Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2018 16:51
zajeci

XXX.XXX.75.11

Zdravím Vás. Mám problém se samcem. V létě jsem si pořídil samce NB. Je mu zhruba rok. Vercajk má v pořádku, krásné skáče ale z osmi skoku na různých samicich byli jen tři kralicata u jedné samice. Nikdy jsem takový problém neřešil tak nevím kde je chyba. Prosím o rady. Děkuji..

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2018 16:52

Pokud po něm nějaká králíčata byla, tak není neplodný a tím pádem je problém někde jinde.

20.12.2018 05:12
horal

XXX.XXX.13.30

Nejste v tom sám. U mne osvědčená kombinace ♀ča ♂vss, vrhy 10-12 králičat a od léta z pěti samic až na jednu (6 mláďat) žádná nezabřezla. A to samce nechávám skočit třikrát. Podobné problémy, co jsem slyšel, má letos víc chovatelů. Dokonce i u drůbeže nízká oplozenost a z vylíhnutých kuřat jsem měl 80% kohoutů.

20.12.2018 05:50
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ja si nemuzu stěžovat,moje samicky Bu mely pocty mladych vyrovnane,asi od 5-8,dobre je vyvedly,jedne snad nekolik kralicku ustydlo po porodu,byli roztahani po kotci,ale i to se obcas stane..naposled mi pred dvema mesici porodila neplanovane asi 4mesicni samicka 6 mladych,nejak jsem prehledla mezi mladymi samce😕..ale vzorne hnizdo,vzorna matka,ale byla jeste na porod mlada,mela jsem strach jestli bude mit pro male dost mlika,tak jsem hned,jak zacali vylezat z hnizda a shánět se po jidle,nasadila kozi mleko,s chuti ho zacali pit a rostou jako "z vody"😁,maji uz 2mesice a stale jim ho davam..samicka v klidu dorostla,ani ji nepotřebují😀

20.12.2018 07:41
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Vaseho samce bych hned vyměnila a necekala na zazraky..neni mozne,aby z osmi samic mela mlade,jen jedna,to by vsechny musely byt bud hodne stare nebo v bidnem zdravotnim stavu..ja chovám burguny a samce mam 3,nejstarší, 3lety,měl i deset mladych,pro jeho dcery jsem koupila mladeho a pro potěchu oka mam křížence maklenbursky x Bu😇..samicky byvaji březi na prvni pripusteni..musite "vychytat",kdy maji riji,moje samice hrabou podestylku a keramicka krmitka litaji do stropu😂😂

20.12.2018 10:21

V září nechtěly samice držet, ty co přeci jen trochu chtěly, tak nezůstaly březí až na jednu a to máme samce tři. Nicméně, teď už jsou v králíkárnách tři plná hnízda a další samice vzorně staví. Asi bylo všechno rozhozené tím šíleným létem.

20.12.2018 16:07
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V září nechtěly samice držet, ty co přeci jen trochu chtěly, tak nezůstaly březí až na jednu a to máme samce tři. Nicméně, teď už jsou v králíkárnách tři plná hnízda a další samice vzorně staví. Asi bylo všechno rozhozené tím šíleným létem.

Ja na zimu nepřipouštím,ono je to prirozene,ze se jim nechce,ja toho mam dost přes zimu s kozama a ostatni pernatou havěti..samic mame asi deset,jeste nejake mlade samce na zabiti a 6-7mladych letosnich samicek Bu jeste na prodej,ty je skoda zabit...zacinam pripoustet koncem února,posledni roky jsou jara teplá,tak koncem brezna uz to letos bylo v pořádku..prvni kuzlatka taky budou koncem března,na ta se vzdycky moc těším!😀

20.12.2018 16:50

no, já mám se zimními vrhy dobré zkušenosti. Jsme v nížině, takže letos nejnižší teploty okolo -2C, dřív to byly normální teploty v březnu a králíčata jsou taková čilá. Navíc mám v zimě pracovní pauzu, tak si mám s čím hrát. Je pravda že samice jdou na jaře připouštět líp, ale teď to jde taky celkem dobře. Léta jsou teď u nás tak horká, že od konce května nepřipouštíme, samice to nezvládaly. Kozy máme v zimě v chlívku, tam dají míň práce než přez rok. Každopádně, ať se daří.

20.12.2018 18:08
hokrví

XXX.XXX.105.226

Na to jaký jsem měl špatný rok s chovem králíků, se podzimní připouštění zadařilo. Připustil jsem celkem 8 samic a z toho mělo 7 mladý a to mám chovu schopného 1 samce, druhý bude schopen skákat až v druhé polovině února. Samice rodily jako kniha , 9, 8, 10, 11, 9, 8, 9, první uhynuli 2 králíčci, třetí uhynul 1 králíček a čtvrtý taky jeden. Nejmladším jsou tři a půl týdne a prvním už dva měsíce, zatím jsou vvšechny čilý a vypadají zdravě.

20.12.2018 20:28
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Mě se letos moc nedařilo 4 měsíce se snažím samice připustit až teďka se mi to povedlo

21.12.2018 16:12
horal

XXX.XXX.13.30

Tak na tohle nejde nereagovat M.stehno. Povedlo se to vám anebo samci ? .Pardon, nic ve zlém.

21.12.2018 20:38
M.stehno

XXX.XXX.71.179

horal napsal(a):
Tak na tohle nejde nereagovat M.stehno. Povedlo se to vám anebo samci ? .Pardon, nic ve zlém.

Jasně že samci .

Přidejte reakci

Přidat smajlík