Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tomas1234

19.7.2020 16:57
Tomas1234

XXX.XXX.247.240

Dobré odpoledne,
nevíte co to může být, případně co s tím? Samice šla od malých před týdnem.. od včerejška méně žere a pije, přijde mi taková unavená. Teď sem našel v králíkárně bobky potažene slizem nebo povlakem- viz foto.
Díky za radu co se samicí.

Tomas1234

19.7.2020 17:04
Tomas1234

XXX.XXX.68.209

Samice jinak nechýchá nebo tak něco- vojtěškové seno ma furt+vodu, krmení granule energys bez kk a nahý oves+ sem tam málo něco zelého- teď po odstavu vrbový proutek+ mrkev a pod..

19.7.2020 18:06
borax

XXX.XXX.91.21

Zřejmě začínající pareza trávícího traktu.
Můžete ji zkusit dát vápník a pokusit se ji rozkrmit.
Prognóza bývá špatná.
Dle mého názoru moc kombinujete krmivo.
Troška vloček, granulí, seno +voda. Mrkev je jako krmivo nevhodná.

Tomas1234

19.7.2020 18:15
Tomas1234

XXX.XXX.68.209

Jak rikam seno, vodu maji furt, z mrkve dostavaji pouze zdravou a peknou nat. Granule rano a vecer dle vahy a tak aby nezbylo za hodinu granuli. Cetl jsem vyzkouset emanox, ma to smysl?

19.7.2020 18:42
borax

XXX.XXX.91.21

Tomas1234 napsal(a):
Jak rikam seno, vodu maji furt, z mrkve dostavaji pouze zdravou a peknou nat. Granule rano a vecer dle vahy a tak aby nezbylo za hodinu granuli. Cetl jsem vyzkouset emanox, ma to smysl?

Za vyzkoušení nic nedáte.
Mrkev opravdu dělá problémy.

Mám doma mraky mrkve a tedy i natě a nekrmím tím. Nať králíky nadouvá a mrkvev je sladká.

19.7.2020 20:03
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Tomas1234 napsal(a):

Mrkev take nedavam,ani ji nezerou..seno samozrejme..ale jak,kolik, davate podle vahy granuli?..na hodinu a dost?my davame,jak jsem psala,smes, po tretine granule,jecmen,ovesne vlocky,plne krmitko dvoumisky a chroupaji si to cely den, stari dostavaji smesi mene..vecer kralikum pridam,podle potreby..jednou denne pridavam cerstvou travu..
..to davate jen vojteskove seno?

Tomas1234

19.7.2020 20:39
Tomas1234

XXX.XXX.68.209

ančovička1 napsal(a):
Mrkev take nedavam,ani ji nezerou..seno samozrejme..ale jak,kolik, davate podle vahy granuli?..na hodinu a dost?my davame,jak jsem psala,smes, po tretine granule,jecmen,ovesne vlocky,plne krmitko dvoumisky a chroupaji si to cely den, stari dostavaji smesi mene..vecer kralikum pridam,podle potreby..jednou denne pridavam cerstvou travu..
..to davate jen vojteskove seno?

Davam dle predpisu- mladi vc samice maji start, ve 14 tydnech pomalu prechazim na vykrmne- klasik bez leciva. Pridavam nahy oves. Mam odvazeny hrnek, takze +- 10g vim kolik ma kdo dostat.. jinak seno mam i lucni, ale snazim se samicicim a mladym davat oboji v tech 14tydnech pomalu prechazim na lucni. Takze rano doplnim seno, davam cistou vodu- maji jak napajecky tak misky a granule dle poctu kraliku, vecer stejny postup. Cisteni 1x tydne, max 10dni dle potreby. Kotec je dostatecne velky, jelikoz driv jsem mel BO. Uvidim rano co bude. Zatim zere a pije, nechame se prekvapit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2020 20:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vojtěška má hodně bílkovin,který může způsobit řadu metabolických problémů, a i vápníku .Pokud králík žere hlavně lístky a ne i stonky má i nedostatek vlákniny

Tomas1234

22.7.2020 08:22
Tomas1234

XXX.XXX.68.7

Takze samice to v rozchodila, vet nerikal nic o pareze atd. Spis vycerpanim z mladych+ pocasi, letos je naprd pocasi- hozne se to hybe a o suseni sena se ani nebavim.. dostala injekcne nejake vitaminy+ do vody davat nutrisel a pomalu krmit a kontrolovat davky co sezere..

22.7.2020 16:55
ančovička1

XXX.XXX.0.217

Hura!😀..gratuluji..tak at se uzdravi..😀
..to ja jsem smutna,vcera mi rodila samicka Bu,byla rocni, a neprezila😢😢kralicci byli mrtvi😢..

Přidejte reakci

Přidat smajlík