Applaws, Acana... nebo některé z http://www.granule.cz
Už 4 roky krmíme doma kocoura (Britská modrá) jenom proplanem - nejlepší na srst a růst je řada Adult + při přikrmování Směs kuře s rýží určená pro koťata. Kocour na tom vyrostl a je z něho výstavní krasavec. Navíc každý 5 pytel krmiva máme díky slevové kartě zdarma. Rozhodně bych do kočky nevalil žádné euroshoper nebo granule z obchoďáku - z toho mají jenom zdravotní problémy. Proplan je kvalita za vcelku rozumnou cenu.
To snad nemyslíte vážně s tou pšenicí? Víte Vy vůbec něco o výživě savců a koček všeobecně? Pšenice není drť pro prasata, obsahuje xx látek důležitých pro výživu, než začnete dělat chytrého tak se zeptejte svého veterináře, já mám doma výstavní kočku a krmím proplanem + maso se zeleninou a ryby jako dokrmování a nikdy nebyl problém.
Veterináře jsem se opravdu neptal. Vycházel jsem z článku o krmivech, který jsem našel na internetu.
Myslím, že je docela zajímavý a tak sem přikládám odkaz.
http://ulozto.cz/x7xVFwE/granule-doc
cybershot
napsal(a):
Veterináře jsem se opravdu neptal. Vycházel jsem z článku o krmivech, který jsem našel na internetu.
Myslím, že je docela zajímavý a tak sem přikládám odkaz.
http://ulozto.cz/x7xVFwE/granule-doc
Tak jsem článek poctivě přečetla (pro jistotu 2x) a nezlobte se na mě, ale je to jen snůška obecně známych faktů a donekonečna opakovaných tvrzení "jedna paní povídala".
Za prvné AAFCO nedělá žádné VÝŽIVOVÉ TESTY ani analýzy krmiv. Je to pouze dobrovolný regulační a poradenský orgán, který dává doporučení pro minimální obsah živin v krmivech. Chce-li nějaký výrobce označovat své výrobky jako "AAFCO Approved", stačí k tomu předložit doklad z některé z certifikovaných laboratoří - toť vše. AAFCO dále shromažďuje výstrahy a varování, pokud se s některými krmivy vyskytne (podložený) problém nebo to nahlásí přímo výrobce.
Za druhé mi prosím vysvětlete pojem "NEKOMERĆNÍ KRMIVO" a alespoň jedno takové mi ukažte. Každé krmivo, produkované za účelem dalšího prodeje a tedy generování zisku je komerční (včetně masa od řezníka). Co se týče reklamy, tak ta primárně závisí od objemu prodeje. Náklady na ní jsou vysoké a pro zachování efektivity nesmí přesáhnout 5% z obratu - tj. malé značky si zkrátka reklamu nemohou dovolit, protože si na ní díky nízké produkci jednoduše nevydělají.
Za třetí k VEDLEJŠÍM ŽIVOČIŠNÝM PRODUKTŮM a potravinářské kvalitě. Než začnu něco soudit, nastuduji si nejdříve terminologii a obsah pojmů. "Vedlejší živočišné produkty" je oficiální (zákonem dané) označení živočišných surovin, které jsou z obchodních důvodů neurčené k lidské spotřebě. Může to být například maso slepic (vyřazených nosnic), maso starších dojnic, kuřata s nedostatečnou kalibrační váhou, vnitřnosti, příliš malá vajíčka atd. Ano, řadí se mezi ně i nepoživatelné odpadní části zvířat (hlavy, pařáty, kopyta atd.), ty se ale nedají při nejlepší vůli používat ve velkém množství kvůli vysokému obsahu vápníku - výrobce by se jednoduše nevešel do povoleného limitu pro Ca/P.
Co se týče obilovin, zde je to na delší diskuzi. Je potřeba uvědomit si, že kočka i ve své přirozené potravě přijímá jisté množství obilovin - v trávicím traktu hlodavců, ptáků atd. Dospělá kočka v průměru denně spořádá 1-3 dospělé myši. Dospělá myš má v trávicím traktu cca 10-15 g rostlinné potravy - tj. kočka s průměrným úlovkem 2 myší denně spořádá 20-30 g obilovin či jiné rostlinné složky. Pokud je běžná dávka granulí 50g, v těch kvaltních kočka kočka nepřijme o nic víc obilovin než z těch myší:-). Samozřejmě, souhlasím s tvrzením, že obiloviny by neměly být uvedeny na prvním místě jako hlavní složka krmiva.
V každém případě doporučuji používat při výběru krmiva hlavu, nebrat vážně každý "žblept" na netu a řídit se zejména vlastní kočkou - pokud je zdravá, chutná jí, má skvělou kondici a krásnou srst, není co řešit...
tomaszalcik
napsal(a):
Už 4 roky krmíme doma kocoura (Britská modrá) jenom proplanem - nejlepší na srst a růst je řada Adult + při přikrmování Směs kuře s rýží určená pro koťata. Kocour na tom vyrostl a je z něho výstavní krasavec. Navíc každý 5 pytel krmiva máme díky slevové kartě zdarma. Rozhodně bych do kočky nevalil žádné euroshoper nebo granule z obchoďáku - z toho mají jenom zdravotní problémy. Proplan je kvalita za vcelku rozumnou cenu.
Promiňte ale musím se smát .....když krmily Orijenem což je v podstatě nejkvalitnější co se tady dá sehnat a vy doporučíte Proplan??!! Což je s prominutím předraženej hnus který lidi kupujou jenom kvůli reklamě
Jako porovnejte si složení a uvidíte co ten proplan obsahuje.
A ještě to že se zeptáte veta neznamená že je to kvalitní...je vet a vet,některej Vám doporučí i h...o,když mu za to zaplatí...proč myslíte že mají vetové tak krásně vystavenej Hill´s. Sami by s tím nekrmily ani prase,ptž složení je stejné možná i horší jako např.pedigree atd. ,ale dostaváj peníze!!
cybershot
napsal(a):
Doporučte prosím nějaké hodně kvalitní granule pro dospělou kočku (modrá britka). Doposud jsem krmil převážně Orijenem. Kočička ho dlabe, ale chci jí dopřát taky nějakou změnu aby neměla na střídačku pořád jen dva druhy Orijenu. Na ceně nezáleží.
Děkuji
Jinak abych poradila,tak bych nechala ten Orijen a třeba nějaké to masu,rybu atd.nebo tu Acanu,Artemis. Já mam kotě briťáka a krmím Acanu a nějaké ty rybičky,konzervy
Podle Vašeho příspěvku bych typoval na spojení s některým výrobcem, jinak mě nenapadá proč se jich tak zastáváte. Diskutovat o kvalitě krmiva pro kočky je na místě a nutné. Většina výrobců používá k jejich výrobě odpadní zbytky z masokombinátů a ostatních zpracovatelů masa. Kvalitní, až na vyjímky firem jako Acana nebo Orijen, tam chybí. Navíc obsah masa jak v granulích tak kapsičkách je většinou minimální, to si stačí přečíst na těch které mají rozepsané složení. Maso tam bohužel nahrazují nejrůznějšími moučkami z kukuřice, pšenice, řepy apod. Kočka je narozdíl od psa vyložený masožravec, rostlinou potravu jí člověk nutí jíst právě přidáváním do té živočišné. To jí ale nesvědčí, navíc vysoký obsah obilovin způsobuje u koček chovaných v domácnosti nadváhu a s tím spojené zdravotní potíže. Kočka není člověk a cpát se obilovinama, zeleninou a ovocem je pro ni nepřirozené. Jestli máte své mazlíky opravdu rádi, zjistěte si co výrobci dávají do krmiv a vybírejte jim jen to kvalitní. Nespoléhejte se na to že jim to chutná, toho se dá docílit spoustou chemie a náhražek kterých je většina krmiv plná. Včetně nepovolených konzervantů. Vždyť kočka není jen "nějaké zvíře", je to tvoreček který si zaslouží Vaši pozornost a ochranu, zvlášť když žije s Vámi v domácnosti a je na Vás zcela závislá. javascript:insertAtCursor('');
Dobrý den,
můžu se zeptat na váš názor na granule Whiskas?
Kam byste je zařadili na žebříčku jednotlivých značek? Na dno, ke středu nebo mezi lepší vrchol?
Resp. jakou známku byste jim dali? Jednička nejlepší, pětka nejhorší?
A PROČ?
V kočičích granulích se nevyznám, mám dva venkovní kastrované zrzavé kocoury (vesnická směs),
takže si občas něco uloví, občas dostanou přilepšení. Na superkvalitě tudíž netrvám, ale jen tak
pro moje info a můj pocit - jak vidíte vy ten Whiskas (Adult - Hovězí a Kuřecí)?
Celkem jim chutná, jí ho samotný.
Díky.
Whiskas našim kocourům nedáváme, jednak jim nechutná a jednak to s tou kvalitou podle nejrůznějších recenzí a zveřejněných testů nebude nic moc, spíš podprůměr. Jak jste si už možná přečetl tak to nejlepší je Acana a Orijen, bohužel to málokde mají z důvodu vyšší ceny a menší obchodní marže ale koupíte to přes e-shop na webu. Zkuste třeba Chicope, Brit nebo Hill's, špatné jsou ProPlan i Royal Canin. Nedejte na to že to kocourům chutná, to výrobci umí ochutit skvěle chemicky. Posuzujte podle obsahu masa a typu konzervantů, aby byly pokud možno přírodní. Špatné jsou obiloviny používané jako náhražka masa, kočka není vegetarián. Tu trochu trávy kterou potřebuje si vezme venku sama nebo jí ji dáte jako doplněk doma, natrhanou, vypěstovanou nebo v těch kočičích mlsech. Jinak milují ryby, vykostěné filety povařit, po tom se můžou utlouct.
Hezký den.
Dorý den,
to co jste napsala je samozřejmě pravda. Nicméně je nutné dodat, že u méně kvalitních krmiv je kromě zmíněných dochucovadel také vyšší obsah solí, což má negativní vliv na ledviny. Nejeden veterinář i chovatel mi potvrdil, že ušetřené peníze za krmivo dnes, vydáte min. 2x při následné léčbě v pozdějším věku zvířete. Rozhodnutí je na vás ;)
Tak my krmíme Artemisem a jsme naprosto spokojení, konečně nám kočky jedí granule : http://www.ichovatelskepotreby.cz/zbozi/5117/Granule-kocky-Artemis-Fresh-Mix-Feline-Formula-2-3.htm
Od Artemisu jim také občas dopřejeme konzervu, ty jim taky chutnají, takže můžu doporučit http://www.ichovatelskepotreby.cz/zbozi/5231/Artemis-Fresh-Mix-Salmon-Cat-Can-Food-156g.htm
peťa90

XXX.XXX.161.8
Dobrý den,
jaký máte názor na Purina One? Vím, že určitě asi nepatří do dotazu na nejlepší krmiva, ale jen by mě zajímal Váš názor.Díky
Dobrý den.
I když výrobce údajně zlepšuje kvalitu, s ohledem na cenu se o tom dá pochybovat. Pak je tu jeden nezanedbatelný fakt, pořád je tam vysoký obsah obilnin což je pro masožravce špatné a nevyhovující. Znovu opakuji, nenechte se zmást že to kočičkám chutná. Regulátory chuti (Éčka) umí i z nejedlého jídla udělat pochoutku. Jestli je máte rádi preferujte kvalitu a přírodní suroviny. To najdete v krmivech Acana, Orijen, Nutram a také Ontario a Brit. Jsou sice o něco dražší, pokud ale nemáte doma těch mazlíků moc tak je to zanedbatelné.
Mně tu hlavně rozesmál ten příspěvek, jak dospělá myš, která váží kolem 30 gramů, má v zažívacím traktu 10-15 gramů obilovin Maximálně (když s odhadem hoooodně přestřelím) 3 gramy, a i to je v nabobtnalém stavu, takže v suchém stavu by to bylo o dost míň než gram.
Co všechno si výrobci granulí nevymysí, aby ospravedlnili použití spousty obilí v granulích pro masožravce...
To nebyla reakce na Váš příspěvěk ani kritika krmiva Artemis, ale reakce na příspěvek předešlý. U Vás mě pak jen zamrzela ta kalkulace a proto ta zmínka o šetření, která asi vyzněla jinak. Ale 5,3 dkg pro kočku na den je přece jen trochu málo. Máme dva kocoury, krmíme je kromě vařených ryb a kuřecího krmivy kanadských výrobců s přírodních surovin bez obilovin takže víme kolik spořádají a na peníze to nepřepočítáváme. Omlouvám se pokud jste to vzal jako kritiku na Vás.
No, psal jste "viz poslední příspěvek, tak jsem logycky myslel, že je to reakce na ten můj. A myslel jsem to tak, že i když koupíte ty nejdražší granule, vyjde vás porce na den na směšných pár korun. Já mám jen jednu britku a podle tabulky na obalu Orijenu a její váhy by měla dostat 55g/den. U Artemisu je to 60g Samozřejmě, že kočku hlady netrápíme. Sama si řekne, když je miska prázdná. Kdykoli to jde tak jí dám ke granulím ještě maso, ale ona je pěkně vybíravá, ne všechno maso jí chutná, ale granule dlabe spolehlivě všechny.
Ta spotřeba krmiva je určitě individuální, podle váhy kočky, její vitality a aktivity. Vycházel jsem ze zkušenosti s našimi čtyřapůlkilovými kocoury, kteří spořádají každý denně kolem 7dkg kvalitních granulek a k tomu malou konzervičku + nějaký mls a vitamíny. Takže pod 40 korun na den se dostaneme jen vyjímečně, ale neřešíme to protože je to o jejich zdraví a spokojenosti především.
Dobrý den. Granule jsou na trhu krátkou dobu, vyrábí je česká firma údajně podle kanadské receptury. Sympatický by byl vysoký obsah masa, otázka je z jakých zdrojů, špatně je obsah obilovin které by neměly být vůbec žádné. Je to pořád o tom stejném, kočka je masožravec a nic na tom nezměníte. K top kvalitě patří Nutram, Acana, Orijen, Artemis, Canine Caviar, Feline Caviar, všechno bez obilovin a chemie ze surovin určených pro lidskou výživu. Je ale třeba vyzkoušet, ne každé kočce všechno chutná. Pro naše kocoury je nejlepší volbou Nutram, objednáváme tři druhy, granulky jsou velmi malé což je pro kočky nejlepší protože je většinou polykají, mají skvělé zipem uzavírané balení. Hezký den a dobrou volbu pro zdraví Vašich kocourů.
dobrý den, zrona jsme si koupily 4 měs. staré britské kotě. Chovatelka krmila různě. royal canin, animonda. Ale jak jsem si pročetla články tak krmení nic moc. Já se v tom nevyznám tak bych dala raději na radu zkušenějších. Doporučte mi dobré kvalitní granulky bez obilovin pro kotě. děkuji
Dobrý den,
když jsme si pořídili kočičky tak jsme taky zkoušeli jaké granule jim budou chutnat. I když jsme vybírali jen mezi nejkvalitnějšími, ne každé chutná všechno. Asi všichni výrobci kvalitních granulí mají v nabídce granule i pro koťata, někteří posílají vzorky na odzkoušení. Osvědčily se například granule Acana, Orijen, Nutram, Ontario, Artemis. Všechny bez obilovin a chemických konzervantů. Bohužel ne všechno je běžně ke koupení. Většinou nyní krmíme Nutram který objednáváme. Pokud máte přístup k internetu zkuste se na uvedené druhy granulí a jejich složení podívat. Určitě nekrmte kapsičkami a konzervami které běžně obsahují pouze 4 - 8 % masa a zbytek jsou náhražky a obiloviny (jsou ale vyjímky, bohužel ne v běžné obchodní síti). Že granule kočičce svědčí poznáte i podle toho že nebude mít průjem a nebude zvracet. Přeji hezký den.
tomaszalcik
napsal(a):
To snad nemyslíte vážně s tou pšenicí? Víte Vy vůbec něco o výživě savců a koček všeobecně? Pšenice není drť pro prasata, obsahuje xx látek důležitých pro výživu, než začnete dělat chytrého tak se zeptejte svého veterináře, já mám doma výstavní kočku a krmím proplanem + maso se zeleninou a ryby jako dokrmování a nikdy nebyl problém.
Ty máš taky dost..!
"víte Vy vůbec něco o výživě savců a koček všeobecně? "
- to jste si přečetl v nějaké brožurce, nejspíše od Puriny nebo jiných sračkoidních firem, co? :-D
1. Ano, pšenice je drť pro "prasata". Vaše tvrzení, že pšenici kočky přijímají z útrob myší je docela paranoidní a co se týče veterinářů, ti Vám doporučí to, z čeho mají provizi a jestli si myslíte opak, pak se probuďte ze snu a vítejte v realitě, protože ne, prázdné veterinární ordinace skutečně nejsou cílem každého veterináře.. zvířat je jako sraček a jestli nějaké uhyne... :D
Nečerním veterináře, jen tento vzorec myšlení zkrátka funguje v celém širokém zdravotnictví od lidí počínaje, u zvířat konče (jinak by se z toho museli profesně zbláznit).
2. Pokud dáte x stovek korun za granule, teda navoněnou pšenici, pak jste ještě větší hňup. /to si radši kupte za 100 Kč 50 Kg od sedláka a přimíchávejte to vašemu mazlíčkovi do krmiva, když ji tak miluje!!
3. Pokud si vystačíte s vaší teorií ohledně myší a pšenice pak jste přesně ten typ, kterej je k marketingu za potřebí, gratuluju!
4. šelmy jsou obecně převážně masožravci, asi je lepší, když potřebnou vlákninu budou přijímat v jiné podobě než obiloviny, třeba luštěniny, různá semínka apod., protože pšenice je obecně nejhůře stravitelná.
5. A víte o tom, že takovej striktní masožravec, kterým je kočka, potřebuje hlavně maso, tedy aminikiselinu taurin? A že když tomu tak není, věkem slepne, má srdeční problémy, s tou pšenicí se možná dostane z přebytku sacharidů i k cukrovce či špatným ledvinám :D.... ale co, v přírodě přece přijímá obilí z útrob nachytaných myšek.. :D
Vlastně na co něčemu předcházet ne? Až po těch sračkách zabijete jednu kočku, nezapomeňte si pořídit další, páč to je děsně zodpovědný!
... no, asi je některým lidem zbytečné vykládat něco o stravě koček. Ano, pšenice určitě obsahuje látky užitečné pro lidskou výživu, ale krmit kočku stejně jako slepici nebo podobné domácí zvířata, to je snad vtip. A stačí se zamyslet čím se kočka v přírodě živí. Kromě myší a ptáčků chytá drobný hmyz a pro lepší trávení okusuje trávu. Tečka. A je jedno jestli je to kočka volně žijící nebo domestikovaná. Jejich zažívací trakt se nijak nezměnil. Lituju kočky, kterým někdo doma vaří těstoviny nebo dává zbytky od jídla. Ne nadarmo výrobci nejkvalitnějších granulí deklarují na obalu vysoký obsah masa a informaci že je to bez obilovin. Ano, jsou dražší a v Tescu je nekoupíte. Pořídit si kočku jako domácího mazlíka je hezké, ale napřed je dobré si něco zjistit o způsobu jejich života. Fandím všem kteří ví že je to predátor a výhradní masožravec.
oldřichvrzal
napsal(a):
... no, asi je některým lidem zbytečné vykládat něco o stravě koček. Ano, pšenice určitě obsahuje látky užitečné pro lidskou výživu, ale krmit kočku stejně jako slepici nebo podobné domácí zvířata, to je snad vtip. A stačí se zamyslet čím se kočka v přírodě živí. Kromě myší a ptáčků chytá drobný hmyz a pro lepší trávení okusuje trávu. Tečka. A je jedno jestli je to kočka volně žijící nebo domestikovaná. Jejich zažívací trakt se nijak nezměnil. Lituju kočky, kterým někdo doma vaří těstoviny nebo dává zbytky od jídla. Ne nadarmo výrobci nejkvalitnějších granulí deklarují na obalu vysoký obsah masa a informaci že je to bez obilovin. Ano, jsou dražší a v Tescu je nekoupíte. Pořídit si kočku jako domácího mazlíka je hezké, ale napřed je dobré si něco zjistit o způsobu jejich života. Fandím všem kteří ví že je to predátor a výhradní masožravec.
Já dokonce myslím, že pšenice není ani pro tu lidskou stravu moc vhodná....
Dobrý den. Chtěla bych kočičce změnit stravu. Doposud jsem ji krmila RC a ProPlanem pro kastrované kočky, protože se bojím o její ledviny a močové cesty. Zjišťuji ale, že krmiva speciálně pro kastrované jsou spíše trikem, než opravdovým pomocníkem. Váhám nyní nejvíce mezi Applaws a TOTW. Kočka je 3 letá Mainska v bytě. Je krásná, váha v pořádku. Co byste mi doporučili? Jak se rozhodnout? Diky moc.
Dobrý den,
přiznám se že osobně bych ProPlan ani RC našim kocourům nedal. Ty dvě značky které uvádíte jako alternativu jsou obě v pohodě, skvělé je Leonardo, Happy Cat, Arden Grande, Purizon, Optima a známé kanadské značky Acana a Orijen. Všechno bez obilovin, tedy kukuřice a pšenice. To se o ProPlanu a RC říct nedá, obojí granule pro dospělou kočku tyto obiloviny obsahují což je špatně. Asi největší výběr má paní Vávrová na webu www.spokojenakocka.cz včetně popisu složení. Granule chce vždycky vyzkoušet, ne každé kočce všechno chutná. Ideálně koupit malá balení a zjistit co bude baštit. Doporučil bych nevynechat syrové maso, nejlíp kuřecí. Je to nejpřirozenější potrava koček. Přeji hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč já mám pořád pocit,že tady někdoi nenápadně dělá reklamu na Pro plan,který stojí složením úplně za h...?Pokud chcete kvalitní granule,kupte kočičce N&D -mají asi 6 druhů,jsou dražší ale kvalitní.Já kupuji rybí,jelikož má moje kočka alrgii na kuřecí a jehněčí a po těchto granulích jsou moje kočky naprosto v pořádku .A složení?Bez obilovin a přes 70% ryb!Taky krásně tyto granule voní rybama a dokonce z granulí koukají kostičky z ryb.Takže zkuste tyto...
Asi jim cíleně reklamu nedělají, jenže ty kvalitní granule jako třeba i N&D fakt v supermarketech nemají. Takže specializované obchody pro zvířátka (které jsou bohužel ProPlanem přecpané a výběr nemívají velký) nebo e-shopy. Ale koupit kvalitní granule se dá, pokud jde ale někomu v první řadě o cenu tak je to marné.
Já mám doma 3 měsíční kotě a začínali jsme na Brit Care, koupené v Zverimexu, to jsem ještě moc o krmivech nevěděla. Teď jsme na Orijenu Kit and Kitten a střídáme s Orijenem 6 Fish. Chtěla jsem přikoupit ještě Orijen regional red, ale připadá mi hodně předraženej, skoro dvakrát tak drahý jako je Orijen Cat and Kitten. Tak jsem na zkoušku koupila Purizon, oba typy, jsem zvědavá jak kočce chutnají.
Měj jste někdo ty Orijeny regional red?
Dobrý den,
jak vidím chcete pro své koťátko asi kvalitu, žádné bezmasé náhražky z hypermarketů. Orijen je obecně dobrá volby vždycky, doporučit mohu ale i další skvělé granulky s vysokým obsahem masa a bez obilovin. Například Arden grande kitten fresh chicken, Leonardo kitten, Meowing Heads kitten, Nativia kitten, N&D grain free kitten. Ty ceny u těchto bezobilných granulek s vysokým obsahem opravdového masa jsou dost podobné, pokud ale chcete kvalitu a zdraví pro své kotě tak by cena neměla být nikdy rozhodující. Navíc za jak dlouho zbaští kotě balení 1,8 nebo 2kg? Mrkněte na www.spokojenakocka.cz , je tam velký výběr s popisem granulí, nejlepší jsou v té sekci Bio krmiva.
Hezký den a hodně radosti s koťátkem.
Olda.
Dobrý den, to víte, že cenu až zas tak neřeším. Kočička se má u mě moc fajn, objednal jsem jí kapsičky Applaws, je to samé maso, do toho ji krmím sem tam i syrovým masem, včera měla syrového kontrolovaného veterinářem divočáka (dostali jsme darem), to si pochutnávala, kupuji jí hromady pamlsků, Gimpet pastu i tuhé kapsičky, které miluje, do toho jí střídám ty dva Orijeny a už ve špajzu čekají dva druhy Purizonu granulí, manžel říká, že se u nás má kočka líp jak on . Zkrátka chci, ab y měla pestrou stravu, i když převážně jí ten Orijen, je to granulová kočka, má radši suchý, než kapsičky a konzervy, např. animondy konzervy si čen čuchne a jde dál, přitom jsou plné masa. Je pěkně vybíravá.
S tou cenu mě jen trochu naštvaly ty Orijeny regional red, kdyby je dali dejme tomu místo 900 za 2,3 kg za 600, tak je beru hned, ať má 3 různý chutě. Stejně to vidím tak, že je koupím , nějak se mi ten Orijen líbí.

Applaws konzervy v želé (novinka) jsou také skvělé. A z těch masových konzerv/kapsiček: Schesir, Cosma, Shiny cat (Gimpet), Scheba - ale pouze filety!! a Animonda Carny Ocean. Granule Applaws a Purizon výborné Doma krmím Nutram grain free, ale míchám s Nutram weigh control (kocouři jsou kastrovaní a moc rádi žerynkají, takže musím hlídat váhu).
jlem
napsal(a):
Dobrý den, to víte, že cenu až zas tak neřeším. Kočička se má u mě moc fajn, objednal jsem jí kapsičky Applaws, je to samé maso, do toho ji krmím sem tam i syrovým masem, včera měla syrového kontrolovaného veterinářem divočáka (dostali jsme darem), to si pochutnávala, kupuji jí hromady pamlsků, Gimpet pastu i tuhé kapsičky, které miluje, do toho jí střídám ty dva Orijeny a už ve špajzu čekají dva druhy Purizonu granulí, manžel říká, že se u nás má kočka líp jak on . Zkrátka chci, ab y měla pestrou stravu, i když převážně jí ten Orijen, je to granulová kočka, má radši suchý, než kapsičky a konzervy, např. animondy konzervy si čen čuchne a jde dál, přitom jsou plné masa. Je pěkně vybíravá.
S tou cenu mě jen trochu naštvaly ty Orijeny regional red, kdyby je dali dejme tomu místo 900 za 2,3 kg za 600, tak je beru hned, ať má 3 různý chutě. Stejně to vidím tak, že je koupím , nějak se mi ten Orijen líbí.
z těch top granulí bych vybírala z: Applaws (i kitten řada), Arden Grange (i kitten), Annamaet Feline Grain Free, Orijen
Myslím, že pokud krmíte Orijenem + k tomu maso a konzervy, tak se má číča fajnově. ;)
Díky, snad se má dobře, ale bohužel nejvíc jí granule. Kapsičky krom těch Applaws nejí skoro vůbec, vždy jen půlku za den, dnes syrové maso propadlo, má-li granule a vedle cokoli konzervu, maso či kapsičku), bere si granule. Takže aby to neměla jednotvárné, tak jí do granulí přidávám Malt pastový polštářky, pak Cattessy polštářky, pak ještě jedny - vše ale suché, to má nejradši a k tomu vodu, naštěstí docela dost pije, někdy dám kozí mléko, někdy spec. kočičí, ale hlavně vodu. S tím masem budu zkoušet dál, ještě neměla syrové hovězí (vepřové také ne, ale to se nedoporučuje, tak asi ani nezkusím).
Granule Applaws se mi právě hrozně líbily, chtěla jsem je po těch Orijenech objednat, ale pak jsem si tady na anonymní diskuzi četla rozbor pana Miloše k jednotlivým granulím - tuším příspěvek granule poměr cena výkon a tam o Applaws napsal, že jsou dobré, ale chybí tam úplně cheláty, tak jsem na jeho doporučení šla do toho Purizonu, který pochválil. Micinka má teď granulí na půl roku dopředu .
Je fajn že krmivo pro kočičku berete vážně, že v granulkách chybí minerály v chelátové formě ale není nic dramatického. Jednak je to pro výrobce i oceně, protože ta chelace (převedení minerálů do využitelnější formy) něco stojí, jednak doplnění krmiv o cheláty je důležité hlavně u užitkových zvířat kde zvyšuje jejich výkonost, případně u psů s intenzivním výcvikem. U granulek pro kočičky jsou zásadní 4 parametry, obsah masa - nejlépe v suché formě (žádné pochybné produkty živočišného původu), čím větší tím lepší, obsah tuku který by u koček chovaných v bytě neměl být příliš vysoký, absence jakýchkoliv obilovin včetně kukuřice a konzervace přírodními konzervanty bez chemie a barviv. Přidané vitamíny, ovoce a minerály jsou určitě vítané, pokud chybí tak je ale můžete případně doplnit vitamínovými doplňky nebo kombinací jiných granulek které je obsahují. Důležité a často podceňované je syrové maso, nejlépe drůbeží, které je nejpřirozenější potravou koček, samozřejmě pokud nechodí ven a nemůže si chytit myšku, ptáčka nebo drobný hmyz. A nezapomínat na čerstvou travičku !!! Přeji hezký den.
Dobrý den. U nás jsou velmi oblíbené granule pro kočky N&D - http://www.shopforpets.cz/n-d-grain-free-4/. Kupoval jsem pro naše kočky a zatím chutnají.
Eva88

XXX.XXX.211.175
Nejde o to, co v pšenici je, jde o to, že kočka ji nedokáže strávit, takže jenom sní nějakou hmotu, kterou zase vyloučí a nic jí to nedá ;).
sardole
napsal(a):
Dobrý den, můžete mi napsat, jaké jsou granule Applaws? Děkuji Š.
Co vím já, tak jsou hodně kvalitní. Lepší rozbor vám tu ale asi udělají zkušenější chovatelé než jsem já. Každopádně se domnívám, že krmením těmito granulemi ničemu neubližujete (max. tak své peněžence ).
Děkuji za odpověď. To jsem ráda. Mezi kvalitními tu jsou jmenovaná všelijaká krmiva, ale o této značce skoro nic Ráda bych byla informovaný laik
Přečetla jsem si složení, to se mi líbilo. A taky jsem několikrát slyšela: lepší dražší granule, než platit veterináře. I když to nemusí platit, myslím, že to minimálně zní dobře. Š.
Mám ještě jeden dotaz. Vadí, když jedí naši kocourci jen granule? Zapíjejí je vydatně, to vidím, když často přilévám. Někde jsem četla, že to vůbec není problém, protože tam mají vše, co potřebují. Občas dostanou trochu (lžičku) tučného tvarohu, na ten byli zvyklí od malička, tak jim nikdy nedělal problém. Už si dají jen pro chuť, asi z nostalgie. Když jim připravím (jednou za tři týdny) vařené kuřecí žere jen jeden a je šťastný, že druhý o svou misku nestojí. Oba kocourci, myslím, prospívají. Jsou jako opravdoví bráchové (pili mléko od jedné kočky), pohoní se po bytě, poperou se, pak se jdou společně najíst a napít, vystřídají se na kočkolitu, vzájemně si pomůžou očistit kožíšky a lehnou si spolu do klubka a klidně dvě hoďky spí...
sardole
napsal(a):
Mám ještě jeden dotaz. Vadí, když jedí naši kocourci jen granule? Zapíjejí je vydatně, to vidím, když často přilévám. Někde jsem četla, že to vůbec není problém, protože tam mají vše, co potřebují. Občas dostanou trochu (lžičku) tučného tvarohu, na ten byli zvyklí od malička, tak jim nikdy nedělal problém. Už si dají jen pro chuť, asi z nostalgie. Když jim připravím (jednou za tři týdny) vařené kuřecí žere jen jeden a je šťastný, že druhý o svou misku nestojí. Oba kocourci, myslím, prospívají. Jsou jako opravdoví bráchové (pili mléko od jedné kočky), pohoní se po bytě, poperou se, pak se jdou společně najíst a napít, vystřídají se na kočkolitu, vzájemně si pomůžou očistit kožíšky a lehnou si spolu do klubka a klidně dvě hoďky spí...
Já myslím, že pokud vydatně pijí, tak je to OK. Nebo takhle, všude možně najdete, že pouze "granuloví" kocouři (kočky) mohou mít častější problémy s močovými cestami a ledvinami. Právě proto, že granule jsou suché. Ale zas když víte, že hodně pijí...
Ale zkoušela jste syrové maso, píšete jen o vařeném...? Většina koček miluje syrové maso, v němž je samozřejmě mnohem více vody (opět "opisuji" z mnoha příspěvků, které najdete i zde na iFAUNĚ). Já např. u svých kocourů krmím tak nějak variabilně. Granule mají v miskách permanentně (ale zobou jen když mají velký hlad, jsem třeba déle pryč apod.), dále krmím kapsičkami, konzervami, ale asi nejvíce syrovým masem. Tuším, že např. "Rapotacka11" doporučuje výhradně syrové maso, a proč ne.
Jinak Vám závidím, jak se Vaši kocouři mají rádi. Já mám nový přírůstek k asi dvouletému kocourovi cca měsíc a na nějaké společné spaní to opravdu zatím nevypadá; velký prohání malého každou chvíli a malý tu "hru" chvílemi akceptuje, chvílemi ječí - píšu o tom všem na jiných diskusních vláknech. Tak ať se Vám a klukům daří!
CattieSphynx

XXX.XXX.255.5
Dobrý den,
mám dotaz, chci co nejlepší granule, ale za co nejlepší cenu. Porovnávám značky Orijen, Taste of the wild, Applaws, ND, Purizon, Ontario- tam mi ale vadi obyloviny, které mi prosím doporučíte pro Sphynx kastráta? Děkuji.
CattieSphynx
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz, chci co nejlepší granule, ale za co nejlepší cenu. Porovnávám značky Orijen, Taste of the wild, Applaws, ND, Purizon, Ontario- tam mi ale vadi obyloviny, které mi prosím doporučíte pro Sphynx kastráta? Děkuji.
Já bych vybírala z Orijenu a Applaws, pokud Vás netlačí finance. Ontario určitě ne, to je fakt dost obilné... a jinak bych normálně dávala dál adultky, ne speciál pro kastráty. /což koneckonců Orijen ani nemá/. Kočka je dál masožravec, i když je kastrovaná. Navíc sphynxové mají velký výdej už kvůli zahřátí, takže bych ho nijak neomezovala.

Jan3nin
napsal(a):
Applawsky kocourovi vubec nechutnaly, presli jsme na ND BEZOBILNOU RADU a kocour se muze uzrat, hlavne po tech s rybama.A podle me maji i lepsi slozeni.Lepe vyuzitelne mineraly atd.
Našim kocourům Applaws, Purizon Porta 21 grain free - což jsou granule složením podobné také nechutnají. Ale ty N&D rybí a občas i jehněčí ano.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
U nás se kupují jen Nutram a Feline Perfection. Dobré jsou i Orijen.
Díky za tip, kouknu se na ten Nutram a Feline, zatím mám 2 druhy Purizonu, ale chci změnu, aby měla Micka pestrou stravu, má teda i krmné syroví maso, ale tak jeden den ho sní a další dny projde kolem misky a hledá granule, ty má nejradši, proto to chci střídat, ale ten Purizon nádherně voní a moc chutná.

jlem
napsal(a):
Díky za tip, kouknu se na ten Nutram a Feline, zatím mám 2 druhy Purizonu, ale chci změnu, aby měla Micka pestrou stravu, má teda i krmné syroví maso, ale tak jeden den ho sní a další dny projde kolem misky a hledá granule, ty má nejradši, proto to chci střídat, ale ten Purizon nádherně voní a moc chutná.
Purizon je také dobrá volba. Nutramem grain free jsem krmila, ale jeden náš kocour vyžaduje občas změnu. Nyní dávám N&D grain free rybí a částečně i jehněčí
Pavlína Z.

XXX.XXX.231.178
Ahoj, potřebuji poradit jaké granule byste mi mohli doporučit pro mainského mývalího, kastrovaného kocourka? Co Acana?Na Roial cannin(snad píši správně)jsem četla docela špatnou recenzy, díky.

Pavlína Z.
napsal(a):
Ahoj, potřebuji poradit jaké granule byste mi mohli doporučit pro mainského mývalího, kastrovaného kocourka? Co Acana?Na Roial cannin(snad píši správně)jsem četla docela špatnou recenzy, díky.
Co spustili výrobu Royal canin v Polsku, tak už to není to, co bývalo... Za mě ne. Ale je spousta kvalitních granulí. Ideálně grain free. Apllaws, Purizon, Porta 21 grain free, Nutram, N&D, Fisch4cat, (Meowing Heads, Annamaet Grain Free - údajně jsou také skvělé, ale s těmi nemám zkušenost)
Pavlína Z.
napsal(a):
Royal Canin je v dnešní době předražený šrot. Bohužel dost chovatelů ho ještě krmí a jaksi si nevšimli, že po přesunutí výroby do Polska se změnilo i složení..leda přes zoohit se trefit do šarže z Francie, ta prý obsahově odpovídá dřívější době...ale myslím, že je lepší vybrat jiné, ddke máte to složení vždy stejné. Kvalitní je TOTW (Taste of the wild), Brit Care I´m (opravdu ta řada I´m, klasický BC nee, ten obsahuje kukuřici), Orijen, Applaws, Purizon, Essential, Acana, atd..
lavacca
napsal(a):
Royal Canin je v dnešní době předražený šrot. Bohužel dost chovatelů ho ještě krmí a jaksi si nevšimli, že po přesunutí výroby do Polska se změnilo i složení..leda přes zoohit se trefit do šarže z Francie, ta prý obsahově odpovídá dřívější době...ale myslím, že je lepší vybrat jiné, ddke máte to složení vždy stejné. Kvalitní je TOTW (Taste of the wild), Brit Care I´m (opravdu ta řada I´m, klasický BC nee, ten obsahuje kukuřici), Orijen, Applaws, Purizon, Essential, Acana, atd..
Dostala jsem ve Zverimexu malý vzoreček RC a pro zajímavost jsem jej kocourům nabídla. Zájem značný! "Lavacco", jak je to tedy s těmi šaržemi z Francie, jak píšete? To by byla při internetové koupi jen náhoda nebo to lze nějak zajistit? Vy o někom takovém víte, že si po netu objednal RC a přišel ten francouzský? Jinak jsem dnes těm mým mlsounům koupila králičí játra (docela mě to v masně zaujalo, v jiných jsem na ně ještě nikdy nepadla a pamauji se z děství, jak játýrka na pánvičce mi chutnaly ), no a co myslíte? Málem mi roztrhali tašku ze zájmu - cítili syrové. Pak ale každý z kocourů po nakrájení jater ožužlal tak dva kousky a játra leží na misce. Vím, že se vnitřnosti nemají dávat často, ale oni měli v poslední době jen svalovinu. Tak jsem si říkala jakou delikatesu jsem jim nekoupila a ono houby. Mlsouni jedni! A to přitom velký, když žere myš, tak játra sežere, jen vyplivne žlučník. Naše někdejší venkovní kočka zase ulovila kdysi potkana, přinesla jej koťatům a já pak našla potkana na půdě s otevřeným hrudníkem a komplet vyžranými vnitřnostmi. Jinak slezinu moji kocouři také nemají rádi, kuřecí játra také ne, myslím, že jsem zkoušela i ledvinky... No ty králičí játýrka byl možná poslední pokus z vnitřností nebo vás někoho ještě napadá nějaká ta delikatesa?

Osobní zkušenost Fikovnice s Royal-kama.
Před čtyřmi lety jsem objednala 2 kg (objednávám raději menší balení, nemám úplně ideální podmínky na skladování a dlouho otevřený pytel nemusí být úplně O.K.) a ta byla francouzská. Druhé nebo třetí balení v pořadí už bylo polské. Granule byly od pohledu jiné, světlejší. Až dodatečně jsem zjistila, kde se stala "chyba". Po této zkušenosti jsem se zaměřila na složení granulí a hledala jsem, počítala, porovnávala...
Pavlína Z.

XXX.XXX.227.56
Četla jsem, že syrové maso není vhodné ? Jaký na to máte názor ?
Pavlína Z.

XXX.XXX.227.245
Tu kočku ještě nemám proto sbírám info a zkušenosti, navíc názor odporných publikací není jednoznačný, víme?
fikovnice
napsal(a):
Dostala jsem ve Zverimexu malý vzoreček RC a pro zajímavost jsem jej kocourům nabídla. Zájem značný! "Lavacco", jak je to tedy s těmi šaržemi z Francie, jak píšete? To by byla při internetové koupi jen náhoda nebo to lze nějak zajistit? Vy o někom takovém víte, že si po netu objednal RC a přišel ten francouzský? Jinak jsem dnes těm mým mlsounům koupila králičí játra (docela mě to v masně zaujalo, v jiných jsem na ně ještě nikdy nepadla a pamauji se z děství, jak játýrka na pánvičce mi chutnaly ), no a co myslíte? Málem mi roztrhali tašku ze zájmu - cítili syrové. Pak ale každý z kocourů po nakrájení jater ožužlal tak dva kousky a játra leží na misce. Vím, že se vnitřnosti nemají dávat často, ale oni měli v poslední době jen svalovinu. Tak jsem si říkala jakou delikatesu jsem jim nekoupila a ono houby. Mlsouni jedni! A to přitom velký, když žere myš, tak játra sežere, jen vyplivne žlučník. Naše někdejší venkovní kočka zase ulovila kdysi potkana, přinesla jej koťatům a já pak našla potkana na půdě s otevřeným hrudníkem a komplet vyžranými vnitřnostmi. Jinak slezinu moji kocouři také nemají rádi, kuřecí játra také ne, myslím, že jsem zkoušela i ledvinky... No ty králičí játýrka byl možná poslední pokus z vnitřností nebo vás někoho ještě napadá nějaká ta delikatesa?
Jak jsem psala, vím že se to někde řešilo a přes Zoohit se dal koupit ten z FR. Ale pak tam někdo psal, že mu přišelo i balení z PL, tak to vzdali a přešli na jiné granule, dke tohle řešit nemusí. Jinak jo, ono je to jako nabídnout dítěti čokoládu či chipsy ku zdravé zelenině a ovoci. Tak nějak je to s RC x normální krmení bez ochucovadel, atd.
Já osobně dávám syrová játra nejvíc hovězí, někdy kuřecí (ale to se snažím najít česká a moc je nikde nemívají + já to kuřecí nějak nemám v oblibě ani pro sebe, ani pro kočky). A nejlépe je kočeny snědí vmíchaná ve svalovině. Úplně jen dávku jater taky nemusí - jako dají si, ale nesní celou dávku /navíc je to může i prohnat, tak opravdu lepší kombinovat/. :).
napsal(a):
Osobní zkušenost Fikovnice s Royal-kama.
Před čtyřmi lety jsem objednala 2 kg (objednávám raději menší balení, nemám úplně ideální podmínky na skladování a dlouho otevřený pytel nemusí být úplně O.K.) a ta byla francouzská. Druhé nebo třetí balení v pořadí už bylo polské. Granule byly od pohledu jiné, světlejší. Až dodatečně jsem zjistila, kde se stala "chyba". Po této zkušenosti jsem se zaměřila na složení granulí a hledala jsem, počítala, porovnávala...
Děkuju za Vaši zkušenost "Blazice" a zdravím!
rapotacka11
napsal(a):
Syrové maso je pro kočku životu nebezpečné!
Stačí, když si jen přičichne = konec !
Nějaká knížka by nebyla ?!
Měla by být doma dřív než kočka !
Opět jste mě nezklamala...
Možná jste ale měla dodat, že by kočka nejen, že neměla k syrovému masu čichat, ale že je životu nebezpečné i jen to, když na syrovém mase pouze spočine zrakem!
lavacca
napsal(a):
Jak jsem psala, vím že se to někde řešilo a přes Zoohit se dal koupit ten z FR. Ale pak tam někdo psal, že mu přišelo i balení z PL, tak to vzdali a přešli na jiné granule, dke tohle řešit nemusí. Jinak jo, ono je to jako nabídnout dítěti čokoládu či chipsy ku zdravé zelenině a ovoci. Tak nějak je to s RC x normální krmení bez ochucovadel, atd.
Já osobně dávám syrová játra nejvíc hovězí, někdy kuřecí (ale to se snažím najít česká a moc je nikde nemívají + já to kuřecí nějak nemám v oblibě ani pro sebe, ani pro kočky). A nejlépe je kočeny snědí vmíchaná ve svalovině. Úplně jen dávku jater taky nemusí - jako dají si, ale nesní celou dávku /navíc je to může i prohnat, tak opravdu lepší kombinovat/. :).
Jj, o tom projímavém účinku vím a velký je teď nějaký rozhozený - sotva uďobl nějaké dva tři minikousky z těch jater a fakt fest průjem. To malý, jak je pořád ještě "kyselina", se nakonec k misce vrátil a dožral to. To jsem teda koukala... S tím RC jsem si to hned myslela, že jim to asi chutná proto, že nejsou moc zvyklí na slané, ochucené věci, tak to pro ně byla asi proto taková lahůdka. Jo, a z těch vnitřností jsem ještě zapomněla na kuřecí srdíčka, ty jsem také v minulosti zkoušela a také s nevalným úspěchem. Takže u nás holt vnitřnosti pro občasnou obměnu jídla asi nebudou.
Pavlína Z.

XXX.XXX.239.252
Možná se stačí zeptat veterináře inapř na webu zviratka.doktorka.cz
Článků o nevhodnosti syrového masa je na netu spousta, možná občas na přilepšenou.Sama bych syrové nejedla z obavy nějaké nákazy, pochybuji, že kočičí organismus ji umí odbourat.Navíc pokud kupuji kvalitní krmivo kde je správný poměr masa nevidím důvod proč riskovat zdraví kočky.
Pavlína Z.

XXX.XXX.239.252
Co je dobré není vždy zdravé, rozhodně to není pohodlnost.Můj syn miluje lízátka, jsem pohodlná, že mu je každý den nedopřávám?kocourkovi při krájení masa kousek dám jako pamlsek, ale misku syrového?
Krmte, čím chcete.
Granule, které Vám někdo doporučí, může zrovna Vaš kočka odmítat.
Počítejte s tím, že jich možná vyzkoušíte pěknou řádku.
Miska syrového masa denně = luxus. Granule může mít stále¨
v misce + vodu.
Já osobně dávám všechna masa, která mám k dispozici.
Rybu i srnčí. Tu zvěřinu zcela vyjímečně, když dostanu od někoho...
Milují to. Krmím od r.87, nepřemražuji a nikdy nebyl nejmenší problém.
Vy byste chtěla být živa jen na Vitaně?
Pavlína Z.

XXX.XXX.239.252
A co přikrmovat masem a vnitřnostmi po tepelné úpravě?Popř.mohu přidat i trošku vařené rýže a zeleniny?

Syrové maso je ideální, vařené maso ve vodě či páře je také dobré. Jen např. vařené celé kuřecí krky nedávat. Kosti vařením ztvrdnou a můžou se zapíchnout do krku. Troška vařené rýže a zeleniny nevadí, ale není pro kočku nezbytná.
Pavlína Z.
napsal(a):
Možná se stačí zeptat veterináře inapř na webu zviratka.doktorka.cz
Článků o nevhodnosti syrového masa je na netu spousta, možná občas na přilepšenou.Sama bych syrové nejedla z obavy nějaké nákazy, pochybuji, že kočičí organismus ji umí odbourat.Navíc pokud kupuji kvalitní krmivo kde je správný poměr masa nevidím důvod proč riskovat zdraví kočky.
Tak za a) ten uvedený web není žádného veterináře, takže nějaká odbornost? o to nelze mluvit.. a články na netu? na net si může psát s prominutím každý blbec a pokud by vám někdo napsal článek, jak je zdravé skákat z okna bez jištění, tak to taky půjdete udělat?!? Stejně "chytré" jsou články o nevhodnosti krmením masem...
za b) i lidi jedí syrové maso (viz. např. tatarák), nicméně kočka má vskutku jinačí žaludeční šťávy - dá se říci agresivnější, protože je masožravec. u člověka, jež je všežravec je to trávení trochu slabší. Navíc se doporučuje maso před podáním 24 hod. nechat přemrazit, kdy se případné bakterie, apod. zničí. Takže v čem je dle vás to maso nebezpečné?!?
za c) jestli považujete podávání masa masožravci jako hazardování s jeho zdravím, tak si kočku fakt nepořizujte...až mi to připomíná majitele, jež kupují kočkám a psů vegetariásnké krmení... a granule, kde je vše tepelně zpracované, nikdy nedosáhnou kvality syrového masa.
fikovnice
napsal(a):
Jj, o tom projímavém účinku vím a velký je teď nějaký rozhozený - sotva uďobl nějaké dva tři minikousky z těch jater a fakt fest průjem. To malý, jak je pořád ještě "kyselina", se nakonec k misce vrátil a dožral to. To jsem teda koukala... S tím RC jsem si to hned myslela, že jim to asi chutná proto, že nejsou moc zvyklí na slané, ochucené věci, tak to pro ně byla asi proto taková lahůdka. Jo, a z těch vnitřností jsem ještě zapomněla na kuřecí srdíčka, ty jsem také v minulosti zkoušela a také s nevalným úspěchem. Takže u nás holt vnitřnosti pro občasnou obměnu jídla asi nebudou.
Jj, u nás kuřecí srdce taky nepochodila. Ale taková hovězí a vepřová - to panečku mlaskají.
Pavlína Z.
napsal(a):
A co přikrmovat masem a vnitřnostmi po tepelné úpravě?Popř.mohu přidat i trošku vařené rýže a zeleniny?
Tepelným zpracováním maso připravujete o důležité látky, takže lze, ale bylo by vhodné zas ty vitamíny a minerály dohnat doplňky stravy. V případě krmení masem (svalovina, vnitřnosti, drobné kosti, atd.) + občas vařená zelenina a mléčný produkt (tučný tvaroh či smetana, atd.) kočka dostane vše, tak jak má a další doplňky třeba nejsou.
Pavlíno, všichni, co Vám tady přede mnou napsali, jsou zkušení chovatelé koček! Nevím, jestli jsem to psala Vám, nebo někomu jinému, ale napíšu to znovu: Čím se kočka živí, když je (polo)divoká? Myšima a ptáky! Vařenými nebo pečenými? Ne! Syrovými! Stačí to jako odpověď? Jinak já jsem syrové maso žádné z našich x koček, co jsme postupně měli, také nikdy nepřemrazovala ani nepovařovala, a dožili se celkem vysokého věku.
lavacca
napsal(a):
Jj, u nás kuřecí srdce taky nepochodila. Ale taková hovězí a vepřová - to panečku mlaskají.
Fakt jo? tak to jste mě navnadila - že teda snad zkusím ještě toto? Byla jsem včera v Albertu a kupovala kočkám syrové. Mj. mleté vepřové...ani se toho nedotkli , resp. velký asi něco málo uďobl. Mám ještě v záloze vepřové nudličky, a to předpokládám, že budou jíst, až se jim boule budou dělat za ušima, teda pevně doufám!
No a hovězí a vepřová srdce - to asi spíš přímo v masně, že (a ještě asi ne v každé...?)? I když Vy asi toto vše nakupujete e-shopem... Já si teď představuji ty regály v lidských obchodňácích a hovězí a vepřová srdce tam - podle mě - moc k mání nejsou. Zajímavostí (i když celkem pochopitelnou) je to, že větší výběr vnitřností a vůbec spíše "krmného masa" (i když vím, že to kupují i lidi pro vlastní spotřebu) je rozhodně na vesnici oproti větším městům. Btw, říkají Vám něco tzv. oponky? Jsou to jakési - vlastně nevím jak to popsat - něco co je u jater (pravděp. vepřových, ptž se jedná o jaterní "oponky" (pravděp.) vepřové - čili nějaké vazivo, "blány", ale i maso, po kterém se prý můžou utlouct tetiny kočky. Je ale pravdou, že já mám ty svoje dva čtyřnožce veeelmi rozmazlené, co se jídla týká... .
No a včera byly též zakoupeny kuřecí krky, myslím, že jste to tu radila Vy, tak v nejbližších dnech jim je zkusím potlouct paličkou na maso (i to jste myslím radila Vy), tak uvidím. Bude to první zkouška dát jim něco s kostmi... Oni ti moji pacholci byli neskutečně zhýčkaní od mamky (resp. upřesňuji - velký byl zhýčkaný, ptž jej mamka opravdu hodně milovala; a malého už nezažila) a ta zhýčkanost trvá. Dnes jsem potřebovala zajet na otočku cca 50km od Brna. Tak jsem si po úklidu toho vyzvraceného a vykaděného řekla, že dnes prostě budou mít dietu. Takže doteď byli na granulích (těch mají samozřejmě dostatek permanentně), přijela jsem celkem pozdě a dala každému kapsičku (u nás se krmení střídá, i když gró spočívá v syrovém masu). Nažrali se a ani jeden teď nevypadá ani hladově, ani divoce. Šli spát s - podle mě zcela jasným cílem - probudit mě (pokud usnu) kolem 4. - 5.hod...tím, že začnou řádit po bytě. Jenže moje spání, které bylo po odchodu mámy celkem dobré, začalo najednou stávkovat. Takže čtu a přispívám zde na iFAUNĚ. Protože ležet a "násilím" se snažit usnout jednak není objektivně správné, a druhak to u mě nefunguje... .
fikovnice
napsal(a):
Fakt jo? tak to jste mě navnadila - že teda snad zkusím ještě toto? Byla jsem včera v Albertu a kupovala kočkám syrové. Mj. mleté vepřové...ani se toho nedotkli , resp. velký asi něco málo uďobl. Mám ještě v záloze vepřové nudličky, a to předpokládám, že budou jíst, až se jim boule budou dělat za ušima, teda pevně doufám!
No a hovězí a vepřová srdce - to asi spíš přímo v masně, že (a ještě asi ne v každé...?)? I když Vy asi toto vše nakupujete e-shopem... Já si teď představuji ty regály v lidských obchodňácích a hovězí a vepřová srdce tam - podle mě - moc k mání nejsou. Zajímavostí (i když celkem pochopitelnou) je to, že větší výběr vnitřností a vůbec spíše "krmného masa" (i když vím, že to kupují i lidi pro vlastní spotřebu) je rozhodně na vesnici oproti větším městům. Btw, říkají Vám něco tzv. oponky? Jsou to jakési - vlastně nevím jak to popsat - něco co je u jater (pravděp. vepřových, ptž se jedná o jaterní "oponky" (pravděp.) vepřové - čili nějaké vazivo, "blány", ale i maso, po kterém se prý můžou utlouct tetiny kočky. Je ale pravdou, že já mám ty svoje dva čtyřnožce veeelmi rozmazlené, co se jídla týká... .
No a včera byly též zakoupeny kuřecí krky, myslím, že jste to tu radila Vy, tak v nejbližších dnech jim je zkusím potlouct paličkou na maso (i to jste myslím radila Vy), tak uvidím. Bude to první zkouška dát jim něco s kostmi... Oni ti moji pacholci byli neskutečně zhýčkaní od mamky (resp. upřesňuji - velký byl zhýčkaný, ptž jej mamka opravdu hodně milovala; a malého už nezažila) a ta zhýčkanost trvá. Dnes jsem potřebovala zajet na otočku cca 50km od Brna. Tak jsem si po úklidu toho vyzvraceného a vykaděného řekla, že dnes prostě budou mít dietu. Takže doteď byli na granulích (těch mají samozřejmě dostatek permanentně), přijela jsem celkem pozdě a dala každému kapsičku (u nás se krmení střídá, i když gró spočívá v syrovém masu). Nažrali se a ani jeden teď nevypadá ani hladově, ani divoce. Šli spát s - podle mě zcela jasným cílem - probudit mě (pokud usnu) kolem 4. - 5.hod...tím, že začnou řádit po bytě. Jenže moje spání, které bylo po odchodu mámy celkem dobré, začalo najednou stávkovat. Takže čtu a přispívám zde na iFAUNĚ. Protože ležet a "násilím" se snažit usnout jednak není objektivně správné, a druhak to u mě nefunguje... .
Já beru nejvíce hovězí přímo v kamenném obchodě od Krmiva Nýřany - mají jak samotnou mletou svalovinu, tak mix vnitřnosti (droby - srdce, játra, plíce, vemeno, slezina) a pak samotná mletá játra, srdce - jak v kostkách, tak celé - ale kostky jsou lepší, to celé se fakt blbě porcuje na menší, když je zmrzlé. :D Ostatní je vše mleté ve válečcích, které krásně překrojím i zmrzlé než to nacpu do mrazáku, abych pak odebírala jen dané kusy. viz zde: http://www.krmivanyrany.cz/eshop/hovezi-vyrobky a vepřové mi vozí táta, protože spolupracuje s řezníky, tak není problém si říct na jatkách o vnitřnosti. :) Dříve jsem ho brala z Nýřan taky, ale teď ho nějaký čas neměli na skladu, tak jsem hledala jinou možnost. :) Kuře kupuju v masnách, to balené z obchodu jim nechutná... no, mně taky ne. :D Kupované kuře máme doma tak 1x do měsíce, aby se neřeklo. :D
Asi je to tím jarem, plus včera byl i úplněk, ale taky poslední dobou mám větší problém v klidu usnout...v zimě jsem odpadla hnedka.
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11
Přeju všem hezký den. Jsem majitelka 5měsíčního kocourka Maine coon. Chci se podělit o zkušenost a zároveň poprosit o rady.
Ač jsem studentka, drahé krmivo mi přijde jako výborná investice. Začínali jsme na Applaws kitten. Kocour je má moc rád. Nyní mi došel pytel tak přemýšlím co dál... Přemýšlím o Arden Grande.. a teď potřebuju radu..13.5. mu bude 6 měsíců, mam pokračovat v krmení pro koťata nebo už můžu objednat pro dospělou kočku ?
Kapsičky vůbec jíst nechce. Tak 3x do týdne dostane pár kousků syrového masa.
Co dále mu mohu podávat pro spestření stravy ? Tvaroh ? Smetanu ?...
Čtu mnoho článků, ale zde je mnoho zkušených chovatelů, kteří snad také dobře poradí.
Díky za vaše odpovědi či názory.
MainecoonMiru
napsal(a):
Přeju všem hezký den. Jsem majitelka 5měsíčního kocourka Maine coon. Chci se podělit o zkušenost a zároveň poprosit o rady.
Ač jsem studentka, drahé krmivo mi přijde jako výborná investice. Začínali jsme na Applaws kitten. Kocour je má moc rád. Nyní mi došel pytel tak přemýšlím co dál... Přemýšlím o Arden Grande.. a teď potřebuju radu..13.5. mu bude 6 měsíců, mam pokračovat v krmení pro koťata nebo už můžu objednat pro dospělou kočku ?
Čtu mnoho článků, ale zde je mnoho zkušených chovatelů, kteří snad také dobře poradí.
Doporučila bych klidně více syrového masa. A měnit třeba i druhy - vepřové, hovězí, ryby, atd. Ve výsledku Vás to vyjde mnohem levněji než specializ. krmivo pro kočky. Mám to spočítané .
MainecoonMiru
napsal(a):
Jo a můj mladší kocour miluje polotučný tvaroh. Starší kocour nicméně se mléčných výrobků ani nedotkne. Takže musíte vyzkoušet jeho chutě. Doporučuje se do toho tvarohu vmíchat syrový žloutek, ale to tedy u nás úspěch nemělo. Takže malý má občas ten tvaroh. Občas mléko Tatru, nebo zkuste sehnat kozí mléko; prostě ne kravské - to kočky neumí trávit a průjmují. Stran granulí je tady strsšná spousta témat - takže buď pohledat, nebo Vám někdo nějaké doporučí. Já se na granule odbornicí být necítím.
MainecoonMiru
napsal(a):
Hezký večer, výběr mezi kvalitními granulemi vám schvaluji, opravdu je to na kondici kočky hodně znát. Každé granule mají trochu jiné složení a je fajn je občas prostřídat, aby to měla kočky pestré, takže za to taky velká chvála. ;) Hlavně teda postupně, kočky jsou na změnu krmení docela konzervativní (chce to nové granulky míchat do těch stávajících postupně).
Určitě ještě kotěcí - u mainky, jež roste dlouho bych se nebála krmit kotěcí klidně do 18 měsíců (jinak se běžně doporučuje kotěcí granule krmit cca do 12 měsíců). A pak uvidíte, jak dále. Já osobně krmím kočky adult řadou i po kastraci (žádné speciální řady pro kastráty - většinou je to jen marketingový tah, schválně si všimněte, že většina těch lepších granulí tuto řadu ani nenabízí či je to řada s jehnětem, jež je lehčí - tj. méně tuku, ale jinak složení stejné). Hrozně zde záleží pak na vyžití kočky - u kočky, jež je dál po kastraci aktivní klidně do roka dávat kotěcí granule, pak pomalu přejít na adult řadu. Ale pokud by měla více vyžití, tak můžete klidně ty kotěcí dávat dále.. já např. teď kotěcí granule krmím 9 leté kočce, jež už neukouše ty pro adulty a zároveň je dost aktivní na to, že by mi na těch pro seniory (s méně tuku) hubla. Tak má kotěcí a je spokojená.
Vůbec bych se nebála kotě krmit více masem - je to pro něj to nejpřirozenější, co může dostat. ;) Více o krmení syrovým masem si načtete zde: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0. Je to tam hezky popsané. ;)
A co se týče doplňků k masu a kvalitním granulím - vejce, sem tam vařená zelenina, mléčné výrobky (polotučný či tučný jogurt a tvaroh, smetana, atd..), sušené maso, atd.
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11
lavacca
napsal(a):
Hezký večer, výběr mezi kvalitními granulemi vám schvaluji, opravdu je to na kondici kočky hodně znát. Každé granule mají trochu jiné složení a je fajn je občas prostřídat, aby to měla kočky pestré, takže za to taky velká chvála. ;) Hlavně teda postupně, kočky jsou na změnu krmení docela konzervativní (chce to nové granulky míchat do těch stávajících postupně).
Určitě ještě kotěcí - u mainky, jež roste dlouho bych se nebála krmit kotěcí klidně do 18 měsíců (jinak se běžně doporučuje kotěcí granule krmit cca do 12 měsíců). A pak uvidíte, jak dále. Já osobně krmím kočky adult řadou i po kastraci (žádné speciální řady pro kastráty - většinou je to jen marketingový tah, schválně si všimněte, že většina těch lepších granulí tuto řadu ani nenabízí či je to řada s jehnětem, jež je lehčí - tj. méně tuku, ale jinak složení stejné). Hrozně zde záleží pak na vyžití kočky - u kočky, jež je dál po kastraci aktivní klidně do roka dávat kotěcí granule, pak pomalu přejít na adult řadu. Ale pokud by měla více vyžití, tak můžete klidně ty kotěcí dávat dále.. já např. teď kotěcí granule krmím 9 leté kočce, jež už neukouše ty pro adulty a zároveň je dost aktivní na to, že by mi na těch pro seniory (s méně tuku) hubla. Tak má kotěcí a je spokojená.
Vůbec bych se nebála kotě krmit více masem - je to pro něj to nejpřirozenější, co může dostat. ;) Více o krmení syrovým masem si načtete zde: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0. Je to tam hezky popsané. ;)
A co se týče doplňků k masu a kvalitním granulím - vejce, sem tam vařená zelenina, mléčné výrobky (polotučný či tučný jogurt a tvaroh, smetana, atd..), sušené maso, atd.
Moc Vám děkuju za radu. :)
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11
fikovnice
napsal(a):
Jo a můj mladší kocour miluje polotučný tvaroh. Starší kocour nicméně se mléčných výrobků ani nedotkne. Takže musíte vyzkoušet jeho chutě. Doporučuje se do toho tvarohu vmíchat syrový žloutek, ale to tedy u nás úspěch nemělo. Takže malý má občas ten tvaroh. Občas mléko Tatru, nebo zkuste sehnat kozí mléko; prostě ne kravské - to kočky neumí trávit a průjmují. Stran granulí je tady strsšná spousta témat - takže buď pohledat, nebo Vám někdo nějaké doporučí. Já se na granule odbornicí být necítím.
Tvaroh ozkouším, on je ten můj docela pažravec... přijde mi, že kdybych mu dala brokolici tak jí sní. :D :) Díky ! :).

MainecoonMiru
napsal(a):
Zrovna minulý týden jsem objednala tři různé druhy Arden grange. Složení dobré, ale naše dva kocoury nezaujaly, takže jsem je poslala "dál"... Jsou to nepravidelně velké špuntíky a jsou docela dost tvrdé. Apllaws jsou skvělé, osobně bych v nich pokračovala. N&D, Nutram grain free, Purizon - také krmivo z těch kvalitních. Jinak jak už tady bylo psáno, syrové i vařené maso, trochu tvarohu, třeba i vejce... A chválím - lépe investovat do kvalitního krmiva, než později do veterináře.
Ahoj
Když už jsme u toho krmení,
Krmím ty svoje nádhery Brit Care I´m crazy kitten. žerou to všichni tři jak matka tak koťata (6mesiců), matka péčí o ty hladovce dost zchudla a teď už je na své normální zdravé váze.
Každopádně u koťat mám pocit že mají pneumatiku kolem břicha, mám přejít už na dospělé? je v nich alespoň míň tuku než v kotěcích.
+ mají navíc x krát v týdnu různé maso, tvaroh atd.
saty
napsal(a):
Ahoj
Když už jsme u toho krmení,
Krmím ty svoje nádhery Brit Care I´m crazy kitten. žerou to všichni tři jak matka tak koťata (6mesiců), matka péčí o ty hladovce dost zchudla a teď už je na své normální zdravé váze.
Každopádně u koťat mám pocit že mají pneumatiku kolem břicha, mám přejít už na dospělé? je v nich alespoň míň tuku než v kotěcích.
+ mají navíc x krát v týdnu různé maso, tvaroh atd.
Taky krmím tyto granule - u starší kočky, která už hůře kouše a víc tuku ji vůbec nevadí (je dost aktivní, tak to vždy vyběhá). Koťatům bych nechala kotěcí granule dále. Ono mají běžně období, kdy jsou víc jak kuličky a pak se ještě zase vytáhnou a srovnají. ;) Spíše než břicho hlídejte žebra - pokud jim přejedete po žebrech a cítíte je, jsou ok (pokud byste po nich vysloveně "skákala", tak jsou moc hubení) a netřeba stravu měnit. Pokud by žebra hmatatelná nebyla, tak jsou opravdu více při těle a je na místě např. míchat kotěcí s dospěláckými, ať to nemají tak energeticky hodnotné. Napadá mě rovnou u BC I´m ta řada living indoor, která obsahuje méně tuku.
No právě že jsou i na žebrech takové koule, ono i najít jim žebra pře tu vrstvu je trochu těžší, už to jako dosáhlo takového bohu kdy si říkám že už je to nezdravé, místo břicha mají spíš pneumatiku.
Právě že jsem přemýšlela že vezmu ten living indoor, vet mi řekl že jim mám nechat dva dny v týdnu půst ale to mi nepřipadá jako to pravé ořechové, začala jsem jim omezovat množství jako že nemají stále plnou misku ale když jdu do práce tak tam mají třeba půlku a když přijdu večer tak není vůbec nic a dostanou až třeba když jdu spát to je cca o půlnoci a přicházím domů v 9.
Prostě že ví co to je prázdná miska.
Já bych koťatům v růstu a ve vývinu granule neomezovala, pokud máte zvolený vhodný typ. Zkrátka bych je nechala ad libitum. Omezit můžete jiná jídla, pokud krmíte i něčím jiným - třeba tučnější maso, mléčné výrobky, apod. Ale granule bych nechávala opravdu bez omezení, tj., právě aby se nestávalo, že mají i prázdné misky...
Já krmím kocoura (ruská modrá) taktéž Orijenem, zatím střídám taky jen dva druhy. Hnaná domněnkou, aby to kočku nenudilo, jsem vyzkoušela i panem Milošem zde chválené granule Go natural cat /verze salmon and trout/. I podle mého vlastního pokusu (granulku vždy namočím a čekám jestli nabobtná- vůbec ne/ kvalitní je. Ovšem kocour to naprosto neocenil, žebrá o starý Orijen. Asi se mu zatím neomrzely. Je pravda, že kromě granulí mu dávám ráno i večer půl malé konzervičky Shiny Cat, takže to stejně celkem pestré má..
saty
napsal(a):
No právě že jsou i na žebrech takové koule, ono i najít jim žebra pře tu vrstvu je trochu těžší, už to jako dosáhlo takového bohu kdy si říkám že už je to nezdravé, místo břicha mají spíš pneumatiku.
Právě že jsem přemýšlela že vezmu ten living indoor, vet mi řekl že jim mám nechat dva dny v týdnu půst ale to mi nepřipadá jako to pravé ořechové, začala jsem jim omezovat množství jako že nemají stále plnou misku ale když jdu do práce tak tam mají třeba půlku a když přijdu večer tak není vůbec nic a dostanou až třeba když jdu spát to je cca o půlnoci a přicházím domů v 9.
Prostě že ví co to je prázdná miska.
Tak zkuste míchat půl na půl ty kitten a living indoor.
Hladovku ne! Zvlášt u kočky, jež je zvyklá uzobávat celý den (v přírodě taky loví více myší za den, atd.), je hladovka blbost! Nota bene u koťat! A navíc pan doktor jaksi zapomněl, že právě tyhle výkyvy zabržďují hubnutí! I u lidí platí - přidat pohyb a začíst jíst pravidelně menší dávky a ne se nárazově přejídat!
Taky jsem proti omezování množství granulí. U zdravé kočky přiměřené konstituce určitě, a u koťat ve vývinu zrovna tak. něco jiného je dospělá kočka se skutečnou nadváhou, ale to není váš případ. Docela věřím tvrzení, že kočka která za mala-mlada má jídla málo, si takto lehko může vytvořit zlozvyk pak konečně předloženou misku ihned vyluxovat.
Btw. můj kocour má misku s pořádnými masovými granulemi k dispozici po celý den a není problém /a to je kastrát/. Je štíhlý a nemusím se bát, že zatímco jsem se zdržela v práci, kocour je doma hlady.
Jediné, co bych doporučila, je upustit od příliš tučných granulí. Pokud možno varianta adult /rozhodně doporučuji bezobilné masáky/.
Plus souhlasím s lavaccou, koťata potřebují zřejmě více pohybu, zkuste je víc vylítat, mávátka, hračky. můj kocour miluje peříčkové udice a taky když házím zrcátkem prasátka po zdi, to je pak noční lov
Jsem ráda že jste mě uklidnili taky mi hladovka přišla divná tak když jen podporuje jojo efekt teď už je teplo tak lítají po terase a vypadá to i na lepší pohyb... s tou prázdnou miskou jsem to myslela tak že ráno dostanou plnou misku, jako fakt vrchovatou granulí, když tak večer nic není tak to prostě není první věc kterou běžím udělat ale v klidu se převlíknu dostanou připravené maso, tvaroh nebo se ten den mají k večeři, vyčistím jim záchodky a až tak hodinku po večeři doplňuju granule, omezila jsem jim v začátku tučnější maso atd.
Tak koupím zatím 2 Kg living indoor a uvidíme jak to zachutná. Včera jsem koukala na jejich sestru ta žere to samé krmivo a je poloviční co se týče mohutnosti, já vám snad pro zajímavost ty potvory zítra vyfotím, koule moje milovaný.
Vrchovatá, plná miska granulí je do večera prázdná? tak to je síla. To se mi s orijenkama /ani s acanou předtím/ nikdy nestalo. Docela mám chuť navrhnout, ať změníte značku granulí. Je možné, že ty vaše chutnají kočce tak moc, že je žere jako kokinka, spíš na chuť. Četla jsem to před pár měsíci jako názor v jedné z chovatelských diskuzí, že pokud kočka přibírá příliš, je lepší vybrat granule které kočka žere s menším nadšením /ale přesto žere/, funguje to pak jako přirozená redukční dieta.
O hladovce nevím nic. Já jsem jen proti dávkování granulí.
jinak jsem si vzpomněla, že jednu dobu mi kocour trošku přibíral, když měl úplně nově masové granule. Ale bylo to jen krátkodobé, za pár měsíců jak si na ně zvykl, začal žrát normálně a váha se srovnala sama, je štíhlý jak proutek, a přitom krásně jakoby osvalený, fešáček
joanne.s
napsal(a):
Vrchovatá, plná miska granulí je do večera prázdná? tak to je síla. To se mi s orijenkama /ani s acanou předtím/ nikdy nestalo. Docela mám chuť navrhnout, ať změníte značku granulí. Je možné, že ty vaše chutnají kočce tak moc, že je žere jako kokinka, spíš na chuť. Četla jsem to před pár měsíci jako názor v jedné z chovatelských diskuzí, že pokud kočka přibírá příliš, je lepší vybrat granule které kočka žere s menším nadšením /ale přesto žere/, funguje to pak jako přirozená redukční dieta.
Měnit nechci, ona to není jedna kočka ale 3 miska o obsahu 0,6l takže taky žádný obr. Matka má standartní váhu 5,5Kg a její dvě děti 6 měsíců mají o něco více naposledy při vážení kocour 6,3 kočka 5,9, otec koťátek měl když jsou ho viděla necelých 12Kg tak asi budou po něm.
Maminka prý britka s kartouzkou otec prý mainský ale v praxi obojí taková ta pohádka kotě bez PP po rodičích s PP... maminky jsem se ujala tři týdny před porodem otce se mi povedlo vypátrat po 3 měsících hledání a zjišťování co kočička zažila. Jak říkám viděla jsem otce a to vážil necelých 12 kg ve čtyřech letech.
Podle tabulek dospělý mainský kocour může vážit 9-12 kg, dospělá mainská kočka 5 - 7 kg. Podle mě cítíte jak vet, tak i vy zcela správně, že koťata nadváhu opravdu mají, bohužel. Doporučuju nedávat mléčné výrobky, ani tvaroh. Zbytečné sacharidy, podporují tloustnutí. Bohatě stačí granule plné živočišných bílkovin, masa, s jen malým množstvím tuku. Na přilepšenou bych zvolila max. opravdu netučné maso /krůtí, kuřecí, králičí, rybí/.
saty
napsal(a):
Měnit nechci, ona to není jedna kočka ale 3 miska o obsahu 0,6l takže taky žádný obr. Matka má standartní váhu 5,5Kg a její dvě děti 6 měsíců mají o něco více naposledy při vážení kocour 6,3 kočka 5,9, otec koťátek měl když jsou ho viděla necelých 12Kg tak asi budou po něm.
Jak říkám, ideální je se řídit dle kondice kočky. Všechny kočky jsou kolem půlroka kulatější- zvláště pak britky, mainky, apod. Pak se zase povytáhou a je to zas o něčem jiném. Koťata už dle velikosti rodičů ty predispozice k tomu být větší mají, takže i kdyby jste jim omezila krmení, porostou dál, i když pomaleji. Ale mohou si pak nést dále následky toho, že neměla kvalitní krmení v době růstu (slabší kostra, apod.).
Za mě prostě max míchat kotěcí s adult granulemi. A k tomu maso - vyhnout se tučnému (vepřové a tučnější druhy ryb). A navíc teď začnou i dík lepšímu počasí víc blbnout + i dál porostou, takže bych to opravdu tak černě neviděla. Osobně teda neznám obézní kočku pokud to už není nějaká starší 8 let +.
Lory8

XXX.XXX.146.115
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na granulky Brit Care cat Lucky I´m vital adult z pohledu na složení a především obsah masa? Děkuji za Vaše názory.

Lory8
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na granulky Brit Care cat Lucky I´m vital adult z pohledu na složení a především obsah masa? Děkuji za Vaše názory.
Složení je dobré. Mimo rýži žádné obilí. Začala tím krmit i chovatelka od které máme kocoury. Kočkám chutná
Lory8
napsal(a):
Nová řada BC I´m je příjemnou změnou mezi českými krmivy, kde fakt sedí cena x kvalita a kočce to fakt něco dá - žádná pšenice, kukuřice, atd.. :) Zatím mám odzkoušenou řadu pro koťata + dlouhosrsté kočky a kočkám chutná, jsou po nich v pěkné kondici. Sice krmím hlavně masem, ale granule mají jako doplněk a fakt je mají rády. Takže za mě nadšení, že se dá koupit česká značka, která chutná a je kvalitní.
joanne.s
napsal(a):
Podle tabulek dospělý mainský kocour může vážit 9-12 kg, dospělá mainská kočka 5 - 7 kg. Podle mě cítíte jak vet, tak i vy zcela správně, že koťata nadváhu opravdu mají, bohužel. Doporučuju nedávat mléčné výrobky, ani tvaroh. Zbytečné sacharidy, podporují tloustnutí. Bohatě stačí granule plné živočišných bílkovin, masa, s jen malým množstvím tuku. Na přilepšenou bych zvolila max. opravdu netučné maso /krůtí, kuřecí, králičí, rybí/.
Nějak jsem si říkala že by vás mohlo zajímat foto těch mích "kuliček"
První foto všichni tři, vzadu matka, uprostřed černá kočka, nejblíž mourovatý kocourek.
saty
napsal(a):
První foto všichni tři, vzadu matka, uprostřed černá kočka, nejblíž mourovatý kocourek.
Krásní. ;)
Ale jak tak na ně koukám, tak je to spíš fakt kotěcí kulatost... mám přesný exemplář doma. V půlroce byla kulaťoučká a teď v 13 měsících je to atletka štíhlá vyběhaná. A krmím pořád stejně - jen teď s teplem přidala víc pohybu venku a bylo.
saty
napsal(a):
Nádhera! No a jak jsem vysazená na mourovatý, tak se mi nejvíc líbí ten mourek.
No tak já se teda pochlubím fotkou asi 14 dní starou, i když nevím, jestli jsem ji sem už nedávala. Jde o to moje mladší zlobidlo - kocour asi 8 měsíců starý.
saty
napsal(a):
Omlouvám se za "zaplácání" vícero fotkami. Ale můžete porovnat stavbu těla - štíhlost nebo naopak kulatost - poslední dvě fotky = starší kocour, když mu bylo cca půl roku - začal fakt hodně růst - do výšky nejvíc, byl hodně nohatý a atletický (to mu zůstalo).
fikovnice
napsal(a):
Nádhera! No a jak jsem vysazená na mourovatý, tak se mi nejvíc líbí ten mourek.
No tak já se teda pochlubím fotkou asi 14 dní starou, i když nevím, jestli jsem ji sem už nedávala. Jde o to moje mladší zlobidlo - kocour asi 8 měsíců starý.
Krasavec, líbí se mi jak mají ty dva tmavé pruhy od oka, moji to mají všichni znatelné je to i u té černé když si lehne na sluníčko, trochu přemýšlím zda to mají fakt všichni nebo kde se to v těch genech vzalo :-D ale teda, starší je teda krásný atlet, já mám všechno na krátkých nohách... uznávám že teď trochu narostli tak je to lepší ale občas to vypadalo že budou ty bříška tahat už po zemi ale zase se to obrátilo.
saty
napsal(a):
Krasavec, líbí se mi jak mají ty dva tmavé pruhy od oka, moji to mají všichni znatelné je to i u té černé když si lehne na sluníčko, trochu přemýšlím zda to mají fakt všichni nebo kde se to v těch genech vzalo :-D ale teda, starší je teda krásný atlet, já mám všechno na krátkých nohách... uznávám že teď trochu narostli tak je to lepší ale občas to vypadalo že budou ty bříška tahat už po zemi ale zase se to obrátilo.
Jee, děkuji za pochvalu, to moc potěší. A představte si, že těch pruhů já si nevšimla. Jsou vidět hodně na tom mladším světlejším kocourovi. No a velkej to je opravdu atlet, jedna moje sousedka říkává, že si žije na vysoké noze a to on teda opravdu jo... .
Kdyžtak zkuste dát nějaké kvalitnější foto Vašich mazlíků, resp. ne kvalitnější, ale aby byli lépe vidět. Z té jedné fotky se mi moc líbí ten stříbrňáček - nemá takové pruhy na těle jako ti moji, ale spíše tečky a to se mi moc líbí !
cholito

XXX.XXX.37.59
Proplan je nyní největší humus řečeno od veterináře a zverimexy už jej ani nechtějí nejraději by ho vůbec nebrali kvalitou šel šíleně extrémně dolů pro kočku i psa je to zabiják zjistěte si co aktuálně nyní proplan obsahuje a budete v šoku !
cholito
napsal(a):
Proplan je nyní největší humus řečeno od veterináře a zverimexy už jej ani nechtějí nejraději by ho vůbec nebrali kvalitou šel šíleně extrémně dolů pro kočku i psa je to zabiják zjistěte si co aktuálně nyní proplan obsahuje a budete v šoku !
To je tak když jedna megafirma vyrábí sušenky pro lidi i granule pro mazlíčky... a teď ještě prošli obrovským zdražením...
nadenek
napsal(a):
Zdravim,
doporucite spis porta 21 nebo brit care i m.
Srovnávat lze Porta 21 grain free x Brit Care I´m a pak záleží, čemu dá přednost kočka i vy. Já osobně fandím spíš Britu, protože jsou české a mají více variant mas a příloh, takže lze střídat. Porta sice má taky víc variant, ale krom té grain free kvalitou až tak neohromí... plus výhoda Britů je, že je seženete ve zverimexu a na dosti e-shopech. Portu seženete jen na zoohitu... jinak Portu 21 grain free jsem našim kočkám taky koupila, chutná jim, ale pro starší kočky je moc tvrdá... a jak vyšla nová řada BC tak jsem přešla k ní a jsem já i kočky spokojené. A občas jim to prostřídám s Taste of the Wild canyon river (ty kuřecí mě tak nenadchly).
Re-bel-ka

XXX.XXX.191.173
Nevíte náhodou co se kvality týče jak jsou na tom granule VIVAVITA?
Vivavita pro dospělé kočky
Složení: Dehydratované kuřecí maso (min.25 %), kukuřice, rýže (min.15%), kukuřičný lepek, kuřecí olej, hydrolyzovaná kuřecí játra, pivovarské kvasnice (2 %), moučka z celých vajec (1,2 %), lososová moučka, lososový olej, jablko (1 %), minerály a vitamíny, sůl, fosforečnan sodný bezvodý, taurin, DL-methionin, sojový lecithin 300 mg/kg, kvasnice (manano-oligosacharidy MOS), frukto-oligosacharidy (FOS), yucca schidigera, cholin chlorid, vitamin E.
Zásadní nedostatek spatřuji v přítomnosti obilnin/častý alergen - kukuřice, kukuřičný lepek/. Jinak je to obstojné krmivo, oproti běžným marketovým značkám o hodně výš. Ale poměr cena kvalita se mi stejně nezdá. I výše zmiňované granule Brit Care bezobilná řada I´m/Ive je co do složení o poznání lepší, přitom nijak dražší při přepočtu na 1 kg.

Zkusili jsme teď granule PURIZON-kvalita výborná ale jsou dost drahé.My opět můžeme jen ty rybí, protože kočka je alergická na jehněčí a kuřecí...
Lucky Fox

XXX.XXX.150.5
Já mám docela dobrou zkušenost s N&D (mají velký výběr druhů, ve variantě s málo obilovinami nebo úplně bez) nebo Essentialfoods. Taste jsme taky dávali, i Orijen. Myslím, že dobrý jsou i Marp, ale ty nemáme odzkoušené.
Dobrý den, Purizonem krmím taky - rybí a je výbornej, Micince chutná a má dobrý složení, vím, že ho tu před časem dost chválil pan Miloš, měli jsme i ten kuřecí, ten je ale už snědenej. Takže místo něj jsem zase koupila kuřecí Orijen 6,8 kg. Ale příště zas pro vystřídání beru ten Purizon a možná zkusím (až teda dojíme ten Orijen) Brit Care I am, Britem Care jsme začínali od koťátka, ale řada I am vypadá dost dobře a i cenově. Ten Orijen mě vyšel na 161 Kč/kg, tedy nic levnýho. Manžel říká, že v příštím životě chce být kočkou u nás, že j e krmená líp jak on.
Bohužel syrové maso mi teď jíst nechce, klidně tam nechám celý den misku se syrovým hovězím či vepřovým a ani se jí nedotkne. Takže kapsičky Brit a hlavně granule, k těm se vždy úplně žene.
milan78

XXX.XXX.227.76
Proboha lidi, co to tady řešíte?Uvedomujete si, ze jde porad jen o kočku? Můj syn chodí do školy se sousedovic holčinou, její rodiče nemají ani na to, aby ji mohli zaplatit obědy ve školní jídelně. Tak ji je platím já. A.dělám to rad. A kolik takových decek u nás je, co se nemůžou v poledne najíst, protože na to nemají? A vy tady řešíte takový povrchní věci, kolik Vaše kočka sežere pšenice? Není vám hamba?
Hamba mi není, protože nikomu neškodim.
Tady si jen radíme, co je pro kočky nejlepší, nic víc a nic míň. A já jsem se díky těmto radám a diskuzím dozvěděla hodně informací od zkušených kočkařů.
Je mi líto lidí, co nemaj co jíst, ale to sem nepatří. Já pracuju docela dost, leden až březen i po nocích a taky si nestěžuju, že musím dřít, abych měla na granule pro kočku
milan78
napsal(a):
Proboha lidi, co to tady řešíte?Uvedomujete si, ze jde porad jen o kočku? Můj syn chodí do školy se sousedovic holčinou, její rodiče nemají ani na to, aby ji mohli zaplatit obědy ve školní jídelně. Tak ji je platím já. A.dělám to rad. A kolik takových decek u nás je, co se nemůžou v poledne najíst, protože na to nemají? A vy tady řešíte takový povrchní věci, kolik Vaše kočka sežere pšenice? Není vám hamba?
Upřímně není, s kočkou je to jako s dítětem, nebo třeba u mě jsou na stejné úrovni jako děti chci pro ně jen to nejlepší... a ano je mi líto dětí které hladovějí protože se o ně rodiče nedokážou nebo nemohou starat, příspívám na děti v nouzi, pomáhám klokánku nedaleko atd. ale taky příspívám na útulky...
zvíře i dítě je živý tvor který cítí podobně jako člověk a pro mě je to na stejné úrovni takže ano řeším kolik do sebe dostane kočka masa v granulích a zda tam nejsou nějaká Ečka a věci co jí mohou škodit.
Potom jdu do krámu a čtu složení šunky, kterou kupuju pro děti, protože si všichni zaslouží to nejlepší.
milan78
napsal(a):
Tak pokud si na to člověk sám vydělá, aby mohl dopřát kočce, tak kde je problém?!? Neřeknu, kdyby byl na soc.podpoře a kupoval z toho špičkové krmení kočce, ale takhle? Např. nejezdím na dovolenou, ale radši dopřeju kvalitní krmení zvířatům, dávám peníze na útulky a depozita, přispívám na léčbu nemocí u lidí (hlavně rakovina, apod.) a mám se stydět za to, že z toho, co si vydělám koupím kočce kvalitní krmení? Proč jako?
milan78

XXX.XXX.227.76
lavacca
napsal(a):
Tak pokud si na to člověk sám vydělá, aby mohl dopřát kočce, tak kde je problém?!? Neřeknu, kdyby byl na soc.podpoře a kupoval z toho špičkové krmení kočce, ale takhle? Např. nejezdím na dovolenou, ale radši dopřeju kvalitní krmení zvířatům, dávám peníze na útulky a depozita, přispívám na léčbu nemocí u lidí (hlavně rakovina, apod.) a mám se stydět za to, že z toho, co si vydělám koupím kočce kvalitní krmení? Proč jako?
To, ze se některa zvířata maji lip než lidi ( deti)je holy fakt. To tu bylo vždycky a vždyck to tak bohuzel bude.Ale ze se tady dokážete pohadat a nadat si do hnupu, kvůli tomu, kolik může nebo nemůže Kocka sežrat pšenice, nebo kolik pšenice je v jedné myši, to mi přijde hodně ujety a ubohý.

I to je součást diskuzí... A věřte nebo ne, i tady se nacházejí lidé, kteří přispívají na dobročinné účely...
milan78

XXX.XXX.227.76
joanne.s
napsal(a):
Já spíš nechápu, proč pan Milan sedmdesátosmička chodí debatovat na ifaunu a účastní se tu chovatelské diskuze o kvalitě žrádla.
Je trochu mimo
mísu.
Pan Milan Chodi debatovat na Faunu, protože taky chová kočky a chce jim taky dat kvalitní krneni.Proto si myslel, ze když vleze na toto vlákno, tak se něco dozví. Něco jsem se opravdu dozvěděl, ale rozhodne nebudu nikoho urážet a osočovat.

Vidíte... Tak myší žaludky s pšenicí a hňupy ponechte tam kde jsou, "přefiltrujte" informace jen ty, které potřebujete a nemusíte se rozčilovat Kdyby mě měly popouzet některé komentáře v diskuzích, tak bych ten internet musela odstřihnout :-D.
milan78

XXX.XXX.227.76
napsal(a):
Vidíte... Tak myší žaludky s pšenicí a hňupy ponechte tam kde jsou, "přefiltrujte" informace jen ty, které potřebujete a nemusíte se rozčilovat Kdyby mě měly popouzet některé komentáře v diskuzích, tak bych ten internet musela odstřihnout :-D.
Mate pravdu, omlouvám se, nechal jsem se unést. Ale myslel jsem si, ze urážky a nadávky jsou běžné jen v oddělení drůbeže. ještě jednou se omlouvam.
milan78
napsal(a):
Mate pravdu, omlouvám se, nechal jsem se unést. Ale myslel jsem si, ze urážky a nadávky jsou běžné jen v oddělení drůbeže. ještě jednou se omlouvam.
Urážky jsou běžné na celé ifanuně s tím se musí člověk smířit, ale budme upřímní váš první příspěvek se mě taky osobně dotkl
Ale jinak doufám že vám tahle diskuze dala co jste potřeboval ohledně krmení pro kočku, pokud ne nebojte se pokládat otázky.
milan78

XXX.XXX.17.197
Pokud jsem se Vas dotknul, tak se omlouvám.Nicméně co jsem napsal, je pravda. Jinak v diskuzi jsem nasel co jsem potřeboval.Krmim kočky hlavně masem a to kurecim a hovězím.inak maji k dispozici granule RC. Žádnou chválu jsem tu na ne nenašel, ale rozhodl jsem se, ze je budu krmit dal.nasemu kocourovi je už skoro 15 let a granulky mu chutnaji a neřekl bych, ze by mel nejake problémy.Druhé kočce je 8 a RC granule ji jdou taky k duhu. Konzervy nekrmim vůbec, mam přístup k masu, tak krmim jen to. Spis bych mel strach z přechodu na jinou značku granulí.

milan78
napsal(a):
Pokud jsem se Vas dotknul, tak se omlouvám.Nicméně co jsem napsal, je pravda. Jinak v diskuzi jsem nasel co jsem potřeboval.Krmim kočky hlavně masem a to kurecim a hovězím.inak maji k dispozici granule RC. Žádnou chválu jsem tu na ne nenašel, ale rozhodl jsem se, ze je budu krmit dal.nasemu kocourovi je už skoro 15 let a granulky mu chutnaji a neřekl bych, ze by mel nejake problémy.Druhé kočce je 8 a RC granule ji jdou taky k duhu. Konzervy nekrmim vůbec, mam přístup k masu, tak krmim jen to. Spis bych mel strach z přechodu na jinou značku granulí.
Ač mám k RC také výhrady, osobně bych u 15 letého kocourka u nich zůstala. V takovém věku a tím, že byl dlouhodobě krmený RC bych měla obavy, že mu přechod na jiné granule bude dělat potíže. Krmení MASEM to částečně zkompenzuje...
RC pro kočky
Složení: Dehydratované drůbeží maso, rýže, drůbežítuk, kukuřičný lepek, kukuřice, dehydratované drůbeží bílkoviny, drůbeží játra, kukuřičná mouka, rostlinný olej, rostlinná vláknina, řepná dužina, minerály, rybí tuk, kvasnice, sušená vejce, frukto-oligosacharidy, stopové prvky (včetně chelátových), fosforečnan sodný, L-lysin, hydrolyzovaný kvasnicový výtažek (zdroj mannan-oligosacharidů), metionin, taurin, vitamíny a extrakt aksamitníku
Nejde jenom o přebytek nestravitelné kukuřice.
Drůbeží maso je takový mix. To je nekvalitní odpadní směs.
Drůbeží tuk to samé.
Rostlinný olej. Sójový? Směs?
dehydratované drůbeží bílkoviny. Kdyby to bylo opravdu maso, tak by to tak napsali. Tohle ale znamená namleté zobáky, pařáty, no prostě kafilerie.
rostlinná vláknina? nějaká podivná směska.
hodnotných proteinů je tam ve skutečnosti méně. Kukuřičný lepek obsahuje vysoké procento proteinů, víc než maso. Výrobce takovou nestravitelnou surovinou, jako pro kočky kukuřice je, nahání proteiny do krmiva.
RC je konzervován BHA, Propylgalát a Sorban draselný. BHA je podezřelý z karcinogenních účinků a je zdraví škodlivý, Propygalát je zdravý škodlivý a mimo jiné se používá do nemrznoucích směsí do aut. Zato sorban je jen alergen.
A to nemluvím o poměru cena - kvalita.
V dnešní době bych tím nekrmila.

joanne.s
napsal(a):
RC pro kočky
Složení: Dehydratované drůbeží maso, rýže, drůbežítuk, kukuřičný lepek, kukuřice, dehydratované drůbeží bílkoviny, drůbeží játra, kukuřičná mouka, rostlinný olej, rostlinná vláknina, řepná dužina, minerály, rybí tuk, kvasnice, sušená vejce, frukto-oligosacharidy, stopové prvky (včetně chelátových), fosforečnan sodný, L-lysin, hydrolyzovaný kvasnicový výtažek (zdroj mannan-oligosacharidů), metionin, taurin, vitamíny a extrakt aksamitníku
Nejde jenom o přebytek nestravitelné kukuřice.
Drůbeží maso je takový mix. To je nekvalitní odpadní směs.
Drůbeží tuk to samé.
Rostlinný olej. Sójový? Směs?
dehydratované drůbeží bílkoviny. Kdyby to bylo opravdu maso, tak by to tak napsali. Tohle ale znamená namleté zobáky, pařáty, no prostě kafilerie.
rostlinná vláknina? nějaká podivná směska.
hodnotných proteinů je tam ve skutečnosti méně. Kukuřičný lepek obsahuje vysoké procento proteinů, víc než maso. Výrobce takovou nestravitelnou surovinou, jako pro kočky kukuřice je, nahání proteiny do krmiva.
RC je konzervován BHA, Propylgalát a Sorban draselný. BHA je podezřelý z karcinogenních účinků a je zdraví škodlivý, Propygalát je zdravý škodlivý a mimo jiné se používá do nemrznoucích směsí do aut. Zato sorban je jen alergen.
A to nemluvím o poměru cena - kvalita.
V dnešní době bych tím nekrmila.
Pátráním po složení krmiv, porovnáváním výživných látek i vitamínů jsem věnovala spoustu času. Takže něco mám načteno.
RC je "jedovaté" krmivo. Jen přemýšlím nad tím, co by udělala změna krmiva s jinak zdravým, ale už přece jen "důchodcem" 15ti letým kocourem, který je na tohle krmivo dlouhodobě navyklý... Co je pozitivní, že dostává maso. Toho bych přidala, aby těch granulí snědl co nejméně
Je fakt, že tohle v budoucnu řešit nebudu, protože RC nekrmím a nikdy krmit nebudu.

joanne.s
napsal(a):
Vždycky je možnost nekrmit granulemi vůbec.
To že má kocour patnáct let, nemusí nutně znamenat/doufám/, že patnáct let je na RC..
Ano, ta možnost tady je, s tím s Vámi souhlasím...
milan78

XXX.XXX.20.159
Dobry den, nás kocour dostává RC 8 let, co jsme pořídili druhou kočku, která byla krmena u původního majitele RC.Kocour přešel na granule úplně bez problémů.Už si ani nepamatuju, co jsme krmili za granule.Jinak maso dostavají tak 4x az5x tydne vždycky ráno, večer dostanou občas vajecny žloutek, který úplne zboznuji.A obcas na mně vyzebraji trojuhelnicek taveneho sýra, nebo pribinacek.Ale to jen opravdu občas.
milan78
napsal(a):
Dobry den, nás kocour dostává RC 8 let, co jsme pořídili druhou kočku, která byla krmena u původního majitele RC.Kocour přešel na granule úplně bez problémů.Už si ani nepamatuju, co jsme krmili za granule.Jinak maso dostavají tak 4x az5x tydne vždycky ráno, večer dostanou občas vajecny žloutek, který úplne zboznuji.A obcas na mně vyzebraji trojuhelnicek taveneho sýra, nebo pribinacek.Ale to jen opravdu občas.
Já bych klidně postupně začala granule míchat s kvalitnějšími a prostě uvidíte. Ono je dost možné, že jsou natolik navyklí na dochucovaný RC, že bude stejně trvat dlouho než přejdou úplně na nové krmení.
Přechod bych natáhla klidně do 14 dnů - tj. se postupně snižuje dávkování starých granulí a zvyšuje podíl nových granulí. Nebo je můžete míchat či střídat. To záleží na kočkách, jak by to přijaly.
Já osobně za své peníze chci kvalitu a to bohužel u RC už dneska neplatí na to, kolik stojí. Dříve to byla špička, dost chovatelů jimi krmí do teď, protože asi nějak nezaregistrovali, že ta kvalita šla dolů a kočka mluvit jaksi neumí no...
jlem
napsal(a):
Hamba mi není, protože nikomu neškodim.
Tady si jen radíme, co je pro kočky nejlepší, nic víc a nic míň. A já jsem se díky těmto radám a diskuzím dozvěděla hodně informací od zkušených kočkařů.
Je mi líto lidí, co nemaj co jíst, ale to sem nepatří. Já pracuju docela dost, leden až březen i po nocích a taky si nestěžuju, že musím dřít, abych měla na granule pro kočku
Souhlasím!
Diskutér píšící o hladovém dítěti by sui v prvé řadě měl uvědomit na jaký server zavítal!
Je sice chvályhodné, že pomáhá sousedovic malé, ale od toho jsou jiné instituce, a zcela jistě i jiné webové stránky...
milan78
napsal(a):
Omlouvám se, že jsem nepročítala celou diskusi, pár dní jsem zde také nebyla. Nevím, jestli to bylo zrovna v tomto vlákně, ale o obsahu obilí v žaludku myší jsem nejméně jednou psala já. Ale ohrazuji se proti tomu, že bych někoho označovala "hňupem" či ještě něčím horším. Beru to zde jako poradnu, jako diskusi, která - pravda - mnohdy poskytuje velmi zajímavou sondu do chování, morálky, duševní vyspělosti apod. české populace. Mě spolehlivě dokáže vlastně vytočit snad jen to, když se dočtu, že někdo týrá zvíře, které se (stejně jako děti) mnohdy nemá šanci bránit...
Jana8787

XXX.XXX.101.210
K tem granulim, ted docitam knizku Kocky by kupovali mysi a musim rict, ze je to asi prvni a posledni nezavisla publikace, kdysi jsem taky verila, ze mezi vyrobci je rozdil a takovy FirstMate, Arden Grange a podobne jsou spicky, kvalitni a opravdu jen z toho nejlepsiho...ale po zkusenostech zjistuji, ze si opravdu nemuzeme byt nikdy nicim jisti...nejkvalitnejsi granule zkratka neexistuji... existuji jen lidi, kteri tomu veri :) nejkvalitnejsi pro kocku je takove krmeni, u ktereho mame proverene zdroje :) do granuli ci konzerv jsou primychavany slozky z jatek z celeho sveta :) asi tak... k nazoru o nejkvalitnejsi granulky...
Jana8787: tak pokud si někdo myslel, že tam cpou svíčkovou, tak toho to asi překvapí...ale jinak je jasné, že zvláště do těch marketovek jde ten nejhorší odpad typu peří a kopyta, apod. Do lepších granulí by měla jít svalovina, chrupavky, apod. Ale záruku nemáte nikde.
Suma sumárum nejistější máte krmit masem, kde tu kvalitu vidíte na vlastní oči.
silva68

XXX.XXX.125.217
Dobrý den,
často se tu doporučuje N&D krmivo jako kvalitní. Pokud čtu správně, jedno z nich obsahuje pomeranč. Nejsou náhodou citrusy pro kočky obecně jedovaté?
silva68
napsal(a):
Dobrý den,
často se tu doporučuje N&D krmivo jako kvalitní. Pokud čtu správně, jedno z nich obsahuje pomeranč. Nejsou náhodou citrusy pro kočky obecně jedovaté?
Já myslím, že ne... Ale jsem tedy sama zvědavá, co odpoví zkušenější...
U nás kupodivu NandD nějak moc neboduje ...
Jana8787
napsal(a):
K tem granulim, ted docitam knizku Kocky by kupovali mysi a musim rict, ze je to asi prvni a posledni nezavisla publikace, kdysi jsem taky verila, ze mezi vyrobci je rozdil a takovy FirstMate, Arden Grange a podobne jsou spicky, kvalitni a opravdu jen z toho nejlepsiho...ale po zkusenostech zjistuji, ze si opravdu nemuzeme byt nikdy nicim jisti...nejkvalitnejsi granule zkratka neexistuji... existuji jen lidi, kteri tomu veri :) nejkvalitnejsi pro kocku je takove krmeni, u ktereho mame proverene zdroje :) do granuli ci konzerv jsou primychavany slozky z jatek z celeho sveta :) asi tak... k nazoru o nejkvalitnejsi granulky...
Nejde jim v žádným případě o nic jiného
než o zisky, zisky a zisky.
Největší kauf jsou zvířata a děti.
(a když dětem cpou do drahé kaše palmový olej..).
silva68
napsal(a):
Dobrý den,
Granule N&D Low Grain CAT Adult Codfish & Orange, N& D Grain Free Adult Fisha Orange
opravdu mají ve složení 0,5 % pomeranče. To mě opravdu neznepokojuje, už vzhledem k množství.
Víc vadí, že ND granule mívají podezřele dlouhou záruční dobu a není žádné prohlášení o nepoužívání škodlivých antioxidantů BHA, BHT. Plus se mi vybavuje, že jednu dobu byl ve složení i nebezpečný vitamin K3.
fikovnice
napsal(a):
Já myslím, že ne... Ale jsem tedy sama zvědavá, co odpoví zkušenější...
U nás kupodivu NandD nějak moc neboduje ...
To se stává. Čím lepší granule, tím méně umělých dochucovadel a aromat. Kočky jsou trochu jak děti. Taky by radši párek a chipsy než maso s bramborem..
rapotacka11
napsal(a):
Nejde jim v žádným případě o nic jiného
než o zisky, zisky a zisky.
Největší kauf jsou zvířata a děti.
(a když dětem cpou do drahé kaše palmový olej..).
Právě - kdo by odolal dětem a roztomilým zvířátkům, že ano... No a když na to bohaté firmy mají (Whiskas), vyrobí takovou PR a mediální masáž, že přesvědčí velkou většinu lidí, co se v tom až tak neorientuje, že přece musí jít o super krmivo. Vždyť přece "Kočky by kupovaly Whiskas!"
fikovnice
napsal(a):
Jj vím, přesně tento důvod tomu přičítám. Je mi jasné, že by raději jedli solené a kořeněné jídlo... !
Když jsem začala kupovat kocourovi zdravější, masové a bezobilné granule, zkoušela jsem Acanu. No, žral to. Ale nerad. Koukal dost vyčítavě, nejvíc na té rybí
Go natural žere o poznání radši. Annamaet grain free to samé. Ale Orijen je jednoznačně top, tam žere zatím všechny příchutě v pohodě.
Můj soused krmí kastrovaného kocoura ND grain free a říkal, že jeho kocour je nadšen.
kuba kubikula

XXX.XXX.104.84
Já dávám purina one.
Dobrý den, louskám to tady všechno a také se stále zabývám tím, co dát našim čtyřem tygříkům... Zkoušela jsem snad vše, co bylo již popsáno, i nyní mám zatím neotevřené pytle s TOTW a First Mate (máme nezdravou pauzu ). Takže opravdu žádné marketovky ani proboha Royal Canin. Ale v tuto chvíli jedeme velice úspěšně (a doufám, že zdravotně nikoliv špatně) na Wahre Liebe od Mera ze Zoohitu, konkrétně (dle oblíbenosti): 1. Pro četníky a lupiče,2. Pro vybíravé gurmány,3. Pro malé objevitele (je nám teprve rok a něco). Nejsou grain free, ale birmám i ragdollovi moc šmakují a mají poměrně vysoký obsah masa v čerstvém stavu - až 60% i více. Je to prosím moc špatná volba, nebo ještě únosná? Děkuji předem za názor!
Mrkněte sem, hlavně na konec:
https://www.ifauna.cz/kocky/forum/r/detail/871150/krmivo-pro-kocky-mera-cat#a2950333.
joanne.s
napsal(a):
Mrkněte sem, hlavně na konec:
https://www.ifauna.cz/kocky/forum/r/detail/871150/krmivo-pro-kocky-mera-cat#a2950333.
Děkuji za upozornění, vůbec se tu zatím neorientuji . To hodnocení mě dost šokovalo, myslela jsem, že to jsou kvalitní granule, když píší 60% masa v čerstvém stavu. To bude nyní těžké. RC jim dávat nechci, bezobilky vyzkoušeny snad z 90%, moc už toho nezbývá, český Brit ani náhodou nechtějí, to bude bitva...
Denij

XXX.XXX.143.101
A co granule Almo nature?Vypadají celkem přírodně, nejsou moc drahé ale nenašla jsem nikde procentuální poměr masa?Díky za radu D.
Denij
napsal(a):
A co granule Almo nature?Vypadají celkem přírodně, nejsou moc drahé ale nenašla jsem nikde procentuální poměr masa?Díky za radu D.
Takhle z hlavy nevím a ted se nedostanu k normálnímu internetu můžete sem prosím hodit složení? z toho vám to povíme všichni spíš. Ideálně přesně ten druh co krmíte

Nechci být za "Hujera" , ale alespoň to bude mít Denij předchystané
Almo Nature Cat Holistic kuře:
Maso a vedlejší produkty živočišného původu 56% (z toho 26% uvařené kuřecí maso), obiloviny (rýže 14%, pšenice, ječmen). Extrakty z rostlinných bílkovin, olej a tuky, minerální látky, manooligosacharidy (MOS), minerální látky, mano-oligosacharidy (MOS), fruktooligosacharidy.
Přídavné látky:
Nutriční látky:
Taurin 1170 mg/kg, DL-methionin 1120 mg/kg, vitamín A 32760 IU/ kg, vitamín D3 2275 IU/kg; Stopové prvky: Anhydro-Calciumjodat 1,64 mg/kg, seleničitan sodný 0,53 mg/kg, síran železnatý monohydrát 321 mg/kg, síran měďnatý pentahydrát 42 mg/kg, aminokyseliny chelát železa, hydrogenovaný 356 mg/kg, síran manganatý monohydrát 117 mg/kg, síran zinečnatý monohydrát 296 mg/kg, aminokyseliny chelát železa, hydrogenovaný 21 mg/kg.
Denij

XXX.XXX.56.132
Děkuji .Takže mě furt vycházejí Acana a Orien.Mám doma 14 týdenní kotě whiskas, od majitelky na RC..Takže hledám jiné varianty..Snad mu budou aspoň jedny chutnat..Nedalo mi to, se optat na aspoň něco levnější..D.
Denij

XXX.XXX.56.132
Díky..ještě, že tady má furt kdo poradit..Vyzkouším.
Denij

XXX.XXX.56.132
Z té porty je pro koťata Porta 21 Feline Finest Kitten.To je v pořádku?
Denij

XXX.XXX.56.132
Asi to nebude takový problém..jeden pytel koukám za 1200, orijenu.Vydrží asi měsíce...Do toho dávám přemražené maso..Děkuji za rozebrání, dost mi to pomohlo.
Denij

XXX.XXX.56.132
Díky, tak za granule rozhodnuto.Ještě se zeptám..Kombinujete nějak s mokrými krmivy?co voda?Nebo stačí jen miska u granulí?
Ano, když byl malý, dostával ráno jednu kapsičku, večer druhou, miska granulí mezi tím neomezeně.
teď dávám ráno půl kapsy, večer půl. Přece jen kupuji drahé kapsičky, leze to do peněz víc než granule.
voda se dává zásadně kus od granulí. kočky nerady pijí tam, kde žerou.
já koupila kočce kočičí fontánu, aby raději, víc, líp pila.
Denij
napsal(a):
Asi to nebude takový problém..jeden pytel koukám za 1200, orijenu.Vydrží asi měsíce...Do toho dávám přemražené maso..Děkuji za rozebrání, dost mi to pomohlo.
Dobře skladujte. Ať to nežlukne.
Nemám dlouhé skladování ráda.
Při jedné kočce to moc neubývá.
Maso zkuste i čerstvé.
Vodu dávám do přízemí, do patra i ven.
Denij

XXX.XXX.56.132
Kvalitní kapsičky...na to je asi jiné vlákno že..ale přesto, až bude číst nějaký nováček, bude mít ucelené info .Všechno co jde koupit volně v obchodech maso moc nevidělo..

Denji: Brit care konzervy a kapsičky (někde uvedeno jako hypoalergenní) - levnější na Rogz
Schesir, Applaws, Animonda Carny ocean, Cosma, Shiny cat, Porta 21, Scheba ale jen filety!, Miamor - filety! Vše na Zoohit.
Denij

XXX.XXX.56.132
Díky!Kotě musí mít kotěcí kapsičky?nebo jsou uni?

Jsou i kotěcí (drobnější kousky), ale pokud krmíte kotěcími granulemi, tak bych to neřešila... U těch masových kapsiček je stejně maso nadrobno, případně to trochu pomačkáte
U kvalitních značek je označení kotě fakt jen označení velikosti kousků tam bych se toho fakt nebála značky co píšou ostatní jsou fakt super.
Granule doporučuji skladovat bud v uzavíratelném pytli (některé značky ho mají) nebo v neprůhledné uzavíratelné nádobě navíc granule při delším skladování nejprve vyčichnou a to už se kočkám moc nelíbí + jak píše rapotacka11 hrozí pak i žluknutí ale i jiné věci. radši menší pytel nebo i investice do boxu na granule
ja kupuju Brit Care I´m 7 kg mají zpetně uzavíratelný pytel + stejně uklízím do skříně do uzavíratelného boxu
3 kočky ho papkají asi 6 týdnů.
Dobrý den, nedávno jsem tu řešila jak vlastně ze snahy "dobře" krmit ve výsledku nekvalitně krmím a rozpoutala jsem tu obhajobu Wahre Liebe a žádala o radu, jak se "zbavit kočičí chutě na zatracený RC... Takže (nestíhala jsem psát) všechny "srágory" jsou už min.14 dní vyřazeny - jednorázově, žádné míchání, žádné čekání, prostě naráz! Asi jsem byla krutá, ale strašně moc práce a velmi závažná nemoc v rodině tomu nepřidaly... Ale pán bůh mi odpustil a kočiny teď spokojeně baští ze tří misek:
1. Porta 21 Feline Finest Sensible grain free
2. TOTW - Rocky Mountain Feline
3. FirstMate - kuřecí+brusinky
4. Annamaet kuřecí: Dnes jsem nevydržela, páč jsem baba zvědavá, víc jak ty kočiny a otevřela poslední koupený de luxe pytel: Annamaet - krásná kolečka s dírkou - a kočinka kolem jdoucí se po tom hned vrhla. Tak snad budou chutnat.
Takže u nás s úspěchem vyřešeno a asi jim nechám tyto čtyři varianty na střídačku, průjem ze změny nebyl absolutně žádný, kočky žraly okamžitě bez námitek a stávkování (žádné "nechutná mi" nebo "já trucuju"), tak jsem byla nadšená. Nejvíc jede zatím TOTW, který měli i jako maličké (je to univerzál varianta).
Vím, měla bych kvůli potenciálním alergiím zařadit nějakou rybí verzi, aby nebylo jen kuře. I když TOTW Rocky Mountain je zvěřina (snad bizon?). Ale stejně přemýšlím o ještě o TOTW rybí verzi, když jim tato značka stejně chutná nejvíce.
Takže jsem se konečně dostala k tomu, abych se mohla snad maličko pochlubit, ale o chlubení mi nejde, jsem jen šťastná, jak krásně to u těch mých miláčků prošlo a že se na mě vůbec nezlobili!
Tolik tedy k diskuzi o "Nejkvalitnějších granulích".
Ale vidím, že jste odbočili k mokrému krmivu, tak za mě Cosma a Shiny Cat, pak výše zmiňované filety Miamor. Ano a vše na Zoohit.cz.
Dondi
napsal(a):
Dobrý den, nedávno jsem tu řešila jak vlastně ze snahy "dobře" krmit ve výsledku nekvalitně krmím a rozpoutala jsem tu obhajobu Wahre Liebe a žádala o radu, jak se "zbavit kočičí chutě na zatracený RC... Takže (nestíhala jsem psát) všechny "srágory" jsou už min.14 dní vyřazeny - jednorázově, žádné míchání, žádné čekání, prostě naráz! Asi jsem byla krutá, ale strašně moc práce a velmi závažná nemoc v rodině tomu nepřidaly... Ale pán bůh mi odpustil a kočiny teď spokojeně baští ze tří misek:
1. Porta 21 Feline Finest Sensible grain free
2. TOTW - Rocky Mountain Feline
3. FirstMate - kuřecí+brusinky
4. Annamaet kuřecí: Dnes jsem nevydržela, páč jsem baba zvědavá, víc jak ty kočiny a otevřela poslední koupený de luxe pytel: Annamaet - krásná kolečka s dírkou - a kočinka kolem jdoucí se po tom hned vrhla. Tak snad budou chutnat.
Takže u nás s úspěchem vyřešeno a asi jim nechám tyto čtyři varianty na střídačku, průjem ze změny nebyl absolutně žádný, kočky žraly okamžitě bez námitek a stávkování (žádné "nechutná mi" nebo "já trucuju"), tak jsem byla nadšená. Nejvíc jede zatím TOTW, který měli i jako maličké (je to univerzál varianta).
Vím, měla bych kvůli potenciálním alergiím zařadit nějakou rybí verzi, aby nebylo jen kuře. I když TOTW Rocky Mountain je zvěřina (snad bizon?). Ale stejně přemýšlím o ještě o TOTW rybí verzi, když jim tato značka stejně chutná nejvíce.
Takže jsem se konečně dostala k tomu, abych se mohla snad maličko pochlubit, ale o chlubení mi nejde, jsem jen šťastná, jak krásně to u těch mých miláčků prošlo a že se na mě vůbec nezlobili!
Tolik tedy k diskuzi o "Nejkvalitnějších granulích".
Ale vidím, že jste odbočili k mokrému krmivu, tak za mě Cosma a Shiny Cat, pak výše zmiňované filety Miamor. Ano a vše na Zoohit.cz.
Super zpráva.
Jinak TOTW rocky mountain je jen kuře (bizona mají psí granule :). Já z TOTW tak kupuju právě ty rybí, ty kočenám chutnají hodně. Plus mají na střídačku Brit Care I´m... a vypadají spokojeně. :) Plus teď dojídají poslední pytel Porty grain free (další už objednávat nebudu, starší kočky to nějak nemůžou už ukousnout, jak jsou to tvrdší granule, tak těm kupuju už kotěcí Brit Care I´m).
To lavacca:
Jinak TOTW rocky mountain je jen kuře (bizona mají psí granule :). Já z TOTW tak kupuju právě ty rybí, ty kočenám chutnají hodně. Plus mají na střídačku Brit Care I´m... a vypadají spokojeně. :) Plus teď dojídají poslední pytel Porty grain free (další už objednávat nebudu, starší kočky to nějak nemůžou už ukousnout, jak jsou to tvrdší granule, tak těm kupuju už kotěcí Brit Care I´m).
OMLOUVÁM SE - my měli loni ještě pesana, tak proto pletu toho bizona...Ale teď koukám na složení a je tam kromě té kuřecí moučky i pečené maso ze zvěřiny a uzený losos - tak je to takový "všemix". Díky za dobrou zprávu, že i TOTW Canyon River chutnají, příště jdou na řadu !.
K Brit I´m jsem někde četla námitku, že je to nezdravých českých kuřat...Tak nevím, ale naši od Brit v životě nic nevzali do úst, bohužel.
Jinak jak jsem načala ten kuřecí Annamaet, tak to jsou placatá kolečky s dírkou uvnitř - podle mě to nebude tvrdé na kousání, našim to moc chutná a rybí varianta je k mání též!
Ale jestli máte vyzkoušený ten Brit pro koťata, tak v pohodě - každému, co mu vyhovuje - tak to má být ! Bude to ale asi víc kalorické (pokud kočky nejsou tlusté, tak to podle mě nevadí). A asi tam teda nebudou vychytané takové ty "přídavky" pro starší generaci - na klouby, oči, atd... Ale fakt nechci být chytrá, tomuto nehovím
Nechce se mi číst 200 příspěvků. Ale je jisté, že na tohle má každý svůj pohled. Ten můj nikomu nechci vnucovat, ale stojím si za ním děj se co děj. :
Granule bez sacharidů navíc.. tedy bez obilnin pokud možno. Kočka je k životu opravdu nepotřebuje.
Kvalitu granulí navíc poznáte podle namočení granulek do vody. Ty kvalitní se budou držet na dně. Ty s horší kvalitou (viz. DM, kaufland aj.) budou plavat pěkně nahoře a lehce se rozdrolí.
Dále by mělo být v granulích alespoň 80% masa.
uvádím pár příkladů vhodných granulí: Orijen, Applaws, Nativia...
Nativia cat kitten
Složení: Výrobky ze suchozemských zvířat a výrobky z nich získané (kvalitní kachní dehydrované maso 15,5 %, kvalitní kuřecí dehydrované maso 15 %, kuřecí tuk 15 %, hovězí škvarky 9 %, hydrolyzované kuřecí maso a játra 5 %); Hlízy, kořeny a výrobky z nich získané (tapioka, cukrovarské řízky sušené, čekankový inulin); Zrna obilovin a výrobky z nich získané (pouze loupaná rýže 12 %); Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich získané (moučka z bílé ryby, sušený arktický kril - Euphausia superba 2,22 %, lososový olej 1 %); Mléčné výrobky a výrobky z nich získané (syrovátka sušená 3 %); Pivovarské kvasnice; Minerální látky; Ostatní rostliny, řasy a výrobky z nich získané (juka)
Salldi:
Podle mého názoru stačí pohled na složení, to nejsou vhodné granule, a s Orijen i s Applaws naprosto nesrovnatelné, jiná liga.
rozpis specifikovaných masových surovin a tuku se týká pouhých 59 procent, všiml/a jste si?včetně kuřecího tuku a škvarků, kterými bych teda radši nekrmila.
už jen z toho je vidět, že to není moc kvalitní krmivo.

Salldi: ač je v jiných skupinách kritika na běžném pořádku, zde se s ní "šetří" (tedy alespoň dosud). Proto neberte příspěvky jako kritiku, ale spíš konstatování.
Dondi:
Tyhle námitky na použité maso budou vždy a všude, jo používají český kuřata ano nekupují ty krásná celá kuřátka jako se prodávají pro nás :-D
Mám výrobnu Britu kousek od baráku (asi 4 km) umíte se představit že občas když fouká správně vítr tak necítíte žádnou přírodu ale granule ale tak to se stane :-D
Salldi: nemyslím že by vás tu někdo chtěl kritizovat(na rozdíl od jiných diskuzních témat tady vládně pohoda), spíš šlo jen o uvedení na pravou míru aby někdo, kdo přijde, přečte si a má první kočičku, tedy nemá úplně přehled, to nevzal jako doporučení na prvotřídní krmivo
Ano uznávám je to lepší než drátem do oka nebo krmit sragorkou.

Hledám jak je to s obsahem vody v mase. Čerstvé maso obsahuje až 70%. Když by se u Nativie převedl obsah dehydrované suroviny (15,5% kachny a 15% kuřecího) na čerstvou, tak už to vychází mnohem lépe Čert, aby se v tom vyznal. Chtělo by to nějakého výživového poradce, aby nám v tom udělal jasno
napsal(a):
Hledám jak je to s obsahem vody v mase. Čerstvé maso obsahuje až 70%. Když by se u Nativie převedl obsah dehydrované suroviny (15,5% kachny a 15% kuřecího) na čerstvou, tak už to vychází mnohem lépe Čert, aby se v tom vyznal. Chtělo by to nějakého výživového poradce, aby nám v tom udělal jasno
Počítá se to co v tom skutečně je tedy maso bez vody
Blazice: dejte mi tři roky já si toho blbce se zaměřením na výživu prostě udělám :-D.

Ano tomu rozumím Já jen, že to kolikrát klame. Někde je třeba uvedeno 60% čerstvého masa, což od pohledu vypadá dobře, ale v sušině je to jen 18% dehydrovaného masa. Dle syna řeším kraviny, tak už toho nechám
napsal(a):
Ano tomu rozumím Já jen, že to kolikrát klame. Někde je třeba uvedeno 60% čerstvého masa, což od pohledu vypadá dobře, ale v sušině je to jen 18% dehydrovaného masa. Dle syna řeším kraviny, tak už toho nechám
Řekněte synovi že to kravina není je to důležité. Dobrý výrobce uvádí sušený stav ten co píše % v čerstvém stavu vlastně legálně klame, protože si to dost lidí nespočítá nebo jim to nedojde.
joanne.s
napsal(a):
Seniorům se mohou dávat granule kotěcí?
to slyším prvně.
A dle čeho to dle vás nejde? Ono totiž pokud se jedná o kvalitní granule, tak jsou kotěcí akorát menší a občas trochu víc tučné. Nicméně naše kastrované seniorky jsou stejně aktivní jako za mlada, takže ani nějak netloustnou a ty menší granule se jim jí lépe (mám jednu, co má už poslední 1 zub - špičák). Jako hlavní jídlo mají stejně jako ostatní maso, ale občas si zobnout granulí a oceňují, že je nemusí dlouho kousat.
Ono se schválně koukněte na ty kvalitní značky - většina jich má "all age" řady, popř. k tomu řadu pro koťata, kde jsou granule menší. Ale žádné speciály pro seniory, pro kastráty, pro domácí kočky, pro venkovní kočky, apod. nemají. To mívá většina těch horších granulí, kde je to tah na majitele, kteří mají pak pocit, že svému chlupáčovi dávají to nej, když je to speciál rozdělené dle věku a aktivity.
Dondi
napsal(a):
To lavacca:
OMLOUVÁM SE - my měli loni ještě pesana, tak proto pletu toho bizona...Ale teď koukám na složení a je tam kromě té kuřecí moučky i pečené maso ze zvěřiny a uzený losos - tak je to takový "všemix". Díky za dobrou zprávu, že i TOTW Canyon River chutnají, příště jdou na řadu !.
K Brit I´m jsem někde četla námitku, že je to nezdravých českých kuřat...Tak nevím, ale naši od Brit v životě nic nevzali do úst, bohužel.
Jinak jak jsem načala ten kuřecí Annamaet, tak to jsou placatá kolečky s dírkou uvnitř - podle mě to nebude tvrdé na kousání, našim to moc chutná a rybí varianta je k mání též!
Ale jestli máte vyzkoušený ten Brit pro koťata, tak v pohodě - každému, co mu vyhovuje - tak to má být ! Bude to ale asi víc kalorické (pokud kočky nejsou tlusté, tak to podle mě nevadí). A asi tam teda nebudou vychytané takové ty "přídavky" pro starší generaci - na klouby, oči, atd... Ale fakt nechci být chytrá, tomuto nehovím
V pohodě. Já právě fanda kuřete nejsem obecně, takže od TOTW beru právě jen ty rybí. :)
Brit dělá bohužel kotěcí jen s kuřetem, tak tam jiná volba není (teda ono snad ve všech granulích pro koťata je nacpané kuře). Jinak jim beru s lososem, kachnou, zvěřinou, jehnětem, apod. :)
No a co se týče těch "nezdravých českých kuřat". Ono si nedělám iluze o tom, že jinde vyráběné granule z kuřete na tom budou co do složení lépe... bohužel. Ale tak beru to tak, že jako hlavní jídlo mají kočeny syrové maso (vepřové, hovězí, ryby, atd, ), tak je už to kuře v granulích tak neovlivní.
Jj, čičiny nijak při těle nejsou, takže ty kotěcí jim linii neničí. A ono ani v těch seniorských granulích nic takového na klouby, apod. přidané není, takže nijak nevadí, že dlabou kotěcí.
Salldi
napsal(a):
Samozřejmě to není nejlepší volba, ale né každý v naší republice má dost peněz na tak drahé granule. A jsou rozhodně lepší než kdejaké hnusy z drogérie. Tak se prosím zamyslete, než opět začnete kritizovat cizí příspěvky.
To je jistě fakt, proto jsme výše uváděli několik značek, i těch levnějších, aby si právě člověk mohl vybrat za peníze, co má na krmení, to nej, co je k dostání.
nechce se mi to celé hledat, takže to ještě jednou zkopčím, co jsem si dělala porovnání cena x kvalita:
Ontario (i kitten řada), Eminent, Fitmin (i kitten), Brit premium (i kitten), Calibra cat (i kitten), Brit Care (i kitten), ANF feline (i kitten), Josera, Sanabelle, Feline Perfection, K-9 feline, Porta 21 Feline, Iams, Oliver´s, Nutram cat (i kitten), Nativia cat, Nutra Gold, Brit Care I´m... (i kitten), Porta 21 Grain free, Brit Carnilove cat, N&D grain free cat, Meowing Heads (i kitten), Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Acana, Applaws (i kitten), Arden Grange (i kitten), Annamaet Feline Grain Free, Orijen
Jinak "Blazice", ale i ostatní: Tak mi včera ze ZOOHITU přicestoval jeden menší a jeden OBRbalík. V prvním fontánka! Ve druhém granule - nějak jsem přepískla váhu, tak to budou mít tak na dva roky , ovšem klasika - Applaws - zatím skoro nulový zájem. Takže já mám momentálně doma dva anorektiky, a to ztratili i zájem o syrové maso, a to jsem jim naposledy koupila dva plátky krkovičky určené pro lidskou spotřebu - úplně se stydím , a oni to pánové nechtějí!
fikovnice
napsal(a):
Jinak "Blazice", ale i ostatní: Tak mi včera ze ZOOHITU přicestoval jeden menší a jeden OBRbalík. V prvním fontánka! Ve druhém granule - nějak jsem přepískla váhu, tak to budou mít tak na dva roky , ovšem klasika - Applaws - zatím skoro nulový zájem. Takže já mám momentálně doma dva anorektiky, a to ztratili i zájem o syrové maso, a to jsem jim naposledy koupila dva plátky krkovičky určené pro lidskou spotřebu - úplně se stydím , a oni to pánové nechtějí!
Také mě u Applaws zklamala velikost granulí - jsou poměrně velké a i větší kocour s nimi zápasí, když už se je uráčí ochutnat. Mladej je jen poválí v hubě a vyplivne!

fikovnice
napsal(a):
Také mě u Applaws zklamala velikost granulí - jsou poměrně velké a i větší kocour s nimi zápasí, když už se je uráčí ochutnat. Mladej je jen poválí v hubě a vyplivne!
Vidíte a u nás je zase velikost i tvar Applaws tak akorát. Drobné polykají celé, větší nahánějí v pusině a část jim vypadne z tlamičky rozdrobená... Jen ten jeden nechce přijít Applaws na chuť
milan78

XXX.XXX.227.76
U nas Aplaws taky moc šmakuje, zatím teda koťeci.
Salldi
napsal(a):
Samozřejmě to není nejlepší volba, ale né každý v naší republice má dost peněz na tak drahé granule. A jsou rozhodně lepší než kdejaké hnusy z drogérie. Tak se prosím zamyslete, než opět začnete kritizovat cizí příspěvky.
Btw - nejlepší krmení pro kočky nejsou granule, ale syrové maso (a vyjde Vás to i levněji).

fikovnice
napsal(a):
Počkejte, tam jsou různé velikosti granulek?
Když neberu v potaz kotěcí tak ne. Jen jsem psala, proč našim chlupatcům nevyhovují malé granulky a že velikost i tvar Applaws jsou pro tak akorát

fikovnice
napsal(a):
Btw - nejlepší krmení pro kočky nejsou granule, ale syrové maso (a vyjde Vás to i levněji).
Souhlasím, ale náš "anorektik" ne!
lavacca
napsal(a):
A dle čeho to dle vás nejde? Ono totiž pokud se jedná o kvalitní granule, tak jsou kotěcí akorát menší a občas trochu víc tučné. Nicméně naše kastrované seniorky jsou stejně aktivní jako za mlada, takže ani nějak netloustnou a ty menší granule se jim jí lépe (mám jednu, co má už poslední 1 zub - špičák). Jako hlavní jídlo mají stejně jako ostatní maso, ale občas si zobnout granulí a oceňují, že je nemusí dlouho kousat.
Ono se schválně koukněte na ty kvalitní značky - většina jich má "all age" řady, popř. k tomu řadu pro koťata, kde jsou granule menší. Ale žádné speciály pro seniory, pro kastráty, pro domácí kočky, pro venkovní kočky, apod. nemají. To mívá většina těch horších granulí, kde je to tah na majitele, kteří mají pak pocit, že svému chlupáčovi dávají to nej, když je to speciál rozdělené dle věku a aktivity.
Http://www.mitkocicku.estranky.cz/clanky/jak-se-vyznat-v-granulich-znackach-.html
cituji:
Panuje však názor, že granule pro koťátka mohou uškodit dospělému jedinci, vzhledem k množství přidaných vitamínů mohou zatěžovat orgány.
Samozřejme možné, že jde již o přežitek, nebo se to týká jen krmiv nekvalitních.
Osobně krmiva speciálních označení - pro kastráty, pro kotata, seniory neuznávám, krmím krmivo označené jako ALL LIFE STAGES.
joanne.s
napsal(a):
Http://www.mitkocicku.estranky.cz/clanky/jak-se-vyznat-v-granulich-znackach-.html
cituji:
Panuje však názor, že granule pro koťátka mohou uškodit dospělému jedinci, vzhledem k množství přidaných vitamínů mohou zatěžovat orgány.
Samozřejme možné, že jde již o přežitek, nebo se to týká jen krmiv nekvalitních.
Osobně krmiva speciálních označení - pro kastráty, pro kotata, seniory neuznávám, krmím krmivo označené jako ALL LIFE STAGES.
Asi tak možná u psů třeba vidím větší význam v přidaných chondroprotektivech a podobně hlavně u obřích plemen. Ale co už vyrábí Junior, Adult a Senior pro morčata a králíky tak to už bych otloukla hlavu o stůl.
Hlavně když se někdo zeptá "a od kdy je morče senior?" mimo jiné touto otázkou jsem dorazila i obchoďáka firmy co to vyrábí
Salldi
napsal(a):
Nechce se mi číst 200 příspěvků. Ale je jisté, že na tohle má každý svůj pohled. Ten můj nikomu nechci vnucovat, ale stojím si za ním děj se co děj. :
Granule bez sacharidů navíc.. tedy bez obilnin pokud možno. Kočka je k životu opravdu nepotřebuje.
Kvalitu granulí navíc poznáte podle namočení granulek do vody. Ty kvalitní se budou držet na dně. Ty s horší kvalitou (viz. DM, kaufland aj.) budou plavat pěkně nahoře a lehce se rozdrolí.
Tak tučně jsem to psát nechtěla nechtěla, to se omlouvám, není to žádná poplašná zpráva...ale už to bylo vzniklé, jak koukám na příspěvky výše, neumím to však odstranit ...
Úhel pohledu máme tady v diskusi asi vesměs stejný - i když já zvědavá - jsem si ty příspěvky přečetla, ale v "jádru pudla" - už jak svědčí "název" tohoto tématu = NEJKVALITNĚJŠÍ, probíráme tu granule - samozřejmě ZEJMÉNA ty bez obilovin. Ony totiž nejsou tolik dobré a vyvoněné, jako ty obyčejné, nebo předražený RC, proto je těžší se trefit do chuti kočky, já bych mohla vyprávět - s těmi čtyřmi rarachy, co mám doma ! Marketovky tu ale určitě nejsou na programu dne !
Spíš se tu patrá, co by kočiny jedly z těch "super grain free" zázraků, pokud možno ještě hypoalergenních a takových, aby člověku zbylo aspoň na rohlík ...
Vzhledem k tomu, že jsme s Orijenem poměrně brzy vybouchli - prostě už ho odmítli dál jíst, Applaws v životě nepozřeli ani granuly (ještě, že se prodávají taková malá balení), jsme se ve finále uchýlili k FirstMate, TOTW a Porta 21 Grain Free. A já si libovala, jak mají krásně na výběr, aby nežraly furt to samé. Nevěřím, že jim to nevadí (stále stejné krmivo) - stačí co vidím u konzervy, když otevírám např. Cosmu a trefím se potřetí po sobě na stejný druh, tak ji hned můžu donést ven kočičím bezdomáčům .
Ale k těm super granulkám: Kdybych jim, baba jedna pitomá, zvědavá, nenačala čistě z "lidské" zvědavosti koupený Annamaet Grain Free Chicken+Fish..., tak jsem měla svatý klid. Teďka je vymalováno a vybráno, jak jdu kolem, tak sypu Annamaet, pořád prázdná miska . Snad budou ráčit časem vzít znovu na milost i to ostatní !
napsal(a):
Syrové maso... No já bohužel musím souhlasit s kolegy "anorektiky" !
Naši žrouti by do jednoho raději dobrovolně pochcípali hlady. To do pusy nevezmou, je to marné... Však oni i ty myši vraždí tak nějak záhadně - že není vidět "jak". Myšička leží a vypadá, že spinká...A že jich denně je - člověk je nestíhá uklízet...
Salldi
napsal(a):
Tak jsem zkusila granulky hodit do vody a nevím...ty kvalitní bezobilny nám tam plavou (v kuse nabobtnaly) a ty s trochou malo obilnin (ryze, kukuřice, max ječmen) tak ty leží na dně v kuse nabobtnaly. Čili přesně naopak ;-) nemáme tu teda žádný marketovky a ani jiný propadaky, takze ty nevím jak by ve vodě vypadaly. Asi pro ne budu muset zajet v rámci pokusu :-D.

MaBa
napsal(a):
Tak jsem zkusila granulky hodit do vody a nevím...ty kvalitní bezobilny nám tam plavou (v kuse nabobtnaly) a ty s trochou malo obilnin (ryze, kukuřice, max ječmen) tak ty leží na dně v kuse nabobtnaly. Čili přesně naopak ;-) nemáme tu teda žádný marketovky a ani jiný propadaky, takze ty nevím jak by ve vodě vypadaly. Asi pro ne budu muset zajet v rámci pokusu :-D.
Takový můj postřeh ke krmivu grain free... Některé granule jsou více pórovité, ty samozřejmě více nasáknou vody (třeba Grenwoods, Applaws, Purizon...) Některé jsou tvrdé (např. Porta 21, Arden grange, Canidae některé obsahují brambory, možná je to tím) a ty nebobtnají.
napsal(a):
Moji dva anorektici v současné době také ne, ale říkám si, že je nechám trochu vyhladovět - někdo mi to tu radil - nepodstrojovat stále nové a nové, nechceš - nedostaneš! Tipla bych si, že my všichni, co zde pířispíváme, máme kočky celkem dost zpovykané!
Admine, prosím, udělejte něco s tím tučným písmem.
Dondi
napsal(a):
Tak tučně jsem to psát nechtěla nechtěla, to se omlouvám, není to žádná poplašná zpráva...ale už to bylo vzniklé, jak koukám na příspěvky výše, neumím to však odstranit ...
Úhel pohledu máme tady v diskusi asi vesměs stejný - i když já zvědavá - jsem si ty příspěvky přečetla, ale v "jádru pudla" - už jak svědčí "název" tohoto tématu = NEJKVALITNĚJŠÍ, probíráme tu granule - samozřejmě ZEJMÉNA ty bez obilovin. Ony totiž nejsou tolik dobré a vyvoněné, jako ty obyčejné, nebo předražený RC, proto je těžší se trefit do chuti kočky, já bych mohla vyprávět - s těmi čtyřmi rarachy, co mám doma ! Marketovky tu ale určitě nejsou na programu dne !
Spíš se tu patrá, co by kočiny jedly z těch "super grain free" zázraků, pokud možno ještě hypoalergenních a takových, aby člověku zbylo aspoň na rohlík ...
Vzhledem k tomu, že jsme s Orijenem poměrně brzy vybouchli - prostě už ho odmítli dál jíst, Applaws v životě nepozřeli ani granuly (ještě, že se prodávají taková malá balení), jsme se ve finále uchýlili k FirstMate, TOTW a Porta 21 Grain Free. A já si libovala, jak mají krásně na výběr, aby nežraly furt to samé. Nevěřím, že jim to nevadí (stále stejné krmivo) - stačí co vidím u konzervy, když otevírám např. Cosmu a trefím se potřetí po sobě na stejný druh, tak ji hned můžu donést ven kočičím bezdomáčům .
Ale k těm super granulkám: Kdybych jim, baba jedna pitomá, zvědavá, nenačala čistě z "lidské" zvědavosti koupený Annamaet Grain Free Chicken+Fish..., tak jsem měla svatý klid. Teďka je vymalováno a vybráno, jak jdu kolem, tak sypu Annamaet, pořád prázdná miska . Snad budou ráčit časem vzít znovu na milost i to ostatní !
"A já si libovala, jak mají krásně na výběr, aby nežraly furt to samé. Nevěřím, že jim to nevadí (stále stejné krmivo) - stačí co vidím u konzervy, když otevírám např. Cosmu a trefím se potřetí po sobě na stejný druh, tak ji hned můžu donést ven kočičím bezdomáčům."
Přesně tak je to u nás! Velmi rychle se přejí čehokoli, co jim dávám opakovaně za sebou - ať už jsou to konzervy, kapsičky, granule a teď bohužel už i syrové maso. Chtějí stále změnu, ale to zase nechce moje peněženka. Takže možná budou mít 24h hladovku a snad si rozmyslí vše jen povrtat a skoro celé nechat. Rozvrtané to pak už nechtějí tuplem!
Dondi
napsal(a):
Syrové maso... No já bohužel musím souhlasit s kolegy "anorektiky" !
Naši žrouti by do jednoho raději dobrovolně pochcípali hlady. To do pusy nevezmou, je to marné... Však oni i ty myši vraždí tak nějak záhadně - že není vidět "jak". Myšička leží a vypadá, že spinká...A že jich denně je - člověk je nestíhá uklízet...
Tak to je zvláštní, když jsou to navíc vekovní loviči! Můj větší kocour loví, když je veku, téměř permanentně (mladému naopak uteče cokoli - i mravenec!) a téměř vždy po sobě i důkladně uklidí , tj. celou myš sežere, max. někdy najdu vyvržená střeva - ta tedy umí téměř precizně vypreparovat! Tak mě napadá, že asi nechce to obilí, co mají myši ve střevech!
fikovnice
napsal(a):
Mame tri psy a pred cca 14 dny jsem nasla kocoura na pokraji sil... Vzhledem k tomu, ze barfujeme a maso objednavame ve velkem, tak to vyjde opravdu nejlevneji.
Ale kdyz jsem ze zacatku psy poslala na "prazdniny" (strach z nakazy) a musela kupovat maso u reznika, tak to zas tak levne nebylo.
Ale kocour byl dosti podvyziveny, takze jeho krmna davka, byt podavana po castech po hodine az dvouch byla asi o dost jina. Uz ma 3,5 kg oproti necelym trem, tak taky ted bude mit chudak pocit, ze zaziva zle casy, protoze pomalu snizuji frekvenci a objem krmeni.
Jednoho psa uz jsem vzala zpet domu, tak uz zase pomalu zkrmuji z vetsiho.
I kdyz to zde neni o psech, tak je to hodne zrava fena. Na prazdninach mela jidla az moc (vratila se tezsi skoro o dve kila :=(, takze budeme muset resit), mela moznost si behat z domu ven, kdy se ji zachtelo, oproti bytovce, ale kdyz se kamos, ktery ji odvadel objevil v tom dome, tak naskakovala do auta a byla nastvana ze tam ma jeste byt. Pritom nic spatneho se ji nedelo. Proto jako prvni muze domu.
Samozdrejme vzhledem k tomu, ze kocour je porad v leceni, tak jsou drzeni v jinych mistnostech. Ale fena si me hlida - a to jsem ji jako krkavci mama snizila krmne davky na minimum.
markhiza

XXX.XXX.190.157
Dny kdy se považoval Proplan za kvalitní krmení je pryč. Nikdo nečetl složení, všichni koukali jen na cenu nebo na doporučení. Stačí si přečíst složení. ProPlan je humus a kočce bych ho nikdy nekoupila Lepší už je Taste of The Wild, Anamaet,...i Brit Care je dobrý
Stačí si jen přečíst složení. Hlavně žádný obilí a vedlejší živ.produkty.
Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2970443/vyroba-granuli#a2970731.
- jestli to někdo nečetl.
Naprostý souhlas proplan neé, žádné moučky navoněné z marketu. Ubližujeme kočičímu ústrojí. Pozná se to zdravotně až za delší čas. Jako u lidí jste to co jíte. Koncepci krmení zakládám na tom aby si zvíře našlo potravu jako ve volné přírodě. Za mou kočku i psa Zn. MAXIMA velké oblizování. střídám občas příchuť. Sice více korunek ale hlavně zdraví ZN. Almo Nature taky super. Zde popisuji pouze mé zkušenosti s krmivy. Zde pestrý výběr kvalitních krmiv. http://www.nakrmpsa.cz/.
Joanne.s Je to španělské krmivo a je krátce na trhu. Našla jsem ho náhodou a vyzkoušela vzorky. Obsahuje přírodní antioxidanty, minerály, mořské řasy a hlavně omega 3,6. Dříve jsem ke krmivu Brit kupovala kloubní výživu jako doplněk stravy. U MAXIMY není nutné, dostanou to přímo v granulích. . Je to promne finančně výhodnější., číča byla obézní a psík potíže s klouby MAXIMA vše srovnala.
Granule Maxima CAT Chicken & Rice
Složení: Drůbeží maso (nejméně 30% čerstvého drůbežího masa před extruzí), rýže (15%), pšenice, rostlinné bílkoviny z kukuřice, živočišný tuk, pšeničné otruby, Sušené ryby, sušené kvasnice, sušené vejce, ztužená kuřecí bílkovina, lněné semeno (1%), rafinovaný rybí olej 0,6% (DHA 18%), fruktooligosacharidy a manooligosacharidy (0,6%), chlorid sodný, chlorid draselný, fosfát vápenatý, rostlinné výtažky z citrusů (polyfenoly), rozmarýnu (tokoferoly).
Rozbor složení: Bílkoviny 32%, Obsah tuků 15%, Hrubá vláknina 2%, Anorganická složka 8%, Vápník 1,4%, Fosfor 1,2%, Vlhkost 8%
Přísady/kg: Nutriční přísady: Vitamín A 22.000 mj, Vitamín D3 1.800 mj, Vitamín E 400 mj, Taurin 1.320mg, nenaplněné mastné kyseliny Omega 3 (0,47%) a Omega 6 (2,98%) z tuků celkem, E-1 Železo 40 mg, E-2 Jód 4 mg, E-4 Měď 6mg (chelát mědi a aminokyselin, hydrát), E-5 Mangan 52 mg, E-6 Zinek 200 mg (10 mg coby chelát zinku a aminokyselin, hydrát), E-8 Selen 0,3 mg, (3.1.1) DL-Metionin 300mg Technologické přísady: Lecitiny 300 mg, čistá celulóza 9g, kyselina ortofosforečná 5g. S přírodními antioxidanty a rostlinnými výtažky.
napsala jsem distributorovi maxima granulí dotaz ohledně konzervantů, antioxidantů. Toto mi odpověděl:
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz . Co se týče složení krmiva Maxima, tak se jedná o velmi kvalitní krmivo bez dochucovadel, umělých barviv, tak i konzervantů. Ve složení naleznete vitamín pouze Vitamin E425UI, který není nijak závadný a jedná se zcela o bezpečnou látku.
Veškeré složení námi dostupných granulí pro kočičky naleznete přímo v detailu krmiva.
Mějte pěkný den
Pavel Kolka - péče o zákazníky
tel: +420 775 454 222 | e-mail: info@nakrmpsa.cz | web: www.NakrmPsa.cz.