Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.12.2018 14:30

Dobrý den,

už mám svého 3. králíka jako domácího mazlíčka. Ovšem dělá něco, co ostatní nedělali, hryže do plastu. Konkrétně si vybral vrchní část klece, která je z části plastová a plastový domek. Do pítka, misky ani záchodu nehryže. Ano, domek mohu dát pryč ale už je na něj zvyklý, takže to je jen dočasné řešení, přp. dřevěný domek.

Jelikož nejsem úplně tak zkušený chovatel, chci se zeptat, jak to králíčka odnaučit? Je to kluk v období puberty a chápu, že v tomhle období se bude trošičku víc projevovat, klidně ať si naštvaně dupe když se mu něco nelíbí nebo počůrá roh klece, to je jedno, plast je ale problém. Nic mu nechybí, všeho má dostatek.

Je tedy nějaká možnost, jak králíčka této aktivitě odnaučit? (napadlo mě pořídit mu nějakou kousací/trhací hračku pro králíky, bůh ví ale jestli by ztratil zájem o klec nebo by ji demoloval dál, to můžu vyzkoušet nejdříve příští víkend)

Předem děkuji za pomoc.

9.12.2018 16:38

nijak.

králík je králík a bude si hlodat co chce. nějaká výchova u nich prostě nehrozí. když žere něco, co vy nechcete, aby žral, musíte to dát pryč z dosahu.

9.12.2018 17:16

Ne že bych si nevážil Vaší odpovědi ale viděl jsem už žábu bušit pěstí do kamene, vrtulník couvat a koně zvracet v barvách francouzské trikolory. Takže vzdávat tuhle situaci se mi opravdu nechce :) U zvířat jsem obvykle zvyklý, že když nechci aby něco dělali, dřív nebo později je to odnaučím. Takže bych byl radši za někoho, kdo s takovou situací má zkušenosti a dokázal ji vzdorovat.

Například jsem dal na místa, kde to okusoval, kus kartonu. Králíkovi očividně dost značně opadl zájem do toho hryzat, i když sem tam do toho pořád kousne. Ale byl bych radši za permanentní řešení :) A je mi fuk jestli pomocí výchovy, hračky nebo trénink přes Pavlovy reflexy.

Takže Vašeho názoru si cenním, bohužel je pro mě k ničemu. Děkuji.

9.12.2018 17:18

Králík není pes. On na vaše výchovné působení zvysoka kašle. Pokud jste zabránil okusování tím, že jste místa schoval pod karton, děláte to, co jsem říkala, že jediné pomáhá, dát věc z dosahu.

9.12.2018 17:21

A to je zajímavé, že předchozí 2 králíci s moji výchovou neměli problém :) Ne, králík není pes, nejsem řadový ťulpas, který si koupil králíka pro malé dítě a teď neví co s ním.

Už prosím nepište, chci pomoc, ne ztrácet čas s Vámi :) Působíte, nejen zde, dost arogantně, jak jsem si všiml. Já mám problém a žádám o pomoc, ne o návrhy co by kdyby, děkuji. Pokud neumíte číst slovíčko "prosím" v kontextu abyste již nepsala, pak vězte, že na Vás již reagovat nebudu :)

Přeji hezký zbytek dne :)

9.12.2018 17:36

No, každý králík je jiný. Některý dělá to, jiný dělá ono a to, že předchozí králík něco dělal či nedělal ještě neznamená, že další v pořadí to bude mít taky tak.

Hodně štěstí s výchovou.

9.12.2018 18:00
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Já to risknu ...

už mám svého 3 !! králíka jako domácího mazlíčka
nejsem úplně tak zkušený chovatel, chci se zeptat ...
Nic mu nechybí, všeho má dostatek.

Větvičky na okus a pro zabavení má ?

9.12.2018 18:02

Nedávno jsem ho dostal, jak jsem psal nahoře, ještě na toto nebyl čas. Musí to počkat do dalšího víkendu. Mám to ale v plánu. Chci ale další řešení pokud by to nezabralo.

9.12.2018 18:03

Dostatek jiných okusovadel opravdu nemusí pomoci Šušín má větvičky z jabloně, roury od toaletního papíru, konopný kobereček a k překousání neuklizeného kabelu v dosahu mu stačí asi tak půl minuty, i když vypadá, že tvrdě spí a nedává pozor.

9.12.2018 18:20
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

U zvířat jsem obvykle zvyklý, že když nechci aby něco dělali, dřív nebo později je to odnaučím.
/Vladimir Leonidovič Durov hadr. /
Kolik toho králík naběhá volně, když nemáte čas ?
(ani ulomit někde větvičku)

9.12.2018 18:31

V dosahu domu mám jen pro králíky jedovaté nebo nestravitelné "větvičky" :) U svého králíka si to prubněte, já to zkoušet fakt nebudu :)

Mimochodem zase jsme se přesunuli do sekce "co by kdyby...".

9.12.2018 21:40

Na jiné stránce už poradili, docela i rozumně, děkuji za nic :)

P.S.: Hlavně že arogance máte na rozdávání ale rady 0 :)

10.12.2018 23:21
boot

XXX.XXX.233.62

Prosím v kontextu neexistuje.
Jak bylo napsáno výše, dejte mu větvičky a nevymlouvejte se, že na kilometry daleko jsou jen jedovaté stromy.
Jinak jsem zvědavý, jak se dá vycvičit králík, aby neokusoval, to co nechcete.
Že by nějakými slovními povely, to asi těžko,
pak možná přes pamlsek, ale to asi nepochopí, že když do toho nekousl, tak dostane dobrotu
a pak už je jediná možnost, ale to by bylo už týrání zvířat a vzhledem, jak je zdraví králíka ovlivnitelné stresem, tak dost možná i smrtící.
O pubetrtě u králíka jsem ještě neslyšel, to jste pobavil.

11.12.2018 07:13
horal

XXX.XXX.13.30

Za pár dní tomu budou čtyři roky co jsem se přihlásil na iFaunu, bývala plná rad a věcných diskisí o chovu králiků. Jeden čas byly od sebe odděleny masní králici od mazlíků, ale právě mazlíčkáři tohle nerespektovali a vstupovaly do diskusí mezi masňáky. Dneska je to opět společné. No vlastně většinou je to už jenom otěch vymazlených. Proto když mnohaletý zkušený člověk vysloví resp. napíše svůj názor, dostane hned najevo, že o něj nikdo nestojí a mnohdy příjdou i vulgární výrazy. Přitom se sám schovává za anonimitou, aby nebylo znát, že vstupuje do různych diskusí, anebo je dokonce sám zakládá. Přitom ani neví jak napsal dotaz a v dalších příspěvcích sám sobě odporuje. Tváří se jako zkušený chovatel, protože už chová králika tři roky a tak má dostatečnou zkušenost. Pokud se vám nelíbí co někdo napsal do příspěvků, tak na to nereagujte a nebude docházet k zbytečným přestřelkám. A pokud jde o bodlinku, tak je to zkušená veterinářka. Když půjdete k doktoru a předepíše vám antibiotika tak také se snim nebudete dohadovat, že si radši dáte česnek protože je to přírodní antibiotikum.

11.12.2018 16:59
hokrví

XXX.XXX.105.226

Mám za to že nejde o pubertu u králíka, ale u zadavatele tohoto vlákna.

12.12.2018 10:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V dosahu domu mám jen pro králíky jedovaté nebo nestravitelné "větvičky" :) U svého králíka si to prubněte, já to zkoušet fakt nebudu :)

Mimochodem zase jsme se přesunuli do sekce "co by kdyby...".

...nezlobte se, ale snad se jít i dál než jenom na dosah svého domu a tam už by snad i nějaké větvičky pro králíka vhodné byly ne?

12.12.2018 10:00

...nezlobte se, ale snad se jít i dál než jenom na dosah svého domu a tam už by snad i nějaké větvičky pro králíka vhodné byly ne?

...dá jít.....

12.12.2018 10:09

A to je zajímavé, že předchozí 2 králíci s moji výchovou neměli problém :) Ne, králík není pes, nejsem řadový ťulpas, který si koupil králíka pro malé dítě a teď neví co s ním.

Už prosím nepište, chci pomoc, ne ztrácet čas s Vámi :) Působíte, nejen zde, dost arogantně, jak jsem si všiml. Já mám problém a žádám o pomoc, ne o návrhy co by kdyby, děkuji. Pokud neumíte číst slovíčko "prosím" v kontextu abyste již nepsala, pak vězte, že na Vás již reagovat nebudu :)

Přeji hezký zbytek dne :)

..měla jsem zakrslíka vše okusoval pokud se venku při pouštění nehlídal.......po několika letech a jeho odchodu jsem získala první teddy samičku a ta mohla být puštěná 24 hodin a ničeho se ani nedotkla, zrovna tak po jejím odchodu druhý tedík, také celodenně puštěný a ničeho si nevšímá, nyní mám ode dneška tedyčku - beránka, tak jsem zvědavá, jak ta se s okusováním čehokoli popasuje.......všichni králíci naprosto stejné podmínky chovu......prostě jak říká bodlinka králík je králík.....záleží na povaze.....některý bude okusovat a některý ne no......

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík