Klarina

XXX.XXX.98.50
Zdravím. Dnes jsme si dovezli domů dva zakrslé králíky. Ve zverimexu nám řekli, že to jsou oba sourozenci a samci, ale je normální že jeden na toho druhého neustále skáče? Nejdřív začal běhat po celé kleci a dělat strašný nepořádek, no a pak přišlo to co přišlo... Pořád se k sobě tulí, očuchávají se a lížou.
Klarina
napsal(a):
Zdravím. Dnes jsme si dovezli domů dva zakrslé králíky. Ve zverimexu nám řekli, že to jsou oba sourozenci a samci, ale je normální že jeden na toho druhého neustále skáče? Nejdřív začal běhat po celé kleci a dělat strašný nepořádek, no a pak přišlo to co přišlo... Pořád se k sobě tulí, očuchávají se a lížou.
A časem se tak porvou, že si třeba utrhnou ucho.
Inu ne nadarmo se říkává "dva kouhouti na jednom hnoji se nesnesou"
Dříve než si koupíte zvířata si u chovu něco přečtěte!!
Klarina

XXX.XXX.98.50
borax
napsal(a):
A časem se tak porvou, že si třeba utrhnou ucho.
Inu ne nadarmo se říkává "dva kouhouti na jednom hnoji se nesnesou"
Dříve než si koupíte zvířata si u chovu něco přečtěte!!
Dva jsme koupili aby se děti nehádaly, samozřejmě pro mě není problém je časem oddělit, jen mě zajímalo zda se to opravdu může u samců stát, jestli není možné že nám dali samce a samici, to by byl celkem průšvih.
Klarina
napsal(a):
Dva jsme koupili aby se děti nehádaly, samozřejmě pro mě není problém je časem oddělit, jen mě zajímalo zda se to opravdu může u samců stát, jestli není možné že nám dali samce a samici, to by byl celkem průšvih.
Tak jako tak je to průšvih.
Králíky musíte mít samostatně i kdyby měli rozdílné pohlaví.
A to nejen kvůli( nežádoucím ) mláďatům.
Samci začnou v dospělosti značkovat teritorium.
Takže půjdou cítit po celém bytě.
Samice budou v říji přehazovat podestýlku, takže budou taky cítit.
Jo čekají Vás krušné časy....
Takže..?