Dobrý den, před 8 dny jsem si koupila 10 týdenního zakrslého králíčka a asi po 5 dnech, co byl doma, byl poprvé delší dobu sám a dostal průjem. Po našem příjezdu se bobečky zlepšily, ale poté opět nastal průjem. Takhle se to střídalo 2 dny, až jsme zajeli k veterináři, dal nám léky, které by měly do 2 dnů zabrat. Druhý den po podávání léků furt průjem má. Jde ale o to, že jsem vypozorovala, že průjem se projeví, jakmile já nejsem doma. Můžu být pryč 3 hodiny, dostane průjem a jakmile se vrátím, je všechno zase v pořádku. Když je doma někdo jiný než já nepomáhá. Když přijdu domu, tak se strašně rád mazlí a je vidět, že je rád... nesetkal se s tím někdo? Je možný, že je na mě až tak závislý? Bohužel trávit 24/7 doma není možností... A prosím nemusíte psát, že jsem si ho neměla pořizovat, to by stejně ničemu nepomohlo, děkuji :-)
verushka44
napsal(a):
Krmím senem a granulema Versele Laga, které mi vet řekla, že je mám normálně krmit dál
Nebude chyba v tom, že králík nese těžce odloučení a samotu.
Zcela určitě je chyba v krmivu.
Prostě mu nesedí...
Dejte nahý oves, nebo vločky.V rozumném množství.
Případně vyzkoušejte jiné granule.
borax
napsal(a):
Nebude chyba v tom, že králík nese těžce odloučení a samotu.
Zcela určitě je chyba v krmivu.
Prostě mu nesedí...
Dejte nahý oves, nebo vločky.V rozumném množství.
Případně vyzkoušejte jiné granule.
Teď jsem objednala z eshopu Verselle Laga Nature Junior, mám pocit, že teď totiž krmím tím Complete (ne junior), který nám dala chovatelka do začátku... tak snad se to zlepší, vet nám je doporučila
Doufám, že aspoň něco zabralo a už je králíčku lépe. Ty vločky jsou opravdu základ :) My ještě pro takové případy doma máme absorbent, třeba Enterozoo...Zabírá na různá otrávení a průjmy. Dávala jsem ho jak našemu králíku, tak psovi (ovšem, že různé dávky) a vždy zabral. Kdysi nám to poradil veterinář a jsem za to opravdu vděčná.
magda303
napsal(a):
Doufám, že aspoň něco zabralo a už je králíčku lépe. Ty vločky jsou opravdu základ :) My ještě pro takové případy doma máme absorbent, třeba Enterozoo...Zabírá na různá otrávení a průjmy. Dávala jsem ho jak našemu králíku, tak psovi (ovšem, že různé dávky) a vždy zabral. Kdysi nám to poradil veterinář a jsem za to opravdu vděčná.
měla jste zkušenost s otravou králíka prosím?