Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2018 09:29
Tinka....

XXX.XXX.40.131

Ahojte, potřebuju pomoct . Můj králíček začal odsouvat toaletu na druhou stranu klece a přestal do ní chodit. Stále, ale chodí do růžku kde toaleta byla. Nevím, co s tím, dříve s tím neměla problém a do záchudku chodila. Je jedno kolikrát ji záchod do rohu vrátím, za 5 minut ho má znovu odsunutý. Dnes jsem ji zkusila dát jinou podestýlku a uvidím, jestli to pomůže. Pokud ne, tak už si nevím rady. Máte nějaké nápady, kdyby to nepomohlo?

3.3.2018 15:47
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Tohle mi ušák dělal taky. Záchodek přidělávám drátkem a je po problému.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2018 19:04

Nemá většina záchůdků (rohových) právě pro tento případ úchyty na bocích? Jinak řešení alá chlap funguje vždy, izolepa nebo kladivo řeší vše :D Prostě nějak ten záchůdek přidělat k rohu.

3.3.2018 19:27
Tinka....

XXX.XXX.32.219

Naše Rosie nemá klasický rohový záchůdek, ale záchůdek pro koťata. No a jelikož výměna podestýlky nepomohla , tak jsem ji záchůdek přidrátovala a uvidíme. Snad to nepřekouše, už mi takhle přehlodala dvě nabíječky a kabel od světla. :D

3.3.2018 19:29
Tinka....

XXX.XXX.32.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemá většina záchůdků (rohových) právě pro tento případ úchyty na bocích? Jinak řešení alá chlap funguje vždy, izolepa nebo kladivo řeší vše :D Prostě nějak ten záchůdek přidělat k rohu.

Naše Rosie nemá klasický rohový záchůdek, ale záchůdek pro koťata. No a jelikož výměna podestýlky nepomohla , tak jsem ji záchůdek přidrátovala a uvidíme. Snad to nepřekouše, už mi takhle přehlodala dvě nabíječky a kabel od světla. :D

3.3.2018 19:30

Pokud to přehryže... na místo, kam se nedostane, dát trochu vteřiňáku, jistota ;) Barbarské řešení ale proti zvířatům velmi efektivní :D.

3.3.2018 19:40
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Ano úchyty to má, ale králík tu rohovou toaletu zvedl a odsunul. Jsou tam i dvě dírky, kterými jse prostrčila obyčejný háček na baňky, který vždy zaháknu za klec. Králík se nemá šanci k tomu háčku dostat a se záchodkem nehne.

3.3.2018 19:44
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Tinka.... napsal(a):

Taky mě napadlo... zkuste na dno nalepit nějakou gumu. Jako třeba mají misky pro psy...tu protiskluzovou úpravu. To by neměl odsunout.

3.3.2018 20:03

Cat cat napsal(a):
Taky mě napadlo... zkuste na dno nalepit nějakou gumu. Jako třeba mají misky pro psy...tu protiskluzovou úpravu. To by neměl odsunout.

Pakliže zvíře nemůže věc odsunout začne ji převracet, nejčastěji čumákem, pokud tedy záchod nebude pevně zachycen za něco, toto řešení nic nevyřeší.

3.3.2018 20:17
Tinka....

XXX.XXX.32.219

No tak záchod máme přidrátovaný, ale Rosie začala bobkovat vedle něj. A přitom předtím, když ho odsunula tak chodila do rohu ve kterém stál. Tak já už nevím...

3.3.2018 20:19

Tinka.... napsal(a):
No tak záchod máme přidrátovaný, ale Rosie začala bobkovat vedle něj. A přitom předtím, když ho odsunula tak chodila do rohu ve kterém stál. Tak já už nevím...

Podestýlka je jen v záchůdku? Zkusil králíček záchod i bez podestýlky (stojí za to to vyzkoušet, většinou to bývá ten problém).

3.3.2018 20:26
Tinka....

XXX.XXX.32.219

Podestýlka je jen v záchůdku? Zkusil králíček záchod i bez podestýlky (stojí za to to vyzkoušet, většinou to bývá ten problém).

Ano, je jen v záchůdku. Bez podestýlky jsme to nezkoušeli, určitě tomu dáme šanci.

3.3.2018 20:30

Tinka.... napsal(a):
Ano, je jen v záchůdku. Bez podestýlky jsme to nezkoušeli, určitě tomu dáme šanci.

Právě že králíčkovi může nějaký typ podestýlky vadit, jsou i takoví jedinci kteří jsou dost vybíraví a pak i tací, kterým to je jedno :D.

3.3.2018 20:39
Tinka....

XXX.XXX.32.219

Právě že králíčkovi může nějaký typ podestýlky vadit, jsou i takoví jedinci kteří jsou dost vybíraví a pak i tací, kterým to je jedno :D.

Právě, že mám doma králíky dva (Rosie a Ferinku) a obě dostávali Cat's best Öko Plus. Obě vypadali spokojeně, ale potom Rosie začala odsouvat ten zachůdek, tak jsem ji to vyměnila za malinové pelety od JLP Products a to bohužel nepomohlo. Nějaký tip na jinou podestýlku?

3.3.2018 20:59
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Pakliže zvíře nemůže věc odsunout začne ji převracet, nejčastěji čumákem, pokud tedy záchod nebude pevně zachycen za něco, toto řešení nic nevyřeší.

Píše, že mají záchodky pro koťata...takže si nemyslím, že by to zakrslik převrátil, pokud je toaleta naplněna stelivem.

3.3.2018 21:02

U zvířat je třeba vždy udělat více než méně. Na věty typu "tohle přeci neudělá" nebo "tam se nemůže vejít" nebo "to mu nic neudělá" jsem u zvířat zakopnul už několikrát. Větší králík bez problému převrhne i menší klec, nechápu tedy proč by nemohl menší králíček převrhnout záchůdek.

3.3.2018 21:17
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Slečna ale nechová belgického obra...má zakrslíka a pokud víte, jak je wc pro koťata velké... tak to bych teda chtěla videt...

5.3.2018 00:24
hona

XXX.XXX.112.10

tedy, to jsou starosti...
Osobně bych to vzal postaru. Nelze vyměnit důsledek? Změňte příčinu!...
Kousek topůrka, připravit pekáč a po dobrém obědě koupit jiného králíka...

5.3.2018 05:51
Tinka....

XXX.XXX.32.75

hona napsal(a):
tedy, to jsou starosti...
Osobně bych to vzal postaru. Nelze vyměnit důsledek? Změňte příčinu!...
Kousek topůrka, připravit pekáč a po dobrém obědě koupit jiného králíka...

Také už nás to doma napadlo, ale máme moc malý pekáč :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík