Ideální váha je do tří kil ve věku 120 dní, tedy čtyřech měsíců. Porážet můžete od třech do šesti měsíců, záleží jak vám to chutná. Tříměsíční v kuchyňské úpravě má váhu 1,2 až 1,4 kg a je velice křehké, rychle upečené nebo vařené. Dá se říci bez gramu tuku. U čtyřměsíčních se už nějaký tuk najde a váha se pohybuje kolem 1,8 kg. U půlročních je ta váha až u tří kil, ale má minimálně 10% tuku a pokud přidáváte do krmení jako já kukuřici, je ten tuk nažloutlý. Já dělám čtyři vrhy ročně, pokud se zadaří a to leden, březen, květen a srpen. Pokud je otevřená venkovní králikárna, tak je možné lednový vrh vynechat. Já mám králíkárny v boudě a lednový dělám proto aby byly na porážku o velikonocích a srpnové zase o vánocích. Březnové a květnové jdou na registraci a pokud možno po bodovém ohodnocení na prodej do chovu.
horal
napsal(a):
Ideální váha je do tří kil ve věku 120 dní, tedy čtyřech měsíců. Porážet můžete od třech do šesti měsíců, záleží jak vám to chutná. Tříměsíční v kuchyňské úpravě má váhu 1,2 až 1,4 kg a je velice křehké, rychle upečené nebo vařené. Dá se říci bez gramu tuku. U čtyřměsíčních se už nějaký tuk najde a váha se pohybuje kolem 1,8 kg. U půlročních je ta váha až u tří kil, ale má minimálně 10% tuku a pokud přidáváte do krmení jako já kukuřici, je ten tuk nažloutlý. Já dělám čtyři vrhy ročně, pokud se zadaří a to leden, březen, květen a srpen. Pokud je otevřená venkovní králikárna, tak je možné lednový vrh vynechat. Já mám králíkárny v boudě a lednový dělám proto aby byly na porážku o velikonocích a srpnové zase o vánocích. Březnové a květnové jdou na registraci a pokud možno po bodovém ohodnocení na prodej do chovu.
Děkuji za informace 😀