Může být pár spolu, i když budou mladé?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martinex

4.12.2015 07:17
Martinex

XXX.XXX.42.4

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možno mýt samici i samca v jedné kleci furt..Nebo když budou mladí králíčky dát samca od nich pryč. Jak to je ? Předem díky za odpovědi...

4.12.2015 10:15
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Martinex napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možno mýt samici i samca v jedné kleci furt..Nebo když budou mladí králíčky dát samca od nich pryč. Jak to je ? Předem díky za odpovědi...

Se vší úctou, ale člověk, který neví, jak ty králíky vůbec chovat, by ani neměl odchovávat mladé.
Strčte na pár týdnů nos do odborné literatury, nebo aspoň do článků na netu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2015 10:47

Martinex napsal(a):

Není obvykle možné mít v jedné kleci dva a více králíků, tečka, konec. Oni jsou sice společenská zvířata, ale každý má svou vlastní noru, kterou si před ostatními králíky brání.

4.12.2015 13:45
petruk

XXX.XXX.52.146

Martinex napsal(a):

Ani samici se samcem nemůžete mít delší dobu společně v kleci,
natož ještě s mladýma.To není jako na loukách nebo v křovinách.
Než si o králíkách něco nastudujete, doporučuji pořídit si plyšáky.

4.12.2015 19:55
Hyla®

XXX.XXX.149.60

Martinex napsal(a):

Dobrý večer, ak by ste chcel skúsiť harémový chov králikov v klietke budete neúspešný.

Ak však chcete chovať viac samíc v jednej klietke je to samozrejme možné, Sú tam určité obmedzenia aj riziká. Ak o tom chcete vedieť viac napíšte mi kontakt do privátnej pošty a poradím vám. Existujú aj klietky pre samice na spoločný chov.

4.12.2015 22:56
horal

XXX.XXX.58.226

Králici nejsou jako lidé, aby žili partneský život a společně odchovali potomstvo. Navíc v takové sinbióze by mihli mít až 11x do doka potomstvo a to znamená že za rok by v kleci mohlo být stovky králiků neboť v pěti šesti měsících už můžou mít mladí mladé. Je to prostě nemyslitelné. Také dnes vám nikdo neřekne jak se zachová samec vůči mladým, protože se samci drží zvlášť. Kdysi ro bylo jiné když se chovali králici ve valké stáji než dnes v kleci nebo králikárně.

5.12.2015 11:42

Horal:plně s vámi souhlasím.Kdysi dávno jsem dávala mladé králíky do velkého kotce po prasatech na dokrmení.Jenže, nemoc si nikdo neplánuje a já skončila na 3 měsíce v nemocnici.Když jsem se vrátila tak byl kotec plný mladých a všichni v pořádku.Kupodivu, protože se s nimi nikdo nemazlil.Nasypali ječmen, naházeli seno a řepu a tím jejich péče skončila.Králíky jsem v pohodě dochovala uplně všechny.No v kleci to ne, to bych neriskla.

Martinex

6.12.2015 01:21
Martinex

XXX.XXX.42.4

Nemám to přímo v kleci, je to ve velkém akváriu 100 cm na 50 :/.

6.12.2015 04:23
rapotacka11

XXX.XXX.79.238

Ještě lepší.

http://www.kralici.cz/pages.asp?f=kralikarna

K čemu je potřebujete ?
Týrat ?
Týrat chovem ?

6.12.2015 08:26
awake

XXX.XXX.115.136

Z jakého důvodu je chcete nechat pořád spolu? Samec samici připustí, po narození mladých jí připustí znovu. To znamená, že samice bude mít mladé a než je od ní odstavíte bude mít další mladé. Takto to bude pořád dokola každý měsíc. Samici strháte a brzy Vám zemře.
Já třeba zakrslíky připouštím 1x do roka. Letos jsem jednu samici výjimečně připustila 2x, protože na poprvé odchovala jen 1 mládě.

6.12.2015 09:37
horal

XXX.XXX.58.226

Ono né jenom že ji každý měsíc připustí, ale bude ji obtěžovat pořád. Je to známo když omylem dáte při rozdělování králiků k sobě dvě rozdílné pohlaví. Samozřejmě u kastrovaných je to zcela jiné, ale u vás o to nejde, vy chcete odchovávat mladé. Myslím že jste dostal dost negativnich odpovědí, ale vy jste čekal asi něco jiného. Ono zkušenost je od slova zkoušet, takže jestli nedůvěřujete chovatelům, tak to prostě zkuste. Jenom k tomu akváriu, jestli máte všechny stěny ze skla, tak je můžete jednou najít mrtvé. Je tam nedostatečná výměna vzduchu a za určitých okolností by se mohli udusit. Ještě k té velikosti, půl metru čtverečného je rozměr běžné králikárny takže nic extra.

6.12.2015 12:13
petruk

XXX.XXX.52.146

Martinex napsal(a):

Ještě horší než jsme čekali.
Do prostorů půl metru čtverečního a ještě k tomu skleněného akvária,
umístit králičí rodinku, nemůže snad ani nikdo myslet vážně...
Nechávat pár společně i na porod, není podle mě vhodné ani v mnohem větším prostoru.
Mám s tím špatnou zkušenost.Před několika lety jsem nechal párek ve chlívku
po prasatech a nedopadlo to dobře.Zústali jí dva mladý, ostatní byli zakouslý.
Mohla to udělat i samice ale spíš si myslím že samec.A to tam měla samice velké kotiště.
Chlívek jsem tedy rozdělil na boxy cca 110x150 cm a mám je pro samice s mladýma.
Přikládám foto(mobilem) pro představu.

6.12.2015 13:16

Martinex napsal(a):

To je možná velké akvárium, ale na králíky malý a naprosto nevhodný prostor kvůli čištění, ventilaci a vůbec manipulaci se zvířaty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík