Zdravím,
koupili jsme si zakrslého berana, od chovatele i VP předků. Tam jsem zjistil, že králíček je mix všeho, takzvaný genový beránek. MINILOP, NHD satén, poté jsme ale zjistil, že NHD satén není, od kud se ten satén gen do NHD plemena dostal? Jinak jsem velmi zklamaný z toho, jak se v ČR všechny plemena kříží..
Qwerts

XXX.XXX.163.227
lukis179
napsal(a):
Zdravím,
koupili jsme si zakrslého berana, od chovatele i VP předků. Tam jsem zjistil, že králíček je mix všeho, takzvaný genový beránek. MINILOP, NHD satén, poté jsme ale zjistil, že NHD satén není, od kud se ten satén gen do NHD plemena dostal? Jinak jsem velmi zklamaný z toho, jak se v ČR všechny plemena kříží..
No jo no, tak to dopadá, když se zvíře vybírá podle atraktivity.
VP není žádný oficiální a závazný dokument, tam si může legálně každý napsat co ho napadne. Buďte rádi, že jsou oba rodiče králík
Uživatel s deaktivovaným účtem

Výpis předků, je kus papírů, který nemá žádnou hodnotu a každý si ho natiskne na domácí tiskárně. Pokud chcete čistokrevného králíka, koupíte ho od chovatele z ČSCH. Tetovaného s průkazem původu. Jinak máte jen obvykle předraženého křížence.
Uživatel s deaktivovaným účtem

njn, naletěl jste. opravdový čistokrevný králík má tetování, rodokmen svazu chovatelů a nepochází z žádné chovatelské stanice.
výpis předků si může každý udělat doma podle uvážení.