Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.137
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.137
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.137
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Takže appa, která není v patnácti slepá, teda vlastně není appa. Jo ahaaaaa
To řeknu kamarádce. Jejímu papírovému apačůzovi je letos 14. Tak aby si ještě zajezdila, dokud je čas :-D
Známá měla taky rozbitou apaloosu, ještě ve 30 viděl a rozhodně měl puntíky.
Další věc co mě děsí na chovatelich, neznalost genetiky - aspoň takové té středoškolské (dominantní, recesivní dědičnost, prenasecctvi, autozomalni, gonozomalni,...)
Co jen kolem pssm je nepravd i od vetu - že heterozygot je vlastně zdravý konik vhodný i na chov.
napsal(a):
Takže appa, která není v patnácti slepá, teda vlastně není appa. Jo ahaaaaa
A bezzubá a hluchá je taky celkem normální
Naštěstí tahle paní chovatelka pro příznivce appalos dělá co může.Zachová jim puntíky a postavu ,vygumuje vady naředěním krve jiných plemen ,prostě dobračka

Leithian - díky za zkopírování

koně
napsal(a):
A bezzubá a hluchá je taky celkem normální
Naštěstí tahle paní chovatelka pro příznivce appalos dělá co může.Zachová jim puntíky a postavu ,vygumuje vady naředěním krve jiných plemen ,prostě dobračka
A víte, co je na tom nejhorší? Že odbyt na ty paskvily vždycky najde...
napsal(a):
A víte, co je na tom nejhorší? Že odbyt na ty paskvily vždycky najde...
Najde,protože se jí daří vetší rámce než 140 a na takové ,navíc ještě krááásné barevné ,se zájemci vždycky pohrnou
Dokud kupci neprozřou a budou koukat pouze na barvu,dejme tomu výšku ,přičemž jinak to může být jakýkoli mrzák, nic se nezmění
koně
napsal(a):
Najde,protože se jí daří vetší rámce než 140 a na takové ,navíc ještě krááásné barevné ,se zájemci vždycky pohrnou
Dokud kupci neprozřou a budou koukat pouze na barvu,dejme tomu výšku ,přičemž jinak to může být jakýkoli mrzák, nic se nezmění
Neprozrou, páč když to končí pruserem, tak přece příroda...ani jedno zaváhání, že by v tom měli vlastní přičinění. (A nebo už jsem takový brumla a pesimista, když to má člověk kolem sebe?!)
evcusik
napsal(a):
Neprozrou, páč když to končí pruserem, tak přece příroda...ani jedno zaváhání, že by v tom měli vlastní přičinění. (A nebo už jsem takový brumla a pesimista, když to má člověk kolem sebe?!)
No obzvlášť tahle chovatelka ,ta to umí okecat
A to jsem neměla energii číst zdaleka všecky ty důvody .Proč je to taková paráda mít chudáka hřebce kterého nechtěli v Americe .Který bude skákat,dokud se trefí ,na všecko co má díru.
Jo ,a kupci taky koukají na cenu na to jsem zapomněla .Takže velké flekaté, třeba jenom za 135 ,jupííí to je láce, to musíme mít
A jistota je to, od té hodné paní,co tomu rozumí a dělá přeci všecko pro koně

koně
napsal(a):
No obzvlášť tahle chovatelka ,ta to umí okecat
A to jsem neměla energii číst zdaleka všecky ty důvody .Proč je to taková paráda mít chudáka hřebce kterého nechtěli v Americe .Který bude skákat,dokud se trefí ,na všecko co má díru.
Jo ,a kupci taky koukají na cenu na to jsem zapomněla .Takže velké flekaté, třeba jenom za 135 ,jupííí to je láce, to musíme mít
A jistota je to, od té hodné paní,co tomu rozumí a dělá přeci všecko pro koně
... a já poslední dobou stále v maštali opakuji potichu morgáněti, že bylo vlastně zadarmo a že co je teda vlastně zač, když se teď kdejaká sprsklina prodává dráž
napsal(a):
... a já poslední dobou stále v maštali opakuji potichu morgáněti, že bylo vlastně zadarmo a že co je teda vlastně zač, když se teď kdejaká sprsklina prodává dráž
Mám to stejně a to mám ještě trapnější plemeno (shagyak). Vlastně mě jako mladoska stála 2,5x méně a uměla 2,5x více než flekatec. (A minimálně tak 10x víc se jí nekdo koukl na kopyta)

evcusik
napsal(a):
Mám to stejně a to mám ještě trapnější plemeno (shagyak). Vlastně mě jako mladoska stála 2,5x méně a uměla 2,5x více než flekatec. (A minimálně tak 10x víc se jí nekdo koukl na kopyta)
No a já morgáně musela zamlouvat pomalu ještě před narozením, aby na mě vůbec nějaký zbylo
Dobrý den,
nejsem hobby majitel koně, všichni naši koně a poníci si musí na svoje živobytí vydělat, pokud jsou nemocní nebo staří vezmou to za ně jiní. Každopádně koncept je jasný ...nikdo nás nedotuje a žádné perpetum mobile na péči neexistuje mých koní tady mám 10, koní, které v převážné většině nikdo nechtěl . Nemůžu si tedy dovolit dělat baby time zdarma ...potřebuji finance abych se o dané poníky a koníky mohla postarat ...nejsem si uplně jistá, ale myslím že cena byla 70 a 50kč? Lidí přišlo hodně, předpokládat , že to bylo přijatelné. Nerozumím ale tomu, proč to hodnotíte vy když o danou aktivitu sama zájem nemáte...
Lucie Janovská

...a právě proto vymysleli designéři tohoto webu citace... njn
Coudas

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
U vichra se řešilo, jak se koně berou či neberou jako nástroj...
Dnešní přirovnání koní je:
*zkontroluje zápisky*
Zaměstnanci na OSVČ
Můžete to vzít šířeji?
Šířeji.... (Cimrman)
Nějak nerozumím..
Coudas

XXX.XXX.87.254
Lucie Janovská
napsal(a):
Tak možná ta blokace nebude až tak souviset s tím přepravníkem jako s celým tímhle diskuzním vláknem, které se vlastně celé točí jen kolem toho někoho pomlouvat . Je smutné když musíte ponižovat jiné, aby jste se cítila lépe....
To je předpokládám na mne, jelikož po mých příspěvcích u vašecho stylu učení koně nastupovat do přepravníku jsem byla zablokovaná. A ne, nesouvisí to s tímto vláknem, souvisí to s vašimi bláboly a zcestnými návody na trénink a zacházení s koněma. Vypisujete zde váš "management", a že si ty nebohý koně na svůj provoz musi vydělat. Tak hlavně že sbíráte koně zadarmo, ale musej bejt pojízdný, právě aby si na sebe vydělali. Skvělé!!! Vašich 10 koní si určitě tohle zasloužilo. Já zas mám zásadu - když na to nemám, tak to nedělám. Ale vy chcete, potřebujete, musíte. Chudáci koně.
Coudas
napsal(a):
Můžete to vzít šířeji?
Šířeji.... (Cimrman)
Nějak nerozumím..
Ále.. hned na začátku diskuze se zmiňovalo, jak někteří přistupují ke koni jako ke cvičebnímu nástroji...
A tay paní hovoří o tom, jak si na sebe musí koně u ní vydělat...
Což zní jak kdyby je u sebe měla zaměstnaný na živnostenský list
Coudas

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
Ále.. hned na začátku diskuze se zmiňovalo, jak někteří přistupují ke koni jako ke cvičebnímu nástroji...
A tay paní hovoří o tom, jak si na sebe musí koně u ní vydělat...
Což zní jak kdyby je u sebe měla zaměstnaný na živnostenský list
Tak ale dost lidí zastavalá teorii "kdyz tě platím budeš mi sloužit" ne? To je totéž, teda pro mne.
Coudas

XXX.XXX.87.254
🤔
Lucie Janovská
napsal(a):
Dobrý den,
nejsem hobby majitel koně, všichni naši koně a poníci si musí na svoje živobytí vydělat, pokud jsou nemocní nebo staří vezmou to za ně jiní. Každopádně koncept je jasný ...nikdo nás nedotuje a žádné perpetum mobile na péči neexistuje mých koní tady mám 10, koní, které v převážné většině nikdo nechtěl . Nemůžu si tedy dovolit dělat baby time zdarma ...potřebuji finance abych se o dané poníky a koníky mohla postarat ...nejsem si uplně jistá, ale myslím že cena byla 70 a 50kč? Lidí přišlo hodně, předpokládat , že to bylo přijatelné. Nerozumím ale tomu, proč to hodnotíte vy když o danou aktivitu sama zájem nemáte...
Lucie Janovská
Pokud chcete mít koně, kteří by si na sebe měli vydělat, měli by být zdraví. Pokud tedy ještě víte, jak takový zdravý kůň vypadá. Z reakcí žen zde soudím, že zdravého koně by u vás marně někdo hledal.
Opravdu musíte mít 15, či kolik koní?
Já pevně věřím, a zkušenosti mi to potvrdily, že někdy je lépe koni mrtvému, než v péči nějakého ignoranta bez soucitu a patřičných znalostí.
Vy, zdá se, patříte k typu uživatelů, kteří nečtou návody. Prostě kroutí kolečky a mačkají čudlíky, až se příslušná věc rozhýbe. Vidím to i na nějaký ten kopaneček.
V dnešní době si slušný člověk vydělá i poctivou prací a nemusí u toho týrat zvířata a dělat z neznalých lidí blbce.
Ale každý má jiný žebříček hodnot.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Ano, u nás po strakoších touží zejména růžové holšišky. Zkušení dávno vědí, že barva nejezdí, a koukají hlavně po historii, zdraví a původu.
A tak to mne zaujalo. Růžové holšišky se strakatým koněm. A jo, vlastně. Závist.... Ještěže tvoje kamaradka už není holšiška, viď.
Coudas
napsal(a):
A tak to mne zaujalo. Růžové holšišky se strakatým koněm. A jo, vlastně. Závist.... Ještěže tvoje kamaradka už není holšiška, viď.
No tak to se dojděte podívat k nám. Mám strakatého poníka s modrým okem 130KVH. A holšišky se z něj můžou potrhat. I jsem inzerát smazala a snažím se ho prodat nějak po známostech. růžové holšiškování s nerozumnými rodiči za zády je mor.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
No tak to se dojděte podívat k nám. Mám strakatého poníka s modrým okem 130KVH. A holšišky se z něj můžou potrhat. I jsem inzerát smazala a snažím se ho prodat nějak po známostech. růžové holšiškování s nerozumnými rodiči za zády je mor.
To nemůžete pochopit, Pipiloto 🙂

Coudas
napsal(a):
To nemůžete pochopit, Pipiloto 🙂
Já taky ne
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Já taky ne
Nikdo v tvém okolí nejni žůžovej na flekatým koni, aby se jen předváděl 🙂, ale všichni se zajímaj o zdraví a původ koní, oooo jak jsou uvědomělí 🤔

hm
A já ti přeji báječný a ničím nerušený den, vypadá to, že bude krásně
A vlastně: vám všem

Tak zde propíraný slepý appaloosa hřebec má prý dodatečně dodělané veškeré možné testy vč.panel testu a očních testů. Prý vše s výbornými výsledky
https://www.facebook.com/ranc.u.sovy/photos/pcb.5240944309346703/5240943786013422/
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
hm
A já ti přeji báječný a ničím nerušený den, vypadá to, že bude krásně
A vlastně: vám všem
A já byla vždycky tak ráda, že to všechno je tam za kopcem a já mám klid.... zatracenej internet. No nic, holt mi není přáno. Tak zas 👋
Coudas
napsal(a):
A já byla vždycky tak ráda, že to všechno je tam za kopcem a já mám klid.... zatracenej internet. No nic, holt mi není přáno. Tak zas 👋
Internet má jednu velikou výhodu - když ho ignorujete nestane se vůbec nic - prostě něco nechám bez reakce (případně se v duchu směju, ale za větší reakci to fakt nestojí)
A jasně že růžové holčičky jsou špička ledovce, kde pod hladinou jsou všechny další chyby jezdecké, chovatelské, zootechnické...)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
Internet má jednu velikou výhodu - když ho ignorujete nestane se vůbec nic - prostě něco nechám bez reakce (případně se v duchu směju, ale za větší reakci to fakt nestojí)
A jasně že růžové holčičky jsou špička ledovce, kde pod hladinou jsou všechny další chyby jezdecké, chovatelské, zootechnické...)
Samozřejmě, když ta "růžová holšiška na flekatým koníšku" není vaše (moje ne, Buggyry) kamarádka.
Coudas

XXX.XXX.87.254
"Internet má jednu velikou výhodu."
Internet jich má mnohonásobně více, třeba že můžete plácat co chcete, bez postihu šířit nesmysly, nebo se vydávat za úplně někoho jinýho a být superhrdina.
A úplně nejlepší je ho ignorovat zcela celej, tedy pro mne. Když se vyhýbám v reálu přesně těm, na který pak ve virtuálnu narážím úplně všude, je to moje smůla, a je lepší státi se Robinsonem.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Zkouším "hubnutí koní na podzim" podle Jasana. Ale zapmněla jsem postup, nepamatuje si to náhodou někdo? Já jsem zablokovaná na všech frontách.
Coudas
napsal(a):
Zkouším "hubnutí koní na podzim" podle Jasana. Ale zapmněla jsem postup, nepamatuje si to náhodou někdo? Já jsem zablokovaná na všech frontách.
No to musíte mít nejdříve zdupanou a řádně vyžranou louku. Případně na ní zaschlé nedopasky vydávat za seno na stojáka. Žádné příkrmy a ono už to potom půjde....
Coudas
napsal(a):
Kromě totální hlíny bez poživatelného porostu, ještě přidat práci
Bez ohledu na stáří ,nemoci a kondici ,musí mít jakýkoli kůň aspoň tři klienty denně ,o víkendu i více, ve všech chodech .Samozřejmě bez uždění aby to bylo top.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Zdupanou ji nemám, vyžraná začíná být. Klienty neseženu, navíc bymohli dělat tak maximálně rodeo. Jasan to do detailu popisovala i s vysvětlením, co a jak, ale bohužel se k tomu už nedostanu.
Coudas
napsal(a):
Zdupanou ji nemám, vyžraná začíná být. Klienty neseženu, navíc bymohli dělat tak maximálně rodeo. Jasan to do detailu popisovala i s vysvětlením, co a jak, ale bohužel se k tomu už nedostanu.
Nemá cenu to hledat - už nyní nelze splnit podmínku pravidelné práce pod klienty. Prostě koně u Couďase jsou koulivý kuličky a hubený nebudou ;-)
koně
napsal(a):
Kromě totální hlíny bez poživatelného porostu, ještě přidat práci
Bez ohledu na stáří ,nemoci a kondici ,musí mít jakýkoli kůň aspoň tři klienty denně ,o víkendu i více, ve všech chodech .Samozřejmě bez uždění aby to bylo top.
Já si vždycky myslela, že na zimu mají být koníci napapaní, protože v zimě hubnou. Tak aby do jara nebyli jen kost a kůže.
sisi58
napsal(a):
Já si vždycky myslela, že na zimu mají být koníci napapaní, protože v zimě hubnou. Tak aby do jara nebyli jen kost a kůže.
v klidu - máte správné informace o tom jak to v přírodě chodí...
tady už se to dávno zvrhlo v těžkou ironii - neb se tu někteří snažili obhajovat úplné nesmysly ve stylu hodinky nebo holínky je jedno když se přece obojí natahuje
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
v klidu - máte správné informace o tom jak to v přírodě chodí...
tady už se to dávno zvrhlo v těžkou ironii - neb se tu někteří snažili obhajovat úplné nesmysly ve stylu hodinky nebo holínky je jedno když se přece obojí natahuje
Ne eeee, to Vy máte špatné informace, to je prakticky odzkoušený, a fungující. A mně se to právě nějak nedaří, tak jsem si chtěla prečíst, co dělám špatně.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
A s loukou máte štěstí. U nás bylo vyžráno už v půlce srpna. (ale koně prostě dostali seno a trávu "ždíbou na chuť".
U nás samozřejmě taky, nedisponuji takovými hektary, jako Jasan, aby se mohli pást i v zimě, protože to nesežerou. Ale zapršelo, tráva obrazila, a je co pást dále. No aspoň zhubnou.
Coudas
napsal(a):
U nás samozřejmě taky, nedisponuji takovými hektary, jako Jasan, aby se mohli pást i v zimě, protože to nesežerou. Ale zapršelo, tráva obrazila, a je co pást dále. No aspoň zhubnou.
Pouštění vzducholodí je i moje záliba. Jen už se při takové kondici s příchodem přízemních mrazíků obávám schvácení (ale mám poníky - tam se to musí hlídat).
Tak to mě se letos poprvé podařilo,že holky nejsou jak balóny,ale jsou opravdu akorát...u nás je totiž letos takové sucho,že neměli co...a seno mi kategoricky odmítají jíst..i když ho dostávají na noc,skoro to vůbec nežerou a nimrají se na tom nic,co u nás ,,roste".
Každopádně nám letos to sucho pomohlo,cp se kondice týče...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Já se neobávám ničeho, ať si banda užije života naplno. Holt má každej jinej úhel pohledu. My hubnem na jaře, respektive koncem zimy, kdy se dá velmi lehce regulovat seno a můj pohled je, žee i příroda tomu napomáhá. Ale jak říkám, každej to máme jinak.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Coudas
napsal(a):
Já se neobávám ničeho, ať si banda užije života naplno. Holt má každej jinej úhel pohledu. My hubnem na jaře, respektive koncem zimy, kdy se dá velmi lehce regulovat seno a můj pohled je, žee i příroda tomu napomáhá. Ale jak říkám, každej to máme jinak.
Tohle jsem už také slyšela a viděla v praxi a hodnotím to jako dobré. Tohle hubnutí koncem zimy. Mám známou, která má celkem slušně šlapající pastevko, prošla si slušným vývojem typů ustájení, hodně na začátku jela paddock paradise, až nakonec skončila u klasické velké plochy a konec :D seno na jednom konci výběhu a pítko na druhém....a tlusťochy vždycky na konci zimy vezme, oddělí je a jede to přesně jako Vy, Coudas, a prostě je tak nějak "vyhubne" ještě před sezonou. Funguje jí to, od té doby, co má dělá toto, nemá koně jak vzducholodě.
Pravdou ale je, že tohle už chce trochu kumšt, jelikož se musí vychytat ta tenká hranice mezi hubnutím a hladověním.
Coudas

XXX.XXX.87.254
To se divím, že by moh někdo něco dělat jako já 😁. Ano, máte pravdu, že praxe dělá nejvíce. Js odsouzená za "když to nevyzlouším, nebudu vědět", a jední. dechem dodávám, že vyzkoušet se má vše, něco jen jednou. Proto nic neodsuzuji hned (když to není úplná hovadina už jen při vyslovení) a zkouším. Nejsem vševěd a hlavně každýmu vyhovuje něco jinýho. Treba nemám až takovou zkušenost s ajedničkama, prej jsou specifický, no a já to beru šmahem, kůň jako kůň. Mno, zatím nikdy nikdo nezdech. Tak jsem teorii Jasan, když je letos zas takový sucho, vyzkoušet, zatim vitězí příroda, která velí "nic nepouštět, bude zima".
A ano, mezi hladomornou a hubnoucím krmenim je rozdíl, taky si koně můžou říct, ty nám nic nedáš jdem k sousedům že.
Hromadně ohrožení školáci.
https://www.denproskolu.cz/dobrovolnik/lucie-janovska?fbclid=IwAR2WGC9yLJJxZnuc8JHLT_OlP0ol1MpQsJ4Mo7NDjd0QkLolhtt-o23cZJc
Je tu ještě někdo, koho si nezablokovala?
sisi58
napsal(a):
Hromadně ohrožení školáci.
https://www.denproskolu.cz/dobrovolnik/lucie-janovska?fbclid=IwAR2WGC9yLJJxZnuc8JHLT_OlP0ol1MpQsJ4Mo7NDjd0QkLolhtt-o23cZJc
Je tu ještě někdo, koho si nezablokovala?
Je to blbka a za tím si stojím. Nevím, co chce vyučovat. Ví kulové - její teorie, že pro ježdění váhou člověk musí mít vyšší hmotnost, lehký, že tu pomůcku nedá, mluví snad za vše. Uzdit neumí, bezpečnost jí nic neříká, o výživě nemá páru, ale bude o tom přednášet. O dalších jejích kravinách nevím, jsem v bloku, tohle jsem zaznamenala do té doby.

Taky ji občas pozoruji.
S něčím upřímně souhlasím, s něčím méně, něco se mi zdá až nebezpečné.
Když nemám náladu, tak si ji nečtu.
Ale nějakou grafomanii bych tam viděla. Ta kvanta textu, co vyprodukuje. Jen mi vadí, že odmítá dělat jakoukoli kontrolu pravopisu a syntaxe. Nepříjemně se to čte. Spoustě lidí to ale nevadí a pravidelně se jí schází ty pozitivní reakce, tak to asi někdo oceňuje, ty informace "jak to má ona". To by měl ale mít každý na paměti. Ona nepíše, jak je to obecně, píše o specificích, jak je to specificky v její stáji.
Spousta lidí si to promítá jako že hlásá nějakou uni pravdu, ale tak to není. A ona se už na to naučila i upozorňovat.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Taky ji občas pozoruji.
S něčím upřímně souhlasím, s něčím méně, něco se mi zdá až nebezpečné.
Když nemám náladu, tak si ji nečtu.
Ale nějakou grafomanii bych tam viděla. Ta kvanta textu, co vyprodukuje. Jen mi vadí, že odmítá dělat jakoukoli kontrolu pravopisu a syntaxe. Nepříjemně se to čte. Spoustě lidí to ale nevadí a pravidelně se jí schází ty pozitivní reakce, tak to asi někdo oceňuje, ty informace "jak to má ona". To by měl ale mít každý na paměti. Ona nepíše, jak je to obecně, píše o specificích, jak je to specificky v její stáji.
Spousta lidí si to promítá jako že hlásá nějakou uni pravdu, ale tak to není. A ona se už na to naučila i upozorňovat.
Přesně díky lidem, jako jsi ty tahle osoba může naplno hlásat své bludy po celém internetovém světě, za peníze to učit děti a osoby neznalé, a ještě se cíti uraženě, když někdo má jiný názor a jiné zkušenosti. A ne, nebudu mít na paměti, že píše "jak to má ona ve specificých podmínkách", viz její pojednání o pilířích trojúhelníku koňských hodnot, kde dává jasně znát, že pokud člověk nedodržuje její pravdu, koně nebudou nikdy spokojeni a ostatní se nad sebou musí zamyslet, proč toto nedodržují. Jen velmi malinký střípeček. Zas jdu odsud pryč, tak mi fakt tady nic nepiš. Je mi z Tebe, Terezo, na blití.

A jak díky lidem, jako jsi ty, ona nebude moci dál hlásat své bludy po celém internetovém světě? A moc ti vadí, že na tom vydělává?
Já třeba učím děti a osoby neznalé zadarmo. Nevím, zda je taky neučím bludy, když jim říkám, ať si poslechnou kohokoli zkušenějšího, nasávají informace z různých zdrojů, a pak si vyberou, co je pro ně nejlepší. Tak si třeba přečtou i paní od Jasanu. Stejně jako já.
Ale zase ty píšeš bez chyb a pěkně strukturuješ text. Tebe číst, to je radost
Tak buďte všichni zdrávi a pohodové svátky přeji. A nezlob se.

Coudas
napsal(a):
Přesně díky lidem, jako jsi ty tahle osoba může naplno hlásat své bludy po celém internetovém světě, za peníze to učit děti a osoby neznalé, a ještě se cíti uraženě, když někdo má jiný názor a jiné zkušenosti. A ne, nebudu mít na paměti, že píše "jak to má ona ve specificých podmínkách", viz její pojednání o pilířích trojúhelníku koňských hodnot, kde dává jasně znát, že pokud člověk nedodržuje její pravdu, koně nebudou nikdy spokojeni a ostatní se nad sebou musí zamyslet, proč toto nedodržují. Jen velmi malinký střípeček. Zas jdu odsud pryč, tak mi fakt tady nic nepiš. Je mi z Tebe, Terezo, na blití.
Jděte. Upřímně, raději si přečtu příspěvek Buggyry než váš.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Coudas
napsal(a):
Coudas, mně by fakt zajímalo, co Vám kdy piclo nebo co Vám kdy kdo udělal.
O koně se asi staráte báječně, ale Vaše zkratovité reakce na lidi, to zůstává rozum stát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.60
JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Coudas, mně by fakt zajímalo, co Vám kdy piclo nebo co Vám kdy kdo udělal.
O koně se asi staráte báječně, ale Vaše zkratovité reakce na lidi, to zůstává rozum stát.
Nad tou bajecnou peci bych už taky pochybovala kdyz za 2 hodiny ma cely stado obstarany a pak sedi a krizkuje sešit neb se nudí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.60
Coudas
napsal(a):
Nám zase z tebe. Tak sem nechoď a budeš mít klid.

Ale ony bez sebe nemůžou být...
Dotaz
napsal(a):
Je to blbka a za tím si stojím. Nevím, co chce vyučovat. Ví kulové - její teorie, že pro ježdění váhou člověk musí mít vyšší hmotnost, lehký, že tu pomůcku nedá, mluví snad za vše. Uzdit neumí, bezpečnost jí nic neříká, o výživě nemá páru, ale bude o tom přednášet. O dalších jejích kravinách nevím, jsem v bloku, tohle jsem zaznamenala do té doby.
Mě dostala na bezudidlové diskuzi.
Tam sdílela příspěvek od nějakého českého. Asi trenéra?
Který popisoval že kůň má nějakou energii která jde od zádi a popisoval jak tedy funguje v téhle souvislosti udidlo...
Asi čekala, že na bezudidlové skupině jí všichni přitakají. Protože přece udidlo fuj.
No ale kromě jediné slečny která ji začala urážet na vzhled... Tak jí všichni vpodstatě řekli že s tím příspěvkem vlastně souhlasí a nechápou co by měli vidět špatného.
Tak se urazila... Pak tam ještě napsala mrzeníčko mrzeni, jak lidi vůbec neuznávají bezudidlové ježdění a jak ona je úžasná, viz fotky co posílá k tomu...
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
A jak díky lidem, jako jsi ty, ona nebude moci dál hlásat své bludy po celém internetovém světě? A moc ti vadí, že na tom vydělává?
Já třeba učím děti a osoby neznalé zadarmo. Nevím, zda je taky neučím bludy, když jim říkám, ať si poslechnou kohokoli zkušenějšího, nasávají informace z různých zdrojů, a pak si vyberou, co je pro ně nejlepší. Tak si třeba přečtou i paní od Jasanu. Stejně jako já.
Ale zase ty píšeš bez chyb a pěkně strukturuješ text. Tebe číst, to je radost
Tak buďte všichni zdrávi a pohodové svátky přeji. A nezlob se.
Napíšu nepiš mi, a ty se pro jistotu ještě zeptáš. Lidi, jako já, nemají proti lidem jako Jasan jakoukoliv šanci. Třeba se snažím jí oponovat a napsat pohled svůj, ale neumím být tak slyšet jako Jasan, takže je její vyzkoumaný a jediný pohled slyšet více. A i když jsem použila veškeré dostupné legální prostředky k tomu, abych jí aspoň dostala ze skupiny, když potrebuje mít tolik obdivovatelů, jinak nemá její psaní smysl(její slova) bylo mi to houby platné. Dokud bude mít sympatizanty rovné tobě, tak smůla. A že za ty bludy bere peníze? No když to těm lidem nepřijde líto... mně je líto je těch koní. A jinak, tvé oblíbené téma helma, viz fotky v příloze.
Mě do oněch míst lézt nemusíš, nepovedlo se Ti to za 18 let, a fakt už to nedohoníš. Snaž se radši dále tady, prostoru máš dostatek.Mně psaní baví prostě jen tak, nepotřebuju mít na rozdíl od Jasana publikum za každou cenu.
Pro Janajanajana - fakt Vás to zajímá? Myslím, že ne. Nejsou to moc hezký věci, co lidi, hlavně od koní, v tomto kraji dokážou. A jak píše leithian, o mé péči o koně by se dalo silně pochybovat. Ale jestli o tom přecijen chcete něco vědět, můžete si počíst. https://katchabka.webnode.cz/l/den-u-koni2/
Já nejsem jako Buggyra a neskrývám se, aby mne naaaaahodou někdo nemohl pomluvit. Co kdyby ta vizitka na internetu nebyla až tak v souladu se skutečností, což.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
Coudas
napsal(a):
Fotky se nenahrály, zkusím znova.
Coudas. Jdi se s tou posedlosti léčit anebo radsi makat ke konim misto krizkovani psani furt stejnych volovin sem. Budes užitečnější a usetris si nervy s nami tupci co te nemaj radi a uz jim lezes krkem a na nervy.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Závěr a vyhodnocení experimentu.
PASENÍ KONÍ na stařině bez sena - díl " snad poslední"
Minulou zimu jsem sem vkládala svůj experiment s pasením mého stáda na stařině. Koho to zajímá nebo si nepamatuje nechť si zadá lupu a přímo zde vyhledá. Bylo to několik příspěvku , kdy jsem vše monitorovala včetně stavu mých koní a jejich videi. Během této doby jsme na svých koní neshledala , žádné negativní následky takového jednání, zdravotní problémy či nekomfort a to u starých 25 let i mladých 1rok..... Posledním argumentem odpůrců bylo, že sic se negativa nepoznaly hned, tak jejich důsledky budou poznat později např. za rok na rohovině či kvalitě srsti, nedostatku selenu, prvku , minerálů a jiné. Slíbila jsem, že se na to téma ozvu až ten čas přijde a tak činím dnes. Tedy teď více než rok po té co moji koně strávili pastvou stařiny pul zimy a bez příkrmu ( s vyjímkou dvou starších, které šli k senu nonsto cca 2 měsíce dřív než ostatní ), celkem do půlky ledna bez sena pouze na dostatečném porostu stařiny- dokonce v jednu dobu i mírně pod sněhem. Jsou všichni úplně a zcela v pořádku. Všichni chodí bosky i po tvrdém bez obtíží, pravidelné návštěvy podkováře jsou v pořádku bez známek slabší rohoviny. Srst koní je hustá a lesklá tak, že jsou všichni venku 24/7 bez dek a spokojení. Nikdo z nich neměl v minulém roce žádné obtíže ať už nemoc či poruchu, která by vyžadovala veterinární ošetření nebo speciální přístup ( krom obyklých obtíží muchařů, které jsou stále stejné ). Za trvající pozitivum i teď shledávám významné zlepšení dušného haflinga trvající i do dnes a mírně se držící lepší kondici mého stále tloustnoucího stáda.
Negativum celého experimentu jsem nezaznamenala vůbec žádné.....
P.s. Neuvěřitelné...minulý rok taková sprcha...a teď tolik lidí v souzneni. Co to tedy je za ukaz v teto skupině ? Pak, že to moje handrkování nemá smysl. Mojí příspěvky v minulém roce měli doslova stovku odpůrců. Psali jste mi jak svoje koně týram , ničím a zavaruji jim na doživotní následky. Dušovali se, že možné to v našich podmínkách není, že mi koníci pri nejmenším do roka pojdou, pac jsou prostě už roky slechteni jinak ... a já jsem jediný šílenec, ktery tak hazarduje. Dokonce jste na mě poslali KVS na kontrolu ( mimochodem bez žádného nálezu k řešení) ....a teď tolik lidi co tak se svými konmi činí a všichni v pořádku. Neuvěřitelne pozitivní jakou evoluci ti nasi domaci kone prosli za jeden rok XD.
FOTO Ilustrační
To nemá ani smysl sem dávat. Četla sem to snad už v prosinci...
Jelikož o hektary přišla, zřejmě. Tak tenhle experiment neopakovala...
Všichni ostatní víme jak to bylo.
Jak nejdřív nechtěla ani slyšet něco o veterináři, natož zubaři, a pak hle, příspěvek jestli sme jakože věděli že se mají koně kontrolovat jednou do roka zubařem.
Že jí členka skupiny, vcelku známá veterinářka, doporučovala udělat koním průběžně krevní rozbory, aby měla čím podložit svou tézi že krmení na stařině není problém, na což ale nemá prachy žejo...
Ani fakt, že velká část lidí více komentovala pastvu jako takovou, která, aby mohla takhle fungovat by se musela i správně připravit...
Ale což. Asi dobře že už nemá tolik prostoru na takové experimenty... Raději ať koumá GPS to vpodstatě neubližuje... A coby milovník fantasy příběhů o magii ai ráda počtu nějakou z jejích povídek o hyearchii stáda

A hlavne byl hezky komentar,že nyni neni tolik odpurců,páč je všechny blokla

Myslím, že takový nedobrovolný "experiment" kdysi absolvovalo stádo achalů....no, ani achalové to nedali.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
A hlavne byl hezky komentar,že nyni neni tolik odpurců,páč je všechny blokla
Tak to nemáte pravdu 🙂 Má v bloku 23 lidi, dívala se. Z toho je půlka úchylů. Zbývá tedy cca 12 lidí, z toho jen já jsem v bloku 3x(různé profily, kvůli jejímu vyhazovu ze skupiny), znam 3 lidi, kteří v bloku prokazatelně jsou, takže zbývá jen 6 lidí 😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.231
Coudas
napsal(a):
Tak to nemáte pravdu 🙂 Má v bloku 23 lidi, dívala se. Z toho je půlka úchylů. Zbývá tedy cca 12 lidí, z toho jen já jsem v bloku 3x(různé profily, kvůli jejímu vyhazovu ze skupiny), znam 3 lidi, kteří v bloku prokazatelně jsou, takže zbývá jen 6 lidí 😁
Že tě to furt baví 😂😂😂
Coudas

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
A byznys s taháním sáněk pro lidi za litra na osobu v čudu...
A ty otlučený nožičky ze sáňkování 😱
Coudas
napsal(a):
A ty otlučený nožičky ze sáňkování 😱
tak to nevím... jako fakt? To sem si nevšimla...
Ovšem ta diskuze v té skupině pod tím je výživná....
Na jednu stranu měla s koněm úžasný pouto, prostě vztah na myšlenku, prostě aboslutní paradise...
Ale teď je to v háji kvůli sáňkování...
Když jí ale lidi řeknou jakoukoliv radu... Hm, udělala to jenom jednou a já vlastně nepoužila slovní pokyn k zastavení...
Cywe... já vím že sem bejvala kekel nejvyššího zrna, ale takováhle snad ne.
Coudas

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
tak to nevím... jako fakt? To sem si nevšimla...
Ovšem ta diskuze v té skupině pod tím je výživná....
Na jednu stranu měla s koněm úžasný pouto, prostě vztah na myšlenku, prostě aboslutní paradise...
Ale teď je to v háji kvůli sáňkování...
Když jí ale lidi řeknou jakoukoliv radu... Hm, udělala to jenom jednou a já vlastně nepoužila slovní pokyn k zastavení...
Cywe... já vím že sem bejvala kekel nejvyššího zrna, ale takováhle snad ne.
Ano, má na svém profilu video otlučených svých nohou s modřinami, a že to je ze sáňkování.
Když vše jede podle Oldy Nováka, proč si nenapíše o radu jemu? S touhle osobou nelze vést konsktruktivní debatu, člověk se akorát rozčílí, protoźe ona je chudák v šoku, ale nic neudělala špatně. C9 na to lze říci. A já se nepřestávám ptát, proč takovýhle lidi mají nejvíce mediálniho prostoru.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
..a ešte im ho rozširujme na ďalšie kanály, to isto pomôže.
Pardon, napsala jsem to špatne... " a jsou nejvíce slyšet."
Coudas

XXX.XXX.87.254
A nebojte Arboro a Pipiloto, sem Jasan psát nebude, tady se nedají blokovat negativní názory.
Coudas

XXX.XXX.87.254
No, hihi no, když člověk v té skupině není, tak nic nevidí 😁
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
no prostě se jí tam snaží vysvětlit, že to dělá bl*ě, ale ona néé - tak prostě to nepobere od nikoho, no nemá to smysl
Ne nemá. Hlavmě že píše odborné články. O tom, že "chce pro koně to nejlepší a souzní s nimi úplně nejvíc ze všech" a pak vyzve 100kg a více těžké lidi, ať se za svou váhu nestydí a přijdou si k ní zajezdit, její koně jsou těžkým lidem k dispozici. Ale chápu. Člověk nesmí své zhnusení dát jakkoliv najevo.
Coudas

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
Prostě dokonalost
předávaná dalším generacím beztrestně
Coudas

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
Já si jen vždycky vzpomenu na tu fotku jak na ní jede na té provazovce, zaříznuté kobyle do nosu, jak táhla za ty otěže...
To není tahání za provázky?
Ne, to se drží, aby nespadla.
Coudas

XXX.XXX.87.254

Uau,zádrž tak,ze si sedla na p.del.To miselo byt velejemne.....
Coudas

XXX.XXX.87.254
canka
napsal(a):
Ona prostě svojí myslí a neuvěřitelnou něžností dala takovou zádrž,až to tu kobylu prostě zastavilo
Docela bych paní chtěla při tom ježdění vidět,když je tak skvělá...
Já ani ne. A věřte, ze ono to není ani nijak příjemnej pohled už jen ona na koni. A zastavi tažáka tal, ze si sedne na pr... to už fakt musí být, zvlášť když jezdí na ohlávce.
Coudas

XXX.XXX.87.254
V časopise Koně a lidé je celý článek o těžkých jezdcích. Jasan tam má úvodní příspěvek. Ano, její teorie jsou úchvatne.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Náhodou, objevitel je. Vynalezla samoobslužné ustájení. Dle jejich slov tedy. Viděla jsem částečně samoobslužné ustájení u krav ve Švýcarsku, tak mně to velmi zaujalo, zvláště teď v zimě by se mi to občas hodilo, když se mi večer pekelně nechce jít dát seno koním. Ale bohužel. Její samoobsluha vychází pouze z toho, že nemusí kydat boxy, protože má koně venku, a seno naváží 2x týdně traktor do krmelců, takže se můžou všichni plně věnovat pouze ježdění. Škoda. Těšila jsem se, že se vynalezla Amerika. Ale bohužel, stále musím poklízet osobně, a ten traktor se senem taky musí někdo řídit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
Coudas
napsal(a):
Náhodou, objevitel je. Vynalezla samoobslužné ustájení. Dle jejich slov tedy. Viděla jsem částečně samoobslužné ustájení u krav ve Švýcarsku, tak mně to velmi zaujalo, zvláště teď v zimě by se mi to občas hodilo, když se mi večer pekelně nechce jít dát seno koním. Ale bohužel. Její samoobsluha vychází pouze z toho, že nemusí kydat boxy, protože má koně venku, a seno naváží 2x týdně traktor do krmelců, takže se můžou všichni plně věnovat pouze ježdění. Škoda. Těšila jsem se, že se vynalezla Amerika. Ale bohužel, stále musím poklízet osobně, a ten traktor se senem taky musí někdo řídit...
A furt ti to zabere supermane jen 2.h denne 😂teď tu o karkulce
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A furt ti to zabere supermane jen 2.h denne 😂teď tu o karkulce
Byla jednou jedna slepice, které nedám spát....
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dnes hodinka a půl i s krmenim psů, jalovic, osliků, velkým vývozem hnoje, a ještě si stíhám psát s kámoškou na FB 💪
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
Coudas
napsal(a):
Dnes hodinka a půl i s krmenim psů, jalovic, osliků, velkým vývozem hnoje, a ještě si stíhám psát s kámoškou na FB 💪
Ano za hodinu nakrmis vykydas a zkontrolujes sama vsechny zvířata. Good fairytale. To ti nevěřím proste soráč.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano za hodinu nakrmis vykydas a zkontrolujes sama vsechny zvířata. Good fairytale. To ti nevěřím proste soráč.
Sama ne, manžel řídi ten traktor 😁
Coudas

XXX.XXX.87.254
No a je mi samozřejmě úplně fuk, čemu ty věříš nebo ne. Neživíš mě, nejsi můj šéf, koně ti nepatří, no a nezapomeň na na ty chudaky utýraný u nás poslat kontrolu z KVS.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
Coudas
napsal(a):
No a je mi samozřejmě úplně fuk, čemu ty věříš nebo ne. Neživíš mě, nejsi můj šéf, koně ti nepatří, no a nezapomeň na na ty chudaky utýraný u nás poslat kontrolu z KVS.
Ty voe ženská ty jseš fakt máklá... Udělej lidu službu a di si křížkovat sešity. Jasan nenavidis. Šlape ti na kuří oka víme to. Jsi jak zaseklý kafemlejnek.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty voe ženská ty jseš fakt máklá... Udělej lidu službu a di si křížkovat sešity. Jasan nenavidis. Šlape ti na kuří oka víme to. Jsi jak zaseklý kafemlejnek.
V čem mi šlape na kuří oka?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Hm... se to zas nedozvim...