Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Desdemona003

22.7.2017 18:14
Desdemona003

XXX.XXX.231.40

Prosím o radu.Potřebují králíčata prelecit Sulfacoxem, kolik se dává do stříkačky pro jednoho králícka co má průjem. Je 6 týdnů. V příbalovém letáku je jen podání do vody, ale když mám kotci 1 litr napajecky a 8 mladých tak se bojím aby to nebylo málo. Děkuji za pomoc.

22.7.2017 20:28
bronda

XXX.XXX.98.84

Desdemona003 napsal(a):
Prosím o radu.Potřebují králíčata prelecit Sulfacoxem, kolik se dává do stříkačky pro jednoho králícka co má průjem. Je 6 týdnů. V příbalovém letáku je jen podání do vody, ale když mám kotci 1 litr napajecky a 8 mladých tak se bojím aby to nebylo málo. Děkuji za pomoc.

Osobně bych králíka raději zabil, než používal prostředky na bázi sulfátů. Navíc v dnešní době máte na trhu velmi účinné rostlinné preparáty, jako Emanox, Adicox, případně probiotika. Používat drastickou chemii je zbytečné a to obzvláště k prevenci.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 23:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.112

Desdemona003 napsal(a):

Ako je starý? Prípadne koľko váži, viete? Tak 6 týždňový môže mať klidne 1=1,2 kg a tak by mu malo postačovať asi 0,5 až 1ml ! Len je otázne ako dlho mu to podávať a neodpáliť mu Trávenie! Osobne by so mu dal radšej Baycox, ak už je to nutné. Ten je vhodnejší pre králika, no a Načo preliečujete všetko, či majú problém všetci?

Desdemona003

22.7.2017 23:13
Desdemona003

XXX.XXX.231.40

Meli problém všichni v hnízdě, dala jsem jim to 3 dny do vody a všichni dobry. Jen ten jeden má ještě průjem tak jsem ho dala zvlášt. A zítra by se zase léčba mela zopakovat.Tak jsem myslela léčit už jen toho jednoho. Máme mladý poprvé tak si raději chci dát poradit od zkušeného. Ten emanox mne mrzí, veterinář mi dal ten sulfacox. Koupím Emanox a budu raději používat preventivně. Byli v pohodě, když jsem šla do nemocnice tak je manžel ladoval rohlikama a zelenym. Jinak krmím jen seno, granule a dobry. Děkuji za radu.

Desdemona003

22.7.2017 23:16
Desdemona003

XXX.XXX.231.40

Díky za radu. Přečetla jsem si o Emanoxu, tak ho budu používat. Jsou to naše první mladý tak se vše učím tady.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 23:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.112

Desdemona003 napsal(a):
Díky za radu. Přečetla jsem si o Emanoxu, tak ho budu používat. Jsou to naše první mladý tak se vše učím tady.

Ak má zhruba 1kg natiahnite do striekačky 1ml, aj tak to celé do neho nedostanete, niečo bude na zemi. Tak tých 0,5ml mu postačí. Ale vodu už len čistú! Rohlík nie! Radšej lyžičku ovsených vločiek. Menej je niekedy VIAC!

Neregistrovaný uživatel

22.7.2017 23:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.112

Desdemona003 napsal(a):
Meli problém všichni v hnízdě, dala jsem jim to 3 dny do vody a všichni dobry. Jen ten jeden má ještě průjem tak jsem ho dala zvlášt. A zítra by se zase léčba mela zopakovat.Tak jsem myslela léčit už jen toho jednoho. Máme mladý poprvé tak si raději chci dát poradit od zkušeného. Ten emanox mne mrzí, veterinář mi dal ten sulfacox. Koupím Emanox a budu raději používat preventivně. Byli v pohodě, když jsem šla do nemocnice tak je manžel ladoval rohlikama a zelenym. Jinak krmím jen seno, granule a dobry. Děkuji za radu.

Starý rohlík, a pampelišku, za trest podávať 1 týždeň Manželovi

Desdemona003

22.7.2017 23:50
Desdemona003

XXX.XXX.231.40

Ráno to tak udělám. Jen si musím přivstat a skočit mýmu na tu pampelišku. Děkuji.

23.7.2017 08:09
bery25

XXX.XXX.55.177

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Starý rohlík, a pampelišku, za trest podávať 1 týždeň Manželovi

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2017 08:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Desdemona003 napsal(a):

Sulfacox se dává 0,5ml na Kg živé váhy.Dejte do stříkačky, nařeďte ještě trošku vodou a podejte.Podává se 3 dny,2 dny pauza a opět 3 dny.Lepší jsou ale přírodní prostředky Emanox, Avitral, preventivně Acidomid.

24.7.2017 09:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Když už jste léčila celý vrh, neměla jste králíka oddělovat, ale ty tři dny to dát ještě všem.
Důležitá je hygiena v kotci, tj. po třídenní léčbě vykydat, dva dny pauza, znovu vykydat,3 dny léčba a znovu vykydat.
Nikdy nedávejte Sulfacox do tlamičky jen samotný, je třeba vždy naředit trochou vody jak píše jiva. Důležité je, zda králík žere - jinak je celá léčba k ničemu. Pokud nežere, je třeba alespoň den krmit uměle, králíka to často "nastartuje" a další den (nebo za dva dny) už žere sám...
Také je vhodné po ukončení léčby podat probiotika, aby došlo k obnovení přirozené střevní mikroflóry, kterou Sulfacoxem zničíte.

Desdemona003

24.7.2017 16:03
Desdemona003

XXX.XXX.231.40

Moc děkuji za reakci.Jeden umřel druhý dobrý. Čim by jsem ho měla krmit. Ten co pošel právě nejedl. A ještě jaka probiotika mám použít? Díky za rady.

24.7.2017 17:29
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Desdemona003 napsal(a):
Moc děkuji za reakci.Jeden umřel druhý dobrý. Čim by jsem ho měla krmit. Ten co pošel právě nejedl. A ještě jaka probiotika mám použít? Díky za rady.

Pokud králík nežere sám, je nutné ho krmit uměle, např. Rodicare Instant. Naředit podle návodu s vodou a inj. stříkačkou několikrát denně dát. Nemá smysl čekat, jestli náhodou si nedá z misky (cokoli..), protože jakmile králík s kokcidiózou přestane žrát, nakonec ho kromě nemoci zabije právě to, že hladoví.
Probiotika např. Prorabbit nebo Protexin Bio-Lapis.
Pokud má králík průjem, ale jinak nemá další potíže (a žere), je nutná dieta seno + oves (nebo vločky), nedávat granule, nedávat nic zeleného. Lze použít např. Farmatan Plus plv., přidat do krmiva nebo vody. Pokud je králík nadmutý, nedávat vůbec jádro, jen seno + voda. Může pomoci i jemná masáž bříška.
Podle čeho jste usoudila, že jde o kokcidiózu?

Desdemona003

25.7.2017 06:43
Desdemona003

XXX.XXX.231.40

Měli takový hrbaty záda a skřípání zubů. Navíc průjem a drželi se v koutě.

27.7.2017 19:32
jardagin

XXX.XXX.25.15

Desdemona003 napsal(a):
Měli takový hrbaty záda a skřípání zubů. Navíc průjem a drželi se v koutě.

Je jedno jestli ma kokc nebo prujem atd. Pokud ma střevní problemi je potřeba okamžitě veškere jadro a nebo granule vysadit a to i zelene mrkev a další věci. Prostě jen seno a voda a to platí u všech střevních problemu. Jeden litr stačí.Jinak mají určitě kokc..

Přidejte reakci

Přidat smajlík