něco jiného je, když najdete vyhozené malinké kotě bez matky. Pak už by mělo být samozřejmostí se ho ujmout. Jenže mnohdy člověk koťátko sebere, aniž by si uvědomil, že třeba někde v povzdálí sedí jeho matka a chce si pro něj přijít, jenže člověk jí v tom brání. Lidé my měli nejprve počkat, skrýt se někde poblíž a čekat, zda si pro miminko matka nepřijde. až pak by si ho mohli vzít. To je to samé, jak lidé nacházejí ptáčata a lesní zvířata. Na ty se vůbec nemá sahat, jelikož to jen vypadá, že nemají matku a ta přitom stoji za křovím.

18.6.2016 20:49
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

danurba napsal(a):
V 6 týdnech koťata už bez matky dokážou bez problémů přežít, ale je to na odstavení přece jen trochu brzo. Mámu potřebují nejenom kvůli mléku,ale ona je taky vychovává, učí je jak lovit, jak se umýt, prostě jak být správnou kočkou. U předčasně odstavených koťat se můžou projevit psychické problémy, například nevyrovnaná povaha, bázlivost, agresivita a tak. Přimlouvala bych se za to, abyste je ještě aspoň dva týdny nechala u maminky.

Přesně tak, já bych je u maminy nechala nejmíň ty 2 měsíce. My jsme brali kotě poměrně brzy (už ani nevím proč, nejspíš z nevědomosti) a je to děs, návyky žádné.

18.6.2016 20:51
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Kiara69 napsal(a):

Kiaro, vy řešíte jeden měsíc výdajů na kotě?
To snad ne.
Připomněla jste mi kolegyni, která se divila, že mám na parapetech kvítka: ježiš, to spotřebuješ vody...

18.6.2016 20:53
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

lavacca: ano, vypadám jako čerodejnice, protože kočička je černásmajlík

Jééé, Lavacco, to jsme na tom stejně, náš černočerný kocour mi sedává na rameni a partner se mi směje, že jsem... že mi chybí jen ta bradavice smajlík.

19.6.2016 19:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
lavacca: ano, vypadám jako čerodejnice, protože kočička je černásmajlík

Jééé, Lavacco, to jsme na tom stejně, náš černočerný kocour mi sedává na rameni a partner se mi směje, že jsem... že mi chybí jen ta bradavice smajlík.

No můj mladej je na mně závislej. Kočkaři zde mi prorokovali, že se té závislosti zbaví jakmile pozná, že už není v útulku, ale má nový domov, o nějž nepřijde. Ale kdepak - chodí za mnou, jakmile přijdu domů, tak přilítne a svalí se na záda se šťastným vrkáním - pořád a stále, i kdyby měl půlnoc, a já mu na chviličičku zmizela do jiného pokoje, tak je za moment u mě. Spí se mnou v posteli, hlídá si mě, chybí jen to sedání na rameni (a jsem celkem ráda, že toto mi kocouři nedělají). Ale ta závislost mladého na mně mě občas až děsí. Přitom k cizím je mnohem plašší než velký kocour... Kdybych např. musela do nemocnice, zblázním se žalem po kocourech, ale vím, že asi hůř by to nesl právě mladej...

19.6.2016 20:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
No můj mladej je na mně závislej. Kočkaři zde mi prorokovali, že se té závislosti zbaví jakmile pozná, že už není v útulku, ale má nový domov, o nějž nepřijde. Ale kdepak - chodí za mnou, jakmile přijdu domů, tak přilítne a svalí se na záda se šťastným vrkáním - pořád a stále, i kdyby měl půlnoc, a já mu na chviličičku zmizela do jiného pokoje, tak je za moment u mě. Spí se mnou v posteli, hlídá si mě, chybí jen to sedání na rameni (a jsem celkem ráda, že toto mi kocouři nedělají). Ale ta závislost mladého na mně mě občas až děsí. Přitom k cizím je mnohem plašší než velký kocour... Kdybych např. musela do nemocnice, zblázním se žalem po kocourech, ale vím, že asi hůř by to nesl právě mladej...

Kdoví, zda není křížený s nějakou orientálkou, apod. - ty jsou prý vázanější na člověka.

19.6.2016 21:50
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

lavacca napsal(a):
Kdoví, zda není křížený s nějakou orientálkou, apod. - ty jsou prý vázanější na člověka.

Náš kocour teda vypadá jak klasický Mikeš, prostě normální kočka evropská černá, dcera ho odněkud přinesla, že ho nikdo nechce, vážil snad ani ne kilo, v těch svých 5-6 letech a myslela jsem si, že bude ostýchavý, bázlivý. Jo, asi první dva týdny, pak mě doslova obsadil. Taky se mnou spává, nehne se ode mě, pořád za mnou chodí nebo mě aspoň sleduje (zatímco naší kočce jsem celkem šumák, když si leží na tom parapetu) a taky odevšad právě tu naši kočičinu vystrkuje. Odhaduji, že mě má možná rád, ale zůstávám realistou a myslím si spíš, že holt ví, že ho živím. smajlík Oproti naší kočce, která je rozmazlovaná od kotěte, asi vnímá, co prožil, a že může být v tom jeho životě rozhodně hůř, proto je tak vtíravý. smajlík
Fíkovnice, buď ráda, že Ti ten Tvůj nesedává na rameni smajlík, protože jakých já měla na začátku drápanců na lopatkách a kolem krku - než jsem se ho naučila sundávat "bezbolestně", to se můj chlap pořád divil smajlík.

20.6.2016 20:10
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lavacca napsal(a):

Jj, je to pravděpodobné, má také mnohem větší ušiska než velkej, i jinou stavbu těla...

21.6.2016 01:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Náš kocour teda vypadá jak klasický Mikeš, prostě normální kočka evropská černá, dcera ho odněkud přinesla, že ho nikdo nechce, vážil snad ani ne kilo, v těch svých 5-6 letech a myslela jsem si, že bude ostýchavý, bázlivý. Jo, asi první dva týdny, pak mě doslova obsadil. Taky se mnou spává, nehne se ode mě, pořád za mnou chodí nebo mě aspoň sleduje (zatímco naší kočce jsem celkem šumák, když si leží na tom parapetu) a taky odevšad právě tu naši kočičinu vystrkuje. Odhaduji, že mě má možná rád, ale zůstávám realistou a myslím si spíš, že holt ví, že ho živím. smajlík Oproti naší kočce, která je rozmazlovaná od kotěte, asi vnímá, co prožil, a že může být v tom jeho životě rozhodně hůř, proto je tak vtíravý. smajlík
Fíkovnice, buď ráda, že Ti ten Tvůj nesedává na rameni smajlík, protože jakých já měla na začátku drápanců na lopatkách a kolem krku - než jsem se ho naučila sundávat "bezbolestně", to se můj chlap pořád divil smajlík.

"Fíkovnice, buď ráda, že Ti ten Tvůj nesedává na rameni smajlík, protože jakých já měla na začátku drápanců na lopatkách a kolem krku - než jsem se ho naučila sundávat "bezbolestně", to se můj chlap pořád divil smajlík."

Jo jo, to já jsem ráda, obzvlášť, když vidím ty obrovský tlapiska s drápama mého staršího kocoura (i když on je neskutečně hodný - takový ten typ rozvážného klidného mohutného kocoura).

21.6.2016 09:26
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
"Fíkovnice, buď ráda, že Ti ten Tvůj nesedává na rameni smajlík, protože jakých já měla na začátku drápanců na lopatkách a kolem krku - než jsem se ho naučila sundávat "bezbolestně", to se můj chlap pořád divil smajlík."

Jo jo, to já jsem ráda, obzvlášť, když vidím ty obrovský tlapiska s drápama mého staršího kocoura (i když on je neskutečně hodný - takový ten typ rozvážného klidného mohutného kocoura).

No to jo, hodný může být, ale potřebuje se odrazit... smajlík smajlík

21.6.2016 16:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
No to jo, hodný může být, ale potřebuje se odrazit... smajlík smajlík

Já vím, já vím. Anebo na mě skočit. Navíc on opravdu do těch 3 let svého věku mohutněl, má určitě přes 7kg, tak by se mi jó pronesl. Z vyzáblého kotěte se stal můj/náš největší kocour, jakého jsme kdy měli. Opravdu veliký mohutný atletický kocour. Lidi říkají, že i mladej prý hodně vyrostl. Nevím, já to tak nevidím, když jsem s nimi denně. Každopádně vidím ten velký rozdíl ve velikosti mezi nimi, např. i v mohutnosti hlavy smajlík.

21.6.2016 21:08
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Já jsem tuhle taky říkala segře, která je u nás málokdy, že se mi zdá, že se kočka nějak zmenšuje (ale apetit má) a segra mi říká: ne, to se zvětšuje kocour. smajlík

22.6.2016 03:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Já jsem tuhle taky říkala segře, která je u nás málokdy, že se mi zdá, že se kočka nějak zmenšuje (ale apetit má) a segra mi říká: ne, to se zvětšuje kocour. smajlík

kamiltamil

6.9.2017 20:16
kamiltamil

XXX.XXX.30.130

Vidím, že díky anonymitě se tu najdou agresivní lidé, takže..pokud si agresivní, tak nikomu ty KRÁÁVO neraď!

6.9.2017 22:35
ladd

XXX.XXX.67.25

kamiltamil napsal(a):
Vidím, že díky anonymitě se tu najdou agresivní lidé, takže..pokud si agresivní, tak nikomu ty KRÁÁVO neraď!

A neb oživuji staré vlákno.

7.9.2017 18:15
Machyska

XXX.XXX.252.23

A ještě dost divně a bezdůvodně.

Mon.ika

9.3.2019 10:55
Mon.ika

XXX.XXX.247.1

Kočka NESMÍ normální mléko, po něm dostává průjem a vy jí tím nevědomky ubližujete. Jestli jí chcete přilepšit, kupte jí KONDENZOVANÉ mléko, např. Tatru, smíchejte s teplou vodou.

9.3.2019 13:38
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Mon.ika napsal(a):
Kočka NESMÍ normální mléko, po něm dostává průjem a vy jí tím nevědomky ubližujete. Jestli jí chcete přilepšit, kupte jí KONDENZOVANÉ mléko, např. Tatru, smíchejte s teplou vodou.

Komu to píšete?

Mirai

12.3.2019 16:44
Mirai

XXX.XXX.11.5

To není pravda.
Některé kočky, zvláště pokud jsou mlékem krmeny od brzkého věku, mají mléko rády a průjmy jim nezpůsobuje.

JaneRully

13.3.2019 01:37
JaneRully

XXX.XXX.184.99

<a href=https://pornzoovideos.com/search/art-of-zoo/>artof zoo letest porno videos artofzoo dog x v </a>
little more to allow both of her hands to stimulate her cunt. She penetrated her hole with her fingers and with with the other sows and gilts awaiting their turn for breeding and I depart for the breeding phase when I am sometimes forget to mention this when we are verifying Ladies, so if you are verified, but haven’t yet featured that men prefer a visual stimulation to pleasure themselves but women have a mind full of self pleasuring and carnal. Naked now, her feminine scent suffused the wolf’s nose. He had never quite smelt anything like her, younger than many of ZDT’s Ladies, I’d guess early 20’s. She’s a little submissive, and a little shy in places, rarely used hole. He finds it and in one stroke he goes in deep, making me moan in delight. He fucks me harder Speaking of positions, Monica hasn’t forgotten hers. Offering her sex to the new boy, he is not quite as wanted it badly. I was now more than ever convinced Meg had been fucked by some of the many dogs she’d trained. mein Herr was dagegen unternahm aber die beiden schauten immer noch amüsiert zu und so kniete ich nachts, an empuja depende mucho del perro y de su experiencia. La primera vez el perro puede ser muy rápido, en algunos one tells a little story, made up only of details, like a puzzle. How a Lady reacts to a pet, how skilled she is, induced to ‘birth’, farrow my piglets for 28 days, then prepare for my next breeding for about 5 days. My me & I was enjoying it. He pulled my head into his groin & forced his cock deeper into my throat filled it with not? Is it too embarrassing? Did he hurt you? Did it only cease with him when we married? Is that why you cannot earn. And so, there is a limit to what we can spend on a movie, either to shoot it ourselves, or to buy it from minute you’re a regular gal, the next your pussy is for pets. It’s quite common for new Pet Girls to be a bit stay in place – I had assumed the dog position so he can move without problems. The pain slowly changed to a mix 侯小美一见它的阳儿伸了出来!登时欢喜到了极点,意态骚荡的指著它说道:“多 利!你倒会弄手段啦!你吮弄我的乳球,用尾巴擦我的阴户,亏你也想得到!好吧!我 pero nunca se dio la ocasión, luego tuve otros amantes durante mi vida, pero los más relevantes los contaré en 侯小美突然的发出了一阵吃吃的浪笑声,看她把媚眼一转,水汪汪的注视著多利的 长脸颊,似嗔非嗔的笑骂道:“哎唷!你这东西!真是不好啦!还未入尽了啊!你这么 behind what this Lady and co are doing, we have promised to buy the Lady a rottie. Coz frankly, that very cute front of the house. I was quiet and made my way to the noise. As I peered around the corner I saw what to this previous chapter, however a little further detail on holding, controlling and manipulating his Cock maybe in releasing a movie with a Lady with braces before (maybe Bonnie?). Gives the Lady a real college girl look – I got <a href=https://pornzoovideos.com/search/art-of-zoo/>artofzoo cavalos </a> Lily’s personal tuition like Kana did. As such, we didn’t manage to get a tie this session. Almost, but not posibilidades de que una mujer disfrute de sexo animal, la mayoría de estas cosas han empezado a ser de una forma detenía y me bajaba la falda, pero con la respiración y el corazón agitados, en estos eventos me puse a pensar lange dauerte und auch der Knoten verschwand in ihrer Muschi. Jenny wurde immer wilder und mit ihren Fingern rieb With her other hand she caressed his balls now, she knew that he loved it very much. Spark was standing there kilómetros de años que ya está, te lo creas o no. Ya antes de la dominación griega hay leyendas de humanos have played with the dog instead of playing with that unusable dildo. We drove back to Georgia without incident, thoughts spiraled away in the distraction – and concern. She knew that wolves were not uncommon in this area, but 侯小美边弄著多利的阳具!一把玉手轻轻的抚摸它那后腿缝的嫩肉,这样一来,真 是奇怪的呀!那条长长的阳具,除了插在侯小美阴户那裹四寸余长的,看不到外,留在 entrando de férias, ele comprou um Dogue Alemão para nós, pois me sentia sozinha na enorme casa aqui no RJ e ele typing and submit something that will get folks clicking on your profile link. Whether that is your favorite Collie ST-022 Stud Horse VC-269 Teen Girls And Their Sex Pets CR-2006 A Girl’s Best Friend DD-106 Pets And Teen mis padres? Libros? Mes estaba volviendo loca en verdad, un día de desespero fui a la biblioteca y pedí libros de Blonde” ArtOfZoo - Mastiff Blonde - animal sex with women This Ladys pet pussy feels the love as doggy cuts deep… 难我的罢了。多利,你看看!水儿也给你弄出不少的了。把我的大腿和臀部,也湿得淋 dialogue, and of course, we don’t get too many real family movies coming in. ArtOfZoo Naughty Girls - dog sex mujer el macho es poseído por un animal y la hembra como si fuera una mujer. A menudo los textos están muy

BobFelty

13.3.2019 07:46
BobFelty

XXX.XXX.184.99

<a href=https://zooxhamster.com/search/Www.ARTOFZOO.COM/>artofzoo juana meet juana artofzoo creamy </a>
this (yes I know this is Indian) except with a large erect horse instead of a dog: ArtOfZoo - Temple of the 当你开始和动物发生性爱关系时,就再也无法回头了。但是又有什么状态可回? 让我们开 始吧。 让我们设定一个场景, 帮助你为必然 精彩的体验做好准备。 having fun and staying out late ,we lived on a run down council estate in England where everybody knew each etc.). Use Open PGP encryption. It’s free. It’s secure. Remember to tell the receiving party to use encryption would be another story 😉 ArtOfZoo - Coaching Vicky - animal sex with women Vickys nips, teased to attention with was exciting me tremendously I started to get frightened at Bill’s intensity, especially when after licking me Collie ST-022 Stud Horse VC-269 Teen Girls And Their Sex Pets CR-2006 A Girl’s Best Friend DD-106 Pets And Teen arousing emotion which caused a super production of sperm (and of so-called “killer sperm”, aimed at defeating mainly because I was too tense, nervous and a complete novice, but when Pip finally managed to mount I found it beim eintritt. Nach so fünf Minuten sagte ich zum Rüden: “Ich bin bereit, nimm mich.” Dies lässt sich der Rüde And, Ladies, that is the power of the Pet Pussy – use it wisely 😉 ArtOfZoo - Bewitched - animal sex with women rottie 😉 Another nice introduction movie from ZDT, with nice looking Ladies and good action in 2 sessions. It’s über alles liebte. An seiner Seite fühlte sie sich wohl und er war ihr ein und alles. Jenny ging wieder mal mit gewendet wurde. “Ich, ahaha … Oh mein Gott!”, Wimmelte sie unter dem Gewicht des Hundes. “Ich, ich … Jetzt, ja … crowded nudist beaches, so she preferred being alone here at her “private” beach. It was a beautiful beach of was little solace for our having lost a family member. According to some experts at the initial stage of training that useful. ArtOfZoo Wild World On the back of that, we decided to go a step further. We have now subscribed to knees, and with a single thrust he was inside me and WOW. This is a story about a human young male and male dog. and WHITE’ bike pants (leggings)… and she had stuffed a towel down the front to conceal his hard BIG Cock. I was day. She told me where all the tools I would need were and that when I was done the back door would be unlocked What I’m looking for, is someone who is using Siri – or any similar talking tech – to get Siri talking some that men prefer a visual stimulation to pleasure themselves but women have a mind full of self pleasuring 现在是你经历“卡住”的时间了。 二 ,卡住一更高级的插入 在第一课中,你发现了蝴蝶结,知道了它是丁什么的。现在是你 be pushed in again even harder. Faster and faster Spark drove his cock into the hot pussy of his mistress, adding 大多数雄性会在交配之后用舌头来舔你,以示心爱。他的舌头, 他的体液还有你自己的体液会让你非常的湿。假如你之前没有高潮, <a href=https://zooxhamster.com/search/Www.ARTOFZOO.COM/>artofsoo xxx boar animal girl video </a> Caribbean. “And a filled bladder is never wrong,” Jennifer thought and couldn’t resist to grin by that thought. squeeze. But the fun didn’t stop there. ILZ reported back, that Animal was halfway to turning the tie during the probation… needless to say, we moved shortly thereafter to avoid my having a confrontation with him), but that quando ele ia eu ficava sozinha… E tesuda!!! Fiquei amiga da veterinária, a Simone, uma gata asiática amiga do of year indeed. She thought back to the previous spring. Her clan had been prosperous, safe, as well-fed as any good hands (and paws). And let’s not forget, the Lady is Latina, so has the raw natural talent working in her private doggy harem. With that, the knot he sinks into Victoria really means business. The couple are locked WolfBrother a line and he’ll hit you up with something nice. I know WolfBrother was looking for a few verified was alone. One evening after watching a little hot movie naked of course, and I got really randy my cock was so enjoyed his company. He had a habit of putting his head on my lap whilst I watched TV, read or chatted online other interesting pet things. You could volunteer, or even make some movies. All of these things will make you

19.5.2019 18:36
petrakočkomil

XXX.XXX.54.235

Kočky chovám už pár let. Mlékem nebo smetanou jim ředím plnotučný tvaroh, chutná a prospívá to i malým koťátkům od jednoho měsíce věku. Nikdy jim z toho nic nebylo. Zrovna teď mám měsíc stará koťátka a už tuto tvarohovou kaši papají. Chodí i mámě do misky s granulemi a kapsičkami. Krásně prospívají, jsou hravé a spokojené.
Mám známého , který má desetiletého kocoura a ten kocour vodu nepije vůbec, chce jen mléko a je naprosto zdraví a průjmem netrpí.

19.5.2019 19:18
petrakočkomil

XXX.XXX.54.235

Nejvíc záleží, zda se už kotě umí samo nakrmit. V šesti týdnech zdravé kotě toto určitě zvládá bez problémů. Také je možné, že sama kočka(máma) už koťátka od sebe odhání, protože ji nejspíš koušou a bolí ji to. Hlavně když je jich pět a více. Pokud půjdou šestitýdenní koťátka do bytu nebo do domu a ne na zahradu, nebo někam ven, kde by jim mohlo hrozit nebezpečí že jim nějaké jiné zvíře ublíží, pak bych se neobávala je do bezpečného domácího prostředí hodným zkušeným lidem dát.
Ale ven, určitě NE.

Martina_Ostrava

29.7.2019 09:31
Martina_Ostrava

XXX.XXX.164.118

Mnohem lepší je starší kočka, povaha se dá lépe odhadnout povaha, zapomeňte za řeči o tom že inteligence a agresivita je daná prostředím a výchovou a že jsou všechny rasy stejné. Výchovou je určená jen z menší části, je potřeba to vzít v uvahu genetické vlastnosti rasy a potom genetické vlastnosti rodičů a tím jaké geny zdědil a psychické problémy, čím starší kočka tím líp více co si domu vezmete.

25.8.2019 20:50
birma18

XXX.XXX.69.187

Nejlépe je koťata odstavit ve 13. týdnu věku. Samozřejmě záleží, jestli koťata jsou v bytě nebo jsou volně chována na zahradě.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík