Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2021 09:50
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

Dobrý den..
V červnu (2020) jsme si domu přivezli králíčka Vilíka. S tím, že už jsme doma měli fenku Ellinku (7let). Hodně dlouhou dobu jsem hledala po internetu jak tyto dvě zvířátka skamarádit. Nakonec se dokázali tak nějak skamarádit společně. Ellinka je moc hodná a ví, že Vilíkovi nesmí ublížit, tak jsme ji to učili. A prvních pár měsíců spolu tak nějak vycházeli, respektovali se a tak nějak si jeden nevěímal druhéhoa naopak. Až teď, poslední 2 měsíce Vilík pořád ,,vrčí'' na Ellču. Kdykoli kolem něho Elli projde, zavrčí. Takže Elli celej den leží na gauči a bojí se sejít dolů. Jinak myslím, že to Vilíkovo chování vůči Ellče, jak na ní vrčí a tak začalo s pubertou. A ještě mě napadlo, že jestli jak je na Elli Vilík zlý jestli nějak nesouvisí s tím, že Elli je vykastrovaná a Vilík ne. Jinak už mě více nenapadá.

S tím potřebuji pomoc. Chtěla bych, aby se spolu skamarádili nebo alespoň, aby se ignorovali. Nemáte s tím někdo zkušenost nebo nevíte náhodou co s tím.
Předem děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2021 14:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

_a_d_e_l_k_a_ napsal(a):
Dobrý den..
V červnu (2020) jsme si domu přivezli králíčka Vilíka. S tím, že už jsme doma měli fenku Ellinku (7let). Hodně dlouhou dobu jsem hledala po internetu jak tyto dvě zvířátka skamarádit. Nakonec se dokázali tak nějak skamarádit společně. Ellinka je moc hodná a ví, že Vilíkovi nesmí ublížit, tak jsme ji to učili. A prvních pár měsíců spolu tak nějak vycházeli, respektovali se a tak nějak si jeden nevěímal druhéhoa naopak. Až teď, poslední 2 měsíce Vilík pořád ,,vrčí'' na Ellču. Kdykoli kolem něho Elli projde, zavrčí. Takže Elli celej den leží na gauči a bojí se sejít dolů. Jinak myslím, že to Vilíkovo chování vůči Ellče, jak na ní vrčí a tak začalo s pubertou. A ještě mě napadlo, že jestli jak je na Elli Vilík zlý jestli nějak nesouvisí s tím, že Elli je vykastrovaná a Vilík ne. Jinak už mě více nenapadá.

S tím potřebuji pomoc. Chtěla bych, aby se spolu skamarádili nebo alespoň, aby se ignorovali. Nemáte s tím někdo zkušenost nebo nevíte náhodou co s tím.
Předem děkuji za odpovědi

O kastraci neuvažujete? Když už na ni dáváte odkaz ve vedlejším vlákně.

3.2.2021 18:47
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Elinka je pes,fenka, Vilik králík...je normalni,ze kamaradi nebudou,kralik je pro psa lovna zver,to byste mohla vedet..a ze kralik Vilik "vrci" na psa?😁..nemate to trochu popletene?😂

3.2.2021 19:12
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

Trochu?

4.2.2021 19:05
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
O kastraci neuvažujete? Když už na ni dáváte odkaz ve vedlejším vlákně.

Ano, sdílela jsem odkaz ohledně kastrace, protože on/a chtěla poradit kolik kastrace stojí a tak. Ten odkaz jsem tam vložila jen tak pro informaci. A to, že někomu poradím nebo pošlu odkaz, kde se dá o kastraci něco napsat, NEznamená, že o ni uvažuji

4.2.2021 19:17
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

ančovička1 napsal(a):
Elinka je pes,fenka, Vilik králík...je normalni,ze kamaradi nebudou,kralik je pro psa lovna zver,to byste mohla vedet..a ze kralik Vilik "vrci" na psa?😁..nemate to trochu popletene?😂

Myslím, že kdyby Elli byl nějakej bulteriér, staford atd.., tak by byl pro Elli králík lovná zvěř, ale eli je ten nejklidnější psík, kterýho znam a jako lovnou zvěř ho určitě nebere.
A vy jakoby říkáte, že se králík a pes nemohou mít rádi, ale jen si do vyhledávače vyhledejte pes a králík a ukáže se vám plnooo obrázků, jak jsou spolu. Ale to už je jedno. Přátelství mezi a psem je možné!!!!
A ano králík ,,vrčí,, na psa. Je to divný ale opravdu na ní vrčí, proto se ho Elli bojí..

4.2.2021 19:18
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

rapotacka11 napsal(a):
Trochu?

??????

arte.P

4.2.2021 19:29
arte.P

XXX.XXX.32.137

jen si do vyhledávače vyhledejte pes a králík a ukáže se vám plnooo obrázků, jak jsou spolu.

Jj pár mi jich vyběhlo

Přátelství psa a králíka je proti přírodě, to že králík vrčí na psa je jen příkladnou ukázkou toho, jak lidské úsilí zdegenerovalo přírodní zákony.

4.2.2021 20:07
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

arte.P napsal(a):
jen si do vyhledávače vyhledejte pes a králík a ukáže se vám plnooo obrázků, jak jsou spolu.

Jj pár mi jich vyběhlo

Přátelství psa a králíka je proti přírodě, to že králík vrčí na psa je jen příkladnou ukázkou toho, jak lidské úsilí zdegenerovalo přírodní zákony.

proč ta ironie?
stačí jen pořádně koukat

4.2.2021 20:22
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

Normální člověk nikdy nenechá králíka se šelmou bez dozoru.

4.2.2021 20:52
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Myslím, že s králikem cloumají hormony - takže doporučuji vykastrovat. Nemyslím, že soužití psa a králíka by nebylo možné, psovi už byla situace vysvětlena a až z králíka vyprchají hormony, možná budou nakonec i přátelé.

Naši psi vždy akceptovali naše kočky, cizí kožky prohnali okamžitě, když se objevily na dvorku. Taky kočkám musíme každý rok vysvětlovat, že ty kuřata jsou naše a tudíž se neloví. Trvá to déle, než představit psovi další "naši" kočku, ale jde to.

5.2.2021 11:12
jkx

XXX.XXX.230.54

precti si neco na kralici.cz, je tam i diskuse.

arte.P

5.2.2021 11:18
arte.P

XXX.XXX.135.11

jkx napsal(a):

Vás za tu propagaci stránek kralici.cz snad někdo platí

5.2.2021 11:31
jkx

XXX.XXX.230.54

ne, ale nemontujou se tam kralikari - masnaci a nedoporucujou tam malejm holkam, aby misto reseni problemu kralika souply na pekac etc. je tam spousta informaci pekne rozepsanejch, neni potreba poisovat znova a znova podobny problemy.

arte.P

5.2.2021 11:50
arte.P

XXX.XXX.135.11

jkx napsal(a):
ne, ale nemontujou se tam kralikari - masnaci a nedoporucujou tam malejm holkam, aby misto reseni problemu kralika souply na pekac etc. je tam spousta informaci pekne rozepsanejch, neni potreba poisovat znova a znova podobny problemy.

Nikdo mě neplatí, ale čistě náhodně jsem těch stránek "majitelem"

Četla jsem Vaše odpovědi na recenze Vašeho eshopu napojeného na tyto stránky a shoda stylu i nepoužívání některých znaků např. čárek a háčků je dokonalá.

Když už Vás tu máme, mohu jednu otázku? Po vzoru těchto stránek tu všechny ty děcka šíří určité demagogie - např. že králík nesmí v žádném případě obilí..... Proč tedy v eshopu nabízíte obilné směsky a ty jedovaté sladké tyčinky atd...?

5.2.2021 12:19
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

rapotacka11 napsal(a):
Normální člověk nikdy nenechá králíka se šelmou bez dozoru.

Napsala jsem snad, že je nechávám bez dozoru? Ne .
NIKDY bych je bez dozoru nenechala!!!

5.2.2021 12:33
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

jkx napsal(a):

kouknu, děkuju

5.2.2021 12:37
_a_d_e_l_k_a_

XXX.XXX.198.146

Štefan1 napsal(a):
Myslím, že s králikem cloumají hormony - takže doporučuji vykastrovat. Nemyslím, že soužití psa a králíka by nebylo možné, psovi už byla situace vysvětlena a až z králíka vyprchají hormony, možná budou nakonec i přátelé.

Naši psi vždy akceptovali naše kočky, cizí kožky prohnali okamžitě, když se objevily na dvorku. Taky kočkám musíme každý rok vysvětlovat, že ty kuřata jsou naše a tudíž se neloví. Trvá to déle, než představit psovi další "naši" kočku, ale jde to.

Taky myslím, že za to budou moci ty hormony. Počkám, než zakrslíkovi bude 1 rok a pokud se to nezlepší. Nechám ho vykastrovat.
Jinak moc děkuji za pomoc .

7.2.2021 18:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Známí měli králíka, když dospíval, taky jim na fenu vrčel, dokonce na ní skákal a hrabal po ní tlapkami. Jak se fena objevila, hned za ní běžel. Jedná se o fenu GR, takže podstatně větší. Králíka nijak neřešila. Asi po roce, když ležela na zahradě, zas k ní doběhl a začal vrčet a hrabat po ní. Podotýkám, rodina byla u nich. Fena udělala jeden bleskurychlý pohyb a bylo po králíkovi. Myslím, že pes a králík k sobě nepatří, i nejhodnější pes je predátora a může jednou ujet. A jednou stačí.

tetakaterina

3.1.2023 16:46
tetakaterina

XXX.XXX.90.250

Máme psa (kokra) a měli i králici - žádný komunikační problém u nich nebyl. Opravdu spíš králíková na psa klidně "zavrčela", pokud ji moc otravoval (chtěl si hrát). Paní to popletené nemá. Na okraj - společné soužití fungovalo i u předchůdců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík