Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karol55

5.9.2020 08:47
Karol55

XXX.XXX.89.122

Zdravim pisem ohladom chovneho samca ktory ochorel nepoznam tie choroby tak opisem priznaky: upchate dutiny, zahlieneny, zalepene oc,i nechut do jedla a nejakeho pohybu, tazke dychanie a jednu dobu som mal pocit ze umiera ale potom co som mu vyčistil koterec a dezinfikoval napajacku s vodou a do stravy pridal trocha vrby rakytej mam pocit ze sa dava do kopy nepouzil som ziadne lieky alebo tazku chemiu mimo dez. napajacky (savo) co som dokladne vyplachol a potom co som ju naplnil vodou som do nej pridal trocha octa aby ked tak necitil tu dez. plus som pocul ze ked sa prida ocot tak to zlepsuje travenie alebo chut do jedla. Moja otazka znie myslite ze bude mat sancu pri takejto liecbe?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2020 11:18

Z vašeho popisu to může být cokoli.Od rýmy přes pasterelózu až po myxomatózu.Je očkovám na MXT.Možná by něco napovědělo foto.

6.9.2020 02:16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z vašeho popisu to může být cokoli.Od rýmy přes pasterelózu až po myxomatózu.Je očkovám na MXT.Možná by něco napovědělo foto.

No podle popisu je to déle trvající stav.

Pasterela jsem si kdysi zatáhla ale tohle nedělá ta jde skrytě a dělá paseku v těle jinde. U pasterky vidíme bílé hleny u čumáku a od soplů zamarasený packy. Pasterku jsem před lety zažila a nikdy jsem krom zjevné rýmy nic dalšího z popisu výše neměli. Zvířata se mi nedusila ani nic podobně. Ovšem u zvířat s Pasterelou se začali objevovat jiné problémy např. přerůstání zubů. nádory a jiné po testech jsem chov rušila i po vlně moru 2 a několik let tu králík nebyl a chovné zařízení se zničilo,.

Rýma si myslím takový průběh taky nemá aby otekli oči.

Myslím si že jde o myxu. Tam zvířata otékala měla zasoplený a oteklí čumák oči oteklé s hnisem uší zapálené bud komplet opuchli nebo tam byli boule. V každém případě doporučuji okamžitě utratit. At je to Pasterela, rýma nebo myxa vše je infekční a neřešitelný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík