Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2020 14:40
hrbnik

XXX.XXX.199.34

Máte někdo zkušenost s těmito granulemi? https://www.canipet.cz/bunny-nature-krmivo-pro-kraliky-young-4-kg_z3546/
Máme nově zakrslého králíčka a chovatelka nám doporučuje tuto značku.

24.7.2020 21:07
Valentko

XXX.XXX.227.132

No s týmito granulami skúsenosť nemám ale chcel by som povedať že keď neviete zohnať granule tak niekedy je dobré aj siahnut po obilí. Naše kraliky nepoznajú granule ale jacmeň a pšenicu. Tie sa urcite teraz dajú zohnať. Tam pri obilí je dôležité aby bola spravna miera pšenice a jacmeňa. A niekdo dáva iba jačmeň. Mozno vás to obilie víde oveľa lacnejsie ako granule. Našim chutí takze vrelo doporučujem.

24.7.2020 21:19
hokrví

XXX.XXX.105.226

Valentko napsal(a):
No s týmito granulami skúsenosť nemám ale chcel by som povedať že keď neviete zohnať granule tak niekedy je dobré aj siahnut po obilí. Naše kraliky nepoznajú granule ale jacmeň a pšenicu. Tie sa urcite teraz dajú zohnať. Tam pri obilí je dôležité aby bola spravna miera pšenice a jacmeňa. A niekdo dáva iba jačmeň. Mozno vás to obilie víde oveľa lacnejsie ako granule. Našim chutí takze vrelo doporučujem.

Pro zakrslíka, asi není potřeba šetřit.

25.7.2020 13:01
Archie213

XXX.XXX.207.62

Valentko napsal(a):

Králíci by obilí jíst neměli. Kazí se jim po tom zuby a šíleně vám ztloustnou.
Pro zakrslíky/mazlíky VŽDYCKY kvalitní BEZOBILNÉ granule.
Obilím se krmí králíci na maso

25.7.2020 13:06
luciee29

XXX.XXX.60.13

obilí pro králíky? cože? jste se asi zbláznil/a ne? chudáci..

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2020 09:19

V prírode nemusí králik mať žiadne obilie a ani granule. Pretože si vystačí z tým čo je . To len človek si myslí že má všetko pod palcom

26.7.2020 21:29
Valentko

XXX.XXX.227.132

Archie213 napsal(a):
Králíci by obilí jíst neměli. Kazí se jim po tom zuby a šíleně vám ztloustnou.
Pro zakrslíky/mazlíky VŽDYCKY kvalitní BEZOBILNÉ granule.
Obilím se krmí králíci na maso

Tieto keci si nechajte pre seba.

26.7.2020 21:32
Valentko

XXX.XXX.227.132

luciee29 napsal(a):
obilí pro králíky? cože? jste se asi zbláznil/a ne? chudáci..

Ozvali sa tý najväčší odborníci v chove králikov. Naše žerú obilie a sú spokojné. Ano je pravda že od pšenice zvyknú stlstnúť ale oni dostavajú hlavne jačmeň a trochu pšenice. Evidentne o krmení obilím viete figu tak radšej buďte ticho.

27.7.2020 09:45
hokrví

XXX.XXX.105.226

Valentko napsal(a):
Ozvali sa tý najväčší odborníci v chove králikov. Naše žerú obilie a sú spokojné. Ano je pravda že od pšenice zvyknú stlstnúť ale oni dostavajú hlavne jačmeň a trochu pšenice. Evidentne o krmení obilím viete figu tak radšej buďte ticho.

Jaké že to chováte plemena králíků.

27.7.2020 14:23
Archie213

XXX.XXX.207.62

Valentko napsal(a):

Prosím Vás,
nedoporučujte tady obilí pro králíky na mazlíky. Místo psaní takových blbostí si radši běžte zjistit něco o stravě zakrslého králíka.
Zakrslíkům se může v menší míře dávat obilí, pokud např. trénují králičí hop. (Aby měli dost energie)

27.7.2020 15:40
Valentko

XXX.XXX.227.132

hokrví napsal(a):
Jaké že to chováte plemena králíků.

Krížence. Ale v budúcnosti plánujem čistokrvné.

27.7.2020 16:55
hokrví

XXX.XXX.105.226

Valentko napsal(a):
Krížence. Ale v budúcnosti plánujem čistokrvné.

Děkuji.

27.7.2020 19:20
rapotacka11

XXX.XXX.212.120

hokrví napsal(a):
Děkuji.

Proč?

Takovýmu třeba děkovat?

27.7.2020 19:56

Je to jedno čo chová, hlavne aby to robil s chuťou a citom pre zvieratá... Ono dnes je tu a o pár dní je už účet zrušený.

27.7.2020 21:43
Valentko

XXX.XXX.227.132

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to jedno čo chová, hlavne aby to robil s chuťou a citom pre zvieratá... Ono dnes je tu a o pár dní je už účet zrušený.

To neni môj prípad. Nepatrím medzi tých ktorý sa kvôli druhým rozhodnú nediskutovať. Ked poradiť môžem tak preco nie. Ale niekedy cloveka dokáže rozčúliť že ked niekomu radí z vlastnej skusenosti a ma to overené a niekto kto ocividne nevie o com hovorí bude spochybňovat a poučovať.

27.7.2020 22:23
hokrví

XXX.XXX.105.226

rapotacka11 napsal(a):
Proč?

Takovýmu třeba děkovat?

Zeptal jsem se, odpověděl a já poděkoval, úsudek už nechám na vás.

28.7.2020 09:51

Valentko napsal(a):
To neni môj prípad. Nepatrím medzi tých ktorý sa kvôli druhým rozhodnú nediskutovať. Ked poradiť môžem tak preco nie. Ale niekedy cloveka dokáže rozčúliť že ked niekomu radí z vlastnej skusenosti a ma to overené a niekto kto ocividne nevie o com hovorí bude spochybňovat a poučovať.

Takto, každý máme svoje skúsenosti, to beriem a rešpektujem. Vždy ma zaujímaju osobne skusenosti jednotlivých chovateľov, ono knižka je dobrá vec no realita je dosť variabilná. Králik v prírode obilie nepotrebuje , živý sa svojou prirodzenou potravou, s tým určite budu všetci súhlasiť. No kedže sa chová aj králik domáci a je to zviera primárne určené na výrobu mäsa , začala sa pridávať aj do KD iná zmes aby pekne rástli.Je to veda , no jej cieľom je udržať pri živote a čo najlacnejšie a najjednoduchšie vykrmiť králika do určitej hmotnosti a konečný produkt je mäso. Netvrdím, že nás nie je pár čo máme aj ine ciele a priority pri chove , no každý králik skôr či neskôr končí na tanieri.

Přidejte reakci

Přidat smajlík