Doporučte nejkvalitnější granule pro kočku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2017 19:07

Blazice: to tu někdo jen rozhlásil smajlík a to ostatní nepřekvapilo, jo :D
ale jedná se mezi aafco a kanadou, že jako by to něco chtělo.. výsledek bude z bláta do louže smajlík smajlík

14.8.2017 08:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tak kvalitní kanadská krmiva určitě existují. Co Firstmate, Nutram, Acana, Orijen.

14.8.2017 15:09
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Dobrý den mám dotaz na Acanu, kterou uvádíte jako kvalitní. Krmím kočky N&D, pak jsem zkoušela taky Arden grande a Carnilove, ale ty mi přestaly žrát. Chtěla bych k tomu N&Dčku ještě nějakou obměnu. Mátes Acanou zkušenost jestli kočkám šmakuje? Díky.

14.8.2017 15:39

zelenafarma napsal(a):
Dobrý den mám dotaz na Acanu, kterou uvádíte jako kvalitní. Krmím kočky N&D, pak jsem zkoušela taky Arden grande a Carnilove, ale ty mi přestaly žrát. Chtěla bych k tomu N&Dčku ještě nějakou obměnu. Mátes Acanou zkušenost jestli kočkám šmakuje? Díky.

S Acanou zkušenost nemám, ale pokud byste chtěla zkusit jiné kvalitní krmivo tak AATU nebo Canagan je výborné. S druhým jmenovaným krmím cca 5 měsíců a nemohu si ho vynachválit. Je při něm nízká spotřeba a kocouři mají nádhernou hedvábnou srst smajlík

14.8.2017 15:46
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Díky dívala jsem se na to AATU. Mají 3 příchutě. Tak které zkusit? Je u nich napsáno evoluční přírodní krmivo. Co to znamená?

14.8.2017 16:18

zelenafarma napsal(a):
Díky dívala jsem se na to AATU. Mají 3 příchutě. Tak které zkusit? Je u nich napsáno evoluční přírodní krmivo. Co to znamená?

Krmiva také prochází jakousi "evolucí"
Je to krmivo, které je "napřed". Z čerstvým masem, bez obilí, hydrolyzátů, umělých barviv, konzervačních látek, dochucovadel a bez geneticky modifikovaných surovin.

Záleží čím krmíte a co má ráda Vaše kočka. Naši kocouři upřednostňují mokré krmení ryby, tak dostávají suché - kuře.
Kachna je také prima.

14.8.2017 16:37
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Tak mokré(pokud se tím myslí konzervy, kapsičky nebo syrové) mají na střídačku různé typy. Bohužel u nás je to různé s oblíbeností různých značek. Zkoušela jsem Animondu. Ze začátku dobré, ale ted mám otevřnou v lednici 200gramovku a nemůžu ji zpracovat.Skoro týden také zkouším na střídačku Brit premium kapsičky-opět žádná hitparáda...Asi nejvíc chutnají marketové Felixy . V diskuzi o mokrém krmení se píše o nějaké novince od Brita(tak ještě zkusím i to). Takže zpátky k těm granulkám, možná zkusím to nejmenší balení od každého a uvidím co jim půjde. Podobně jsem to vychytala i s tím N&D. Zkoušela jsem asi 7 příchutí a nakonec zůstala u 3, které střídám dokola.
Jinak ještě soukromý dotaz : jste ta blazice nebo ty blazice?Mám totiž kamarádku z Blazic

14.8.2017 16:47

Zelenafarma: ono s tím mokrým (konzervy, kapsičky nebo syrové) také "zápasím" a rozhodně nejsme samy. Ideálně, když kočky rády maso. Ale ne každý kočkomil je ten šťastlivec - ani já mezi ně nepatřím. Konzervy a kapsičky různě střídám, protože dlouhodobě jeden druh nechtějí. A občas musím zkusit něco jiného. Krmím masovými konzervami např. Schesir, Miamor filety nebo i ten Brit care apod. Cosma je také prima.
Jsem ta Blazice

14.8.2017 16:57
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Díky za objasnění, budu mít hned klidnější spaní
Jinak jsem mrkla na ten Miamor, zkusím to-jen ty filety jsou buď v konzervě nebo v kapsičce. Co doporučujete?

14.8.2017 17:08

Ty filety Miamor jsou všechny dobré. Kapsy (želé) vycházejí líp jak plech. V plechu je želé i vlastní šťáva a rozmanité druhy. U nás se žere jen tuňák Bonito a Skipjack, jiné nechtějí :-//.
Sákryš - plevelím vlákno s granulemi smajlík

14.8.2017 17:36
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Díky vyzkouším a dál už jenom o granulích

14.8.2017 17:53
Acamar

XXX.XXX.29.135

zelenafarma napsal(a):

U nás také frčí nejvíce dlouhodobě ND. Co jsem zkoušela Orijen, Acanu, tak sice to kočka žrala, ale že by to mizelo nějakou závratnou rychlostí...spíš asi v nouzi. Carnilove nechtěla, Arden Grange celkem jo (mívá zřídka, tak se zatím nepřejedly), celkem chutnaly i FirstMate, ale ty se přejedly.
Canagan a AATU jsem zatím nezkoušela.
Poměrně srovnatelnou oblibu s ND u nás má Purizon, ty vedou o několik délek před ostatními značkami a zatím mizí pořád.

14.8.2017 19:00
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

A jaké N&D u Vás chutnají nejvíc? Já střídám - kanec+jablko - sleď+pomeranč - quinoa+jehně. Zkusím na doporučení AATU jako obměnu.

14.8.2017 19:38
Acamar

XXX.XXX.29.135

Taky střídám tyto druhy, nejoblíbenější je kanec a jehně, nejméně chutnaly ty kuřecí s granát.jablkem, tak ty nekupuji.

14.8.2017 20:24
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Jojo na granátovém jablku jsem začala a byla to bomba, ale jak jsem zkoušela další, tak už mi to taky vůbec nechteli. Bohužel pro koťata jsou jen ty s granátovým jablkem.

15.8.2017 02:14

joanne.s napsal(a):
Tak kvalitní kanadská krmiva určitě existují. Co Firstmate, Nutram, Acana, Orijen.

Firstmate cat: kuřecí moučka, brambory, kuřecí tuk, málo energie = drahé a moučka
Nutram cat t22: vykoštěné kuře, vyk. krůta, kuřecí moučka, vejce, krůtí moučka, luštěniny, mraky vlákniny = moučka a mraky luštěnin
Acana cat wild prairie: maso, vnitřnosti.. to je dobré.. ale je fakt, že nevím, které složení platí a co se teď prodává, třeba na orig. webu vidím Meadowland a tam je tolik luštěnin, že je mi té kočky až líto
Orijen cat&kitten: přes třetiny masa, vejce, vnitřnosti, luštěniny tak normálně.. hurá, to jsou granule pro kočky

Moučku neberu jako kvalitní surovinu. A snad je "meal" v Acana jen překlep.

Jde o to, že podle složení může být kanadské krmivo dobré. Ale ten zbytek jaksi nikdo nehlídá.
Jako u nás je spousta cz a eu vyhlášek, nařízení atp. + asociace výrobců krmiv s jejich doporučením (FEDIAF)...tak u nich je jen ten spolek výrobců (PFAC).
Jsou to nějaký ten rok staré informace, teď zrovna již nemusí platit, to je fakt.
No ale stejně, když, tak akorát ten Orijen je dobrý smajlík
A proč Vám to píšu, vždyť to víte.

15.8.2017 07:08

"No ale stejně, když, tak akorát ten Orijen je dobrý smajlík
A proč Vám to píšu, vždyť to víte. "

hlavně aby to ty kočky věděly

15.8.2017 08:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

zelenafarma napsal(a):

ND jsou kočkami vesměs velmi dobře přijímány. U nás chutnaly i kuřecí Arden Grange. Acanu jsme měli doma několikrát, všechny příchutě, dražší bratr - Orijen chutnal více, to je pravda. Ovšem pozor, nyní je nové balení Acany i Orijen, je menší /vychází to dráž/ a snad nějaká nová receptura - s těmi zkušenost /ještě/ nemám. Momentálně krmím Purizon a Granatapet krevetí, obojí chutná moc.
Nejen proto aby kočkám krmivo šmakovalo dlouhodobě, doporučuji prostřídávat vícero značek dokola, cca po pytli.

15.8.2017 10:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"No ale stejně, když, tak akorát ten Orijen je dobrý smajlík
A proč Vám to píšu, vždyť to víte. "

hlavně aby to ty kočky věděly

smajlík u koček ty granule vypadají dobře, napsané, u psů ani moc ne, to je tak celé, co můžu říct, je to jak Sencor a Sony
mé kočky jí vše, to se mám smajlík akorát mi přijde, že jen žerou
pak se podívají - to je jako celé ?
tak zas dosypu a tak furt dokola
pošlu je na procházku a ony chcou svačinku s sebou nebo co.

Alkuflas

24.9.2017 23:16
Alkuflas

XXX.XXX.198.20

Zkuste Purizon, na zoohit je mají, granule jsou masové, bezobilne, bez vgem.konzervace a kočkám moc chutnají

2.11.2017 19:38
Ivanka74

XXX.XXX.195.152

Hezký den, chystáme se naší kočičce měnit krmivo, protože nám po tom současném začala hrozně línat. Kamarádka mi doporučuje Purina One (pokud neznáte, zrovna jsem viděla v kaufland letáku - https://www.letakomat.cz/kaufland/aktualni-letak-praha-modrany-od-ctvrtka-02-11-2017/ ), se kterým krmí obě její kočičky a říká, že vše v pohodě. Nerada bych to zas po měsíci musela měnit, tak mě zajímá, co v současnosti kupujete vy? Objednáváte online nebo chodíte do obchodů? Díky moc!

2.11.2017 21:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mě včera veterinář horem dolem doporučoval Calibru.
Tak ti nevím, Karle.

3.11.2017 05:24

Ivanka74 napsal(a):
Hezký den, chystáme se naší kočičce měnit krmivo, protože nám po tom současném začala hrozně línat. Kamarádka mi doporučuje Purina One (pokud neznáte, zrovna jsem viděla v kaufland letáku - https://www.letakomat.cz/kaufland/aktualni-letak-praha-modrany-od-ctvrtka-02-11-2017/ ), se kterým krmí obě její kočičky a říká, že vše v pohodě. Nerada bych to zas po měsíci musela měnit, tak mě zajímá, co v současnosti kupujete vy? Objednáváte online nebo chodíte do obchodů? Díky moc!

Canagan kuře a míchám s trochou Meowing. Kocouři prospívají dobře.

Granule ze supermarketů jsou sice nutričně vyvážené a kočky na nich "žijí", ale obsahují chem. konzervanty a barviva, pšenici, kukuřici, sóju a velmi málo masa (Purina 16% - to je zoufale málo). To vše je pro kočku velký průšvih a má to do budoucna dopad na její zdraví.

3.11.2017 07:32

"velmi málo masa (Purina 16%"
...no, a ztoho je cca 70% vody...

prostě tam žádné maso není.

3.11.2017 08:53
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ivanka 74: Toto diskuzní vlákno jste našla výborně. Teď si ho ještě dobře pročtěte, je tu plno skvělých tipů na granule. Hlavní je dostatek masa /cca 30 procent v sušině/ a konzervace jen přírodní/což vylučuje všechna známá supermarketová krmiva, včetně Purina One/.

Výborný poměr cena/kvalita mají Essential Jaguar. Jinak Go natural, Applaws, CarniLove, Purizon, Taste of the wild, Arden Grange, N and D, Acana, Orijen, Marp... Dobré jsou i Brit Care.

Nakupuji téměř výhradně jen v e-shopech, je tam větší výběr a hlavně nižší ceny. Doporučuji zoohit a spokojenypes.

p.s. A nekrmte jen granulemi. Aby kočka byla zdravá až do stáří, musí přijímat dostatečně tekutin, a to jde nejlíp v mase.

3.11.2017 18:11

"velmi málo masa (Purina 16%"
...no, a ztoho je cca 70% vody...

prostě tam žádné maso není.

Brala jsem v úvahu, že jde o moučku. Ta se v levných krmivech používá spíše než čerstvé maso. Pokud se jedná opravdu o maso, tak ano, je ho tam necelých 5%. To je děs!

24.1.2018 22:17
MarieBarkova

XXX.XXX.90.197

Já kupuju granule husse, pro čičáka i pro našeho labradora. Občas koupím nějakou kapsičku a přimíchám jim to do granulí. Ale jen za odměnu. Také jsme měli problém vybrat správné granule..Kočky jsou mlsounky - většina superprémiových krmiv má pytlíčky po 400gramech. Je lepší vyzkoušet na malém množství, zda si kočka a granule sednou ;). Každé šmakuje něco jiného a kočky jsou obecně poměrně mlsná zvířata.

23.2.2018 13:12
nsperlik

XXX.XXX.20.48

Zdravím všechny, před krátkým časem jsme si pořídili kocourka s PP od chovatele. Všechny kočky v této chovatelské stanici byly krmené kapsičkami Felix a granulemi Royal Canin. Rádi bychom přešli na kvalitní krmivo a proto prosím o radu. Samozřejmě jsem si přečetla předchozí příspěvky a určitou představu teď mám, ale zajímal by mne váš názor na značku feringa. Má s ní někdo zkušenosti? Na zoohit.cz jsou v prodeji jak granule, tak konzervy pro koťata. Krmivo by mělo být bez obilovin a s poměrně vysokým obsahem masa. Samozřejmě dám ale spíš na osobní zkušenost, než na popisek někde na internetu. Za všechny relevantní příspěvky předem děkuji.

23.2.2018 13:39

Nsperlik: Feringa nejsou špatné, krmíme s nimi jednoho z kocourů a chutná. Jsou větší, nicméně pro koťata budou o.k.
Jsou bez přidaných konzervantů, barviv a aromat a ze sušeného masa. Ne moučky. Obsahují i trochu lososového oleje, to kočkám voní. Některé druhy jsou s jedním druhem masa - některým kočkám to vyhovuje více, než směs mas.

3.10.2018 16:45
stopkandreja

XXX.XXX.59.246

Dobrý den, kocicce dáváme uz od narození jenom https://fera24.cz/royal-canin-sterilised-37-10-kg.html myslíme si, ze je to nejkvalitnejsi krmivo. Jeji traveni tomu taky odpovida a je stastná. Nikdy nemela problem s hovínkama. Máte nejaké tipy, kde se da pripadne tohle krmivo koupit levneji? Zatim objednavame odtud. Dekuju, Andrea

3.10.2018 20:48
Parrot9

XXX.XXX.51.96

stopkandreja napsal(a):
Dobrý den, kocicce dáváme uz od narození jenom https://fera24.cz/royal-canin-sterilised-37-10-kg.html myslíme si, ze je to nejkvalitnejsi krmivo. Jeji traveni tomu taky odpovida a je stastná. Nikdy nemela problem s hovínkama. Máte nejaké tipy, kde se da pripadne tohle krmivo koupit levneji? Zatim objednavame odtud. Dekuju, Andrea

No tak Canin úrčitě není nejkvalitnější, ale je kvalitní.

5.10.2018 12:14
stopkandreja

XXX.XXX.50.228

Parrot9 napsal(a):
No tak Canin úrčitě není nejkvalitnější, ale je kvalitní.

Tak, zatím sme meli jenom pozitivni reakce. Vedel by si popripade doporucit neco kvalitnejsiho na vyskouseni? Popr. odkud?

12.10.2018 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím, co do těch Royalek cpou, ale náš bezmála jedenáctiletý kocour si nikdy jinou granuli nevzal. Teď máme novou kočičku, ta přišla se svýma granulkama a i jsem jí pytlík ještě pořídila, leč hned dostala maso a cpala se pěkně masem. Postupně ovšem s masem skoro úplně přestala a žere opět kocourovy granule, stejně jako on. Šlak by mne z nich trefil

12.10.2018 13:06

lesnížínka napsal(a):
Nevím, co do těch Royalek cpou, ale náš bezmála jedenáctiletý kocour si nikdy jinou granuli nevzal. Teď máme novou kočičku, ta přišla se svýma granulkama a i jsem jí pytlík ještě pořídila, leč hned dostala maso a cpala se pěkně masem. Postupně ovšem s masem skoro úplně přestala a žere opět kocourovy granule, stejně jako on. Šlak by mne z nich trefil

V mém okolí taky hodně lidí krmí Royalky. Někteří od začátku, jiní k nim došli časem a všichni si je chválí, zvířatům chutnají a aj na nich prospívají. Taky nechápu, ale nějak to funguje.
Já se jim bráním. Jediná moje kočka je dostávala, vyrostla na nich, byla na ně zvyklá od chovatele a jiné nepozřela, dokrmovala jsem ji teda hodně masem, tak ta kočka má v dospělosti dvě kila. Vypadá jak hračka od Matela, ne jak dospělé zvíře, asi náhoda.

12.10.2018 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kocour je briťák, kastrát, je velký. Je na nich také od chovatele a maso by do huby nevzal ani omylem. Je to fakt totální pako. Já se léta snažila, pořád jsem objednávala nějaké nové kvalitní, hned, jak se něco vyskytnulo. Ani omylem. A teď mi to učí i kotě Jo, kdyby mezitím alespoň jedli to maso...

23.1.2019 16:31
irena1990

XXX.XXX.38.220

obrovské množství a akce mají nyní tady https://www.mall.cz/granule-kocky

8.2.2019 15:12
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

lesnížínka napsal(a):

Hrooooooozně moc soli .

8.2.2019 15:14
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

"PANE BOŽE"
TOMU ŘÍKÁTE NEJKVALITNĚJŠÍ GRANULE?!!!!!!!!!!!!!!!

8.2.2019 18:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Hrooooooozně moc soli .

Jo, jo, vysvětlujte to mému kocourovi Vždycky jsem koupila vzorek nějakých, které byly strašně chválené(naposled asi před rokem Marp) a přisýpala mu je do Royalek. Tvářil se uraženě a opatrně vysbíral všechny Royalky jen, aby se mu tam náhodou ,,ta nová" nepřipletla...a neotrávil se Vůbec nikdy nedopusťte, aby je vaše kočky ochutnaly, jinak jste stejně jako já v pr...

8.2.2019 18:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

"PANE BOŽE"
TOMU ŘÍKÁTE NEJKVALITNĚJŠÍ GRANULE?!!!!!!!!!!!!!!!

Ona si to madam ani nemyslí, myslím, že ani netuší, co vlastně propaguje, úkol zněl: rozeslat to, kam se dá

8.2.2019 19:39
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, vysvětlujte to mému kocourovi Vždycky jsem koupila vzorek nějakých, které byly strašně chválené(naposled asi před rokem Marp) a přisýpala mu je do Royalek. Tvářil se uraženě a opatrně vysbíral všechny Royalky jen, aby se mu tam náhodou ,,ta nová" nepřipletla...a neotrávil se Vůbec nikdy nedopusťte, aby je vaše kočky ochutnaly, jinak jste stejně jako já v pr...

Jo..... Ona už to ochutnala.............
Já toho taky lituji. Naštěstí to není tak příšerné jak u Vás.
To jsem jednou dostala Royalky, a přece to nebudu vyhazovat, tak to dám čičině....... Nechtěla jíst nic jiného........ Royalky sežrala a trucovala, že žádné jiné jídlo jíst nebude............... Dávala jsem jí asi 3 dny do misky maso, než se toho vůbec dotkla.......... Už v životě né ROYALKY!!!! Vždy, když se jdu podívat na nějakou výstavu, tak vidím Royalky..................................................... A věřte, že kočena byla uražená tak, že se se mnou fakt nebavila. Ona už by asi radši snědla krtky, co si tam loví, než to "hnusné" maso........ Ani za mnou do postele spát nepřišla. Ta si tam někde s kočkami spala venku .

8.2.2019 20:03
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Ona si to madam ani nemyslí, myslím, že ani netuší, co vlastně propaguje, úkol zněl: rozeslat to, kam se dá

8.2.2019 20:05
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Teda přísahám, že já žádná firemnice nejsem . Ale mám šíííleně rozmazlená zvířata. A fakt jediné, co mi pozřou jsou Purizonky! A kupodivu všechny 3 moje kočky, což je štěstí!

8.2.2019 20:21
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

fikovnice napsal(a):
Teda přísahám, že já žádná firemnice nejsem . Ale mám šíííleně rozmazlená zvířata. A fakt jediné, co mi pozřou jsou Purizonky! A kupodivu všechny 3 moje kočky, což je štěstí!

Kočky jsou vybíravé .

Nejvíc naštve to, když jim koupíte vzorky, co žerou, pak koupíte celý pytel, a ony to nejí.........................................

8.2.2019 20:37
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Kočky jsou vybíravé .

Nejvíc naštve to, když jim koupíte vzorky, co žerou, pak koupíte celý pytel, a ony to nejí.........................................

Přesně! To se mi stalo tuším s Fishcats nebo jak se to jmenovalo. Nemůžu si vůbec vzpomenout, jestli je to správný název. Každopádně rybinou to zapáchalo vcelku solidně, na vzorky kočky byly jak divé, koupím pytel (a dost drahý) a ohrnutí nosu!

9.2.2019 01:08
Petinka

XXX.XXX.50.150

Dobrý večer ;) Muj mourek si velmi pochvaluje granule Best breeder. Ví,kde mám pro něj granule schované a když otevřu skříňku a vezmu granule, hned začne vrnet a chodit okolo misky. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se otocil u misky a granule hned nesnědl. Zkuste, možná taky vaše kočka tomu přijde na chuť a budete pak spokojeni jak vy, tak vaše kočička ❣️ A to je přeci pro nás nejdůležitější, aby naše kočky byly spokojené ❣️

https://www.krmimkvalitne.cz/best-breeder-grain-free-kitten-freshly-prepared-chicken-2-kg/

9.2.2019 08:25
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Petinka napsal(a):
Dobrý večer ;) Muj mourek si velmi pochvaluje granule Best breeder. Ví,kde mám pro něj granule schované a když otevřu skříňku a vezmu granule, hned začne vrnet a chodit okolo misky. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se otocil u misky a granule hned nesnědl. Zkuste, možná taky vaše kočka tomu přijde na chuť a budete pak spokojeni jak vy, tak vaše kočička ❣️ A to je přeci pro nás nejdůležitější, aby naše kočky byly spokojené ❣️

https://www.krmimkvalitne.cz/best-breeder-grain-free-kitten-freshly-prepared-chicken-2-kg/

Já ani nemám moc problém s tím, že nechce granule, když dostává 4× denně masíčko .

9.2.2019 11:15
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Já ani nemám moc problém s tím, že nechce granule, když dostává 4× denně masíčko .

9.2.2019 13:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

S tím bych taky problém neměla Horší je, když tam madam nasekám hovězí a leží to tam tak dlouho, až je to málem sušené a nakonec to sežere zase pes. A ona nejspíš venku žere Royalky Tuto kočku jsem chtěla naučit hlavně na to maso. Začátek i vypadal slibně než se dostala ven, na kocourovy granule. A konec

9.2.2019 13:22
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

lesnížínka napsal(a):
S tím bych taky problém neměla Horší je, když tam madam nasekám hovězí a leží to tam tak dlouho, až je to málem sušené a nakonec to sežere zase pes. A ona nejspíš venku žere Royalky Tuto kočku jsem chtěla naučit hlavně na to maso. Začátek i vypadal slibně než se dostala ven, na kocourovy granule. A konec

9.2.2019 13:33
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Kočky jsou vybíravé .

Btw, co myslíte termínem "vzorky"? Já někdy vyžebrám třeba v ZOOKRUHU - to byly ty Fishcats. Ale to je fakt minipytlíček, to nekupuji....

9.2.2019 13:43
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

fikovnice napsal(a):
Btw, co myslíte termínem "vzorky"? Já někdy vyžebrám třeba v ZOOKRUHU - to byly ty Fishcats. Ale to je fakt minipytlíček, to nekupuji....

Já to napsala blbě .
Myslela jsem tím co nejmenší balíček granulí....... Pak vždycky kupuji ty největší a dost naštve, když to nejí .

9.2.2019 13:47
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Ale ještě taky dostávám opravdu vzorky, když nakupuju nad cenu nějak 1300 kč.

9.2.2019 13:49
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Já to napsala blbě .
Myslela jsem tím co nejmenší balíček granulí....... Pak vždycky kupuji ty největší a dost naštve, když to nejí .

Jj, chápu. Jak jsem psala, občas se podaří někde vyloudit ty minisáčky, třeba i na výstavách se mi zadařilo...

9.2.2019 13:51
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

fikovnice napsal(a):
Jj, chápu. Jak jsem psala, občas se podaří někde vyloudit ty minisáčky, třeba i na výstavách se mi zadařilo...

Na výstavách se mi vnucovali nějaké "tekuté pamlsky", "tyčinky" a "paštičky" pro kočky. Teď si na to jméno nevzpomenu.

9.2.2019 13:53
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Na výstavách se mi vnucovali nějaké "tekuté pamlsky", "tyčinky" a "paštičky" pro kočky. Teď si na to jméno nevzpomenu.

To "se" tam být nemělo. Píši z mobilu a to byla auto. oprava .

9.2.2019 13:53
fikovnice

XXX.XXX.135.170

A to já si ráda nechám něco vždy vnutit... Co nesežerou kočky, to obvykle dojede pes!

9.2.2019 13:55
fikovnice

XXX.XXX.135.170

fikovnice napsal(a):
A to já si ráda nechám něco vždy vnutit... Co nesežerou kočky, to obvykle dojede pes!

Omlouvám se za úplně OT: budu sem asi nakukovat, ale právě jsem zjistila, že naše holky hrajou právě teď Fed Cup, tak jdu fandit Karolíně Plíškové!

9.2.2019 13:55
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

fikovnice napsal(a):

Asi tak .

9.2.2019 15:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Omlouvám se za úplně OT: budu sem asi nakukovat, ale právě jsem zjistila, že naše holky hrajou právě teď Fed Cup, tak jdu fandit Karolíně Plíškové!

Já celý den běhám mezi NETem a různýma sportovníma přenosema. Ještě vyhledávám nějaké bodovky, co nám chybí po baráku, Faunou a sporty. Dneska už mám za sebou Samkovou, Sáblici a teď Fed cup Muž to sleduje imrvére a vždycky volá, když jsou naši, tedy dnes spíš naše...holky

9.2.2019 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jo vzorky...vzorkama myslím, že když objednávám psu granule, kocouru granule, tak vyžebrám třeba půl kila nějakých granulí kočičích na zkoušku. Jeden e-shop mi právě pořád přidával nějaké vzorky automaticky a hodně, tak jsem je usměrnila, že stačí jeden, ale mnou vybraný Bohužel už tam neobjednávám, to už je dávno, teď kupuju grancle, co tam nevedou

10.2.2019 12:22
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Jo vzorky...vzorkama myslím, že když objednávám psu granule, kocouru granule, tak vyžebrám třeba půl kila nějakých granulí kočičích na zkoušku. Jeden e-shop mi právě pořád přidával nějaké vzorky automaticky a hodně, tak jsem je usměrnila, že stačí jeden, ale mnou vybraný Bohužel už tam neobjednávám, to už je dávno, teď kupuju grancle, co tam nevedou

Jéé, tak písni o jaký e-shop jde. Já bych ráda pro kočičáky vzorky... Přece jen aby byli pořád na těch Purizonech....mmj. jsou dost drahé...

Alena309

6.8.2019 18:54
Alena309

XXX.XXX.168.147

Nejkvalitnější nejsou, ale na tu cenu fakt dobré - Pedigree. Teď budou v Bille v akci, tak zkus mrknout do letáku. https://www.letakomat.cz/billa/velky-letak-od-stredy-07-08-2019/

Testino

12.8.2019 18:12
Testino

XXX.XXX.195.43

Ono je dobré vybírat krmení podle toho, co kočičce chutná a jestli má nějaké problémy. Moje kočka občas zvrací chlupy, tak jsem jí koupil Carnilove Hairball Control. Zatím jsem spokojenej, kočičce to chutná. Někdy dělají problémy i obiloviny. Tohle krmení je bez obilovin.

Dělal jsem na mém webu srovnání krmení. Když jsem vybíral i pro sebe, tak jsem si řekl, že ty informace sepíšu i pro ostatní. Pokud by to někoho zajímalo, tak srovnání je zde: https://www.testino.cz/krmiva-pro-kocky-granule

14.8.2019 13:21
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Alena309 napsal(a):
Nejkvalitnější nejsou, ale na tu cenu fakt dobré - Pedigree. Teď budou v Bille v akci, tak zkus mrknout do letáku. https://www.letakomat.cz/billa/velky-letak-od-stredy-07-08-2019/

Prosím Vás, Pedigree patří do kategorie nejhorších shitů. Nevyplatí se nějak extrémně šetřit na žrádle. A co zde bylo již mnohokrát vzpomenuto, nejlevnější a nejlepší krmení pro kočky je zkrátka syrové maso.

Stangla

16.1.2020 14:36
Stangla

XXX.XXX.135.206

Dobrý den, chci se optat, zda se vám už někdy stalo, že kočičák přijal změnu granulí, když dostával z malých balení (kolem 2 kg) a od doby, co jsem otevřela nový pytel velkého balení sežral trochu a nehce je, i je vyklopil. jedná se Applaws. Je možné, že by velký pytel měl jiné složení než malý? Jen k nim čichne a jde dál, raději nežere.

16.1.2020 15:35

Vyklopil znamená vyzvracel?
Může to být špatná šarže, ale to byste asi poznali, kdyby granule divně smrděly nebo měly jinou barvu/konzistenci. Složení by mělo být stejné a velikost by neměla hrát roli. Určitě bych ale zpozorněla.

Pokud "vyklopil" znamená vysypal z misky, tak možná si prostě jen vymýšlí. Dost lidí si stěžuje u všech možných značek, že měnili granule, na zkoušku koupili 400g a super a když objednali velký pytel, kočka to nežrala ...tak kupovali a kupovali až nežrala skoro nic ...

Každopádně 2kg mi přijde jako docela velké balení...kolik máte teď a jak dlouho je otevřené?
Je důležité granule uchovávat tak, aby neztratily vůni a čerstvost...takžde odsypat třeba kilo - dvě na každodenní použití podle počtu koček a zbytek nechat v uzavřeném barelu...například.
Mně kočky po dvou měsících taky ofrňují a chtěli by raději "čerstvé" granule. Pokud máte pouze 1 kočku, tak 2 kg pytel je akorát. Já pro dvě kupuju 5,4 kg a už to je na hraně...kdybych měla větší balení, tak mi ho ani náhodou nedojí.

Stangla

16.1.2020 15:43
Stangla

XXX.XXX.135.206

ano, omlouvám se za hantec, vyklopil znamená opravdu vyzvracel a pytel jsem otevřela 2 dny nazpět, expiraci má do 2021, jak byl ale skladován v eshopu to nikdo neví, jako s potravinami pro nás

16.1.2020 18:25
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Stangla
Jen k nim čichne a jde dál, raději nežere.
"""""""""""""""""""
To nevadí. Jistě má i jinou, pestrou stravu
+ granule ...

16.1.2020 19:18

rapotacka11 napsal(a):
Stangla
Jen k nim čichne a jde dál, raději nežere.
"""""""""""""""""""
To nevadí. Jistě má i jinou, pestrou stravu
+ granule ...

No, to byste se divila kolik koček žere jenom granule...naše jsou toho příkladem...než aby jakékoliv maso v jakékoliv podobě, tak radši by chcíply hlady (podstrojovala jsem jim kde co asi tři měsíce a vyhodila masa, že bych brečela )...jediné, co by jim jelo je pribináček a opravdu velice malé množství vybraných konzerv a příchutí(které jim musím zalévat převařenou vodou z konvice a udělat jim omáčku, jinak by to taky nežraly )...jinak do nich nedostanu nic...
Ještě mi teda žerou raw pamlsky z králíka, nějaké sušené mrazem a jiné mlsky, ale ty jim moc nedávám kvůli složení.

Skořinka

13.10.2020 19:46
Skořinka

XXX.XXX.160.14

my jsme se žrádlem pro kočku měli hodně velký problém, nechtěla nám nic jíst, ani granule, ani maso, prostě nic, vystřídali jsme několik druhů, pak jsem se teda dívala na internet, jaký zkušenosti třeba mají jiní chovatele a hodně lidí psalo o značce Brit, tak jsme ji taky vyzkoušeli, a chutnají jí kapsičky, salámky i klasické granule, takže u nás úspěch, že něco žere

13.10.2020 19:59

během prvních dvou řádků jsem uzavřela sama se sebou sázku, že pointou bude BRIT
a vyhrála jsem.....

13.10.2020 20:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

během prvních dvou řádků jsem uzavřela sama se sebou sázku, že pointou bude BRIT
a vyhrála jsem.....

No ale musíte uznat, že jsou čím dál rafinovanější

26.1.2021 12:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ráda bych zrušila ten royal canin a tím, že už není Leonek, který na nich trval doufám, že se mi to i povede. Nějakou dobu už krmíme i Apllaws, ale na těch mi vadí ta nimravá velikost granulek, které víceméně vdechují britky jsou velké kočky. Vím, že tu na vlákně byly granule probírány 100x, i jsem pročítala, ale tak jsou stále nové a nové značky, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti s tím či oním, které jsou dle vás ty nej? Koukala jsem na canagan(ty jsme kdysi zkoušeli a nějak se o ně nervali) a na AATU a překvapuje mě(vzhledem k cenám) že je tam navalený jak kuřecí tuk, tak hrách, či cizrna. Už fakt nevím, co vybrat

26.1.2021 12:56

moje teď mají jako skoro hit purizon :
kachna+ryba
vepř+kuře (tohle už je za zenitem oblíbenosti)
hovězí+kuře

granule jsou dost velké

26.1.2021 13:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

moje teď mají jako skoro hit purizon :
kachna+ryba
vepř+kuře (tohle už je za zenitem oblíbenosti)
hovězí+kuře

granule jsou dost velké

Dík za tip. Chystám se objednat po těch malých baleních kde co...a budu zkoušet.

26.1.2021 15:56

jeden čas jely NaD jehněčí (tuším) + borůvky
a další příchutě
to si musíš vyzkoušet, co sedne zrovna tvým

ale je fakt, že od každé značky mým kočkám chutná jen pár příchutí a že se na tom vesměs všichni shodnou

31.1.2021 12:44
ssendy

XXX.XXX.85.246

Kde se daji koupit mala baleni toho purizon?Diky

31.1.2021 13:06

ssendy napsal(a):
Kde se daji koupit mala baleni toho purizon?Diky

Purizon je privátní značka zoohitu a jinde ho nekoupíte. Ještě teda bitiba - to je to eshop od zoohitu taky. Nejmenší mají myslím 400g.

--

Taky jsem tím dřív krmila, ale přišly mi už asi 3 pytlíky granulí špatné (vlhké granule, jednou i plesnivé). Reklamace je sice se zoohitem docela v pohodě, ale nechce se mi to pořád řešit :D, kočkám ale dost chutnaly.
S velikostí granulí mám taky problém. Jediné jakž takž velké co máme jsou teď ND sleď a pomeranč myslím, ale taky to nekoušou, jen to kocour nenasává tak rychle i se vzduchem...míchám to s Orijenem a Acanou, protože ty mají fakt pidi granule.
Líbilo se mi velikostí carnilove pro velká plemena koček, ale z toho potom čekají frontu na kočičí wc ...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

27.1.2023 17:51
Petrolina

XXX.XXX.224.49

Já jsem spokojená s granulema od Marp. Mají jednoduché a funkční složení, bez zbytečných přídavných látek a taky jde o českou značku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík