Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
Tak sa mi vidí, že je tu nuda, skúsim aktuálne téma... Priatelia sušíte už seno? Ja už mám niečo pod strechou... Tak sa pochváľte...
tak i já se pochlubím, dnes půjde pod střechu seno z 800m2 a další 2 zahrady o stejném rozměru budou následovat, sečení kosou a obracení hráběmi, ale pohyb je třeba. I když tedy kopíme nebo svážíme a půlka vesnice jde na pivko tak to manžela vždy rozhodí a hodnotí situaci že pracujeme pomalu ale já říkám že oni nepracují vůbec ale večer si dáme domácí slivovičku na úspěšné sklizení a další den jedeme ve stejném režimu a trvá nám to asi 14 dní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
Tak to ja som z mojimi 6300 m2 asi riadny "farmár"...
zitdanka
napsal(a):
tak i já se pochlubím, dnes půjde pod střechu seno z 800m2 a další 2 zahrady o stejném rozměru budou následovat, sečení kosou a obracení hráběmi, ale pohyb je třeba. I když tedy kopíme nebo svážíme a půlka vesnice jde na pivko tak to manžela vždy rozhodí a hodnotí situaci že pracujeme pomalu ale já říkám že oni nepracují vůbec ale večer si dáme domácí slivovičku na úspěšné sklizení a další den jedeme ve stejném režimu a trvá nám to asi 14 dní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
zitdanka
napsal(a):
tak to klobouk dolů ale na takovou plochu potřebujete asi mechanizaci to bych vám neobracela hráběmi ani za zlatý tele.
Vidím, že ma nepoznáte... Veru kosím Bubnovkou = Perla... No obracanie a zhrabávanie je už klasika ručne... Nerobím sám sme na to s bratom dvaja... a pivečko a hruškovica sú samozrejme na posilnenie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak sa mi vidí, že je tu nuda, skúsim aktuálne téma... Priatelia sušíte už seno? Ja už mám niečo pod strechou... Tak sa pochváľte...
U nás na Orave zvykneme sušiť trávu...
Hezký den všem.
Tak nezbývá než snad tiše závidět. Sice zahrada je docela velká, ale dost zaberou květinové záhony, část zeleninové, něco stromy. Mezi stromy jsem sekala a krmila zeleným a cca 800 m2 křoviňákem na sušení. Usušila a navezla cca 14 koleček do seníku. Budu doufat že budou ještě nějaké votavy k sušení a další seno musím koupit, což je problém, protože sehnat malé balíky je také problém.Škoda, že poblíž nemám žádného majitele tak velých luk, klidně bych pomáhala i obracet růčo, což mě nevadí. Jsem vyklá z mládí, kdy se jezdilo pomáhat prarodičům. Tak ať všichni nasušíte bez deště.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás na Orave zvykneme sušiť trávu...
Na Kysuciach sušíme seno Sušená tráva je iná položka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na Kysuciach sušíme seno Sušená tráva je iná položka
Viete ja som ešte zo starej školy, u nás najprv trávu pokosíme, potom ju usušíme a výsledok je seno, ktoré už sušiť netreba. Neskôr narodení možno poškuľujú po sušenej tráve, ale to nie je pre králiky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Viete ja som ešte zo starej školy, u nás najprv trávu pokosíme, potom ju usušíme a výsledok je seno, ktoré už sušiť netreba. Neskôr narodení možno poškuľujú po sušenej tráve, ale to nie je pre králiky.
Tiež už som takmer dospelý... Postup máte správny, len mi uniká pointa... Kedže sme viac menej v CZ diskusii... aj kolegovia mi porozumeli bez problémov... Ja suším seno, a aj budem = kým to nedorobím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tiež už som takmer dospelý... Postup máte správny, len mi uniká pointa... Kedže sme viac menej v CZ diskusii... aj kolegovia mi porozumeli bez problémov... Ja suším seno, a aj budem = kým to nedorobím.
Porozumel so aj ja. Hovoria o mne, že som dosť rozumný a chápavý, no teraz nechápem prečo mi pripomínate, že sme na CZ diskusii. Mám kamarátov aj v ČR a myslím si, že aj oni dorábajú seno rovnakým postupom ako som napísal. A pointa čo Vám ušla ? Veľmi jednoduchá: prečo by som sušil niečo, čo je už suché.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Porozumel so aj ja. Hovoria o mne, že som dosť rozumný a chápavý, no teraz nechápem prečo mi pripomínate, že sme na CZ diskusii. Mám kamarátov aj v ČR a myslím si, že aj oni dorábajú seno rovnakým postupom ako som napísal. A pointa čo Vám ušla ? Veľmi jednoduchá: prečo by som sušil niečo, čo je už suché.
Je to váš názor= opakujem postup máte správny a ja seno suším... Raz som poznal clapa čo chcel " silou mocou roztiahnuť motorový čln... A teraz ma napadlo :Pochváľte sa koľko máte usušeného...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to váš názor= opakujem postup máte správny a ja seno suším... Raz som poznal clapa čo chcel " silou mocou roztiahnuť motorový čln... A teraz ma napadlo :Pochváľte sa koľko máte usušeného...
Takých poznám aj ja. Sú to dve kategórie. Obidve chodia, alebo chodili v zelenom. Nemám záujem niečo silou mocou presadzovať, len som Vás chcel trochu rozptýliť aby ste sa nenudili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takých poznám aj ja. Sú to dve kategórie. Obidve chodia, alebo chodili v zelenom. Nemám záujem niečo silou mocou presadzovať, len som Vás chcel trochu rozptýliť aby ste sa nenudili.
Bez urážky : tiež som pár pekných a nezabudnuťeľných dní strávil v maskáčoch Ja sa neviem nudiť.. som neskutočne aktívny...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bez urážky : tiež som pár pekných a nezabudnuťeľných dní strávil v maskáčoch Ja sa neviem nudiť.. som neskutočne aktívny...
Tak to je dobre, veď pri tom našom koníčkovi sa ani nudiť nedá. Vždy sa nájde niečo, čo nás drží v pohybe. A to, že ste boli v maskáčoch, to som nevedel. Tá moja pripomienka nebola mierená proti Vám. Prajem Vám veľa zdravia a elánu, aby Vám tá aktivita dlho vydržala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je dobre, veď pri tom našom koníčkovi sa ani nudiť nedá. Vždy sa nájde niečo, čo nás drží v pohybe. A to, že ste boli v maskáčoch, to som nevedel. Tá moja pripomienka nebola mierená proti Vám. Prajem Vám veľa zdravia a elánu, aby Vám tá aktivita dlho vydržala.
Súhlasím, ja to volám., že už som dlho nič nezakopával... No, ale klobásky budem robiť isto aj tento rok Vysvetlím, ked sa nepodarí pripustiť samicu ani tretí krát a vždy iným samcom = je to klobáska... A v maskáčoch mi bolo celkom dobre, neľutujem a v druhom živote by som šiel tiež Tiež želám veľa, hlavne toho zdravíčka a pekné odchovy
dobry, dnes som vazil 95dnove mlade 5ks, samec cincila velka, samica hyla, maju od 3.250kg do3.370kg, na vahu je to dost, ale mne sa zdaju nejake malicke, asi je to este skoro ich poslat do mrazaku, no a vazil som aj ciste N.O.S, maju este o desat dni viac a vazia od 2,700kg do 2.950kg, bolo ich 9ale uz su rozdelene na samce a samice, rastu pomalsie je to take natiahnuta kost a koza ale oni dorastu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
bery25
napsal(a):
dobry, dnes som vazil 95dnove mlade 5ks, samec cincila velka, samica hyla, maju od 3.250kg do3.370kg, na vahu je to dost, ale mne sa zdaju nejake malicke, asi je to este skoro ich poslat do mrazaku, no a vazil som aj ciste N.O.S, maju este o desat dni viac a vazia od 2,700kg do 2.950kg, bolo ich 9ale uz su rozdelene na samce a samice, rastu pomalsie je to take natiahnuta kost a koza ale oni dorastu
Bery, kto chce víc... Tý prvý sú pekný, no už sa neoplatí ich chovať dlhši čas... Však sú na mäso.. každým dňom to ide do nákladov = zbytočne... Cenová kaukulacia je asi takáto, na kg živej váhy máme baj oko 4kg granulí priemerne... Tak si to spočítajte Pri cene 4 E za Kg živej váhy = už mali byť v mraziku... Tých druhých ani nekomentujem.. U nás sa hovorí veké plemeno = málo mäsa...slušne povedané Ja mám nastavené parametre asi takto " čo má v 70 až 77 dňoch váhu 2,5 a viac sa expeduje do CCCP
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
bery25
napsal(a):
tak ano, zatial malo masa, ale tych nemcov musim nejak dokrmit, kupil som ju uz nakrytu, do septembra nech si samica oddychne a potom na nu pustim cinlilu velku, uvidim ci mlade budu rast lepsie, no a tie prve, dam na vasu radu a za cca 7 dni pojdu do mrazakov.
Tak tých nemcov čistých sa neoplaťí chovať... Sused ich kríži z Burguňakom a potom sú trochu lepší Do septembra? To nie, skôr = mesiac pauza a pripusťiť ! Mám jeden vrh 17.3 =10kusov, ak to dobre rátam, majú 75 dní... váha najmenší 2,37 kg, najväčší 2,45 = ostatný medzi, celkom slušné na taký počet Tak 9.6 "Pôjdu... pa - pať
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
bery25
napsal(a):
no a na tu nemecku chcem, uz ako som pisal s krizit s cincilov velkov, uvidim ako budu natom mlade, dufam ze rast bude lepsi ako cistokrvne.
Malo by to byť lepšie "no vyskúšané to nemám... Tie činčily, sú u nás dosť drahé...no rastú vraj dobre, Tak nech sa darí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Malo by to byť lepšie "no vyskúšané to nemám... Tie činčily, sú u nás dosť drahé...no rastú vraj dobre, Tak nech sa darí
Čo je, alebo koľko je podľa vás drahá činčila?
bery25
napsal(a):
tak ano, zatial malo masa, ale tych nemcov musim nejak dokrmit, kupil som ju uz nakrytu, do septembra nech si samica oddychne a potom na nu pustim cinlilu velku, uvidim ci mlade budu rast lepsie, no a tie prve, dam na vasu radu a za cca 7 dni pojdu do mrazakov.
záleží jakou máte činčilu pokud mají krátké uši tak to nezkoušejte pokud jsou s delšíma ušíma bude to super.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čo je, alebo koľko je podľa vás drahá činčila?
Mladá 30E to je Dosť Za to mám kúsok za hranicami =2x Kalm samice v rovnakom veku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
vita61
napsal(a):
hmm to je dost max.500kč.
Tiež sa mi vidí, že sú na Slovensku poriadne nadsadené, a u niektorých plemien Prehnane. Dnes na burze v Ziline mal pán na predaj mladé Bo div. asi tak 4kilové = Bratu za 30E kus Netetované, tipujem tak 4,5 = 5 mesačné... Veľa či málo?
bery25
napsal(a):
to vazne, to akoze aky je medzi nimy rozdiel, nikdy som o tom nepocul, ci si robite srandu
ne srandu si nedělám, když jsem je sháněl byl to opravdu problém protože prý podle chovatelů co jsem měl tu čest není činčila jako činčila a ty novodobé jsou něčím šmrcnuté prý aby měly lepší hodnocení na výstavách a dál se otom bavit nechtěly. tak jsem je zkusil a po dvouch vrzích jsem je pověsil na péro, nejprve problém ji připustit a pak 4 a 3 mladé a po stažení až na 5měsíci kdy měli sotva 3kg zádné maso, krátká kostra a kůže jak novozeland (NB) to se s čínčilou sdlouhýma ušima nedá srovnat to samé se oběvuje i u českého albína (ČA).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mladá 30E to je Dosť Za to mám kúsok za hranicami =2x Kalm samice v rovnakom veku...
Je pravda, že v ČR sú králiky oveľa lacnejšie ako na Slovensku. No nie každý má tú možnosť ísť tam a kúpiť si. Veľa záleží na chovateľovi, lebo sú Chovatelia a "chovatelia". Keď natrafíte na chovateľa s malým " ch ", ten vidí za všetkým len zisk, tak u takého sa neoplatí kupovať. Aj na Slovensku sa dajú kúpiť králiky lacnejšie, len treba vytriediť chovateľov. Mne sa podarilo osloviť špičkového chovateľa ČV, ktorý chová králiky pre radosť a teší sa z toho, keď natrafí na podobného. Potom je cena králika oveľa prijateľnejšia.30 eur za mladú samicu je naozaj dosť aj pre mňa. Pred dvoma rokmi som kúpil na CV v Nitre samca 95b za 33 eur. K nemu som prikúpil od dobrého človeka a špičkového chovateľa už dospelé / osem mesačné / samičky po 20eur. Teraz sa už len teším z pekných odchovov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.227
Na faune je inzerát, kde predáva Belgické obry činčilové narodené 5.2.2018 po 1200Kč. Je niečo cez 47 eur. Lokalita okolo nemeckých hraníc. Cena asi záleží aj od lokality a kúpnej sily.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je pravda, že v ČR sú králiky oveľa lacnejšie ako na Slovensku. No nie každý má tú možnosť ísť tam a kúpiť si. Veľa záleží na chovateľovi, lebo sú Chovatelia a "chovatelia". Keď natrafíte na chovateľa s malým " ch ", ten vidí za všetkým len zisk, tak u takého sa neoplatí kupovať. Aj na Slovensku sa dajú kúpiť králiky lacnejšie, len treba vytriediť chovateľov. Mne sa podarilo osloviť špičkového chovateľa ČV, ktorý chová králiky pre radosť a teší sa z toho, keď natrafí na podobného. Potom je cena králika oveľa prijateľnejšia.30 eur za mladú samicu je naozaj dosť aj pre mňa. Pred dvoma rokmi som kúpil na CV v Nitre samca 95b za 33 eur. K nemu som prikúpil od dobrého človeka a špičkového chovateľa už dospelé / osem mesačné / samičky po 20eur. Teraz sa už len teším z pekných odchovov.
Slovenský trh je skrátka malý a preto sú ceny aké sú... Ja osobne ľudí nedelím = podľa začiatočných písmen... Dôležitá je robota a aké sú jeho králiky, všetci máme aj slabé miesta... Cena sa odvíja od kvality daného jedinca, ktorý nieje však vždy zárukou na kvalitné potomstvo Nedávno som tak pekne bodovaného musel odviezť na fúriku Dosť... ráno idem do práce...