Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2018 10:36
Barča 160

XXX.XXX.198.110

Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně jedné samice. Jsou jí cca 2 roky a je strašně vzteklá. Máme jí z našeho chovu a taková je cca od oddělení jejích sourozenců. Byla před rokem na jedné výstavě, kde byla výborbě hodnocená. Když jí dáváme seno, atd.. tak vždy vystartuje prská a chce seknout drápem. Letos měla jen jedno mládě. Při druhém připuštění v červenci pokousala samce a od té doby se mu nechce ani na jednu samici. Zkouším s ní komunikovat přes jídlo a dát jí najevo, že mi nezastraší. Ke konci se dá chvilku pohladit, ale druhý den je zase stejně vzteklá. Tak že to k ničemu nevede. Dá se to nějak napravit? Zajímalo by mi, proč je taková. Jestli se někde nestala chyba. A jak dát zase chuť samci na samice. Nedávno jsme koupili novou samici. Tak snad se mu bude zase chtít. Předem děkuji za odpovědi

30.11.2018 10:48
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Napravit se to dá velice snadno...

30.11.2018 11:01
Barča 160

XXX.XXX.198.110

S tady tím taky počítám 🙂

2.12.2018 11:39
karo2702

XXX.XXX.172.116

Taky jsme měli jednu takovou. Byla ok, ale jak šli sourozenci na pekáč a ona zůstala, začala strašně vyjíždět packami. Měla jednou mladé, všechny byly stejně vzteklé jako ona, i horší, už od odstavu. Takže šli všichni pryč.

2.12.2018 17:02
rabbit

XXX.XXX.164.211

Zkuste ji dát do jiného kotce.

3.12.2018 08:54
Barča 160

XXX.XXX.198.110

karo2702 napsal(a):
Taky jsme měli jednu takovou. Byla ok, ale jak šli sourozenci na pekáč a ona zůstala, začala strašně vyjíždět packami. Měla jednou mladé, všechny byly stejně vzteklé jako ona, i horší, už od odstavu. Takže šli všichni pryč.

Děkuji za odpověď. Naše mladé bylo mazlivé, až nás to překvapovalo 🙂

3.12.2018 08:55
Barča 160

XXX.XXX.198.110

rabbit napsal(a):
Zkuste ji dát do jiného kotce.

Děkuji za radu. Zkusím to

10.12.2018 12:47
betyna5

XXX.XXX.52.154

Dobrý den, také mám zkušenosti s nevrlými samicemi. Jedna je kastorexka a je bázlivá, dupe, vyráží proti ruce, zkusí drápnout předními packami ale zatím nikdy nekousla. Není papírová takže na výstavě nebyla, má hezká mláďata i když taky bázlivější. Ochočovat se mi ji moc nedaří, je hodně ve stresu když ji hladím, přilepená k podložce, uši dozadu, očí vykulené. Mám ji něco přes rok. Na samce agresivní není. Po připuštění je klidnější. Snažím se ji krmit první a také kydat první, abych k ní nepřenášela pachy od jiných ušáků (to se mi osvědčilo u jiných dráždivých králíků).
V létě ji jako většinu ostatních králíků pouštím do ohrádek na zahradě. Tak na sebe ušáci vidí, ale nekoušou se. Taky si více zvyknou na lidi a venku bývají klidnější a nechají se spíš pohladit nebo uplatit pamlskem.
Já bych viděla spíš problém s tím, že kouše samce. Nevím, jestli bych riskovala, že se samec po seznámení s touhle vaší samicí se bude bát a přestane skákat i na jiné samičky.

10.12.2018 14:25
Barča 160

XXX.XXX.198.110

betyna5 napsal(a):
Dobrý den, také mám zkušenosti s nevrlými samicemi. Jedna je kastorexka a je bázlivá, dupe, vyráží proti ruce, zkusí drápnout předními packami ale zatím nikdy nekousla. Není papírová takže na výstavě nebyla, má hezká mláďata i když taky bázlivější. Ochočovat se mi ji moc nedaří, je hodně ve stresu když ji hladím, přilepená k podložce, uši dozadu, očí vykulené. Mám ji něco přes rok. Na samce agresivní není. Po připuštění je klidnější. Snažím se ji krmit první a také kydat první, abych k ní nepřenášela pachy od jiných ušáků (to se mi osvědčilo u jiných dráždivých králíků).
V létě ji jako většinu ostatních králíků pouštím do ohrádek na zahradě. Tak na sebe ušáci vidí, ale nekoušou se. Taky si více zvyknou na lidi a venku bývají klidnější a nechají se spíš pohladit nebo uplatit pamlskem.
Já bych viděla spíš problém s tím, že kouše samce. Nevím, jestli bych riskovala, že se samec po seznámení s touhle vaší samicí se bude bát a přestane skákat i na jiné samičky.

Dobrý den,
samec bohužel na novou samici neskáče. Sedí vedle ní a nic... Budeme ho muset bohužel vyměnit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík