Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terka001

11.12.2019 11:18
Terka001

XXX.XXX.13.69

Dobrý den, mám dotaz.
Už nevím co mám dělat, mám doma zakrslého beránka samičku (Bella). Narodila se v Červnu 2018 tudíž je ji teď přes rok. Koupila jsem ji ve zverimexu ještě jako malinkou.
V tu dobu jsme měli i pejska a ještě máme. Belinka si hned pejska oblíbila a chtěla její společnost.
Po dvou měsících jsem se rozhodla Belince pořídit kamarádku. V tom stejném zverimexu jsem pořídila Zakrsleho durýnskýho s PP také samičku která je o 2 měsíce starší než Belinka.
Hned se skamaradili a vše dělali spolu.
Z ničeho nic začala Belinka (beranek) byt agresivní. Začala na všechny vrcet, škrábat a někdy i kousla. Tu druhou proháněla. Poradili jsme se s veterinářem, který řekl že by měla pomoct kastrace. Tak jsme tak učinili. Chvíli to bylo v pořádku ale teď začala znovu. Na všechny, vyhání i psa a kočky. Ale nejvíce je zaměřena na tu druhou (Čikynku) durynsky. Pořád ji vyhání a prohání, vrci na ni, i když je kastrovana taky ji ojiždí a krade ji jídlo. Někdy se ale s ní mazli ale vzápětí ji hrabne a vyjede po ní.
A chci se tedy závěrem zeptat, co s ní máme dělat. Máme je všechny rády a všech si vsimame stejně. Jak to že tak najednou, je tak agresivní? Nemůže ji něco být a nedává to tak najevo?
Už nevím kde se poradit, tak snad mi tu někdo pomůže. Předem moc děkuji.

11.12.2019 12:00
rapotacka11

XXX.XXX.212.58

Jak to že tak najednou, je tak agresivní?

Je to běžné (normální) chování.
O agresivitě králíků je tady toho
popsáno dost.
Jsou i výjimky . . .

Proč lidi věří, že kastrace změní zvířeti chování ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík