Zakrsly kralicek, Ostrava

Daruji Zakrslého berana (ZB) - Moc hodny, dcera se odstehovala do zahranici...
Ahojte, potřebuju pomoct . Můj králíček začal odsouvat toaletu na druhou stranu klece a přestal do ní chodit. Stále, ale chodí do růžku kde toaleta byla. Nevím, co s tím, dříve s tím neměla problém a do záchudku chodila. Je jedno kolikrát ji záchod do rohu vrátím, za 5 minut ho má znovu odsunutý. Dnes jsem ji zkusila dát jinou podestýlku a uvidím, jestli to pomůže. Pokud ne, tak už si nevím rady. Máte nějaké nápady, kdyby to nepomohlo?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nemá většina záchůdků (rohových) právě pro tento případ úchyty na bocích? Jinak řešení alá chlap funguje vždy, izolepa nebo kladivo řeší vše :D Prostě nějak ten záchůdek přidělat k rohu.
napsal(a):
Nemá většina záchůdků (rohových) právě pro tento případ úchyty na bocích? Jinak řešení alá chlap funguje vždy, izolepa nebo kladivo řeší vše :D Prostě nějak ten záchůdek přidělat k rohu.
Naše Rosie nemá klasický rohový záchůdek, ale záchůdek pro koťata. No a jelikož výměna podestýlky nepomohla , tak jsem ji záchůdek přidrátovala a uvidíme. Snad to nepřekouše, už mi takhle přehlodala dvě nabíječky a kabel od světla. :D
Pokud to přehryže... na místo, kam se nedostane, dát trochu vteřiňáku, jistota ;) Barbarské řešení ale proti zvířatům velmi efektivní :D.
Tinka....
napsal(a):
Naše Rosie nemá klasický rohový záchůdek, ale záchůdek pro koťata. No a jelikož výměna podestýlky nepomohla , tak jsem ji záchůdek přidrátovala a uvidíme. Snad to nepřekouše, už mi takhle přehlodala dvě nabíječky a kabel od světla. :D
Taky mě napadlo... zkuste na dno nalepit nějakou gumu. Jako třeba mají misky pro psy...tu protiskluzovou úpravu. To by neměl odsunout.
Cat cat
napsal(a):
Taky mě napadlo... zkuste na dno nalepit nějakou gumu. Jako třeba mají misky pro psy...tu protiskluzovou úpravu. To by neměl odsunout.
Pakliže zvíře nemůže věc odsunout začne ji převracet, nejčastěji čumákem, pokud tedy záchod nebude pevně zachycen za něco, toto řešení nic nevyřeší.
Tinka....
napsal(a):
No tak záchod máme přidrátovaný, ale Rosie začala bobkovat vedle něj. A přitom předtím, když ho odsunula tak chodila do rohu ve kterém stál. Tak já už nevím...
Podestýlka je jen v záchůdku? Zkusil králíček záchod i bez podestýlky (stojí za to to vyzkoušet, většinou to bývá ten problém).
Tinka....
napsal(a):
Ano, je jen v záchůdku. Bez podestýlky jsme to nezkoušeli, určitě tomu dáme šanci.
Právě že králíčkovi může nějaký typ podestýlky vadit, jsou i takoví jedinci kteří jsou dost vybíraví a pak i tací, kterým to je jedno :D.
napsal(a):
Právě že králíčkovi může nějaký typ podestýlky vadit, jsou i takoví jedinci kteří jsou dost vybíraví a pak i tací, kterým to je jedno :D.
Právě, že mám doma králíky dva (Rosie a Ferinku) a obě dostávali Cat's best Öko Plus. Obě vypadali spokojeně, ale potom Rosie začala odsouvat ten zachůdek, tak jsem ji to vyměnila za malinové pelety od JLP Products a to bohužel nepomohlo. Nějaký tip na jinou podestýlku?
napsal(a):
Pakliže zvíře nemůže věc odsunout začne ji převracet, nejčastěji čumákem, pokud tedy záchod nebude pevně zachycen za něco, toto řešení nic nevyřeší.
Píše, že mají záchodky pro koťata...takže si nemyslím, že by to zakrslik převrátil, pokud je toaleta naplněna stelivem.
U zvířat je třeba vždy udělat více než méně. Na věty typu "tohle přeci neudělá" nebo "tam se nemůže vejít" nebo "to mu nic neudělá" jsem u zvířat zakopnul už několikrát. Větší králík bez problému převrhne i menší klec, nechápu tedy proč by nemohl menší králíček převrhnout záchůdek.