Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2019 12:19
lukis179

XXX.XXX.237.14

Zdravím,

koupili jsme si zakrslého berana, od chovatele i VP předků. Tam jsem zjistil, že králíček je mix všeho, takzvaný genový beránek. MINILOP, NHD satén, poté jsme ale zjistil, že NHD satén není, od kud se ten satén gen do NHD plemena dostal? Jinak jsem velmi zklamaný z toho, jak se v ČR všechny plemena kříží..

Qwerts

19.8.2019 12:52
Qwerts

XXX.XXX.163.227

lukis179 napsal(a):
Zdravím,

koupili jsme si zakrslého berana, od chovatele i VP předků. Tam jsem zjistil, že králíček je mix všeho, takzvaný genový beránek. MINILOP, NHD satén, poté jsme ale zjistil, že NHD satén není, od kud se ten satén gen do NHD plemena dostal? Jinak jsem velmi zklamaný z toho, jak se v ČR všechny plemena kříží..

No jo no, tak to dopadá, když se zvíře vybírá podle atraktivity.

VP není žádný oficiální a závazný dokument, tam si může legálně každý napsat co ho napadne. Buďte rádi, že jsou oba rodiče králík

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2019 14:45

Výpis předků, je kus papírů, který nemá žádnou hodnotu a každý si ho natiskne na domácí tiskárně. Pokud chcete čistokrevného králíka, koupíte ho od chovatele z ČSCH. Tetovaného s průkazem původu. Jinak máte jen obvykle předraženého křížence.

19.8.2019 16:14

njn, naletěl jste. opravdový čistokrevný králík má tetování, rodokmen svazu chovatelů a nepochází z žádné chovatelské stanice.

výpis předků si může každý udělat doma podle uvážení.

19.8.2019 23:13
mlckova

XXX.XXX.63.130

Taky v tom mam binec co je NHD a minilop není to stejne? NHD je nějaké u nás neuznané plemeno beránka původem z Holandska nebo se pletu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík