Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2018 20:37
ondřej g

XXX.XXX.120.50

Dobrý den, jak řešite zspuštění samic,když nechce.

22.12.2018 01:41
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Počkáme,az se ji chce.. ..zalezi na jejim zdravotnim stavu,na rocnim obdobi, na jeji kondici,jak je krmena a maji sva obdobi rije a klidu..jak dlouho kraliky chovate?

22.12.2018 07:37
horal

XXX.XXX.13.30

Jak jsem si všiml,chováte v králikárnách. Zkuste je na den vyměnit v kotcích. Samičku dejte do samečkova kotce. Po 24 hodinách je dejte do svého a po dalších 24 hodinách dejte samičku k samci. Nedělejte to obráceně, vždy se dává samička k samci. Když je to obráceně tak samička si chrání své teritorium a samec musí propátrat a pročichat kotec aby zjistil jestli mu nehrozí nebezpečí a tak chvíli trvá než začne jevit o samici zájem a ta může být vůči němu agresivní. Některému samci je to jedno a proto netvrdím že to nejde, ale že je to vhodnější.. Někdy je stačí vyměnit jenom na chvíli nebo několik hodin. V tomhle případě hrají roli pachy a hormóny. V říji být nemusí, ale musí přizvednout samci aby došlo k oplodnění. Říje se dostaví po aktu a samice uvolní vajíčka. Říje je ale lepší, je větší pravděpodobnost zabřeznutí a možnost početnějšího vrhu.

22.12.2018 07:37
ondřej g

XXX.XXX.120.50

6 let ale nikdy sem se s tím nesetkal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.12.2018 09:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

S těmi kotci je to dobrý tip, také to děláme. Zkuste dávat místo ječmene oves a přidejte ke krmné dávce vojtěšku, obojí pomáhá s vyvoláním říje. Klasicky můžete přidávat denně menší kousek celeru.

23.12.2018 10:20
xchipsy

XXX.XXX.142.1

horal - po aktu se dostaví ovulace, ne říje

23.12.2018 20:36
Olánek

XXX.XXX.18.69

Jaký je váš názor na vyvolání říje nějakými prostředky,případně jaké to jsou,dík.

23.12.2018 21:14
horal

XXX.XXX.13.30

Ano ovulace se dostaví po každém páření. Vřípadě že říje neni uvolní však máně vajíček a říká se tomu vyprovokovaná říje. Když prohlédnete po připuštění samici pohlavní orgány zjistíte že jsou fialové a zduřelé a neni to pohlavním aktem. Někdy ke kopulaci ani nedojde a u samice se říje dostaví.
O jednom způsobu vyprovokování říje jsem se zmínil výše. Je mnoho způsobů, ale ani jeden vám nezaručí 100% úspěch. Kdysi jsem dával ovcím vitamín E forte. Nevím jestli se dá ještě sehnat, ale vitamín E se nachází v mnoha příkrmech třeba v ovsu. Pokud má člověk králiky jenom pro svou potřebu stačí si počkat na přirozenou říji a připouštět jednou nebo dvkrát do roka. Pokud ale produkujete králiky na prodej je potřeba více vrhů za rok. Připouští se i v zimě kdy je krátký den a říji je potřeba vyprovokovat ke zdárnému připuštění a zabřeznutí.

23.12.2018 22:28
horal

XXX.XXX.13.30

Špatně jsem se vyjádřil. Aby došlo k ovulaci musí nastat říje. Je to hormonální proces. Sperma si samice udrží i několik hodin než uvolní vajíčka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík