Zakrsly kralicek, Ostrava

Daruji Zakrslého berana (ZB) - Moc hodny, dcera se odstehovala do zahranici...
Anett234
XXX.XXX.237.147
Dobrý den.. Chtěla bych dat zakrslého beránka na kastraci.. Docetla jsem se ze inhalační narkoza je daleko lepsi než injekční ale ze ta inhalační je o neco dražší 😕
Nevíte někdo od kolika korun se cena pohybuje?
A nemáte s tou kastraci zkušenost? Od jakého měsíce je dobre ho nechat kastrovat ( je to sameček)
Jinak narodil se 5.4.2020 a ted mu je nějak okolo 5ti měsíců
Taky jsem četla ze se hodně krát králík vůbec nerozjedl..
Předem děkuji za odpoved 🥳🧡
Uživatel s deaktivovaným účtem
Archie213
napsal(a):
A proč ne? Pro zajdu bude mnohem lepší život bez hormonů........
Pusť ho do lesa a umrie skôr ale bude aspoň chvíľku šťastný... Ste divný chovatelia keď vyrábate zo zdravých zvierat mrzakov
napsal(a):
Pusť ho do lesa a umrie skôr ale bude aspoň chvíľku šťastný... Ste divný chovatelia keď vyrábate zo zdravých zvierat mrzakov
Proč myslíte? Třeba u koní - určitě je šťastnější valach ve stádě než hřebec v celoživotní samotce.
rapotacka11
napsal(a):
Myslíte, že králík půjde někam do party?¨
Asi ne. Já reagovala na příspěvek, že každá kastrace je mrzačení. Obecně není, záleží na okolnostech a druhu zvířete.
napsal(a):
Proč myslíte? Třeba u koní - určitě je šťastnější valach ve stádě než hřebec v celoživotní samotce.
Bavíme sa tom, že v prírode je normálne : že samec je plodný, plne funkčný a je schopný rozmnožovania sa ... To je základ zachovania , rodu a kolobehu života ... Prirodzená selekcia , predátori , potravinový reťazec , stačí či mám pokračovať? Kastrát ,valach a iný tam nepatria ani náhodou...............................
Fernando
napsal(a):
Sice krásně řešíte jestli kastrovat, nekastrovat, atd, ale otázka je zkušenost s kastrací a inhalační narkózou....
Skusenosti by som nechcel mať a ani moji samci
Archie213
napsal(a):
Je tady něco, co jste nedomyslel.... Ten králík nežije v divočině, ale v zajetí.
Ti koně taky ne. (a kanci, kocouři, berani...). Ale jsme OT.
Kastrace morčete (samce) nás stála 800 Kč. Inhalační narkóza je pro hlodavce vhodnější. Je méně náročná pro organismus. A je fajn si zjistit, který veterinář se na králíky specializuje.
Co se týká rozjezení. Po kastraci samice králíka jsme problém s rozjezením neměli. nabízeli jsme jí, věci které měla ráda a preventivně pořídili rodicare, kdyby náhodou nechtěla žrát. Rodicare máme doma u hlodavců stále, člověk nikdy neví.