Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2018 17:48
Majka81

XXX.XXX.30.195

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli je vhodná konopná podložka do klece pro králíčka stáří 7 týdnů. Jde hlvně o to, jestli mu neublíží, když ji pojídá. Díky za odpověď.

2.4.2018 18:46
karo2702

XXX.XXX.172.116

A proč tam dávat podložku? Buď nastlat seno nebo nedávat nic a nechat na plastu.

2.4.2018 22:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Proč není u mámy ?!

2.4.2018 22:19
bonaventur

XXX.XXX.64.108

karo2702 napsal(a):
A proč tam dávat podložku? Buď nastlat seno nebo nedávat nic a nechat na plastu.

Prečo na plaste a nie na dreve?

3.4.2018 17:08
karo2702

XXX.XXX.172.116

bonaventur napsal(a):
Prečo na plaste a nie na dreve?

Psala do klece. Tak jsem myslela klasická plastovka doma.
Ale samozřejmě v králíkárně klidně dřevo

3.4.2018 20:04
Majka81

XXX.XXX.30.195

Není u mámy, protože jsme si ho koupili od chovatelky. Přišel mi malej, ale četla jsem, že odstavit se může už od 6. -8. týdne odprodat novým majitelům. Známá si kupovala od jinačího chovatele a dostala ho taky po 7. týdnu.

3.4.2018 20:07
Majka81

XXX.XXX.30.195

Ano v kleci, byla to jen otázka o zkušenosti. Můj mi to dovezl, že se mu to líbilo a myslel to dobře. V kleci má daný lino a kobereček, příjde mi to pohodlný. Jak jsem psala, šlo mi o zkušenosti. Ještě jsem mu to tam nedala.

4.4.2018 08:20
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Majka81 napsal(a):
Není u mámy, protože jsme si ho koupili od chovatelky. Přišel mi malej, ale četla jsem, že odstavit se může už od 6. -8. týdne odprodat novým majitelům. Známá si kupovala od jinačího chovatele a dostala ho taky po 7. týdnu.

Odstavit od mámy ano, ale ne ho hned frknout "o dům dál"...

4.4.2018 09:56
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Majka81 napsal(a):
Ano v kleci, byla to jen otázka o zkušenosti. Můj mi to dovezl, že se mu to líbilo a myslel to dobře. V kleci má daný lino a kobereček, příjde mi to pohodlný. Jak jsem psala, šlo mi o zkušenosti. Ještě jsem mu to tam nedala.

Proč by jste mu to tam nemohla dát? Je to dělané primárně pro zvířata. I když toho kousek sežere, tak je to určitě bezpečnější, než když sežere kousek koberce.
Sama to používám, králík na tom rád lehává..máme už třetí a spokojenost. Jen je to trochu dražší a ma to krátkou životnost.

4.4.2018 15:16
Majka81

XXX.XXX.30.195

xchipsy napsal(a):
Odstavit od mámy ano, ale ne ho hned frknout "o dům dál"...

Mě se to taky zdálo brzy, ale někde jsem to četla, že je to v pořádku. Ale vím, že se toho napíše. Ale u nás se má dobře Já vím, máma je máma, ale tu mu u nás vynahrazuje naše fenka, úplně se zakoukali

Ver22

19.3.2022 14:25
Ver22

XXX.XXX.48.61

Raději podestýku či koberce než nic aby si králíček nezlomil drápky a celkově mu chůze nebyla spíše nepříjemná.

21.3.2022 19:09
Snehy

XXX.XXX.191.83

Aby si to niekto nevysvetlil nesprávne. Hmmm 2x zápor to je ako áno :-D

Je pravda, že králik sa odstavuje už od 6 týždňa. Ale jedná sa o králiky pre výkrm a o využitie plodnosti králičice čo je vlastne schopnosť byť úžitkovým králikom.
Odporúčam kúpiť králika na min 10 tyždeň do cudzieho prostredia. Optimálne 12 týždňov. To už by mal mať za sebou aj bežné stresy z odstavu, prechodu na plnú stravu a vyvinutú imunitu.
V čom je rozdiel? Aj ten malý králik po odstave pozná kto ho kŕmi a čím, kde je, je zvyknutý na istý stereotyp a stále ostáva v istom prostredí ktoré je aj pachovo blízke.
Takže ak sa kúpi králik, kŕmiť prv tým čo má chovateľ, mohol by Vám preto poskytnúť minimum dávky cca na 7-10 dní aby ste zvládli prechod na iné krmivo. Králik má schopnosť obmedziť vyprázdňovanie ak mu začne chýbať strava alebo voda ale to všetko môže byť na jeho škodu vývoja.
Každopádne králik po premiestnení potrebuje mať kľud, tmavé miesto kam zalezie a rozdýcha sa.

Hej a podsteilka? Naj slama, taks seno. Potom daky prírodný ale pružný a koberček, lino ... no fuuuj. to radšej drevná doska. Podávajte králikom konáre z ovocných stromov a vrby. Lístie taktiež.

21.3.2022 19:15
Snehy

XXX.XXX.191.83

Majka81 napsal(a):

králičí moč je jeden z naj agresívnych. Takže iste ni lino a koberček. Niečo čo pije, naj by bolo dvojité dno. Prirodzené je slama, seno ... Ak bude na mokrom či vlhkom, bude mať problém so zadnými nohami alebo konečníkom.

21.3.2022 19:18
Snehy

XXX.XXX.191.83

Majka81 napsal(a):

6-10 týždeň sa odstavujú králiky pre jatočné účely. Ale vysvetlil som už niečo vyššie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2022 08:23

Snehy napsal(a):
králičí moč je jeden z naj agresívnych. Takže iste ni lino a koberček. Niečo čo pije, naj by bolo dvojité dno. Prirodzené je slama, seno ... Ak bude na mokrom či vlhkom, bude mať problém so zadnými nohami alebo konečníkom.

Proč je nejagresívnější? Ph moči u býložravců je mírně zásadité a rozhodně vadí méně než u masožravců, kde je kyselé. Proto psí moč dokáže "spálit" trávu nebo keře.

22.3.2022 14:30
Snehy

XXX.XXX.191.83

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč je nejagresívnější? Ph moči u býložravců je mírně zásadité a rozhodně vadí méně než u masožravců, kde je kyselé. Proto psí moč dokáže "spálit" trávu nebo keře.

Mal som dojem, že sa bavíme o králikovi. Či? Takže len dodatok z bylinožravých. Stačí to tak? Neskutočne poniektorý chytáte za slovo ...

22.3.2022 15:55
hokrví

XXX.XXX.96.32

Zdá se mi, že tu nejde o téma, ale o ego každého z vás, 4 roky starý příspěvek, který je o tom jestli králík muže technické konopí.

22.3.2022 20:59

Snehy napsal(a):
Mal som dojem, že sa bavíme o králikovi. Či? Takže len dodatok z bylinožravých. Stačí to tak? Neskutočne poniektorý chytáte za slovo ...

Však jo. Ptala jsem se, proč je králičí moč nejagresívnější. To není žádné chytání za slovo. Jenom otázka.

24.3.2022 18:35
Snehy

XXX.XXX.174.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však jo. Ptala jsem se, proč je králičí moč nejagresívnější. To není žádné chytání za slovo. Jenom otázka.

Napísal som zle, respektíve som uviedol mylnú informáciu. Prosím nebrať v úvahu moje príspevky.

Ďakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík