TessTerry

XXX.XXX.142.242
Dobrý den,
chtěla jsem se s Vámi poradit jakožto s chovateli zakrslých králíčků. Také doma jednoho máme. Je proti všemu pravidelně očkován a proti parazitům byl přeléčen, i přesto se nám objevil problém. Během minulého týdne začal ztrácet srst na krku, hrozně se začal drbat. Víkend před tím jsem mu vyměnila podestýlku za jinou, než na kterou byl zvyklý, používali jsme celou dobu antialergenní, ale protože nebyla v našem městě dostupná na prodejnách musela jsem koupit nějakou obyčejnou, tím to celé začalo. Tu "novou" podestýlku jsem vyhodila a je to znatelně lepší, už mám objednaný pytel naší oblíbené antialergenní. S veterinářkou jsem to konzultovala, řekla mi, že je dost pravděpodobné, že je to změnou té podestýlky, ale samozřejmě řekla, že to může být i parazitem. Každopádně máme počkat ještě týden. Králík na krku nemá žádné šupinky ani strupy, je to čistá kůže, kde už mu začíná růst nová srst, sice se sem tam ještě drbe, ale je to znatelně lepší. Jí normálně, vodu také pije v normě, do vody pravidelně dostává Acidomid. Mou otázkou tedy je, zda se někdy setkal s nějakou takovou "alergickou reakcí" u králíka?