Lucisak

XXX.XXX.35.190
Náš zakrsly kralik uměl slušně vykonávat potřebu do svého wc. Občas někde nabobkoval, ale výjimečne. Pořídili jsme si psa z utulku, seznámili je spolu. Je velký a kralik ho spíš terorizuje, než naopak. Moc se nemusí. Nicméně kralik byl dříve v bytě volne pusteny. Psa máme přes půl roku a poslední cca měsíc mu kralik cura a bobkuje na pelech a ještě na místo, kde pes rád leží u dveří. Je to otravnej, několikrát denně to utírat a hlídat, aby se mi v tom nemachalo dítě. Poslední pomoc zvažují koupi větší klece a pouštění jen výjimečně, případně kastraci. Da se s tím ještě něco jiného dělat? Prosim jen o příspěvky k věci (ne, že se kralik hodí do kotce nebo na pekac. Osobně už bych si králíka neporidila, ale jednou ho máme, tak ho nevyhodim ani nesezeru;) díky a přeji krásný den :)
Jinou možnost nevidíte, že?
Zkuste ho darovat.
Čemu říkáte větší klec?
Pouštět jen výjimečně?
Opravdu moudré.
Nepouštějí ho ti, kteří ho drží zavřenýho 4 - 5 měsíců
a pak ho sežerou.
Není vrchol bezcitnosti uvěznit zvíře a omezovat ho
roky v pohybu ?! Má čučet 8, 12 let !!! někde
ve "velký" kleci na bobku?
Ještě jste mu obstarala psa.
Fretka by byla taky dobrá .....
Deje tomu čas. Zvířata mají svoje zákony a pokud si to nevyřeší sami nebude klid. Králík se cítí ohrožen a tak dělá vše aby naháněl hrůzu a značkováním dává najevo komu to patří, kdo tam byl dřív. Časem se skamarádí a bude klid, no vlastně nastanou jiné problémy. Králík bude nešťastný když mu kamarád odejde, třeba jenom venčit. Dávat dvě různé zvířata je vždy mnoho problémů, ale ne neřešitelných.
Lucisak
napsal(a):
Náš zakrsly kralik uměl slušně vykonávat potřebu do svého wc. Občas někde nabobkoval, ale výjimečne. Pořídili jsme si psa z utulku, seznámili je spolu. Je velký a kralik ho spíš terorizuje, než naopak. Moc se nemusí. Nicméně kralik byl dříve v bytě volne pusteny. Psa máme přes půl roku a poslední cca měsíc mu kralik cura a bobkuje na pelech a ještě na místo, kde pes rád leží u dveří. Je to otravnej, několikrát denně to utírat a hlídat, aby se mi v tom nemachalo dítě. Poslední pomoc zvažují koupi větší klece a pouštění jen výjimečně, případně kastraci. Da se s tím ještě něco jiného dělat? Prosim jen o příspěvky k věci (ne, že se kralik hodí do kotce nebo na pekac. Osobně už bych si králíka neporidila, ale jednou ho máme, tak ho nevyhodim ani nesezeru;) díky a přeji krásný den :)
Tak já jsem rozhodně pro kastraci, většinou pomůže, ale ovšem výjimka potvrzuje pravidlo. Jak už psali nade mnou, pouštět králíka výjimečně není dobré řešení, nešlo by králíkovi zařídit jednu celou místnost, kam by pejsek nesměl? (velikou) Plnou prolézaček, hraček, atd. ? To by bylo podle mě fajn řešení.