blondy1
napsal(a):
musím se s Vámi podělit o zážitek dnešního dne . Jeli jsme s mamkou pro zamluveného perského kocourka do Plzně. Paní nám strčila do ruky takovýho obyčejnýho mourka krátkosrtého a paní mám tvrdila , že jí chlupy dorostou ,tak td máme strach jestli nenalítli
Bohužel jste nalítli. Perská koťata se rodí už s dlouhou srstí, pokud má to Vaše krátkou, tak mu taková taky zůstane, nic mu nedoroste. Je tu snad jen možnost, že se chovatelka špatně vyjádřila a prodala Vám exotické kotě, což je krátkosrstá peršanka. Spíš si ale myslím, že to nebude ani perské ani exo kotě a naletěli jste podvodnici. Můžete sem poslat foto kotěte?
Teda jeden by řekl, že na netu je dost článků a inzerátů na peršanky a že zájemce tak snadno zjistí, že se rodí koťata již dlouhosrstá. A jak mají vypadat při odběru...
Nicméně jsem zvědavá na tu fotku, tipuju to na typického vesnického mourka. Schválně pro zajímavost - kolik jste za něj dali?
danurba
napsal(a):
Vy už jste ho koupili? Máte 6 týdnů na reklamaci...vím, že je to těžké, ale můžete ho vrátit s tím, že vám neprodala to, co slibovala. Předpokládám, že jde o kotě bez PP...neslíbila třeba, ře bude poloviční, po perské kočce? Taková koťata mívají krátkou jemnou hebkou srst.
Bohužel bez smlouvy se jim může paní klidně vysmát. Já bych to neudělala, ale taky bych nikomu netvrdila, že je to a to plemeno, kdyby to nebylo.
blondy1
napsal(a):
za kocourka jsme dali 750,- a je prý prý přivezen z německa od dcery , fotku dám určitě , dneska už jsem to nezvládla nafotit
Za 750,- by Vám nikdo perské kotě neprodal. Podvedli Vás, ale kotě si nechte, bude Vám dělat stejnou radost, jako perské. Navíc budete mít méně práce s péčí o srst. Já mám 21 koček perských, britských a evropských a mám je ráda všechny stejně, je to úžasná smečka. No a když už jsme na moderce, tak abych Vám udělala radost, posílám foto perského a evropského kocoura.
lavacca
napsal(a):
No, za tu cenu by mohl být aspoň poloperský...ale kdoví. Dneska lidi nakecaj tolik věcí, jen aby prodali....
No my máme poloperšanku zadarmo. Ale je to nejúžasnější kočka, co jsme kdy měli.
kralikofil
napsal(a):
No my máme poloperšanku zadarmo. Ale je to nejúžasnější kočka, co jsme kdy měli.
Tak to je krásná želvička a je vidět, že je spokojená. Mně přijdou všechny kočky fantastické, proto jich mám tolik. Miluju kočiří povahu. Každá moje kočka je úplně jiná a je úžasné pozorovat hyerarchii v tak velké smečce.
blondy1
napsal(a):
tak tady posílám fotky
Doufala jsem, že to bude to exo kotě, ale není. Je to úplně obyčejný mourek, ale moc pěkný, nechejte si ho. Jestli nemá za sebou vet. péči, naočkujte ho, odčervěte a pro jistotu bych nechala udělat i testy na FIP, FIV a FeLV. Přece jen k Vám doputoval až z Německa...
blondy1
napsal(a):
¨té paní jsem se ptala jesli je očkovaný , ale nevěřím jí ani pozdrav , dokonce mi slíbila i průkaz původu , ha ha , určitě kocourka pryč nedáme , tak jsme nalítli , je to zlatíčko . na druhou stranu jsem strašně sklamaná peršana bych chtěla stejně .
Kdyby ho nechala očkovat, jak tvrdila, tak Vám k němu dala mezinárodní očkovací průkaz, kde to bude zaznačené. Takže asi není. Když už jste za něho dala peníze a chcete si ho nechat, tak ještě investujte do jeho zdravotní péče. A tady ještě jedna fotka peršana od nás pro Vás.
blondy1
napsal(a):
další
hezkej moureček. Tak aspoň, že tak. Ale perskou kočku nepotkal...
my máme doma poloragdollku. Je to zlatíčko - povahově víc ragdolly, přitom je menší (má cca 4 kg) a myšilovka suprová.
Jinak jak psala paní výše, kdyby byl očkovaný 100% k němu dostanete očkovák, kde je to zaznamenáno.
Kočinda opravdu moc pěkná,ale vy jste za ní dali 750,-!!!!!!!!!!!!!!Takovejch vesnickejch pouličních směsí jsou stovky v inzerci a ZADARMO!!!To vám vážně nedošlo,že vás podvedli???Jeslti jste chtěla peršanku,tak snad jste si nastudovala něco o nich,včetně toho,jak vypadají ne? A nechat se uchlácholit tím,že jí chlupy dorostou no pardon,ale kolik vám je???Když už to je takhle,tak být vámi,jedu za tou rádoby chovatelkou a rozbiju jí ústa!!!!nebo aspon chtít vrátit peníze.Taková podvodnice to bude zkoušet dál,na jiných naivních lidech,chtělob y to pro ní nějaký ponaučení-aspon zveřejnit jméno.
to už jsme skoušeli , ale nechtěla slyšet , máme doma kočky normálně , doufala jsem že by to mohla být ta perská exotická , chtěla jsem jenom názor , vím že jsme udělali chybu , VY JSTE SE NIKDY NESPLETLA ?: A smojim věkem to nemá nic společnýho , každý se jednou zplete Paní bezchybná
blondy1
napsal(a):
to už jsme skoušeli , ale nechtěla slyšet , máme doma kočky normálně , doufala jsem že by to mohla být ta perská exotická , chtěla jsem jenom názor , vím že jsme udělali chybu , VY JSTE SE NIKDY NESPLETLA ?: A smojim věkem to nemá nic společnýho , každý se jednou zplete Paní bezchybná
Člověk v životě přijde o víc než o pár stovek, z rýpalů si nic nedělejte. Získali jste kamaráda na spoustu let a to za tu cenu není málo, nemyslíte?
Druhá stránka je chování té podvodnice, to je opravdu trestuhodné. Nechám na vás, jestli zveřejnit její jméno nebo ne, ale pro vás je to určitě poučení pro příště, jak být při koupi čehokoliv opatrní. A taková zkušenost se taky cení.
blondy1
napsal(a):
Ale ono je to pořád o jednom a tom samém. Chci určité plemeno - koupím si s průkazem původu, protože budu mít jistotu, že to je opravdu to plemeno, co chci. Pokud kupuji bez průkazu původu, je to vždycky sázka do loterie. Ano, splést se může každý, ale když se na všech fórech (i zde na nemoderce) pořád dokola omýlají to samé, tak je opravdu s podivem, že se ještě najdou důvěřivci, kteří naletí. A být vámi, tak té paní řeknu, ať vám peníze vrátí, že jinak na ni podáte trestní oznámení za podvod. Ale to byste musela mít stvrzenku o zaplacení, jenže to tito množitelé nedávají ... natož kupní smlouvu. Takže tady je opravdu každý svého štěstí strůjcem. A dokud budou lidi takhle naivní (budou chtít co nejvíc ušetřit), tak budou pořád množitelé lhát a podvádět.
Dobrý deň....nam darovala jedna pani tiez perzske maciatka 3....ale tie by mali byt naozaj perzske...co nanich poviete ? akej su farby ?
blondy1
napsal(a):
fotky sem určitě dám , hned ztra , jsem zvědavá co na kocourka řeknete . a klidně zveřejním od koho kotě mám , aby další nenalítli jako já nějaké překupnici
No, Vaše kotě je normální micka, jakých je všude plno. Jestli má někdo takovou drzost, že TOHLE vydává za peršanku, tak byste opravdu měla zveřejnit, o koho se jedná.
A Vy nebuďte smutná, koťátko je roztomilé, jen prostě není tím, zač bylo vydáváno.