Dobrý den,
ráda bych tady našla pár rad nebo případně někoho kdo by mi dokázal odpovědět na všechny otázky.
Koupili jsme si králíčka Hototského bílého zakrslého, má tetovaná ouška, je čistokrevný a má všechny papíry. A je opravdu moc hezký a ráda bych s ním chodila na výstavy.
Je tu někdo kdo by mi vysvětlit jak to na výstavách chodí, co s králíčkem, jak ho krmit aby nebyl moc hubený nebo moc tlustý a jak se stát opravdových chovatelem.
Děkuji za přečtení a budu se těšit na zprávy a rady. ¨
Vystavovat by měl pouze člověk, který je ve Svazu chovatelů, ale jednoho králíčka by vám asi vzali všude.
Naše základní organizace Hostivař (Praha), má s podobnými členy zkušenost a vítáme je, navíc toto plemeno u nás i chováme.
Vystavovat králíka jako psa není úplně zvykem, ale samozřejmě to jde, myslím, že řada chovatelů bez chovatelského zázemí v rodině, tak začínala.
Povinné:
očkování (mor, mxt, většinou není třeba doklad)
členství ve Svazu (tady to chce vybírat, aby Vám organizace vyhovovala a vy organizaci) www.cschdz.eu.
Výstava narozdíl od psí probíhá tak, že zpravidla ve čtvrtek přinesete králíka, v pátek jej posuzovatel bez vaší přítomnosti posoudí v sobotu se králík vystavuje (okukují ho lidé) a v neděli si ho odvezete.
Ráda zodpovím konkrétní otázky.
Dobrý den první musíte být členem ČSCH pak jak je ten váš králík starý, většinou se vystavují králíci do dvou let většinou se vystavují mladí králíci stáří jsou doma v chovu. Zakrslý králík má vážit 1 až 1,25kg dále musí mít ostříhané drápky a vyčištěné pohlavní koutky. Kde jste králíka koupila.
Dobrý den,
my jsme si taky koupili zakrslíka (Zssv) s pp, ale už na výstavě, oceněný tedy byl. Byl ale ještě malý a neměl vyměněnou srst, takže dostal málo bodů. Po roce jsem se ho rozhodla taky vystavit. Protože jsem si koupila i chovný kmen rousných zakrslých slepic, tak jsem měla členství vyřešené, ale vzali by mě i bez členství.
U králíčka jsem si pohlídala jeho váhu (1 kg), tedy aby mu nelezly kosti ale aby nebyl viditelně oplácaný. Myslím že to poznáte . Dále je důležité si pohlídat srst, aby už měl přelínáno a neměl část zimní a část letní srsti (u mého je to viditelný barevný rozdíl). Pak jistě takové ty základy aby byl zdravý, neměl špinavou srst a uši. Myslím že pro začátečníka to stačí.
karo2702
napsal(a):
Dobrý den,
my jsme si taky koupili zakrslíka (Zssv) s pp, ale už na výstavě, oceněný tedy byl. Byl ale ještě malý a neměl vyměněnou srst, takže dostal málo bodů. Po roce jsem se ho rozhodla taky vystavit. Protože jsem si koupila i chovný kmen rousných zakrslých slepic, tak jsem měla členství vyřešené, ale vzali by mě i bez členství.
U králíčka jsem si pohlídala jeho váhu (1 kg), tedy aby mu nelezly kosti ale aby nebyl viditelně oplácaný. Myslím že to poznáte . Dále je důležité si pohlídat srst, aby už měl přelínáno a neměl část zimní a část letní srsti (u mého je to viditelný barevný rozdíl). Pak jistě takové ty základy aby byl zdravý, neměl špinavou srst a uši. Myslím že pro začátečníka to stačí.
ono se dá často na té výstavě i domluvit, že jim tam přijdete pomoct (třeba zapisovat nebo nosit), protože byste to chtěli vidět.
Neznám posuzovatele, který by rád neřekl co a jak (jen pozor, posuzovatel nemá vědět, že se jedná o vašeho králíka).