Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2018 18:31
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.162.231

Dobrý den, mám zakrslou březí samičku králíka. Již v pátek bylo vidět že z ní teče malinko krve ( opravdu hodně malinko = jen znatelně), jiná samice připuštěna ve stejný den porodila v páté. Samička je čilá, má chuť k papání, ale bojím se co se s ní děje, mláďata pořád nejsou a to už je neděle večer, máte nějaké rady?Kdyby na ni začalo být vidět že jí je špatně okamžitě jedu k vet ale zatím je v pohodě. Moc prosím vynechejte nevhodné komentáře, potřebuji radu..

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2018 18:40

moje rada je nečekat, až jí bude špatně, protože pak chcete od veterináře zázraky.

18.3.2018 18:57
kralickova

XXX.XXX.250.170

Kolikátý den březosti dnes samice je? Bez toho vám asi nikdo nic rozumného neporadí...

18.3.2018 19:12
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.162.231

,33.den.

18.3.2018 19:24
burgund6

XXX.XXX.33.11

Kateřina Benadiková napsal(a):
,33.den.

Jen se zeptám, jestli dobře počítáte.Únor měl jenom 28 dní, občas si to člověk neuvědomí,.

18.3.2018 19:26

burgund6 napsal(a):
Jen se zeptám, jestli dobře počítáte.Únor měl jenom 28 dní, občas si to člověk neuvědomí,.

Ale tak když druhá samice skočená ve stejný den porodila v pátek, tak to asi bude spočítané dobře...

18.3.2018 19:27
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.162.231

Připouštěla jsem 13 února, takže teď to je 33 dní.

18.3.2018 20:05

A nebyla ta samice připuštěná tím stejným samcem?

18.3.2018 20:29
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.162.231

Ano byla, dohromady jsem pripoustela tři (jedná porodila a jedna měla falešnou ale u téhle se bojím, jelikož na slámě je trošku krve a ona je zespodu taky od krve ( opravdu jen stopové množství, ale i tak).

18.3.2018 20:38

zkuste pořádně prohlídnout kotec, možná má hnízdo tak šikovně schované, že jste ho pouze neobjevila. Pokud máte v kotci vyšší podestýlku, krásně to některé samice zvládnou. Také je možné, že hnízdo vůbec nepostavila a někde v kotci je zadupaná mrtvolka. Po třech dnech trvajícím porodu by už samice v kondici nebyla.

18.3.2018 20:50
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.162.231

Dobre zkusim se ješte jednou podivat. Mladata uz mela proto nechapu co se deje... Moc děkuji.

19.3.2018 14:58

A možná by pro příště bylo lepší nepřipouštět tři samice jedním samcem v jeden den...

20.3.2018 09:27
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Kateřina - tak jak to dopadlo?

20.3.2018 09:33
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.237.66

Dopadlo to nakonec relativně dobře. Včera jsem byla na vet a tam se udělal ultrazvuk a následně rentgen. Zjistilo se že samička prodělala potrat a začal zánět dělohy, naštěstí jen v začátku takže to snad zachrání antibiotika, v pondělí jdeme na kontrolní ultrazvuk. Všem moc děkuji.

20.3.2018 11:03
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak to snad bude dobré.

21.3.2018 10:08
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A možná by pro příště bylo lepší nepřipouštět tři samice jedním samcem v jeden den...

Že jsem tak smělá - proč ne? Všude čtu, připouštějte zaráz, když jedna samice vrhne moc mladých, můžete je podstrčit pod jinou.

21.3.2018 10:20
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.237.66

Taky jsem to nepochopila.

21.3.2018 22:20

Co je k nepochopení?To že není zrovna dobré připouštět v jeden den tři samice jedním samcem?

22.3.2018 02:46

Co je k nepochopení?To že není zrovna dobré připouštět v jeden den tři samice jedním samcem?

Taky nevím proč to tak napsal.Možná to bude tím že je rozdíl v zájmovém chovu.Já třeba mám 8 samic tří plemen a 4 samce.Nic nemnožím na prodej, baví mě to jak to roste a pak to normálně snist.Že je to prodělečné to mě nevadí.Jak tady někdo psal že nějaky zdravotní problém komplikovaně léčí u veta tak na to je jednodnoduchá vec. vyřadit. To znamená, pokud je to už jedlé tak se to zabije a sní. pokud se mě to nezdá tak i náš pes má hlad a není vegetarián.Selekce a selekceTím nechci ríct že si máte nějakého mazlíčka králíčka upéct.Taky bych nejedl psa.Tím možná chtěl říct že i když samec nemá mladé a tím zabírá misto samicím tak to není na škodu. přeji pěkný večer.

22.3.2018 03:20

Taky nevím proč to tak napsal.Možná to bude tím že je rozdíl v zájmovém chovu.Já třeba mám 8 samic tří plemen a 4 samce.Nic nemnožím na prodej, baví mě to jak to roste a pak to normálně snist.Že je to prodělečné to mě nevadí.Jak tady někdo psal že nějaky zdravotní problém komplikovaně léčí u veta tak na to je jednodnoduchá vec. vyřadit. To znamená, pokud je to už jedlé tak se to zabije a sní. pokud se mě to nezdá tak i náš pes má hlad a není vegetarián.Selekce a selekceTím nechci ríct že si máte nějakého mazlíčka králíčka upéct.Taky bych nejedl psa.Tím možná chtěl říct že i když samec nemá mladé a tím zabírá misto samicím tak to není na škodu. přeji pěkný večer.

Vrchol byl tady od pet králíčků že nejlepší jsou pamlsky pro psy.Ale že by měl mít králík hlavně seno a vodu tak to ne.Jasně, seno dělá doma binec.A dohady jestli králík kadí do levého rohu a nebo do pravého a nechce na záchůdek tak to je síla.Tady psali že podestílají hoblinama, kočkolitem ap.Jasně, pokojík, koberc, obyvák ale dát mu co je pro neho přrozené jako je seno, slama tak to by vypadalo blbě.Dejme mu pamlsky pro psy.Pěkný den přeji.

22.3.2018 07:16
achula

XXX.XXX.255.130

Dobry den, uz mesic mam samici doma a je na "volno", ma dve otevrené klece, chodi si tam kdy chce...ale mozna do tydne mi porodi. Chci se zeptat, mam ji brzy do jedné klece zavrit nebo to nechat tak ze si hnizdo v jedné udela? Chovam jinak kraliky venku v kotcich, s touto samici je vyjimka ze je doma a bojim se jestli si pak nekam nelehne a neporodi na holou zem. (Nemohu ji jen hlidat, chodim do prace ). Co by jste mi poradili? Hezky den.

22.3.2018 07:44
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.180.64

Radši bych ji zavřela aby byla jistota, až budou větší miminka tak ji můžete zase poustet.

22.3.2018 07:45
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.180.64

Ale nechápu jak to patřilo k tématu! Ano je to asi lepší ale nemůže to způsobit zdravotní potíže.

22.3.2018 07:48
Kateřina Benadiková

XXX.XXX.180.64

Ale nechápu jak to patřilo k tématu! Ano je to asi lepší ale nemůže to způsobit zdravotní potíže.

To je odpověď pro wood_working.

22.3.2018 07:58
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No to jsme pochopili, ale zajímá nás důvod, proč vám to připadá "ne zrovna dobré".
Co se týče využití samce v chovu, tak naprosto bez problémů je možné připustit 8 samic během dvou dní, třetí den pak má samec přestávku. Takže dvě ráno a dvě večer po dva dny. Což jsou 4 denně, čili 3 jsou naprosto v pohodě. Pokud tedy chovatelka nepřipustila všechny tři během třeba deseti minut Pak by ale bylo pouze "riziko" nezabřeznutí některé z nich a ne nějaký zdravotní problém.

22.3.2018 08:00
xchipsy

XXX.XXX.142.1

achula napsal(a):
Dobry den, uz mesic mam samici doma a je na "volno", ma dve otevrené klece, chodi si tam kdy chce...ale mozna do tydne mi porodi. Chci se zeptat, mam ji brzy do jedné klece zavrit nebo to nechat tak ze si hnizdo v jedné udela? Chovam jinak kraliky venku v kotcich, s touto samici je vyjimka ze je doma a bojim se jestli si pak nekam nelehne a neporodi na holou zem. (Nemohu ji jen hlidat, chodim do prace ). Co by jste mi poradili? Hezky den.

Jak možná porodí? Takže ani nevíte, jestli je vůbec březí?
Určitě je lepší jí prostor omezit - možná bych ji přímo nezavírala do klece, ale máte-li možnost, udělejte kolem klecí něco jako výběh či ohrádku. Pak budete mít jistotu, že vám neporodí (je-li tedy březí) někde do rohu za gauč

22.3.2018 10:24

Dobře dobře...jsem chlap, tak jsem to viděl z chlapského pohledu, a to tak že jedna samice max. na den, jelikož, i když vám to tak nepřijde, tak je to přece jenom výkon, co si budem povídat Nehledě na to, že když připouštim tak samec skočí tak 3x, pak beru samici pryč...a udělat to tak 3x za den tak nevím nevím

22.3.2018 12:58
achula

XXX.XXX.255.130

Kateřina Benadiková napsal(a):
Radši bych ji zavřela aby byla jistota, až budou větší miminka tak ji můžete zase poustet.

Dobre dekuji

22.3.2018 13:12
achula

XXX.XXX.255.130

xchipsy napsal(a):
Jak možná porodí? Takže ani nevíte, jestli je vůbec březí?
Určitě je lepší jí prostor omezit - možná bych ji přímo nezavírala do klece, ale máte-li možnost, udělejte kolem klecí něco jako výběh či ohrádku. Pak budete mít jistotu, že vám neporodí (je-li tedy březí) někde do rohu za gauč

Ano, nejsem si jista jestli je brezi, u samce byla a za cca 14 dni zacala stavet hnizdo, rvat si chlupy. Nekdo rika ze takto samice prodelavaji falesnou brezost, jini maji zkusenost ze samice stavi uz 9ty den po pripusteni. Tohle je prvnicka. Chtela jsem vedet zda by mohla kralice i porodit tam kde se octne...jako kocky napr. coz by bylo skoda. Takze diky za radu.

22.3.2018 13:31
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Dobře dobře...jsem chlap, tak jsem to viděl z chlapského pohledu, a to tak že jedna samice max. na den, jelikož, i když vám to tak nepřijde, tak je to přece jenom výkon, co si budem povídat Nehledě na to, že když připouštim tak samec skočí tak 3x, pak beru samici pryč...a udělat to tak 3x za den tak nevím nevím

Tak pokud je u vás samec takto vytížen, tak potom váš názor chápu. Tři skoky jsou ale zbytečně moc. Když připouštím samice, nechám jeden skok, pak ji odeberu, vrátím znovu za cca půl hodiny a opět jeden skok. Tím to končí. A stačí
btw Králík není chlap Nemůžete srovnávat s člověkem. Při ztrátě vrhu se taky běžně připouští hned (resp. hned jak se objeví říje, což u některých samic je už druhý den...) no a kdyby jste to zkusil na manželku hned druhý den po porodu, tak byste asi špatně dopadl...

22.3.2018 13:34
xchipsy

XXX.XXX.142.1

achula napsal(a):
Ano, nejsem si jista jestli je brezi, u samce byla a za cca 14 dni zacala stavet hnizdo, rvat si chlupy. Nekdo rika ze takto samice prodelavaji falesnou brezost, jini maji zkusenost ze samice stavi uz 9ty den po pripusteni. Tohle je prvnicka. Chtela jsem vedet zda by mohla kralice i porodit tam kde se octne...jako kocky napr. coz by bylo skoda. Takze diky za radu.

Pokud vám v cirka polovině předpokládané březosti stavěla hnízdo i s chlupy, pak pravděpodobně březí není a byl to projev říje. Teď už počkejte a uvidíte, ale jsem spíš skeptická.
Samice porodí tam, kde se bude cítit bezpečně - takže když nebude mít klec na místě, kde je klid nebo kotící budku a necháte jí volný rozběh po celém domě, porodí vám tam, kde uzná za vhodné - což může být klidně ve spodní polici šatní skříně mezi ponožky (když bude zrovna otevřená) Takže já bych kolem obou klecí udělala nějakou ohrádku, přes jednu klec hodila nějaké staré triko, aby byla "zatemněná" a bylo by

22.3.2018 17:32

xchipsy napsal(a):
Tak pokud je u vás samec takto vytížen, tak potom váš názor chápu. Tři skoky jsou ale zbytečně moc. Když připouštím samice, nechám jeden skok, pak ji odeberu, vrátím znovu za cca půl hodiny a opět jeden skok. Tím to končí. A stačí
btw Králík není chlap Nemůžete srovnávat s člověkem. Při ztrátě vrhu se taky běžně připouští hned (resp. hned jak se objeví říje, což u některých samic je už druhý den...) no a kdyby jste to zkusil na manželku hned druhý den po porodu, tak byste asi špatně dopadl...

Samec není vytížen, jen ho nechám si do sytosti užít a pak má zase pohodu a další samici mu dám až na druhý den...prostě jaký pán takový...

Přidejte reakci

Přidat smajlík