Zakrsly kralicek, Ostrava

Daruji Zakrslého berana (ZB) - Moc hodny, dcera se odstehovala do zahranici...
Zdravím,
Mám v plánu postavit králíkárnu, chtěl bych se zeptat, zda jí můžu zateplit (polystyren nebo vata)? Máte s tím někdo zkušenosti? Přikládám fotografii. (velký kotec bez zateplení má 700x700 a malý se zateplením má 700x400) Mám jen dva zakrslé králíky pro děti.
Děkuji předem za rady!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zateplení je zbytečné, stačí, když budou stěny s pěkných prken bez škvír.
Ale udělala bych to větší, ta zvířata tam budou žít celý život.
No to ale horko mít budou a to z jednoho prostého důvodu, nebude tam proudit vzduch. Zateplování králikárny je zbytečné jak napsala bodlinka. Stačí když tam nebude průvan, ale zase musí být větrání. Králík se na zimu připraví hustější podsadou a pokud chcete rodit i v zimě, stačí dát do kotce kotiště, ale jde to i bez něj. Pokud, ale nemáte komerční chov k čemu připouštět na zimu? Vím že to myslíte dobře, ale věřte že králíkům bude lépe v nezateplené králíkárně. Hlavně ať tam nejsou mezi prkny švíry kudy potáhne.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lukis179
napsal(a):
1100x700 se vám zdá malé?
máme udělaný výběh, kde přes léto jsou od rána do večera, samozřejmě je výběh přikrytý sítí, aby na ně nemohli dravci, protože za domem je pole a hned za ním les.
Zateplení provedu asi i z důvodu letních dnů, aby neměli v králíkárně horko..
Jo, zdá se mi to malé. Já mám morčata ve 120x90 cm a představa, že by v jednom z těch kotců měl bydlet celoživotně Šušínek, který využívá ke svému žití 12m2 koupelnu a v kleci má jen seník a hajzlík, vždyť by tam zlbnul.